icon

Syn má nevlastného brata v pubertálnom veku

deana100
19. júl 2022

Neviem čo si mám myslieť môjho muža syn má 16r pubertalnom veku lenže keď príde k nám absolútne nejde k nášmu 5mesnacnemu synovi nedôjde ho ani pozrieť nič nerozumiem kde sa stala chyba.

sparrows
19. júl 2022

Nie každého zaujímajú deti

nikaeli
19. júl 2022

@jabadabadu to je ok 💙 ani som to tak nebrala 😉

h2
19. júl 2022

Nerozumiem tým komentárom. Nikto predsa nechce od 16 ročného, aby bol namäkko z bábätka, alebo aby sa mu nejako špeciálne venoval. Ide o to, že nejde brata ani len pozrieť. Mňa by to teda tiež mrzelo. Našťastie, u nás to dopadlo dobre. Kvôli zachovaniu súkromia som fotku značne orezala, ale je na nej môj párdňový syn a na rukách ho drží mužova v tom čase práve 16 ročná dcéra.

janulik2008
19. júl 2022

@h2 ono možno to bude aj tým že to je dievča, resp dcéra ja tiež keď som mala 16 či 17 sa narodil bratranec ja som bola hotová z neho 😀 boli sme v CZ na krstiny bežne som 3 hodiny sa s ním prechádzala 😀

h2
19. júl 2022

@janulik2008 Presne toto som čakala, že mi niekto napíše, že je to iné, lebo je to dievča. No ale čo už narobím, keď iného syna, ako tohoto nášho, môj muž nemá? Len dve baby. Čiže neviem, aké by to bolo s chlapcom. Ale vidíš, písali tu aj baby, že by neboli nadšené z oteckovho nového dieťaťa s inou ženou. Čiže ja by som to takto neškatuľkovala.

terry2003
19. júl 2022

@h2 zlatá fotka. Ja síce nemám malého súrodenca, ale mám malého synovca a neter ( bratrancovi deti) , a ja som z nich bola úplne nadšená. Mala som tesne po 17. narodeninách, a aj keď som ho kvôli covidu videla až o pol roka neskôr, tak som sa od neho nevedela odtrhnúť.

janinah
19. júl 2022

Môj 16 r syn svojho synovca kočikuje.strazi aj sa zaujíma.ked sme u nich na návšteve.Akurat pri prebaľovani nemusí byť.Takze úplný nezáujem mne nepríde ako normálna vec.

jana_eyre_2
19. júl 2022

@h2 ale ono dievčatá majú naozaj iný vzťah k tým deťom, tak to proste je, že dievčatá majú cit pre deti už od mala.. (samozrejme že to nie je pevne pravidlo a vždy sa nájdu výnimky na oboch stranách) proste chlapci od mala majú iný vzťah k deťom ako dievčatá a je jedno či sú vlastne, nevlastné alebo akékoľvek.. chlapec v pubertálnom veku zväčša nebude riešiť malé bábätká.. dievča áno, pretože niečo materské má zväčša od malička v sebe..

0silvia0
19. júl 2022

Ja som bola v oboch rodinach najstarsie dieta, po mne sa plodilo a rodilo a kazdy rok pribudali bratranci a sesternice raketovou rychlostou. V zivote som sa o ziadneho kojenca nezaujimala. Raz ma babka prinutila stat 10 minut pri bratrancovi v kociku, to som mala cca 12, 13 rokov a vrcholne ma to obtazovalo a liezlo mi na nervy, ze si furt vyzuval ponozky a ja som mu ich musela obuvat a rozkosne mi to neprislo. Takze ja viem pochopit pubertakov nezaujem o nevlastneho surodenca, zalezi od celkovej atmosfery rodiny, vzajomnych vztahov atd.
Mam aj sestru o 11 rokov mladsiu, nikdy som ju kocikovat nebola, a nikto ma do toho nenutil. Jednoducho ten kojenecky a batolivy vek pre mna nikdy zaujimavy nebol.

mimka1402
20. júl 2022

@panelacikova Ona tu už mala diskusie neraz a boli úplne chaotické, pamätám si ju. Mala vždy problém so synom svojho muža.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
kvetinka75
20. júl 2022

hádam nečakáš od 16 ročného, ktorým lomcujú hormony, že sa bude zaujímať o malé bábo. Možno ti ho o 5 rokov zoberie do kina alebo na kupko. Ak nebude mať brigádu, prácu, frajerku, vlastný život

evkano1402
20. júl 2022

Moja kamoska ma 17 rocneho syna a 4 rocnu dceru, su to vlastni surodenci a minule mi vravela, ze jeho jedina reakcia na malu sestru je, ze "mama, pod si ju vziat, zasa mi vliezla do izby", inac ignor.

att123
Odpoveď bola odstránená
luccija
20. júl 2022

@att123 je obrovsky rozdiel vlastny, nevlastny surodenec.Autorka je to uplne normalne s najvacsou pravdepodobnostou Vas vsetkych neznasa otca, teba,novu rodinu ziarli, hneva sa...je to dan za tieto popletene rodiny vlastny surodenec, nevlastny.Ty sa hnevas nanho zaujimaju Ta aj jeho pocity?ak by ste mali predtym dobry vztah nebolo by to tak vyhrotene.Nie kazda rodina je sudrzna a vztahy su tam dobre

pauli_s
20. júl 2022

Je každého slobodná vôľa či sa bude alebo nebude hrať s bábätkom. Ak ti to prekáža tak sa ho skús na to priamo spýtať, určite sa dozvieš viac ako od nás.

att123
Odpoveď bola odstránená
beronsche
20. júl 2022

..kazde dieta je ine.. ze jeden 15r pubertiak (dievca ci chlapec) rad travi cas so svojim malym surodencom, neznamena, ze to tak bude mat kazdy... A je to tak ok.
Rovnako ako pri dospelych, kde nie kazdy je na makko, ked vidi roztomile babatko.

Mozno si k sebe surodenci najdu cestu neskor, mozno nie (tu velmi zalezi od pristupu rodicov), ale citit sa nejako sklamane, ci nestastne, hnevat sa na 15r, lebo nema zaujem o svojho maleho nevlastneho surodenca nie je ok.
Ale tu musi na sebe a svojich ocakavaniach a pristupe zapracovat autorka prispevku.
Odporucam v prvom rade zlepsit si vztah s nevlastnym synom.

viky173
20. júl 2022

chyba sa stala v Tvojich nerealnych predstavach... skor by som sa cudovala, keby sa 16r chalan zaujimal o babo ako to, ze sa nezaujima, ved to nie je ani jeho vlastny surodenec

nikaeli
20. júl 2022

@deana100 a čo tvoj vlastný, 14-ročný syn? ten sa o bračeka zaujíma? a ako vychádza s tým 16-ročným?

janulik2008
20. júl 2022

@sparrows mimo témy ale musím napísať že Tvoj nick mi pripomína Jacka SPARROWa z Pirátov x Karibiku už dlhšie som ti to chcela napísať ale furt som zabudla 😀😀😀

viky173
20. júl 2022

@janulik2008 presne aj mne, ale nechcela som s tym spamovat 😂

janulik2008
20. júl 2022

@nikaeli ženy vy ste ako FBI 😀😀😀😲

zdenkastanka
20. júl 2022

No ked syn tvojho muza nema bohvieaky vztah s tebou, tak myslis ze babatkom sa to zmení ?a aj keby ste spolu vychádzali... nie kazdy pubertiak (a hlavne chalani) je hned na makko z babatka... si az moc precitlivela... a co tvoj syn hm?

kubkovamama
20. júl 2022

@deana100 chcela som napísať,že u nás je to trochu inak...puberťák nemá s malými potomkami problém..ale keď vidím,koľko ďalších tém si založila a čo v nich je..no neviem.Problem bude skôr v tvojom vnímaní nevlastného syna a vzťahov medzi vami,nemôžeš byť v takomto zmiešanom manželstve tak moc zameraná na seba a moje prežívanie a moje chcem a moje myslím si a moje tak to má byť a keď nie je ako chcem tak je zle?? Nevlastný z teba všetko cíti.Necuduj sa,že si drží odstup.U nás to je takto-lebo všade je to rôzne a čo je v jednej rodine super inej nevyhovuje-najstarsi 15 a 10 sa s najmenšou zvítajú,ponosia si ju tak 4x za deň,hrať sa pohraju max 15min.Pridu pozrieť do postieľky.To je tak všetko.Maju svoje chalanske záujmy.Ale všimnú si ju sami od seba.Asi cítia,že ja to neočakávam a nikdy som to ani nespomenula.Keby tlačím na pílu, určite by to vyzeralo ako u vás

vroni
20. júl 2022

My sme síce mali menší rozdiel, chlapov starší mal 12, keď sa narodila dcéra a jeho najvyšší záujem bol, keď sa opýtal, ako sa "to" vola. Potom si na mu pomaly zvykol (presťahoval sa k nám) a dodnes majú pekný a pevny vzťah. Mladší si ju "všimol" až keď začala chodiť a dalo sa s ňou niečo robiť. Ja som stará korytnačka, mam vlastne deti a stále z bábätiek neomdlievam nadšením.

deana100
autor
20. júl 2022

@mimka1402 ja nemá žiadni problém.

deana100
autor
20. júl 2022

@vroni a nikdy som nemala

vroni
20. júl 2022

@deana100, čo si nikdy nemala? Nerozumiem.