icon

Syn nechce pracovať, čo robiť?

16. feb 2020

Želám pekný večer, mám dospelého syna ktorý odmieta pracovať. Vraj on za 500€ robiť nebude. Je vyučený automechanik. Neviem čo s ním robiť, manžel aj ja sme sklamaní, čo robiť, vyhodiť ho z domu nechcem, bála by som sa oňho. Poraďte prosím, som už zúfalá.

autor
17. feb 2020

@mama80 Nerobila som až také rozdiely, myslíte ten vodičák? Tak dcéra pracovala a a vodičák robila u známeho tak mala ešte zľavu, synovi sme ho zaplatili my lebo nepracoval, ale predtým sme sa dohodli, že nám vráti keď začne pracovať. Od dcéry som chcela aby sa starala o domácnosť kým som v práci, niečo malé uvarila a nech chodí do práce.

korunka1
17. feb 2020

Ja by som sa tak neupínala na nejakú psychickú poruchu. Nevravím, že nemôže byť, ale.....už viem ako to dopadne. Ak aj pôjde na sedenie, dr mu stanoví nejakú smiešnu sociálnu dizharmóniu, diagnózu, ktorú on zveličí, keďže tebe nesmie povedať o jeho zdravotnom stave...chúďatko sa bude hrať už aj na chorého a ty ho budeš naďalej "hýčkať a opatrovať" až kým sa s mužom nezoderiete...a on sa bude za dverami uškŕňať a tešiť ako s vami vydrbal

janaochi
17. feb 2020

@silvike presne, keď tu čítam tie komentáre, tak sa už ani nesnažím apelovať na autorku, komentujúce to vidia úplne prvoplánovo, jednoducho... nechápu, že človek s psychickým ochorením nie je schopný normálne fungovať, zaradiť sa do života, nezvláda reálny život, nechápe pravidlám, nevie ich dodržiavať, má oslabené vôľové konanie, izoluje sa, je náladový, pseudofilozofuje....zbytočne to tu budem dookola opakovať. V prvom rade by mala autorka dostať syna na vyšetrenie a podľa výsledku sa zariadiť, držím palce, aby tam žiadna Dg nebola a mohla sa tak riadiť radami tu komentujúcich mamičiek. Inak ich rady nemajú žiadnu výpovednú hodnotu.

tulipanicek
17. feb 2020

@silvike No tam kde som sa dočítala ja tie prvé strany píše že si myslí že ho vychovala dobre

autor
17. feb 2020

@korunka1 To nie, švagriná mi dala kontakt na psychologičku, tá mi povie, čo s ním je.

janaochi
17. feb 2020

@korunka1 smiešnu sociálnu dizharmóniu? Myslíte tým poruchu osobnosti? Alebo?

tucniacka11
17. feb 2020

ale asi ani zdravotku mu nikto neplati, ved ak sa nehlasi, neplni si povinnosti, ja by som mu našla ubytovnu, odlhásila ho z trvalého bydliska, a dala mu termín odchodu, ak to nedodorzí žial, vyhroziť sa políciou, takto to budete naťahovať, ešte vas aj okradne, ublíži, tam bude nejaká porucha, vy ste sa určite snažili vychovať tak, ako ste vedeli, ale už to neodkladaj, rieš to. tuším má 27 rokov, to je fakt dlho.

noemka2006
17. feb 2020

Prosím ta a kto mu platí telefón?

autor
17. feb 2020

@noemka2006 Nemá paušál, má kredit. Nemá tam ani peniaze myslím, ja už som si povedala, že mu kredit platiť nebudem. Veď on ani nikam nevolá a nikto nevolá jemu, telefón má v šuplíku, vôbec ho nepoužíva.

noemka2006
17. feb 2020

Tiež si myslím, že dotyčná osoba má nejakú mentálnu poruchu o ktorej ste do teraz ani netušili, toto proste tolerovať nemôžete, sak sa zbláznite ako ridicia. Véd je to už starý somár aby využíval rodičov, proste je to na diagnózu, riešte to

autor
17. feb 2020

@tucniacka11 Najskôr skúsim toho psychológa, aby som enmala výčitky, že som chorého človeka vyrazila z domu a ak mi dr potvrdí, že je zdravý, tak z domu.

smt
17. feb 2020

Ja nemôžem už ani čítať ďalšie vyjadrenia ( skončila som na druhej strane ). Pani mama, ako Vám tu už napísalo aspoň 100 ľudí....NIE! Nie je to normálne. A ano, je to Vaša vina. Pýtate si radu od ľudí, opäť, aspoň 100 ľudí Vám napísalo radu a Vy? Len sa vyhovárate!!! A hľadáte argumenty úplne vzdialené od zdravého rozumu. Sa nesťažujte, keď nechcete ani len skúsiť rady, ktoré Vám ľudia dávajú. Čo ste akože očakávali, keď ste to tu písali? Že Vám ľudia namiešajú nejaký zázračný recept alebo Vám dajú woodoo zaklínadlo?? Nezvyknem reagovať na statusy ľudí, ale normálne som musela....Veľa šťastia s príživníkom...a s totálnou istotou Vám tu píšem, že synáčik Vám ostane pri riti NAVEKY!

noemka2006
17. feb 2020

Áno a najskôr zajdite psychológovy vy sama a uvidite čo vám poradí

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
autor
17. feb 2020

Ďakujem za podporu, nikdy by ma nenapadlo, že by tam mohla byť diagnóza, mylsela som si, že to by som predsa videla. Asi som aj voči dcére bola nespravodlivá, možno som si ten hnev voči synovi vybíjala na dcére.

karolinakr
17. feb 2020

@evamarek77 pravexe ju nezhadzujem, tiez som zastanca toho,ze mu nieco je inak by chodil von nahanal dievcata, brigada, konicky, kamarati pivo..Toto neni normalne + agresia.Pre mna by to bolo memento.Ja som aj na zacistku pisala, aby to neskoncilo, ze zapichne svojich rodicov, ked mu nedaju peniaze este sa smeje
No keby to robil mojim rodicom, uz by letel.Mama by sa rozzurila, otec by ho vyfackal

korunka1
17. feb 2020

@janaochi nie som lekár, neviem názvy psychických chorôb....jedno však viem..... 10 rokov ničnerobenia sa nejako na človeku odzrkadlí, apatia, výbušnosť, atď. Proste si zvykne, osprostie z večného hrania a sedenia za PC, žiadny priatelia, kontakt s okolitým svetom. nepotrebuje to...čo by tam robil, o čom by sa rozprával. Všetko zaňho vybavili, všade odviedli ako 5ročné dieťa. Lenivý je .

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
ukulela
17. feb 2020

vcera som precitala prvu polku diskusie. dnes sa snazim docitat, ale, mila autorka, kazdy tvoj koment ma vytaca viac a viac .... OK, po 10tich rokoch ti doplo, ze syn vas vyciciava. dokola sa tu pytas, ako ho dostat na vysetrnie (za tych par hodin si sa asi upla, ze diagnoza vsetko ospravedlni) - ak by ti aj diagnozu potvrdili, nic ti to nepomoze. lebo svojho takmer 30 rocneho syna len ospravedlnujes dokola stale tym istym ... pomaly sa uci, peniaze nepytas, net mu nevypnes, lebo roztieska dvere, letenku mu nekupis, lebo sa vo svete strati .... okna umyvat nemohol, lebo je chlapec .... JAJ? KRISTOVA NOHO? SPAMATAJ SA!!!!
ty nepotrebujes psychiatra pre syna, ty potrebujes najprv psychologa pre seba. lebo ty nevies pracpvavat zivotne situacie. tvoj ne/vztah s dcerou je toho dokazom. tvoj pristup k synovi tiez .... nie je mozne, aby si ty bola OK a mala takto posrate vztahy s dvoma detmi.
a ano, ak by ma moj syn takto vyzieral, neprispieval, mal by trvaly pobyt odhlaseny - aby som mala poistku, ze ho mozem kedykolvek vypoklonkovat z bytu.

tahomi
17. feb 2020

“Od dcéry som chcela aby sa starala o domácnosť kým som v práci, niečo malé uvarila a nech chodí do práce.”

A co si chcela od syna?

renatka1985
17. feb 2020

Ale vas syn ma 27r, jeho lekar nevysetri na vasu ziadost a neodovzda vam v obalke jeho psychologicky profil.
ako pise @korunka1 , nakoniec to este moze byt jeho vyhoda.

Vyhladajte psychologicku pomoc - ale pre seba - ako manzelsky par a ako rodicia.
Nehladajte len dalsiu "vyhovorku" preco nechavat syna nadalej ako pijavicu u vas doma.

paneboze, ja by som to nezniesla!!!!

autor
17. feb 2020

@tahomi Od syna som chcela aby pracoval.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
evita2222
17. feb 2020

Vy si naozaj myslíte, že ak človek 8 rokov sedí iba doma nemá psychický problém?

erica01
17. feb 2020

treba ho poslať urobiť nákup, aspoň raz do týždňa nech nakúpi zo svojich a pre všetkých, aby bolo čo jesť a z čoho navariť, potom nech si sám kupuje oblečenie.. mala som 18 r. a hneď som prispievala rodičom aj z podpory a potom z výplaty, keď som bývala u rodičov

evita2222
17. feb 2020

Ak stále sníva o Amerike, tak mu kúpte jednosmernú letenku.

lasyckamalicka
17. feb 2020

Opäť jedna šikovne vymyslená téma, za autorkou sa zrejme skrýva nejaký trollík, ktorý sa len smeje nad tým rozruchom, ktorý spôsobil... ;)

autor
17. feb 2020

@evamarek77 Bolo by to normálne, bohužiaľ ale toto nikdy nerobil.

dopolbokaodrata
17. feb 2020

Vodičák je určite len jeden z mnohých prikladov tvojho dvojitého metra, toto sa ani nesnaž okecať, už je to celkom trápne.

autor
17. feb 2020

@lasyckamalicka Vás názor Vám neberiem, len enviem kde beriete tú istotu?