icon

Syn nechce pracovať, čo robiť?

16. feb 2020

Želám pekný večer, mám dospelého syna ktorý odmieta pracovať. Vraj on za 500€ robiť nebude. Je vyučený automechanik. Neviem čo s ním robiť, manžel aj ja sme sklamaní, čo robiť, vyhodiť ho z domu nechcem, bála by som sa oňho. Poraďte prosím, som už zúfalá.

rubinka
17. feb 2020

Kúp mu letenku lebo sa ho v živote nezbavíte a skončí to možno až tragicky. On si v živote na ňu nezarobí a ostane ti na krku do smrti a potom sa ti raz poďakuje že si mu dobabrala život svojou mäkkou výchovou. A prestaň sa už oňho báť, začni sa báť o seba hák skončíš pri takých vzťahoch s deťmi.

mamusa611
17. feb 2020

Skúste sa porozprávať všetci traja- určiť nejaké pravidlá spolužitia a prispievania do domácnosti. Syn je dospelý, vie sa o seba postarať, vie zarobiť peniaze- preto ste mu asi aj prispievali na štúdium,starali sa o neho. Je čas, aby aj on prispel svojou časťou- zaplatil účet za elektrinu, urobil nákup... Určite by som ocenila každý jeho krok, ktorý Vás poteší a jeho naučí zodpovednosti. Prajem veľa úspechov 🙂

autor
17. feb 2020

@matullienka Ja len viem, že dcéra žije v Belgicku. Nikdy ma k sebe nepozvala, ani neviem, či sú ešte stále tam.

janaochi
17. feb 2020

@kvevka ja to tu píšem už viackrát....že by ho mala zobrať na vyšetrenie a nepíšem to len tak.

katarinka89
17. feb 2020

Ako si si dovolila pre panka mladeho nenavarit? 😂😂😂😂

autor
17. feb 2020

@dasa113113 Nad týmto sa trápim, že sme s deťmi nikdy neviedli také rozhovory, čo ich trápi, čo im urobilo radosť, až mi je z toho do plaču. Neviem čo syn prežíva, neviem čo prežíva dcéra, som babkou a vnučku som skoro nevidela. Aj o jej tehotenstve som sa dozvedela od dcérinej kamarátky.

darinkaninka
17. feb 2020

Že je neschopný môžeš povedať až vtedy, keď ho vysikujes do práce s ubytovaním a oni ho vyrazia, ak bude robiť cavyky... teraz ho stále ľutujes, ale tým z neho neurobíš človeka, ktorý je schopný sa sám uživiť. A prepáč, ale mňa keby dieťa nazvalo p...a, tak by mi ruka vyletela automaticky. A to ti mala už dávno predtým...A môj muž by s ním vyrazil dvere. Ste obaja až neuveriteľne pasívni, hoci jeho správanie už dávno prekročilo únosné hranice.

autor
17. feb 2020

@janaochi Ako ho tam dostať? Volala som so švagrinou a mám kontakt na psychologičku, ale syn to odmietne.

autor
17. feb 2020

@darinkaninka Už som ho raz prinútila pracovať, pracoval so mnou a vyrazili ho, keďže len postával v práci a nič nerobil, žiadna snaha pracovať.

katarinka89
17. feb 2020

A prepac ale citam dalej tych 18 stran: akoze si fakt top matka- hentoho hniliaka chovas doma ako prasa a dceru nevidis, nevies ci vobec byva v Belgicku? Ani by som sa tej dcere necudovala keby ta zato odsudila

darinkaninka
17. feb 2020

A vtedy bol čas zbaliť ho a vymeniť zámok. Rozmyslel by si, či bude na ulici alebo pôjde do práce s ubytovaním.

dopolbokaodrata
17. feb 2020

@janaochi áno, to ze mi niekto zahlásil že za 500 robiť nebude, nadáva rodine do kadečo ho je určite psychická porucha. Tam zlyhala hlavne výchova, sama autorka vraví že nikdy nič nemusel na rozdiel od dcéry. Nehľadaj za zlými životnými rozhodnutiami diagnózy.

korunka1
17. feb 2020

Ani by som sa mu nedivila, keby nechcel ísť na ten pokec
A úprimne, tiež sa mu nedivím, že sa mu nechcelo robiť...veď načo, keď má full servis.
S ním zatrasie len šok....zbaliť, vyhodiť

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
autor
17. feb 2020

@katarinka89 Za čo by ma mala odsúdiť? Nehnevajte sa, ale ľudia robia chyby, vidím to aj ja na sebe a mužovi, spackali sme to. A čo sa dcéry týka, tak tá sa ani neobťažovala nám oznámiť, že je tehotná, že porodila. Vždy sme sa veci s jej života dozvedeli od cudzích.

autor
17. feb 2020

@korunka1 Asi to je jediná možnosť.

autor
17. feb 2020

@evamarek77 Ja len dúfam, že nie. To by bolo nad moje sily ak by mal nejakú poruchu.

darinkaninka
17. feb 2020

On s vami točí, lebo mu to dovolite...a úprimne si myslím, že psychickú poruchu nemá, len nechce prísť o pohodlný život.

dopolbokaodrata
17. feb 2020

Autorka, ty musíš byť troll, alebo fakt totálne hlúpa osoba. Inak by si tu nevypisovala tieto bludy dokola.

janaochi
17. feb 2020

Pracujem na psychiatrii...nebudem to bližšie rozvádzať, ale mala by si ho dať vyšetriť.

autor
17. feb 2020

@dopolbokaodrata Nebudem to komentovať.

autor
17. feb 2020

@janaochi A aký máte na to názor? Je to nejaká porucha, dá sa to nejak vyliečiť, niečo s tým robiť?

janaochi
17. feb 2020

@dopolbokaodrata prepáč, ale ty nemáš ani potuchy o psychických ochoreniach a prejavoch.

rubinka
17. feb 2020

Kým sa nepokoriš, dcéru späť neziskaš. Mnoho si pokazila, nepokračuj v tom naďalej že jej niečo vycitaš. Zmen svoj prístup k nej ospravedlni sa jej ako prvá vec.

korunka1
17. feb 2020

Podľa mňa iná možnosť nie je. Môže ťa to zožierať, ale uvedom si, že je to pre jeho dobro. Nemôže si zhniť za živa na stoličke za PC.
Oznámiť, že má 5 dní na vysťahovanie, dať pozor na cenné veci, pripomenúť políciu pri vyskakovaní , zbaliť, vymeniť zámky, poplakať si a žiť ďalej

luciab19
17. feb 2020

No ja by som ho pekne z domu vyhodila do sveta! Sú muži, čo majú doma choré manželky a deti, musia platiť hypotéky a sú radi, keď zarobia aj 500 euro! Keď nie je iná situácia! Takto sa zodpovednosti nenaučí a vy s manželom nad ním ochrannú ruku do konca života nemôžete predsa držať. Ešte robí všetko pre to, aby ho vyhodili z prace a smeje sa? To je sila! Alebo ho pošlite na týždeň k nám, muž Vám ho prevychova! Ešte Vám bude ruky nohy bozkávať. Nehnevajte sa, ale maly spratek si mysli, že všade čakajú na neho s 2tis platom? Nech sa spamätá. A vy mu veľmi rýchlo otvorte oči, lebo skončite na ulici vďaka nemu!

dopolbokaodrata
17. feb 2020

Tak nekomentuj. Nič sa nedá, toto odmietne, tamto nespraví, no tak čo vlastne chceš, rad si tu dostala milión a ideš stále ako kolovratok to svoje. Tu je už škoda ti niečo radiť. Dcéra spravila dobre že ťa odstrihla.

autor
17. feb 2020

@mircalla Preto mám strach ho z domu vyhodiť, myslím, že by to nedopadlo dobre. Vyčítala by som si to do konca života. Jedine ten psychológ, ale ako ho tam dostať?

katarinka89
17. feb 2020

A nie preto ze stredobod bol vzdy jej brat?

evamarek77
Odpoveď bola odstránená