Svokrovci sú sklamaní, že namiesto dieťaťa máme psa
Máme 30+, sme bezdetní a na Vianoce sme si kúpili psa. Je čistokrvný s PP, plánujeme preto chodievať aj na výstavy, trénovať a robiť šport.
Dieťa by sme chceli, ale nedarí sa, takže miesto ďalšieho IVF sme dali peniaze na psa a musím povedať, že už teraz vidím, že to bola oveľa lepšia investícia a hlavne neprišlo sklamanie 😉
Svokrovci to nechápu. Hoci už majú dve vnúčatá. Mysleli si, že keď sme hovorili, že máme prekvapenie, že oznámime tehotenstvo 😒 Úplne sa ich sklamanie doslova dá krájať a robí to veľmi nepríjemnú atmosféru. Samozrejme pes prináša aj to, že teraz na čas sa budeme venovať jemu a tému detí sme odložili (jedine, že by prišli prirodzene, čo je veľmi malá šanca). Už mi bolo povedané, že mladšia nebudem (fakt? Wow 🤣) a že sme ,,si to celé teraz pokazili so psom". 🤣
Mrzí ma to, že sa nedokážu potešiť z nového člena domácnosti 😒
A vedia ze mate problem a ze uz mate toho vela za sebou? Alebo vobec netusia? To je podla mna dost podstatne. Mozno by ste zmiernili emocie v rodine a bolo by pre Vas aj ich navzajom jednoduchsie chapat sa. (Aj ked je to celkovo vasa vec).
mohli by ste aj adopkovať 😒
ale ako píše @simsalabim - či by nebolo lepšie povedať dôvody ...
Ludia chodia okolo neschopnosti pocatia ako okolo malovaneho vajca a potom sa cuduju ze z kazdej strany pocuvaju “kedy budu mat deti”. Poviem raz a narovinu, nedari sa nam, kupili sme si psa. A mali by ste pokoj. A nie pol zivota riesit sracky a hnevat sa na kazdeho kto spomenie deti.
@anonym_autor prečo by sa mali tešiť zo psa, keď ich váš pes nezaujíma? No tak sa netešia, tešte sa vy.
Každá strana má svoj uhoľ pohľadu. Vy viete ako sa cítite, a ako to máte nastavené. Treba na rovinu povedať ako sa veci majú, ak o tom nemajú informácie. Ak majú informácie, tak akceptujte, že sa zo psa proste netešia. Ja napríklad tiež nemám vzťah ku psom, a či ho niekto má je jeho vec, ale nebudem "výskať" od nadšenia.
No ale fakt sa tomu cudujes že ostali sklamaní, keď ich navnadite že máte prekvapenie a ukážete im psa? 🤦♀️ Čo sú malé deti že sa majú psíkovi potešiť? Toto by som im fakt nevyčítala, že sa psovi nepotešili.. ostatné si s nimi musíte úprimne vyrozprávať.
Akože sa majú tešiť, že namiesto vnúčaťa majú psa? No ani sa im nečudujem. Nie každý sa ide posr.ť so psíka. A psa postaviť na úroveň dieťaťa, no ja ti neviem...
Vedia vôbec, že sa vám nedarí? Možno by tá atmosféra nebola až taká dusná.
A len tak na okraj - namiesto toho psa ste si mohli adoptovať dieťa.
@anonym_autor a svokrovci aj vedia, ze sa Vam nedari? Ja by som povedala, tak ako tu, co je vo veci. Ak to nevedia, tak sa asi cudovali, preco pes...comu sa az tak nedivim.
Ja nechapem tie prilisne tajnosti o tomto, hlavne medzi najblizsimi, a rodicov mojich a partnera, povazujem za najblizsich.
Ak vedia o problemoch, tak sa im divim za tie poznamky...
mozno potrebuju cas, aby to spracovali. nakoniec, nic ine im nebude ostavat. ale clovek by cakal, ze budu chapavejsi po tom, cim ste si presli.
Tak keď túžia po vnúčati pes im ho nenahradí. Rovno im povedzte, že deti budú keď sa podarí a neprestanete dovtedy žiť.
to je este v poho... mnohe namiesto vztahu ci funkcnej rodiny maju modry konik.
vsak to vyklopte a co ste absolvovali co vas to stalo.. a že ti to robi zle tie reci, a budete mat pokoj. ved zase nerobte z toho divadlo. dnes je bezne ze sa nedari a ze ludia idu na ivf.
Ja Vas chapem, milujem psikov. Ale preco sa maju tesit z Vaseho psa aj oni ? 😃
Cudzi pes ich naozaj zaujimat nemusi . Môzu citit sklamanie ale vsak co uz
@anonym_autor a svokrovci aj vedia, ze sa Vam nedari? Ja by som povedala, tak ako tu, co je vo veci. Ak to nevedia, tak sa asi cudovali, preco pes...comu sa az tak nedivim.
Ja nechapem tie prilisne tajnosti o tomto, hlavne medzi najblizsimi, a rodicov mojich a partnera, povazujem za najblizsich.
Ak vedia o problemoch, tak sa im divim za tie poznamky...
@anonym_988719 no ja uplne rozumiem tomu, preco to niektori ludia nepovedia, ale zalezi od rodiny. Mozno mas stastie na rodicov a svokrovcov, ale su ludia, ktori ta nepochopia ani ked mas zdravotni problem a odporucia partnerovi, aby ta vymenil alebo tebe, aby si vymenil/a partnera. Ludia maju svoje vlastne predstavy o zivote a nie su ochorni pristupit na to, ze ich deti, nevesta / zat maju rozdielne predstavy o zivote. Zdravie a problemy s pocatim su dost intimna tema a dost vela ludi nevie ani v dnesnej dobe adekvatne reagovat na tieto problemy.
Akože sa majú tešiť, že namiesto vnúčaťa majú psa? No ani sa im nečudujem. Nie každý sa ide posr.ť so psíka. A psa postaviť na úroveň dieťaťa, no ja ti neviem...
@anonym_e40420 nie každý sa ide posrať z deciek.Svokrovci by sa mali uvedomiť a neotravovať s blbými otázkami
@anonym_e40420 Vsak si adoptuj ty. Dufam, ze uz mas aspon 2 doma.
@anonym_e40420 vies co, keby sa tie deti dali adoptovat tak lahko, tak uz ich mame vsetci 😉 v BA kraji sa caka 4 roky na romske!!!
však im vysvetlite čo ste si už prešli, že to prostne nejde ani prirodzne ani inak...
skusili ste , skusili ..
ano táto spoločnost je nastavená že musia byt deti, a totálne všetko podriadené detom .... no nie vždy je to také lahke
ak je tam nastavenie u ních od vás len dieta , tak akykolvek oznam považuju že to bude toto
rozhodli ste sa a bolo by od nich fér aby to akceptovali ... ale to je ich problém nie váš ...
Prepac, ale uplne chapem,ze neboli nadseni,ked ste kupu psa oznamovali ako prekvapenie. Jasne,ze cakali inu novinku. Nemozes sa cudovat tej reakcii.
Zjavne o vasom probleme nevedia, podla dalsich narazok (akoze mladsia nebudes), nie vzdy je vhodne do toho tahat rodinu, tak ich zase musite chapat aj vy.
@anonym_autor vedia,že sa vám nedarí?a aj keď je to vlastne vaša vec,tak zase dopraj aj svokrovcom čas,aby sa zmierili so situáciu(ak si teda myslia,že deti nechcete)
Ludia chodia okolo neschopnosti pocatia ako okolo malovaneho vajca a potom sa cuduju ze z kazdej strany pocuvaju “kedy budu mat deti”. Poviem raz a narovinu, nedari sa nam, kupili sme si psa. A mali by ste pokoj. A nie pol zivota riesit sracky a hnevat sa na kazdeho kto spomenie deti.
@anonym_a4d7ed suhlasim
aj ked ten oznam "mame pre vas prekvapenie" naozaj mohol evokovat to, na co svokrovci cakaju asi najviac na svete - uplne zbytocne vyriobeny problem
ja by som sa razne nabuduce ohradila tym, ze nie vsetko je vo vasich rukach a ze tymi slovami o vnucati pichaju na najcitlivejsom mieste... ivf a pod by som vobec svokre nevysvetlovala (naco?), ale chcela by som, aby bolo jasne, ze ich reci ma bolia a nikomu nepomahaju. ci maju mentalnu kapacitu to pochopit, to vsak neviem zarucit,
Podľa mňa je normalne, že pri prekvapení mali na mysli
Mohla by si odpovedať na otázku, či svokrovci vedia, že máš problém otehotnieť
Moze ti byt uplne jedno ako sa citia svokrovci. Dieta by ste mali, lebo vy chcete a nie, ze svokra chce. Urobili ste velmi dobre, psik vam uplne zmeni myslienky. A je dost mozne, ze tym, ze sa prestanete stresovat, ze sa vam nedari, tak sa vam nakoniec aj dieta podari.
Neviem, preco by ste mali svokrovcom vraviet, ze sa vam nedari. To je vasa sukromna vec. Nam sa tiez nedarilo, az vdaka IVF mame dieta. Ale urcite sme pocas snazenia nevraveli svokre, ze sa nam nedari. Nevedela ani o IVF. Nas ked niekto otravoval, ze kedy dieta povedali sme, nechceme sme spokojni ako je. A dali nam pokoj.
Ved nikomu netreba vysvetlovat podrobnosti. Ale ked si niekto zlomi nohu, tak je to ocividne a nikto sa nehanbi povedat, ze ma zlomenu nohu a nemoze bezat maraton. Toto je taky isty zdravotny problem a to maju ludia problem pochopit? Tak to potom neviem, kam ako spolocnoat spejeme. Ked sa z toho robi kovbojka a tajnosti. Cim viac budete hovorit, ze este nechcete, lebo to a to, tak tym viac budu ludia (svokrovci tuziaci po vnucati) sa vypytovat, budu zvedavi, lebo akosi automaticky cakali, ze bude aj vnuca. A potom su z toho taketo zbytocne nedorozumenia. Ak viete, ze tuzobne ocakavali novinku o vnucati a Vy im oznamite, ze mate prekvapenie, tak sa dalo cakat, ze budu sklamani, s tym ste aj mohli pocitat tiez. A zbytocny problem je na svete.
To sa uz ani rodicia s detmi nevedia normalne uprimne rozpravat? Ved nemusia vediet podrobnosti. Ale ja celkovo nemam problem s mamou, ani svokrou hovorit, ze mam cystu na vajecniku, je mi blbo pocas menzesu, ze mam navaly a neviem co este. Sme normalne zeny, dost empaticke a v rodine sice mame tajnostkarov, ale ako vidim, skodia tym kolkokrat sami sebe. Minule sme ani nevedeli, ze clen rodiny skoncil v nemocnici. A potom este bude zle, ze sa nezaujimate 🫣...Ja to poznam, ale tak rodicov si snad poznate, aki su. Ci normalni, ze vedia pochopit, ze hlavou mur neprerazis a ci si vazia partnerov deti, ako tu bolo vyssie pisane, ze take rady, ze si ma najst ineho partnera...to nepochopim teda...🫣🙄. To je mimo mojho sveta, aky okolo seba mam.
Ved nikomu netreba vysvetlovat podrobnosti. Ale ked si niekto zlomi nohu, tak je to ocividne a nikto sa nehanbi povedat, ze ma zlomenu nohu a nemoze bezat maraton. Toto je taky isty zdravotny problem a to maju ludia problem pochopit? Tak to potom neviem, kam ako spolocnoat spejeme. Ked sa z toho robi kovbojka a tajnosti. Cim viac budete hovorit, ze este nechcete, lebo to a to, tak tym viac budu ludia (svokrovci tuziaci po vnucati) sa vypytovat, budu zvedavi, lebo akosi automaticky cakali, ze bude aj vnuca. A potom su z toho taketo zbytocne nedorozumenia. Ak viete, ze tuzobne ocakavali novinku o vnucati a Vy im oznamite, ze mate prekvapenie, tak sa dalo cakat, ze budu sklamani, s tym ste aj mohli pocitat tiez. A zbytocny problem je na svete.
To sa uz ani rodicia s detmi nevedia normalne uprimne rozpravat? Ved nemusia vediet podrobnosti. Ale ja celkovo nemam problem s mamou, ani svokrou hovorit, ze mam cystu na vajecniku, je mi blbo pocas menzesu, ze mam navaly a neviem co este. Sme normalne zeny, dost empaticke a v rodine sice mame tajnostkarov, ale ako vidim, skodia tym kolkokrat sami sebe. Minule sme ani nevedeli, ze clen rodiny skoncil v nemocnici. A potom este bude zle, ze sa nezaujimate 🫣...Ja to poznam, ale tak rodicov si snad poznate, aki su. Ci normalni, ze vedia pochopit, ze hlavou mur neprerazis a ci si vazia partnerov deti, ako tu bolo vyssie pisane, ze take rady, ze si ma najst ineho partnera...to nepochopim teda...🫣🙄. To je mimo mojho sveta, aky okolo seba mam.
@anonym_988719 Mala by si pochopit, ze na svete su ludia rozni. A potom sa nebudes tolko zamyslat, preco to a preco to. Su ludia, ktori len zacnu sexovat a vsade vravia, ze sa snazia o dieta. Su ludia, ktorym sa nedari a verejne o tom aj s fotkou pisu na socialne siete. Su ludia co si to nechaju pre seba. Kazdy nech robi ako chce. Ale to co povazujes za spravne ty, je spravne pre teba. Pre ineho cloveka to spravne byt nemusi. A porovnavat zlomenu nohu a ze sa nedari otehotniet je ozaj divne.
Svokrovcov uplne chapem,reagovala by som rovnako.Maju pravo byt sklamani a ty mas pravo si kupit psa.Ale pes nikdy nenahradi dieťa a myslim,ze svokrovcom je ľuto,ze ste to vzdali.Ze vam pes stači ku šťastiu.A ak im tajite problem s otehotnenim tak je to na vašu škodu a ich postoj je pochopitelny.
@anonym_autor nerozumiem čomu sa čudujes. Čakali vnúča, dostali psa. Naozaj je to ťažké pochopiť?

@anonym_autor a vedia, ze sa vam nedari? Co tak im uprimne povedat, ze to boli, ze sa nedari a havino vas odputa od depresivnych myslienok?