icon

Syn má 18, jeho priateľka 15. Aký je váš názor?

majada35
14. aug 2022

Môj syn má 18 rokov, jeho priateľka len 15 rokov. Problém je v tom, že občas cez víkend u nás prespala, no cez prázdniny boli obaja u jej rodiny v ČR, tri týždne a teraz sa mladí domnievajú, že je v pohode, aby u nás prespávala. Argumenty od syna, však sú prázdniny, zbytočne by po večeroch chodila domov a potom ráno, alebo poobedie - opäť.. akože nič zle v tom nevidí. Ja som argumentovala, že je to dieťa, treba aby ju ešte jej matka viedla, vychovávala, ešte potrebuje smerovanie..Má svoju rodinu, kde má bývať. Príliš sa na seba naviažu, rýchlo sa spoznajú, zovšednu si. Nejdú sa brať, aby mali žiť ako manželia...majú na všetko čas. Chodenie predsa patrí k tomu odprevadzat večer priateľku. Nemôže/zu z dôvodu pohodlnosti očakávať, aby som s tým bola stotožnená...a akceptovala to. I tak si myslím, že najväčší podiel zodpovednosti nesie jej matka, ktorá to dopúšťa. Predovšetkým ona by to mala vedieť podchytiť. Nechcem si pokaziť vzťah so synom, nechcem byť zastarala. Zas na druhej strane, sú doma, nelajdaci mi, neflaka sa po veceroch...
poraďte, ako to riešiť...je to v poriadku, len ja som taká staromódna.?! dik

Strana
z4
veronicka88
16. aug 2022

Keď som mala 15 moj už terajší manžel mal 18 a boli sme už spolu rok....vek nikto neriešil,nie je to taká katastrofa. Ale!ja som u nich oficiálne nikdy neprestal,NIKDY!1.moja mamka by mi to nedovolila 2.svorka by asi vyskočila z kože🤪🤪🤪prvý raz som spala oficiálne u svokrovcov keď sme pred tromi rokmi prerábali kúpeľňu🤣🤣🤣ale neoficiálne som u frajera spala cca v 17tke to uzbka mamka súhlasila...a vedela že má rodičov preč🙈ale už sme boli spolu 4 roky a vedela čo a ako. On u nás prvý krát spal keď som bola po operácii a to som mala 20 rokov. Ja mám dvoch synov,neviem čo ma čaká 🙈ale ja takéto prespavacky nemusím ani vo sa kamarátov týka ...u nás sa to nenosili a verím že aj chalani to budú robiť len výnimočne. A čo sa dievčat týka,15tku by som mu domov nedovolila priviesť na prespatie. Mohol by s ahnevat koľko by chcel. Veď si nemôžu byť áno vzácny....ani si nestihnú chýbať....celé zle nastavene

blanblan
16. aug 2022

Kľudne by som bola za zlú. Pretože chcem nejaké pravidlá? Dnes sa ľudia normálne boja nieco povedať vlastným deťom aby neboli za zlých. Pokiaľ syn býva pod tvojou strechou má rešpektovať tvoje pravidlá či má 18 alebo 25. Dcéra sa má tiež toto pýtala, teoreticky aby vedela ako to bude lebo 16rocna sesternica vraj prespáva u frajera. Hneď som jej povedala ako to bude u nás.😆😆 A take že sexovať môžu hocikde keď chcú, to áno, ale nebudem im ja ešte k tomu posteľ prestierať a raňajky chystať

ninek73
16. aug 2022

@liv1 moji rodičia majú obaja vysokú školu, nie som zo žiadnej rozvrátenej rodiny ani slabého sociálneho prostredia. Mama je doktorka, otec podniká už skoro 30 rokov, brat je pedagóg, ja mám vyštudovanú právnickú fakultu a predstav si, že som občas prespala u frajera keď som mala 15-16 rokov a tu som. 😉 Neprespala som sa vtedy ani nič podobné a keď som aj spala u priateľa v tom veku, absolútne to nebolo kvoli tomu, že by sme chceli spolu mať sex, práveže naopak, sexovať v byte kde vo vedlajšej izbe jeho rodičia pozerajú telku a kedykoľvek môžu zaklopať alebo nedajbože vtrhnúť do izby nebolo ani jednému ani druhému po vôli, preto som aj vyššie písala, že na intímnosti si tí mladí nájdu čas hocikedy a nie zrovna vtedy keď nocujú u rodičov.

majada35
autor
16. aug 2022

@nikolka1986 nie, to dievča je milé, celkom som si ju obľúbila... rozhodne nie je zla...otázka bola položená ináč...skús si to prečítať ešte raz.

pablo232
16. aug 2022

My sme spolu tiež od 15tich, predtým sme sa kamarátili a chodili von. Väčšinu času sme trávili u nich ale nikdy som tam neprespal až raz keď som bol pozvaný na Silvestra a to mi pekne prestreli gauč. Potom po nejakom čase som tam párkrát prespal a to svokor mal tiež názor, že by som tam nemal prespávať ale on sám to navrhol. Z mojej strany rodičia rozvedení a im to bolo jedno pokiaľ súhlasili rodičia partnerky. Stále sme mali len 16-17 rokov. A k veci myslím si, že to bolo o dôvere, rodičia nás mali radšej pod strechou a dôverovali nám, neflákali sme sa a chceli sme byť prakticky len spolu. Ja by som ale svojim deťom paradoxne toľko nedovolil koľko dovolili nám. Nebudem ani hovoriť koľkokrát sme u seba spali keď nikto nebol doma. Hoďte s ním reč a hlavne nech vždy ma prezervatív do zásoby.

Strana
z4