icon

Syn má 18, jeho priateľka 15. Aký je váš názor?

majada35
14. aug 2022

Môj syn má 18 rokov, jeho priateľka len 15 rokov. Problém je v tom, že občas cez víkend u nás prespala, no cez prázdniny boli obaja u jej rodiny v ČR, tri týždne a teraz sa mladí domnievajú, že je v pohode, aby u nás prespávala. Argumenty od syna, však sú prázdniny, zbytočne by po večeroch chodila domov a potom ráno, alebo poobedie - opäť.. akože nič zle v tom nevidí. Ja som argumentovala, že je to dieťa, treba aby ju ešte jej matka viedla, vychovávala, ešte potrebuje smerovanie..Má svoju rodinu, kde má bývať. Príliš sa na seba naviažu, rýchlo sa spoznajú, zovšednu si. Nejdú sa brať, aby mali žiť ako manželia...majú na všetko čas. Chodenie predsa patrí k tomu odprevadzat večer priateľku. Nemôže/zu z dôvodu pohodlnosti očakávať, aby som s tým bola stotožnená...a akceptovala to. I tak si myslím, že najväčší podiel zodpovednosti nesie jej matka, ktorá to dopúšťa. Predovšetkým ona by to mala vedieť podchytiť. Nechcem si pokaziť vzťah so synom, nechcem byť zastarala. Zas na druhej strane, sú doma, nelajdaci mi, neflaka sa po veceroch...
poraďte, ako to riešiť...je to v poriadku, len ja som taká staromódna.?! dik

gabika128
14. aug 2022

@mogaa ja by som časté pre správanie tiež nedovolila. Treba si s oboma sadnúť a povedať na rovinu, čo je pre mamu ešte OK a čo už nie, že slečna má iba 15 a aj keď je možno milá zlatá všetko, jednoducho má príliž nízky vek na takéto časté prespavačky u frajera.

majada35
autor
14. aug 2022

@gabika128 áno, keď to jej nevie povedať jej matka, budem musieť ja. A celkom sa s týmto názorom stotožňujem. 🙂

poopsie
14. aug 2022

@majada35 aj tvoj syn je ešte len teeneger.. Zavariš si u neho a potom si bude robiť poza chrbát po svojom 👍asi si už nepamätáš aké to je v tomto veku..

majada35
autor
14. aug 2022

@poopsie však to, že je to ešte aj znamením - tvrdohlavý baran

kuko55
14. aug 2022

Úprimne??
Čo je to za doba, posielať dievku chlapovi do postele, ešte k jeho rodičom ....však mladí spolu spia odjakživa, no "poza bučky"...s tichým súhlasom okolia, pripadne rodicia ani netušia!!.....no takéto že mám ráno nejakému decku čo pred 5 rokmi odložila plyšáky, variť ránko hemendex s úsmevom, tak na toto by som ja nemala žalúdok....🙊
Ja mám syna, škôlkára, byť v tejto situácii o pár rokov, mu poviem, synak vynájdi sa ako Tvoj otec, kúp auto, zaplať pre Vás výlet s ubytovaním, kúp nam lístky do kina aby ste mali chvíľu volný byt....a špor na dom😉
Ale akceptovala by som min. 17 ročnú dievčinu, ved pätnástky môže byt pokojne ešte na ZŠ.. 15 ročná by cez prach môjho byty neprešla, mohol by syn gúľať očami aj deň- noc!

radanna11
14. aug 2022

Ja mám 30 rokov tiež som s mojim mužom od 16tich a tiež on niekedy prespal u mna a niekedy ja u neho.
Máme 8 ročného syna a dcéru na ceste , syna mame lebo sme chceli a prestali si dávať pozor cielene ,dcéru rovnako všetok ostatný sex mimo robenia deti sme sa chránili.
Už sme spolu 14 rokov , niesme ani zo sociálneho prostredia, ja mám vysokú školu môj muž dobre postavenie v práci, mame vlastný byt sme úplne normálne slušne pracujúci vzdelaní ľudia.
To na margo tej úvahy o sociálnom prostredí 🙈a posledná vec sex sme nemali nikdy v noci keď sme spali jeden u druhého. Mali sme ho vždy len cez deň keď nikto nebol doma alebo mimo domu, sexovat keď vedľa spali moji alebo mužovi rodičia sme teda nikdy nemali odvahu.
To len taká úvaha zo života reálny príklad lebo niektoré komentáre sú tu až smiešne.
Každopádne asi treba nájsť zdravú mieru my sme spali jeden u druhého v priemere možno jednu sobotu v mesiaci alebo napríklad po rodinnej oslave alebo tak ako to vyšlo.

kuko55
14. aug 2022

Normálne ma téma rozprúdila tak prepáčte za spamy!
Ale
1.nazor doktora, hľadanie za 5 sek.

kuko55
14. aug 2022

2.som dieťa mladých rodičov, 17 ročných čo som sa im podarila a bol to problém.
Neboli na tom dobre nič-nepripraveni, začínali na nule....atď!

kuko55
14. aug 2022

3.ja som s mm od 18, spať sme si dovolili po zasnubach (!!!)
Hneď sme brali byt, teraz nemáme problémy, lebo sme neboli zvyknutí na mamahotel - ale hneď účty, deľba peňazí, v domacnosti, sporenie,....

kuko55
14. aug 2022

4.svokrovci si ma vážia, neriešim problémy ako čo tu čítavam...

majada35
autor
14. aug 2022

@kuko55 však áno. V 15 začať so sexom je veľmi skoro. Dnešná mládež a hlavne dievčatá sú veľmi skazené..x-krát nám vyzvanali dievčatá, aby išiel syn von...doslova otravovali. Ja osobne som prišla o panenstvo pred 18.rokom...ina doba, horsia

kuko55
14. aug 2022

@majada35 prepáč, nemá to nič spoločné že chcem moralizovať, no aj v rodine, všade všade,fakt všade... vidím posun, že deťom toto dovoľujú....aj moji rodicia bratovi, 7 rokov takto fungovali, keď išli do podnájmu mali okolo 25 rokov a nič im nebolo dobre, žiadna eufória že su spolu, čo by 2 dni z postele nevyliezli od šťastia ze su sami a spolu...radost z každej somariny do bytíku kúpenéj, nič, lebo to mali aj predtým a ešte mamy čo im robili servis a tak aj dopadli, vztahy si nevedia udržať.....v tvojom prípade, už by som dala ultimátum, budete môcť prespať 2 krát do mesiaca, ale syn bude musieť za to niečo urobiť, uvariť vtedy obed, upratat, prosto nie že ty budeš okolo nich skákať....

majada35
autor
14. aug 2022

@kuko55 áno, musíme to nejak nastaviť...

alenkabaj
14. aug 2022

@majada35 ja som mala 15 priateľ 20, boli sme spolu skoro 4roky. Čiže som bola už vtedy skazené. Potom od 20 a stále som s tým istým mám 32

krtko1313
14. aug 2022

Mojej známej syn doniesol domov priateľku, keď mala presne 15 rokov. Odvtedy, akosi zabudla ísť domov. Ja si toto tiež neviem prestaviť. Ja ako mama by som sa citila, velmi smutne, že tam jej je lepšie. Oni sú velmi bohatí...No neviem. Ja mám tiež puberťačku, niekedy dá poriadne zabrať, ale toto naozaj nie.

euka210
14. aug 2022

@majada35 preco by mala spat s nim? On ma svoju izbu a ona gauc v obyvacke. My sme tak spali ked sme chodili na vikendy, lebo 100km sa inak nedali...a ani sme nemali 15, ale obaja po 25r.

zmrzlinka2021
14. aug 2022

@majada35 Tiez nechapem rodicov dievčata, ze ho takto "pohodili".

laska86
14. aug 2022

@majada35 neboj sa tych frajerok este bude..aj ja mam 18rocneho syna takze viem ako to chodi😆

babatko17
14. aug 2022

Mňa zaráža, že to nevadí rodičom dievčaťa. Je to pre 15 ročnú príliš skoro. Divné,,že hej rodičia sú s tým ok a nechcú sa stretnúť s vami, rodičmi chlapca.

kondakonia
14. aug 2022

Ja na druhu stranu nechapem dospeleho chlapca, ktory chce mat nieco s niekym pod 18 rokov. 15 rocne dievcata sa daju lahko zmanipulovat a citia sa dospelejsie, ked o nich ma niekto starsi zaujem. Ked vyrastie a bude dospela ona, pochopi to a bude to lutovat. V zahranicii je to trestny cin, tu je to bohuzial este akceptovane. Nema este svoj rozum, neskor vam podakuje, ak prebehne konverzacia a syn si uvedomi, ze chodi s dietatom. Prajem vela stastia, verim, ze je to narocna situacia

laska86
14. aug 2022

Co poznam dievcata podaktore v 14tich uz sexuju jedna radost..no je to skoro ale tazko im zakazat ked si myslia ze su velke zeny..je hrozna doba..🤷

liv1
14. aug 2022

15 rocne decko nema co prespavat u frajera. Tato spolocnost nastavuje latku poriadne hlboko

judar
14. aug 2022

@kondakonia 15r ze sa daju lahko zmanipulovat?...figu borovu...vacsina z nich sa ma za ala vyspelejsie dospelacky a hlavne velke frajerky, pre ktore je 18-20r chlapec vyhra v loterii aby sa mali s cim chvastat hlavne pred kamosmi, plus este ked taky 18-20r chlapec pracuje tak duplom vyyletyyy, darcekyyyy blbosti a o sexe nehovoriac 🤦

drakvak
14. aug 2022

@majada35 Ja by som to dovolila, len ak by dievčina bola z iného mesta (min.20 km), teda aby nemusela dochádzať, ak by občas prišla cez víkend a aj to by som ju uložila v inej izbe. Mám síce len 13-ročnú dcéru, takže také ešte neriešim, ale ja ani manžel sme nikdy neprespávali v pôvodných rodinách, takže asi sme v tomto konzervatívni, vekovo sme 40+

mogaa
14. aug 2022

@liv1 potom sa rodičia budú diviť , že mladí čakajú dieťa...nehovorím, že ak budú chcieť sexovať že im v tom zabránia, ale takto im to uľahčovať a tváriť sa že je to prirodzená vec a je to ok, nie je určite v poriadku....15-rokov je dieťa a u dievčaťa je jedno či 15,16 alebo 17, plnoletá je až od 18-tky....rodičia čo to povolia, tak nech sa nedivia ak ich mladí postavia pred hotovú vec a rodičia, starajte sa...koniec koncov ak súhlasili aby mladí sexovali pod ich strechov tak to schvalovali a teda časť zodpovednosti je naozaj na nich

kondakonia
Autor odpoveď zmazal
judar
14. aug 2022

@majada35 mala si to zaseknut uz na zaciatku kedze je to aj mierne zvrhle aby plnolety 18r chlapec spaval s 15r dietatom, ktore ledva dostalo obcianku,prestupuje na strednu skolu a hlavne fakt ze nesu za nu zodpovednost stale jej rodicia...doba je zial ina co si vacsina neuvedomuje a nejaka zastaralost stymto absolutne nic nema, sama mam v rodine takuto 15 co sa zavesila na krk 19-20r chalanovi, otehotnela a v 16 porodila ale hlavne nervy z toho mala cela rodina lebo slecinke prisiel fesny starsi chlapec ale na dosledky nepomyslela, ze rodicov uviazala uradne na jej dieta, chlapca si musela zobrat ten sa aj ujal pekne na otca ale ona?...po ani nie roku prehupsla na nejakeho jej kamarata ako na frajera lebo ju osvietilo ze je stale mlada a chudak ich syncek zostal na krku jeho otcovi ...

jj_anka
14. aug 2022

Ja mám 17 ročnú dcéru a teraz prespal jej frajer (21)(chodia spolu vyše roka) prvy krat u nás. Sem- tam sa ma spýtala, že či by nemohol prespať , ale vždy sme sa tak nejak zhodli, ze ešte chvíľu počkaju. Vzdy ked sa stretnú, tak každý ide domov. Tvoj syn je síce dospelý, ale ešte asi školopovinný, takze nejaké pravidla platiť musia, lebo to, že niekto dosiahne vek dospelosti, ešte až tak veľa neznamená a zrovna to využívať v tejto oblasti .

vanda323
14. aug 2022

@majada35 Ahoj , ja som ako 15rocna prespávala u môjho manžela samozrejme pod dozorom bolo všetko

majada35
autor
14. aug 2022

@kondakonia syn dlhodobo nemal záujem o dievčatá, tvrdil, že nechce dievca. Boli taká partia, čo boli proti záväzkom. Ju fixujem, že bola stále medzi nimi (v partii) nadbiehala mu a zrejme, si ho vedela opantať. Nakoniec ho získala. To je môj pohľad. Tuším, je to aj jeho prvé dievča. Apropo, núdzu o dievčatá nikdy nemal..stále bol ,je obletovaný..Možno, mu vyhovuje, že ju môže viesť...a zároveň mi tvrdil, že myslením je na vyššej úrovni.