Swingers
Tak aby som šla troška od začiatku, s manželom sme spolu už 10 rokov, máme jedno dieťa .. no mám za sebou veľa potratov a veľa veľa snaženia aby sme mali aspoň to jedno.. ten kolotoč snaženia sa a následné potraty a teda sex len za účelom oplodnenia náš vzťah akosi narušil.. po poslednom potrate sme si povedali že stačilo.. nemáme na to už síl hoc by sme chceli súrodenca pre malú. Ide ale o to že cítime obaja že nás vzťah treba troška oprášiť, obnoviť, prebudiť.. už som tuna písala raz tému, že mm je bol mojim prvým mužom a že som pocitovala isté nevybúrenie sa a nedávno sme sa otvorene rozprávali o našom sexuálnom živote a z neho zrazu vypadlo že či by sme neskúsili swingers párty.. Zaskočil ma tým a nevedela som čo mu mám na to povedať.. Je tomu už týžden a ja nad tým stále rozmýšľam.. dúfam že ma tu nik neodsúdi ale mám chuť skúsiť to.. a ak sa nájde niektoo kto ma s tým skúsenosti prosím napíšte, kľudne aj IP .. Ďakujem.
@jankavl ja vôbec väčšinu nepodceňujem, sama sa do nej radím, čo sa týka vnímavého plodenia, materstva, tehotenstva (ak myslíš tieto "vnímavé" záležitosti, o ktorých sa tu na poslednej strane píše) Tu mi môj vlak ušiel, nemala som možnosť vyskúšať a zrealizovať, ale viem, že to existuje a ja osobne to vnímam ako vyšší level 🙂 V čase, keď by sa ma to mohlo týkať, som bola duchom niekde inde :D
@vejula na toto som sa pytala len pre zaujinavost...v konecnom dosledku som neviedla debatu o tom ci ucastnici svingers prezivaju vyssi level spojenia ale ze kazdy si ma pravo robit zo svojim telom co chce bez toho aby bol povazovany za zvrateneho , mne je suma fuk co a ako pri tom kdo preziva a okrem ineho kde beries tu istotu ze oni na svingers take nieco urcite nepreziju? nechodis tam,nepoznas nikoho kto tam chodi...to ze niecomu nerozumies este neznamena ze to nie je
@moni73 nie nemam na mysli špeci techniku. Hovorím o tom, že ak su dvaja ludia spolu a sex vnímaju len ako živočíšnu pudovu záležitosť na uspokojenie vlastnej biologickej potreby, tak maju časom väčšinou pocit, že potrebuju svoj vzťah okoreniť niečim zvonka.. Minimalne si potrebuju v hlave predstavovať boh vie čo, s boh vie kým, lebo skutočnosť je už nuda.
Nehovorím o žiadnom holotropnom dýchaní pri milovaní, ani o užívani lahkých drog, na povznesenie ducha 😀 ani ničom takom. JE to o tom, že pri milovaní netužiš len po samotnom akte, ale po duševnej blízkosti, uplne odovzanie sa milovanej osobe a zmazanie hranic nášho ega (teda ja a ty)
Vejula "LEn jedno dodám. Neznamená, že ked niečomu nerozumieš (dusevne splynutie, ked milovanie je vyvrcholenim lasky), tak to neexistuje."
Puklica13: "kde beries tu istotu ze oni na svingers take nieco urcite nepreziju? nechodis tam,nepoznas nikoho kto tam chodi...to ze niecomu nerozumies este neznamena ze to nie je."
neviem ci si tak puklica reagovala umyselne, ale je to trefa. v kazdom pripade, uz som to tu napisala, myslim si ze Vejula podcenujes ludi v krajine, kde ludia su slobodni, chodia a beru a podla mna aj miluju sa s ludmi ktorych lubia uplne standardne.
@vejula nie nemyslim. ale myslim si ze mozno vnimaju nieco viac, comu nerozumiem. alebo jednoducho uprednostnuju iny styl zivota, ktoremu nerozumiem a to ze to robia ma nijako neovplyvnuje. a oni mozno nerozumeju Tebe, alebo mne.
ako ste obe napisali, to ze niecomu nerozumieme, neznamena ze nie je.
preboha kam tato debata dospela ufff ...nevadi kazdy ma ine predstavy a pohnutky v zivote. ja si idem dalej fungovat cisto pudovo a povrchne ale aspon sa nehram na dokonaleho tvora a nejaku etericku bytost ako vela z vas baby bez urazky...pekny vecer zelam
Rob to na čo sa cítiš....👍👍👍
@0silvia0 precitala som si tvoj 1. prispevok do tejto temy. v podstate koresponduje s mojim, len niekde dalej sa to vyhrotilo.... jasne, vytrhla som cast z kontextu, pretoze len tato sa "hodila" k teme, predsa nebudem kopcit stat o detoxe, ktory ma zacat uz pred otehotnenim... 🙂 kvalitu clanku nechcem hodnotit, ale "sila" prvej vety je snad jasna...
jedine co mi hlava z tohto celeho neberie je to, ze tieto "duchovne" zeny su tak neduchovne v posudeni inych...
pises, ze zivot sa da vnimat v inom leveli... @vejula pise bez problemov o vyssom leveli a na druhych na ceste sa obzera dozadu....
preboha, ved mne tiez pride duchovnejsi sex s manzelom ako grupak v telocvicni 😀
jej vyjadreniu vsak chyba akakolvek pokora!
suzni, suzni s manzelom ale snaha o suznenie s bliznym... 😕
Myslite, ze lahka zena si uvedomuje ze je lahka a povazuje sama seba za taku?
Podobne je to aj so zvratenostou.
Vsetko okolo su uz len sposoby ako sam pred sebou obhajit svoje konanie. Obranne mechanizmy.
@puklica13
K tomu "kazdy si ma pravo robit zo svojim telom co chce bez toho aby bol povazovany za zvrateneho"
Ano, mozes si robit so svojim telom co chces, mas v tom slobodu.
Ale neplati ta druha cast tvojej vety.
Ktokolvek ma slobodu mysliet si, ze konas zvratene ak podla jeho usudku tak konas.
@evkasus neviem presne kto je lahka zena... prostitutka? ano vie, ze je prostitutka. zena, ktora spala "s kazdym"? vie, ze spala s kazdym.... zvrateny clovek? pokial nie je dementny, vie ze je zvrateny.... otazkou je co je pre nich hranicou....
mas pravdu, ze si mozes mysliet co chces. dolezitejsie je ci to povies a ako. ak si o mne dieta mysli, ze som krava je ine ako ked to povie pred skupinkou deti. tym velmi uprimnym sa hovori aj drzi.... a urcite netaktni
@moni73 no neviem, asi máme každý iné vnímače, lebo mne napr. vyjadrenia od @vejula vôbec nepripadajú bez pokory, skôr naopak, mám pocit, že vie, kde sa nachádza a že je ako každý z nás na určitej ceste a je si toho vedomá...
Mne to skôr pripadá, že človeku je ľúto, že sa musí pozerať/že musí čítať o niekom, ktorý sa snaží vhupnúť do bahna a neupozorniť ho na to. Vieš, že nemôžeš ovplyvniť jeho rozhodnutie, ale máš aspoň potrebu ho na to upozorniť s tým pocitom, že aspoň si to skúsila... Je jasné, že každý má slobodnú vôľu a keď je ten človek presvedčený, že jednoducho sa v tom bahne aj tak vykúpe, lebo to chce okúsiť, zažiť, odžiť, tak to okúsi, zažije, vyrochní sa v tom a bude si žiť podľa svojich predstáv. A v mnohých prípadoch v danej situácii chce človek, ktorý chce vhupnúť do bahna práve toto bahno a nechce inú náhražku, ktorú sa mu snažíš predstaviť, hoci je lepšia, kvalitnejšia, čistejšia podľa teba... a možno aspoň v niektorých prípadoch si to predsa len na poslednú chvíľu ten takmer rozhodnutý človek rozmyslí a od bahna radšej odíde, aby sa nezašpinil.
@moni73 lahka zena nemusi byt zrovna prostitutka. Vie s kolkymi spala a nemusi si o sebe mysliet, ze je lahka. Clovek sa vacsinou snazi mat o sebe dobry obraz.
Je v tejto teme nieco netaktne? Vsetci sa tu snazia bavit az prilis otvorene. Kazdy tu prezentujeme otvorene co si o danej veci myslime...
@tomiholjubavi mi prides ako rozumna zenska! co sa stane, ked zlegalizuju incest? pocet sa urcite nezvysi, ludmi budu odsudeni stale, nikomu dalej neublizia a nemusi sa o tychto "chorych" ludi starat stat a zivit ich z nasich dani.... som v pohode za zlegalizovanie. ja napr. nepijem alkohol, aj ked je to normalne, bezne, nikto ta za primeranu hranicu odsudzovat nebude, je to legalne 😉
@evkasus uz ma to nebavi.... mam pocit, ze sa tu uz velmi slovickarci....
ty urcujes hranicu lahkej zeny? kolko ks za aky cas je za hranicou? 2 ks za 10 rokov? 10ks za 2 roky?
a co si o sebe mysli? asi, ze jej sex chuti viac ako ostatnym a este nenasla toho, co by s nou bol schopny drzat krok. alebo si mozno mysli: co budem robit za 20 rokov ked nebudem uz taka atraktivna? kde ich budem zhanat? alebo rychlo, rychlo, lebo po 30tke sa chcem usadit....
snazi sa mat o sebe dobry obraz? a nech ho ma, ved mnozstvu chlapom pomohla 😎 😲
vyjadrovanie o zvrhlostiach a prizemnostiach a prasacinkach je samozrejme netaktne. pozri sa do temy pre manzela som tucna..... znova sa mi zda, ze sa ideme dotahovat o slovicka
a ked som spomenula ten alkohol.... tak ten si legalne utoci na moje dieta z minimalne jedneho regalu v kazdom potravinovom obchode 😒 zatial ma to ani nenapadlo riesit a ani som si to neuvedomila.... iba tato diskusia o swingers a hanbatych foto na kazdom rohu ma na to upozornila 😉
@moni73 ja neurcujem hranicu. Ty by si vedela urcit?
Od urciteho bodu sa vsak tou lahkou zenou stava. Lebo vieme ze lahke zeny existuju.
Tak existuje aj zvratenost. A nepomoze ani ked sa zlegalizuje. Jej podstatu a existenciu tym neodstranime.
Moze sa to zdat ako slovickarenie.
Pre mna skor ide o pozretie sa do podstaty. Nezostanie na povrchu.
@moni73 tak potom si to vôbec nepochopila 😒 pretože ja nemám nič proti predaju erotických pomôcok, prádielka atď atď ak sú v priestore na to určenom. Ale zatiaľ som nevidela (chvalabohu!) reklamu na šindeľ s chlapíkom v ruke so štamperľou lebo toto by nebolo že pohoršujúce ale už rovno tragické.
P.S. Mne osobne by vôbec nevadilo "deložovať" tvrdý alkohol do obchodov na to určených so striktnou otváracou dobou ako majú napr.v Škandinávii.
@evkasus medzi nami dvoma je diametralny rozdiel
ja to vidim takto: ja sa snazim vidiet dobro a verit, ty vidis opak (nie, zeby si ho specialne hladala... skratka ti udrie do oci)
vies ta zena, co mala za rok 100 chlapov (schvalne prehanam) je v ponimani vacsiny, aj mna, "lahka zena". verim, ze tato zena je vynimkou a vie, ze ludia okolo si to o nej myslia (mozno ich existuje par, ktore si myslia, ze im okolie zavidi; tak isto mozno existuje par vynimiek, ktore im to naozaj zavidia 😉 ) je dolezite co si o sebe mysli?
ja si o sebe tiez nieco myslim a uz viackrat sa mi stalo, ze som sa mylila. a to nielen v zlom ale dokazala som sama seba prekvapit aj prijemne. 😎 nesnazim sa utvarat o sebe dobry obraz, snazim sa byt dobra.
samozrejme, ze existuje zvratenost a urcite jej zlegalizovanie nepomoze. ale podla mna ani neublizi.... no ale dufam, ze tu sa teraz zrovna bavim o tom inceste. samozrejme, ze existuju zvratenosti, ktore musia byt postavavene mimo zakon. niekto tu spominal nekrofiliu, ze ta uz nikomu neublizi.... urcite ze ublizi, ublizi vsetkym pozostalym!
pises, ze pozretie sa do podstaty, nezostanie na povrchu. prepac, ja to vidim uplne opacne. podla mna si ochotna pozriet sa na "problem" zo svojho zorneho pola. ked sa velmi posnazis, tak mozno 10º pridas. ja sa snazim obzriet ho z 360. ty zvysok obzriet nechces, nakolko to co si zbadala ako prve ta natolko odpudilo....
@moni73 písala som ako to vo svojej momentalnej situacii vnímam ja. Stále píšem o svojom pohlade. KEd osobne mám pocit, že ludia, ktorí holduju swingers a dalším podobným spestrovaniam svojho sexuálneho, len nepochopili isté veci, neznamená že som bez pokory. PRoste takto to vidím ja, netvárim sa, že mám monopol na pravdu, ale je predsa normálne, že veci píšem ako ich momentálne vidím.
@denduska jednoznacny suhlas s odpratanim alkoholu, za mna vsetkeho.... nechcem delit drogy na makke a tvrde... mas pravdu, alkohol asi nepredava nic okrem zabavy... tam ho v reklame vidis, ci je to diskoteka, ci pekne drinky pri mori....
pozri, ked si dcera kupi ten casopis (a napriek tomu, ze su ich v pns haldy nenapadne ma ziadny nazov okrem playboya a to je soft) a cely si ho v neprimeranom veku prelistuje, je mozne, ze ju to poznaci (mna tak poznacila info z brava, ze francuzsky sa bozkava uz si to nepamatam ci v smere alebo protismeru hodinovych ruciciek - a tak moja prva pusa v zivote bola o sustredeni sa na ten spravny smer 😀 ), ked si kupi v neprimeranom veku flasu vodky, moze ju to zabit! preto, ak by som si mala dat nejaky ciel boja, tak u mna to bude najskor alkohol. ale znova si myslim, ze nato som tu ja, aby tu flasu nekupila. a dosiahnem to podla mna skor tym, ked podebatujem, prip. dam ochutnat ako tabuizovanim. tot ale len moj nazor, mozno mylny 😒 avsak ludova mudrost "zakazane ovocie najviac chuti" je asi nenadarmo ludovou modrostou
@moni73 ja sa snazim vidiet dobro tam kde je a nesnazim sa vidiet ho v tom co dobre nie je.
Ak poviem ze zlodej kradne snazim sa v nom nevidiet dobro?
Komu to pomoze ak nenazveme veci pravym menom?
Lebo prave o tom je tato debata...
Vobec by ma nenapadlo spomenut zavist v spojeni s poctom chlapov u lahkej zeny. A tu lahku zenu stale uvadzam len ako prirovnanie.
Ake mas kriterium na to, ktora zvratenost moze a ktora nemoze byt uzakonena. Ma to vobec logiku uzakonovat zvratenost?

@0silvia0 mozno podcenujes tu "vacsinu".