icon

Syn nechce pracovať, čo robiť?

16. feb 2020

Želám pekný večer, mám dospelého syna ktorý odmieta pracovať. Vraj on za 500€ robiť nebude. Je vyučený automechanik. Neviem čo s ním robiť, manžel aj ja sme sklamaní, čo robiť, vyhodiť ho z domu nechcem, bála by som sa oňho. Poraďte prosím, som už zúfalá.

apolka77
18. feb 2020

@matullienka tak vysetrit vysetri ale vsetko bude platit na ruku a male sumy to teda nebudu..za lieky psychiatricke ani nehovorim..

karolinakr
18. feb 2020

X

karolinakr
18. feb 2020

X

karolinakr
18. feb 2020

X

karolinakr
18. feb 2020

X

matullienka
18. feb 2020

@apolka77 veď toto

apolka77
18. feb 2020

inak sa tu nadava na mamu cely cas ale co OTEC??? kde bol?? preco neviedol syna k praci..toto nie je zlyhanie ze poslednych 10 rokov ale snad od narodenia...

janage
18. feb 2020

@apolka77 a keby ten nedoplatok uhradili, potom by sa,dalo?

matullienka
18. feb 2020

@janage potom áno len za rok to bude celkom pekná suma +úrok

apolka77
18. feb 2020

@janage zrejme ano treba zaplatit dlh a kazdy mesiac zdravotne poistenie kedze mlademu je zatazko chodit sa podpisovat na urad prace...

janage
18. feb 2020

@matullienka tak ak by lekar potvrdil diagnozu nejaku hoci by som rodinu poziadala nech peniaze co davali synovi na sviatok dali matke na uhradu nedoplatku a mozno aj splatkovy kalendar by sa dal dohodnut. A toto by som inak riesila medzi prvym na mieste autorky.

matullienka
18. feb 2020

@janage no s takým dlhom ho ani na liečenie nikde nezoberú a nikto sa s nimi ani baviť nebude keďže nejde o život ohrozujúci stav

januarova
18. feb 2020

Co bude so synom, ked tu raz nebudete s manzelom? Zavesite ho na krk dcere?

lulu2014
18. feb 2020

Nebojte sa su šikovnejší viac ako si my rodičia myslime. Ked potrebuju zaberu na "plny plyn". Boli by ste milo prekvapeny co v nom je.
Drzim palce.

katrin21
18. feb 2020

Cim dalej tym viac si myslim,ze je to nediagnostikovany asperger, autista!!
Aj jeho agresivita o tom vypoveda,to ze nevie ludom pozerat do oci, nechape svoje povinnosti ani sa nevie orientovat v meste..
Inak sorry, vy ste ho fakt do 18r vodili do skoly sj zo skoly,ze nepozna mesto?? Tvrdis,ze ste s muzom vela pracovali,ako sa da popri tom stihat robit decku taxik??
Vasa vina,vasa prevelka vina...
Dotiahni ho k psychologicke.stale omielas,ze je normalny.. no on nie je , iba ty si to doteraz nevidela.. ani skola mu nesla...
Mas doma diagnozu a poriadnu a kedze ste s nim nerobili,co bolo treba dospelo to sem.

gabrielachochulka
18. feb 2020

@katrin21 som to iste este vcera chcela napisat,tiez simyslim, ze bude chory

matullienka
18. feb 2020

@katrin21
@gabrielachochulka dievčatá len ktorý psychológ mu dá diagnózu a vyšetrí ho keď má dlhy na zdravotnom poistení? Jedine na priamu platbu

juja16
18. feb 2020

Ak to nebudú riešiť aj za cenu priamej platby tak prídu o viac.V prvom rade o syna a v druhom o svoje duševné zdravie.

matullienka
18. feb 2020

@juja16 veď áno len v prípade nejakej prípadnej liečby to už budú slušne 💰 plus v plnej výške úhrada za lieky

juja16
18. feb 2020

@matullienka je mi to jasne,hold daň za zatváranie očí pred problémom so synom počas tak dlhej doby.Neviem si predstaviť riešiť tak závažný problém po toľkých rokoch.Ved stačí že dieťa je bez nálady,alebo iné ako bežne a zaujímam sa o jeho stav,pocity,problémy ....no neviem,dalo sa to podchytiť iste skôr.

monikq
18. feb 2020

hm, jasne a kde by chodil? doma mu je dobre, ma vsetko, co potrebuje.
lenze aj rodicia sa raz pominu.... tak to uz v zivote chodi.
ak teraz nemate srdce vyhodit ho a dat mu sancu na vlastny zivot, tak si polozte otazku, ci mate to srdce nechat ho tu sameho neschopneho prezit? svojim akozelaskavym pristupom ho oberate o moznost naucit sa to.

juja16
18. feb 2020

Nechcem poddzubovat ,ale keď sa odstrihla dcérka od rodiny úplne,tak niečo tu bude ešte nevypovedané.Mozno by bolo zaujímavé prečítať si názor dcéry na celú situáciu so synom.Urobit tak rázny krok a úplne vytesniť rodičov zo svojho života,tak NATO treba sakra dobrý dôvod si myslím.

12judit2
18. feb 2020

Necitala som všetko,alemyslim,ze ty radu nepotrebuješ,iba hladas čim by si sa ospravedlnila sama pred sebou.syn má bud diagnozu-ktoru nemôzes ignorovat,ale ihned riesit,,alebo si ako matka (prepáč)zlyhala.nepytaj sa uz na rady ,ale konaj.mas muza,nie si sama,berte ho a podme ku psychologovi a ten vas usmerni..A čo sa tyka tv dcery,ber telefon a ked by si este nedokazala s nou hovorit,napiš jej prosim aspon sms a odloz hrdost a urazenost a TY jej napis ze ju lubis a vzdy si ju lubila,len si to nedokazala im ukazat.neodkladaj,nečakaj a zacni riesit.na sms dcerke ti staci chvilka---a zo synom pohnite a rieste a necitaj tu konika dalsie 2-3 dni..uz dnes bolo neskoro...

autor
19. feb 2020

@12judit2 ďakujem za povzbudenie, bohužiaľ manžel ma v tom nechal samú, nemá záujem ísť so mnou k psychologičke, všetko zostane na mne. Nakoniec, ako vždy.

amelia000
19. feb 2020

Ahoj ako to ide? Skoncila som na 33tej strane..vazne by sj mala pisat blog :D tak manzel je mozno 100% presvedceny ze mate iba lenive a vychcane dieta. V ostatku ta predsa podporuje.

autor
19. feb 2020

@amelia000 Manžel ma sklamal, včera som o všetkom veľa premýšľala, možno synovi chýbala otcovská ruka, muž vždy všetko nechával na mne. Sem-tam sa zapojil, keď som dohovárala synovi, ale inak som všetko riešila sama.
S tým blogom to nie je zlý nápad, možno by to bolo fajn niečo také písať. Len dúfam, že to bude mať dobrý koniec, veľmi v to dúfam.

simca06022011
19. feb 2020

A prečo nie je na úrade práce nahlásený? Z čoho má platiť ZP keď nepracuje. Mňa sa rodičia v 18 nepýtal ci sa mi chce robiť. Musela som si do dvoch týždňov nájsť prácu a vybavene ( co som mala hneď a sťahovala sa do iného mesta sama, bez mamičky za zadkom). To si ho neviete dat do laty trochu? Z čoho chce žiť? Čím skôr bude mať prax tým skôr bude zarábať dobre... Sedením doma iba degraduje este nižšie, nikam sa neposunie. Dostaňte ho aj za menej peňazí do servisu, nech ho všetko naučia a uvidí. Ak ho to vôbec baví, kto vie ci si vôbec tu profesiu vybral on 🤦‍♀️
Nehnevaj sa, je to rozmaznany povalac a vychovali ste to z neho VY, nik iný... Aby netrafil k zubárovi? Celé dni bol v izbe? Ste mu na smiech? Omg.. . Prestať ho obskakovat, dat mu ultimátum do kedy si prácu nájde a je ti jedno ci bude čistiť záchody a určite si koľko ti dá na stôl každý mesiac od ďalšieho mesiaca, kým sa neodstahuje.

autor
19. feb 2020

@simca06022011 Viete to nie je tak ľahké. Už včera mi tu ostatné ženy dosť naložili, vraj na všetko píšem, že nedá sa. Ale predstavte si situáciu, napríklad s tým ÚP. On tam odmieta chodiť. Je mu celkom jedno, že mu vzniká dlh, vôbec ho to nezaujíma. Rozprávala som s ním, povedala som mu, že takto nemôže fungovať, keď nebude chodiť na úrad, bude musieť platiť sám ZP a ak nie, budú ho exekuovať a keďže má u nás trvaý pobyt, prídu k nám a všetko nám poberú. Myslíte, že vstúpil do seba? Nie ! Je mu to celkom jedno, že bude mať dlhy, exekútora, je mu celkom jedno, že do toho namočí aj nás. Nedávno manžela nahneval tým jeho hlúpym prístupom, tak mu manžel vynadal, on sa len smial. Alebo keď sa s ním rozpráva, on zvesená hlava a pozerá do zeme a uškŕňa sa. Ale takto cez písmenká sa to ani nedá opísať, to by ste museli vidieť. A čo mám robiť? Mám mu dať obojok okolo krku a dostiahnuť ho na ÚP. Samé musíte uznať, že takto nie. Urobili sme všetko, po dobrom aj po zlom, bez efektu.

janage
19. feb 2020

Tak vidis on ma uuuuplne na haku, ze svojim konanim ohrozuje vase zdravie a majetok a ty sa stresujes, ako on chudacik. Prevezmi jeho postoj. Ultimatum bud pojde na vysetrenie, ak sa potvrdi nieco, doriesite dlh a bude,sa liecit alebo robota alebo vymena zamkov. Ine na vyber nemas.

airaw
19. feb 2020

Ale veď vám exekútor nič nepoberie.. len synov majetok