icon

Syn nechce pracovať, čo robiť?

16. feb 2020

Želám pekný večer, mám dospelého syna ktorý odmieta pracovať. Vraj on za 500€ robiť nebude. Je vyučený automechanik. Neviem čo s ním robiť, manžel aj ja sme sklamaní, čo robiť, vyhodiť ho z domu nechcem, bála by som sa oňho. Poraďte prosím, som už zúfalá.

korunka1
17. feb 2020

Tá porucha sa volá mama hotel a pohodlnosť

janaochi
17. feb 2020

Od začiatku, keď som prvýkrát zareagovala na tento príspevok, som bola za psychiatrické vyšetrenie alebo aspoň psychológ, on už bude vedieť určiť, či je potrebný aj psychiater.

ledgerka
17. feb 2020

Vobec mu netreba psychologa. Staci ze ho prestanes obskakovat a zrusis doma standard. Zacala si tym ze nebol dnes navareny obed, tak len pekne pokracuj v tom co si zacala. Tebe by sa ale zisiel psycholog aby si to ustala konecne dat synovi hranice.

rubinka
17. feb 2020

A keď ostane doma tak to dopadne dobre? Dieťa sa vám rúti do záhuby priamo pred očami. Zachráňte ešte čo sa dá.

autor
17. feb 2020

@dopolbokaodrata Ja to ale nepíšem ako výhovorku, ale ako fakty. Aby ste to vedeli pochopiť, dievčatá mi radia a ja predsa neodmietam rady, ja len napíšem jeho reakciu, čo robiť potom. On taký je, nič ho nezuajíma, ničoho sa nebojí, nerešpektuje autority, ani mňa ani muža, nikoho a nič. Za volant sadne bez dokladov a okuliarov.

korunka1
17. feb 2020

@janaochi ale je viac ako dospelý, za uši ho tam nedotiahne a sám nepôjde.

1andrea111
17. feb 2020

Co tak mu najst nejaku ubytovňu zaplatiť napr na 2 mesiace. dať mu nejaké peniaze príp. Mu niekde zaplatiť obedy presťahovať ho. vymeniť na dome zámok A odstrihnutsa. Dať mu nejaký štart A už ne h sa stara sam

korunka1
17. feb 2020

On je ako naša menšina....proste stratil pracovné návyky. Načo by robil, ked má takmer o všetko postarané?. Nie je sprostý, len lenivý

dopolbokaodrata
17. feb 2020

Za volant vášho auta? Či si nejakým zázrakom kúpil vlastné? A aj to mu dovolíš? No mne už došli slová.

janaochi
17. feb 2020

@korunka1 keď bude agresívny, treba zavolať RZP, povedať, že je agresívny a ohrozuje svoje okolie a oni sú povinní ho odviezť na najbližšiu psychiatriu, kde ho vyšetria.....ak to inak nejde.

darinkaninka
17. feb 2020

@korunka1 On nemohol stratiť, čo ani nemal 🙄

1andrea111
17. feb 2020

Inak podľa toho O píšeš bude to nejaká porucha osobnosti A S tým si bez odbornej pomoci neporadis

autor
17. feb 2020

@dopolbokaodrata Auto je naše s manželom, kde by on vzal na auto. Šoférovať vie, ale nie je ohľaduplný, je toho veľa, neviem si s ním rady.

rubinka
17. feb 2020

Robíte obrovsku chybu že z neho robite nesvojpravneho. Iba mu škodíte nič viac. Toto není pomoc doma ho chovať do smrti len aby sa mu nic nestalo. Raz bude z toho svojho nanič života možno tak znechutený že si naňho siahne lebo takého človeka nič neteší v živote nevidí zmysel.

dopolbokaodrata
17. feb 2020

Autorka, veď mne je jasné, že to všetko financujete vy. Aj vodičák ste mu zaplatili, veď kde by na to zobral. Aj vaša dcéra dostala od vás vodičák?

abbey1
17. feb 2020

Nie som odborník ani prorok, ale tá nejaká diagnóza bude s najväčšou pravdepodobnosťou nezvládnutá výchova. Dve deti, s oboma rodičia nevychádzajú.
Jednoznačne začať u seba, navštíviť odborníka psychológa. Ujasniť si svoj postoj a tvrdo a nekompromisne riešiť.
Vyplakať sa na MK nepomôže ani pohnúť so synom ani napraviť vzťah s dcérou. Zaznela tu kopa dobrých rád, už je to len na rodičoch.
Jedna vec je deťom pomáhať a ochraňovať ich a niečo iné vychovať z nich nezodpovedných jedincov a spamätať sa, keď ma syn 27rokov!!!!

autor
17. feb 2020

@dopolbokaodrata Dcéra si ho zaplatila sama.

juja16
17. feb 2020

Dala by som mu mesiac nato ,aby sa zamestnal a najprv vyrovnal dlhy na odvodoch a tak prispieval na domácnosť.Ak nie,tak by som mu zrušila trvalý pobyt a vykopala ho na ulicu.Ked má u vás trvalý pobyt a exekútora na odvody,tak jedného dňa ti ten exekútor dôjde rabovať po dome a bude na tebe a manželovi ,aby ste dokázali,že veci v dome sú vaše a nie synove.Este len potom budeš mať dobrý spánok.

autor
17. feb 2020

@dopolbokaodrata Ale ona je šikovnejšia.

deedol
17. feb 2020

inak nepisala si sem pred casom aj o dcere? pripomina mi to jednu diskusiu o dcere v zahranici, kde sa mame nepacil jej zivotny styl, pisala, ze je leniva atd. (a pritom dcera bola uplne v pohode) velmi podobny styl vyjadrovania to bol...

katarinka89
17. feb 2020

Schovat kluce

darinkaninka
17. feb 2020

@rubinka No aby nesiahol na rodičov, keďže sa chová agresívne, keď si dovolia siahnuť na jeho výsady.

dopolbokaodrata
17. feb 2020

A predtým si o nej hovorila že nerobí nič a aj deti ma len preto, že by robiť nemusela. Dvojitý meter na vlastné deti. Hanbi sa. Normálne tu žasnem.

almia
17. feb 2020

ten tvoj podareny syn by nerobil ani keby dostal plat 2500€ proste vzdy by si nasiel vyhovorku, wou ty musis mat teda zivot, nezavidim ti. naprav situaciu aspon s dcerou

marte1
17. feb 2020

Podľa mňa keď uz rodičia sa vykaslu na dieťa aj ked je dospelé tak je to zlé,kto iný pomôže ked nie rodic?ako sa má mlady človek naučiť niečo ked aj tí jediný ktorý by mali pri ňom stáť sa na neho vykaslu, ja by som svoje dieťa nevyhodila,dala by som jesť aj teplú posteľ,radsej by som s nim rozpravala,popripade mu nasla prácu a ak by tam nesiel vtedy by som mu hrozila ze si bude musieť niečo na byvanie nájsť ,ale nevyhodila by som ho z domu.

mircalla
17. feb 2020

Chod tam najprv sama na konzultaciu, nech si poradia ako postupovat. Nic lepsie mam nenapada. Urcite sa vela dozvies

autor
17. feb 2020

@deedol Ja som sa sem zaregistrovala len dnes, aj píšem radšej anonymne aby to nebolo nápadné. Nie, nepísala som predtým nič na toto fórum.

korunka1
17. feb 2020

Sama ho vo všetkom podporuješ, len ho ospravedlňuješ, obhajuješ. Okrem sedenia u psychológa si nič nevzala z celej tejto diskusie, čo je to najmenej, lebo on nemá žiadnu duševnú poruchu.

autor
17. feb 2020

@marte1 akú prácu keď každú prácu odmieta. Hľadala som mu na profesii, ale všetko odmietol, že on robiť nebude.

rubinka
17. feb 2020

A čo že je dcéra šikovnejšia? Tak nakoniec na to dopláca celý život? A lenivec má všetko zadarmo? To je čo za láska k dcére? ? Jednému všetko a druhému nič? Lebo ty si šikovná tak tebe nič nedám iba túto tvojmu bratovi čo sa mu nič nechce? No máte čo robiť aby vám dcéra túto celoživotnu krivdu raz odpustila.