icon

Syn nechce pracovať, čo robiť?

16. feb 2020

Želám pekný večer, mám dospelého syna ktorý odmieta pracovať. Vraj on za 500€ robiť nebude. Je vyučený automechanik. Neviem čo s ním robiť, manžel aj ja sme sklamaní, čo robiť, vyhodiť ho z domu nechcem, bála by som sa oňho. Poraďte prosím, som už zúfalá.

evaachesa
17. feb 2020

Treba velmi razne zakrocit a konat okamzite uz dnes a necakat. Syn, nesyn uz teraz je neskoro a tou opicou laskou (bojim sa ho vyhodit, co bude robit chuda, on nic nevie) mu len viac skodite. Dat ultimatum na tyzden, ak nic, tak nemilosrdne vyhodit z domu aj so vsetkymi vecami. Uz je neskoro plakat nad rozliatym mliekom a zozierat sa kde sa stala chyba. Zial s tym uz nic nenarobite. Chlapec teraz musi dostat poriadnu facku od zivota a spadnut na hubu aby sa spamatal. Komu niet rady, tomu niet pomoci.

amelia000
17. feb 2020

@silvike nie to mi zakazali. Joj kolko ja som sa doma nakricala. Ale tak ja by som s tym nemala absolutne najmensi problem aj som chcela a nie jednu sestru :D len bohuzial rodicovska vychova onicom tak to aj dopadlo. Sestra je leniva si aj zuby umyt. Tie kefku videli asi posledne ked ja som ju nahnala a to je par rokov dozadu. Do 12stich jej mama chodila vlasy umyvat...lebo sak ona sama nevie...divim sa ze jej rit do teraz neutiera a to dievca uz ma vyse 20r.

bluka2
17. feb 2020

Myslím uz pomaly, ze to je nejaká fake diskusia, aby nebolo nuda. Že muž nebude upratovať, variť, ...super, tlieskam podpore rodovej nerovnosti samou ženou, ak je to pravda

bdalibor
17. feb 2020

No, z toho co čítam, cítim, že asi ani otec to razantne nerieši. Ú nás by to bolo takto :synčekovi by som rozmlatil papulu, tak, az by mu krv striekala, hneď potom by som ho vydrbal na ulicu len v trenkach / lebo všetko čo má na sebe je naše... / a dal by som tomu ze za dve hodiny bude klacat na kolenách pri dverách... Všetko toto sa vám stalo vďaka tolerantnej výchove dieťaťa....

autor
17. feb 2020

@silvike Nedostať ho nikde, keby som mu navrhla psychológa, vysmial by ma.

karolinakr
17. feb 2020

@mama80 je agresivny, rozbil dvere, rozbil by sj router

veronicka88
17. feb 2020

Najlepsie co ore nho a jeho zivot mozes urobit je hodit ho do vody. Sadnut si, vypocitat najom, a kolko bude prispievat na stravu/resp eobit a platit nakup. Neuorativala by som mu izbu absolutne, pral by si sam. Jeden nezaplateny oeniaz a nasiel by si veci pobalene. Nemozes ho drzat za ruku cely zivot.

evkano1402
17. feb 2020

Chodieva von z domu? Do obchodu, alebo len tak...

autor
17. feb 2020

@bdalibor Manžel výchovu vždy nechával na mňa, mal dosť ťažkú prácu, s deťmi bohužiaľ nemal taký vrúcny vzťah, väčšinou som všetko riešila ja. Nie je to vždy ľahké.

anna301
17. feb 2020

Môj názor treba s ním navštíviť psychológa alebo psychiatra tam niečo nebude po tejto stránke v poriadku

karolinakr
17. feb 2020

@bdalibor 🤣🤣

mirro
17. feb 2020

Je mi sympatické,že to chceš riešiť. Neskoro,ale predsa. Hlavne neustúp. Jasné,že sa mu to nebude páčiť. A píš,krok za krokom, ako pokračuješ. On musí pochopiť,že to myslíš vážne, nie len bububu.

autor
17. feb 2020

@alaguema Manžel synovi tiež vynadá, ale tiež nemá srdce ho vyhodiť z domu. Zastal sa ma a syn dostal buchnát od neho, keď mi nadával, ale inak to nevieme riešiť.

evkano1402
17. feb 2020

Vymenit zamku, pred dvere igelitku s trenkami a buchtami ... a opakujte si, robite to len pre jeho dobro...

veronicka88
17. feb 2020

A dakujem bohu a mojej svokre za s ojho manzela ktoey ema problem poskladat oradlo ci navarit jednoduchsie jedla... Ktory je cistotny a nesedi na riti. Nestaci mu to aky je ide stale vpred. Asi jej kupim kyticu:D

lucinkka1887
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
17. feb 2020

@lucinkka1887 aká hadica? Ostriekať ho vodou?😁

lucinkka1887
17. feb 2020

Moj oco vzdy hovorieval ze na to je dobra hadica 😂

weisovameggy4444
17. feb 2020

Treba mu ukázať tuto diskusiu a potom vchodové dvere ak ani to nepomôže 🤔

lucinkka1887
17. feb 2020

nie.. vyšlahat ho nou 😂

miri_1
17. feb 2020

Ja mam taku radu, nech zacne pomahat v domacnosti a postupne si mozno vypracuje nejake pracovne navyky. Este by som rozmyslala nad navstevou psychologa alebo psychiatra, pretoze co popisujes, moze mat kludne nejaky problem, lebo sa mi nezda ze mlady clovek, by nemal kamaratov a ziadny zaujem. Mozno sa u neho vyvija nejaka depresia. Ak sa dobre nastavi na lieky, dokaze normalne fungovat

karolinakr
17. feb 2020

V trenkach na ulicu a zamknúť vchodové dvere.Natočiť na kameru a dať na fb.Hanba na 100 rokov dopredu i dozadu

autor
17. feb 2020

@miri_1 V domácnosti pomáha, umyje riad, povysáva, keď treba uvarí si hranolky s volským okom alebo cestoviny s grankom. Len tá práca..

evaachesa
17. feb 2020

Mate tu 13 stran navrhovanych rieseni. Staci si vybrat a zacat to riesit. Takymto sposobom si mozete s muzom tak akurat pogratulovat akeho hrozneho cloveka ste zo syna vychovali a neurobili absolutne nic pre jeho napravu. A to len preto ze nemate srdce vyhodit ho a nemozete a neda sa ten zvysok. Tak sa odstahujte rovno vy a synovi nechajte zdevastovat byt.

giuli
17. feb 2020

Internet platite predpokladam vy...vypnut,bloknut vsetko co sa da...takto ho vlastne podporujes v nic nerobeni a jemu to max vyhovuje...su miesta ,kde poskytujú ubytovne...nikdy sa nerozhybe,ak ho nepostrcite a aj nejakym" drastickejsim" sposobom

stastna
17. feb 2020

myslím, že pani veľmi dobre vie, čo má robiť. Len asi potrebuje toho psychológa ona...

mirro
17. feb 2020

No raz by mi decko povedalo,že som p..a ,normálne som vytočená. Myslím,že aj tak pokrčíš ramenami,že chudáčik,už je raz taký,tak čo už...
Nikto, na 13stich stranách nechápeme teba,ako to môžeš trpieť celé roky...obyčajný príživník to je.

mirro
17. feb 2020

Hranolky s volskym okom a csstoviny s grankom sú waw obedy,ktoré pripraví 10ročné dieťa...

mimka161
17. feb 2020

Ahoj . Moj brat ma 23 rokov . Po škole v 18tich tiež nevedel čo so sebou , ani do roboty , ani ďalej do školy ale peniaze chcel mať. Býval u starkich lebo naši sú rozvedený a my sme išli ku ním. Ja som už doma nebyvala. Starká mu povedala ak nezačne robit pôjde z domu..z jeho strany tiež rovnaké vyhrazky ako niečo rozmlati zničí..No ale keďže nemal ani na sprchac a deodorant zacal pracovať v autoumyvarke a hneď ako dostal výplatu si uvedomil že aha mať peniaze je super ..išiel nakúpil si handry išiel k barberovi na kavicku a dal starkim. Neskôr sa zamestnal vo wv vBa keď dostal zmluvu na dobu neurčitú vzal si hypoteku kúpil si byt kúsok odomna . Moj manžel mu vybavil lepšie platenu prácu u nich vo firme . Nastúpil ku nim v júni a od júna ešte ani jeden krát sa nestalo zeby neprišiel do roboty. Jednak vie že už ma hypoteku spotrebak a bežné účty ako elektrika plyn a musí ich zaplatiť , sám si navarit nakúpiť jedlo a stále sa chce obliekať obuvat..odrazu je z neho pracant a fakt je to super zmena

janka120
17. feb 2020

Odpojit od internetu, nevarit mu a neprat.. A co mobil? Odkial ma na kredit? Tvarte sa akoby tam s vami nebyval. Poznam to z vlastnej skusenosti. Inac si neporadite. Ked nemate silu povedat mu termin najomneho inac vymenite zamky, tak musite aspon takto. Navarte iba pre dvoch a atd...