icon

Syn nechce pracovať, čo robiť?

16. feb 2020

Želám pekný večer, mám dospelého syna ktorý odmieta pracovať. Vraj on za 500€ robiť nebude. Je vyučený automechanik. Neviem čo s ním robiť, manžel aj ja sme sklamaní, čo robiť, vyhodiť ho z domu nechcem, bála by som sa oňho. Poraďte prosím, som už zúfalá.

autor
18. feb 2020

@matullienka Keď boli maličký tak som ich pusinkovala, maznala sa s nimi. Priznávam, že muž nie, muž bol taký prísnejší.

ollako
18. feb 2020

Vždy si treba niečo nájsť na pochvalu keď len povysáva...alebo namaze ten chleba neviem ,teda ,či by to malo v tomto jeho veku nejaký význam...no k prítomnosti skúste si ho posadiť a nech len mlčí a priprav si reč...povezd,že ho ľúbiš ,že ti na ňom záleží a že vies že sa dokáže o seba postarať a tak od teraz to nechávals na neho daj mu vyúčtovanie mesačných nákladov a nech ti začne platiť hneď...a za všetko daj mu ultimátum do kedy si ma.nasjt prácu a každý deň nech ide a nech ti ukáže kde sa a akú prácu zháňal...ak nie nech ide z domu daj mu proste ultimátum...on časom pochopí ,že prečo ste ho vyhodili z domu

veronice
18. feb 2020

Co je divne na tom ze poviete svojim vlastnym detom ze ich lubite? 😮 Woooow... Toto je silne na mna 😥 a mrzi ma. To za vase deti... To ze ste yo nikdy nepoculi vy neznamena, ze to nepotrebuju pocut oni. Ved to je pre mna uplny zaklad naucit hovorit slovicka prosim, dakujem a lubim ta. Najkrajsie slova tu na zemi 🙂 a od koho by to mali deti pocuvat ak nie od vlastnych rodicov? Mozno immto chyba viac ako si myslite.
A to ze ste im davali vzdy vsetko tiez nebol ocividne dobry krok. A mozno prave preto syn nic neche robit. Nepocul od rodicov ze je lubeny, vsetko ste za nwho robili a este ste mu aj vsetko dali. Opicia laska sa tomu hovori a to ako sa teraz syn sprava je len odrazom toho vsetkeho. Prosim neberte to ako vycitku. Ale ja to vidim tak ze ste si zo syna spravili vasho nadriadeneho ktory musi vsetko mat a teraz to chcete zmenit... Nepojde to lahko, s tym neratajte. A ak chcete syna posunut tak ocividne inak ako ho poslat z domu to nepojde. On musi zazit o comnje skitocny zivot. Nech si najde podnajom a ide byvat sa. Nech vidi ze treba upratovat, varit, nakupovat, platit ucty.... A to inak ako bez prace nepojde. Z toho co tu citam mi pride ze je velmi rozmaznany a nezodpovedny co ste urcite nechceli ale prave vasou vychovou ste to docielili. Co sa nauci dieta ktore vzdy vsetko dostane a ktore nikdy nic nemuselo robit.....?
Drzim vam uprimne palce aby ste sa vy aj on z toho dostali. Urcite to bude dlha cesta lebo to co sa dlhe roky kazilo sa za tyzden neopravi. Verim ze to zvladneteb🍀♥️

karolinakr
18. feb 2020

Už sa tato debata zvrhava zlym smerom.Treba nepolavit v zacatom, lebo na to doplatite s manzelom.Ja som uz unavena z toho ako vsetci fnukaju, ale nespravia nic pre to, aby sa to zmenilo.Musite byt žena činu, nielen slova. Nielen hovotiť, ale i konať.Ked si zmyslite, ze nevladzete, predstavte si, ze ked sa s manzelom pominiete, z vasho syna bude bezdomovec, dcera si ho isto na krk nezoberie a skonči veĺmi zle.To nech vas drží pri zivote, ked si budete mysliet so synom, že už nevladzete
Predstavte di jdho buducnosť za 30 rokov.Je to daleko, zaroven velmi blizko.Takže pozor na to!!

janulik2008
18. feb 2020

Su introventi. Tiez som taka hoc v robote mi neveria kedze tam uz som 4 roky tak poznam da sa povedat vsetkych tak som tam ako tak v pohode. Tiez nerada chodim k dr napr alebo vybavovat nieco ale hold treba aj OP obnovit aj elektricenku treba obnovit ci k zubarovi ist. Medzi cudzimi som nesvoja. Prepana ked si spomeniem na zaciatky v robote 😃😃😃 ale prekonala som sa zacala komunikovat s kolegami a uz je to v pohode. Nekamaratim sa s kazdym ved to sa ani neda prepana.

korunka1
18. feb 2020

Ináč presne tie prejavy lásky sme nedávno doma riešili. Sme sa s dcérou /16/ stískali a moja mama, že ako sa vy dve ľúbite, že furt sa objímate a pusinkujete...ja som to s tebou nerobila. A to je fakt...niežeby som necítila, že ma má rada, ale keď sa nad tým zamyslím...to objatie a slovo ľúbiť ťa by mi dobre padlo. O otcovi ani nehovorím. Verím tomu, že moja holka bude mať na nás iné spomienky. A je to presne tou generáciou, stará škola...načo prejavovať city

katrin21
18. feb 2020

Pocuj,preboha,co si to vychovala? Necitam cele,len poslednu stranu ale.... clovek ,co len sedi za PC, nema kamosov( uz to o niecom vypoveda,keby ich mal aspon par!) A este napises,ze nevie ani najst ordinaciu lekara?? Ty si ho dokedy vodila za rucicku?
Mam dojem ze chlapec nikdy nemal ziadne povinnosti asi ani doma, ma full servis a nema chut na nic.. jednoducho mu daj ulitimatum, ze do 10.3 si ma najst pracu. Ak si ju nenajde,menis zamky na byte a bez lutosti! Co ine??? Ja uz fakt nechapem.. nenechala by som ho ani len tak doma vyspavat!! Vydur ho z postele a nech nieco robi. Aby pochopil ze to myslis vazne

autor
18. feb 2020

@katrin21 To ho mám vytiahnuť z postele? viete, on zanadáva a spí ďalej, nedostanem ho z postele, mám ho z nej zhodiť? Ja to tu neviem ani vysvetliť aký on je, nedá sa to takt cez písmenká, ten jeho postoj, jeho názory, jeho správanie.

katulka1141
18. feb 2020

Neviem, ale tu by som uz asi potom riesila psychiatra.

ollako
18. feb 2020

Áno zhod ho bude inak vyvaleny z toho.. treba urobiť niečo čo by od teba nečakal ,aby pochopil že to myslíš vážne a nie len prázdne reči...alebo opak objim ho tiez.bude vyvaleny😁🤷‍♀️

matullienka
18. feb 2020

Lenže dieťa potrebuje počuť že ho niekto ľúbi a chápe aj keď má 16 nie len keď je maličké. Môj muž má 37 a svokra ho ešte aj teraz vystiska čo sa už aj on smeje na tom. Naši to pri mne a sestre robia rovnako

panda21
18. feb 2020

@katrin21 veď on nadáva babke a mame do pi*, rozbíja dvere, keď mu zobrali router tak trieskal s dverami, smeje sa im do tvárí keď od neho niečo chcú. Veď ju raz zmlati keď ho vyhodí z postele..

matullienka
18. feb 2020

Presne ako píše
@ollako skús vpadnúť k nemu do izby silno objať dať pusu na líce a povedať ako ho ľúbiš a uvidíš ako mu odpáli dekel a na tvári bude miesto uskrnu úsmev

adusa1987
18. feb 2020

By som nanho taku varechu vytiahla a zmastila na ric ked nedostal v detstve dostane v dospelosti 😆 sak keby ja som taka bola ta matka ma tak zmlati ze ma mozno aj zabije...mne uz v 18tke hovorila ze bud dokoncim skolu a zacnem makat a platit cinzu alebo vysoka skola inak ked ani jedno z toho bali mi kufre a vyhodi cez okno.a ze z dobrej vole je ochotna mi vyhodit aj moju postel aby som mala kde spat..to bola vychova..radsej som zdrhla s frajerom do cz.teraz manzelom mame svoje .to bola skola zivota..od 18tky ma pripravovala co ma caka az nezacnem pracovat a fakt jej dakujem lebo aspon som rozmyslala co chcem.a to iste aplikujem na svoje deti.alebo skola alebo praca alebo ulica...a nemyslim si ze budu chciet byt na ulici 😆

mysha
18. feb 2020

Tym, ze za deti vsetko vybavime, aj za ne dychate, im skor skodite.

adikad
18. feb 2020

Na začiatok by mal vyhľadať psychiatra, pravdepodobne sa jedna o závislosť na hrách. Nič ho nebaví lebo len hraje, nemá o nič záujem. Vypnúť internet a dokopať ho k doktorovi.

mysha
18. feb 2020

Ako sa hovori “Ohybaj ma mamko, kym som este Janko. Ked uz budem Jano, neohnes ma mamo.” Deti by mali od malicka prispievat v domacnosti a pomahat. Zda sa, ze chlapec nikdy nic nemusel. Je z neho Jano, uz sa len smeje.
Necitala som vsetky reakcie, tak mozno budem opakovat, co uz bolo povedane. Kazda mama sa snazi urobit vsetko najlepsie pre svoje dieta. Vysledky alebo dosledky vychovy vidno az po rokoch. Je zvytocne sa teraz obvinovat, ze ste mohli nieco urobit inac, nikomu to nepomoze. Skusete sa sustredit nato, co urobit mozete, aby ste pomohli svojmu dietatu postavit sa na nohy.
Tazko povedat, ci ide len o pohodlnost, alebo je naozaj chory - zavisly na pocitaci. Rozhodne by sa mal podielat na chode domacnosti, mali by ste na tom trvat. Cim dlhsie ostava doma, tym nizsie sance bude mat najst si pracu v buducnosti. Tento zivotny styl nie je dlhodobo udrzatelny. Uvedomuje si, co bude robit o 10 rokov, pripadne viac, ked tu vy nebudete?
Asi by stalo za zvazenie stretnutie s odbornikom – psychologom. Poradi vam asi lepsie ako my tu vsetky dokopy.

katarinka289
18. feb 2020

Ako ste si vychovali, tak mate. Prepac, ale je to tak

adikad
18. feb 2020

Vypni net, neoper, nedaj jest. Keď bude vystrajal, volaj políciu, bude mať zápis, bude vystrajal znova, znova polícia a potom by mu mohol súd nariadit liečenie a návštevu psychiatra. Tvojou mäkkosť ou to len zhorsujes. Je to mladý človek a potrebuje naštartovať, nevie sam so sebou rady. Píšem z osobnej skúsenosti a ver ze som musela radikálne konať, aby som zachránila co sa da. Keď máš záujem kľudne napíš správu.

janage
18. feb 2020

Vstavanie z postele by vyriesilo vedro ladovej vidy😁prepana ved ma skoro 30rokov

sasabasa
18. feb 2020

Ja zas nerozumiem týmto sexistickym názorom, že dievča musí ale chalan už nie. A keď bude bývať sám tak čo? Nebude si prať, variť ...? Toto je veľmi pomýlený pohľad na svet. Presne ako moja mama... zo iste. Lebo ja som dievča tak ja musím ... a jej syn nemusí nič. Sama sebe týmto robíte zle. Viem to posúdiť z pohladu vašej dcéry a je to veeeeelmi smutne. Asi taký vzťah ako máte vy s ňou mam aj ja so svojou. Ja by som jej všetko odpustila a prepacila, len by musela úplne zmeniť svoj prístup k synacikovi.

autor
18. feb 2020

@sasabasa Dcéra nemá byť prečo urazená, nič sme jej neurobili aby mala dôvod nás ignorovať. U syna sme zlyhali, to je pravda.

wewika1
18. feb 2020

Podla tvojich vyjadreni to nejak razantne riesit neplanujes...takze tu kazda rada marna...a vlastne, si to s muzom zasluzite. Vychovali ste z neho neschopneho prazita, tak preco by sa mal o neho starat niekto iny...to si si az teraz vsimla, ze tvoje dieta je nesamostatne, neschopne a lajdak prvej kategorie? Doteraz ta to netrapilo?...no len si ho pekne nechajte a zoznite si ovocie svojej prace👏😉

anjelaa
18. feb 2020

nič ste jej neurobili? tak sa jej skúste spýtať na jej vec pohľadu. Lebo to, čo vy môžete považovať za nič, môže pre ňu znamenať veľa.

janage
18. feb 2020

Alebo teraz zima otvor dokoran okno, dvere, ze mily synu, potrebujem aby si mi pomohol to a to, vstavaj.

anjelaa
18. feb 2020

váš syn chradne a vy ho v tom svojím prístupom podporujete, to Vám nevadí? či to je Váš cieľ?

noemka2006
18. feb 2020

@ollako ono to nieje také ľahké 27r chalan sa môže hocikedy ku nej postaviť a zle zareagovať, ja tu ženu úplne chápem, to je proste taká s.kurvena povaha ten chalan. Úprimne je mi rodičov ľúto, isto si to takto neoredsravovali a každý rodič sa snaží všetko pre svoje deti. Chyba nieje v nich, možno trošku mali byť prísnejší, ale to už sa nezmení, chalan je dospelý on by mal mať už rozum, keďže ho nemá niekde chyba nastala, myslím, že on není celkom v poriadku. Lebo každý normálny človek vie, čo sa patrí a co nie

noemka2006
18. feb 2020

Nie môj syn tiež nevie variť, uvarí si tak parky, vajíčka, urobí si biftek, hranolky, aké to je tak všetko, nikdy nebol ku tomu nútený, nakoľko som vsetko robila ja, ak bol muž doma pomáhal mi, tiež ľutujem jeho ženu 😂😂

sasabasa
18. feb 2020

No tak neviem či vás ingoruje len preto že nemá čas .... možno sa s ňou otvorené porozprávať. To je možno len vás názor že nemá byt prečo urazena a možno by Vám padla sánka keby Vám povedala dôvod . Toz môj názor .... ale možno to tak nie je.
A tiež si neviem predstaviť že by som syna vyhodila z domu ale takto by sa ku mne určite nechoval. A keby mi nadával tak to by ho manžel bez mihnutia oka vyhodil. Proste treba si určiť hranice. A keby ma nebodaj napadol - tak to by bol koniec. Žiadne zľutovanie.
Hlavne aby sa takýto človek nedajbože nerozmnozil - to je pohroma pre naše dcéry.

januska20
Autor odpoveď zmazal