Syn nechce pracovať, čo robiť?
Želám pekný večer, mám dospelého syna ktorý odmieta pracovať. Vraj on za 500€ robiť nebude. Je vyučený automechanik. Neviem čo s ním robiť, manžel aj ja sme sklamaní, čo robiť, vyhodiť ho z domu nechcem, bála by som sa oňho. Poraďte prosím, som už zúfalá.
@janage Vidím to rovnako. Psychologička si nájde čas budúci týždeň, švagriná to vybavila. Uvidím, čo povie, akko postupovať prípadne ako ho dotiahnuť na vyšetrenie. Ak sa diagnóza nepotvrdí, budem to musieť riešiť veľmi razantne.
Musite sa vzopriet manzelovi a trvat na tom, ze ide k psychologovi s vami.Ked chce aby syn ostal po vasej smrti bezdomovec, nech nejde.Ale jedna sa o buducnost celej vasej rodiny. Normalne som sa az rozculila.Muži ako sa zbavuju zodpovednosti, vsetko nech zena robi.Makki su aj zo dynov mákkýšov vychovavaju a to je hanba.Vidno, ze si s vami robia co chcu.Ja na vasom mieste sa rozvediem, odstahujem a necham tych 2 tam hniť a máte pokoj!!
Ppvedzte mu, že sa rozvediete ked nepojde s vami.Vy musite byt jednotni pri synovi a nie si ho pohadzovat ako zemiak!!
@krivka30lm Tlieskam Ti, že si začala so svojím životom niečo robiť a nenecháš sa využívať.
Moja sestra taká nieje a tiež živý 50rocneho, ktorý sa len povaluje v posteli a za PC. Nikdy nerobil a stále niekoho využíva. Nechala si spraviť od neho dieťa a teraz sa stará o oboch. Nedala si nikdy poradiť a tak aj žije. Vlastne nežije... Pretože to sa nedá nazvať žitím.
Boze ja som taka vytocena :DDD Vies, oni nezoberu vas majetok, oni zoberu jeho majetok.. alebo ho zavru ;) kludne ho postras.. Moja sestra sa z 2 rocnej sekery a exekucie nespamatala roky, isla do osobneho bankrotu, z penazi nemala dlho dlho nic, tak fakt nechce skoncit... Inak keby sa moja dcera vyskierala otcovii popod nos (alebo ja.. alebo ktokolvek koho poznam), tak dostane/dostanem taku po papuli od neho, ze ju otoci... a ano, daj mu obojok a dotiahni ho na UP, dospely chlap sa moze akurat tak hanbit ze ho matka ma niekam vlacit. Ved hadam ste milionari, aby si za neho exekucie platila? Uz je dospeli, s detskou izbou nech sa rozluci a hranie nech si necha po praci... predpokladam, ze ste mu zabezpecili byvanie, jedlo priamo na stol, upratovanie a full servis, samozrejme internet aj pocitac a vsetko.. na case zrusit to a aj financne darceky od kadekoho, uz nie je mimino...
Inak pravda moze byt, ze ma nejaku poruchu psychicku, ale ja si skor myslim,ze ak je cele dni sa a v pohode s tym, bude to introvert rozmaznany, predpokladam, ze ani kamaratov do teraz nejakych extra nemal, po vyletoch bez vas nechodil atd, ci?
Prestan sa strachovat uz o neho, lebo to mu v zivote nepomoze. Tiez by som mu nedala kufor pred dvere, lebo ak nema kamaratov, inu rodinu, tak kam pojde.. ALE prestal by mu servis, prestalo by sa mu nakupovat, sekera na byvanie by mu rastla, vypol by sa internet, telefon a pekne po exekutorsky by sa zobrala telka, pocitac,... :D este nikoho 8 hodin v praci nezabilo, nechces sa pozerat ako sedi do 30tky v detskej izbe 🙂
@karolinakr presne tak ! Rozviesť sa a ísť do podnájmu a nech si gazdujú.Zacala by som síce s holým zadkom,ale spokojná.Komu niet rady,tomu niet pomoci.Zatial najlepšia varianta zo všetkého čo tu bolo popísané.
Inak stále si sa nevyjadrila k prípadnej liečbe to mu ju chces hradiť vrátane liekov v plnej výške?
@matullienka Ak by sa potvrdila diagnóza, nejak by sme to vyriešili.
Len aj za tú diagnostiku budeš musieť zaplatiť pochybujem že ti tá známa psychologička bude robiť všetko za ďakujem
@karolinakr Manžel nechával riešenia vždy na mne, čo so starým capom?
@matullienka To nebude, prvé stretnutie bude u švagrinej, také nezáväzné a dohodneme sa na ďalšom postupe.
No každopádne držím palce bude to náročné
Neviem, či som nepostrehla...ako dlho on vlastne takto vegetuje. Viem, že cca 8 rokov, ale ako? Skončil školu, potom čo? Bol vedený na úrade, trochu robil, keď si prinútila a potom čo? Ako dlho vlastne žije v tomto vzduchoprázdne
Veru tak, v pripade exekucie by bolo treba dokazat, ze veci su vase. A kto si odklada ucty x rokov? Da sa tomu zabranit tak, ze mu zrusite trvaly pobyt a prihlasit ho na trvaly pobyt na mestskom urade. Zial mame taketo problemy v rodine a toto bola rada pravnika ako ochranit majetok.
@korunka1 Od školy je doma. Chvíľu pracoval v Kauflande, asi týždeň ale robil všetko pre to, aby tam nemusel a ani ho viac nezavolali, väčšinou bol na úrade práce, potvrdenia ktoré na úrad potreboval, taky ten papier že si aktívne hľadá prácu som riešila ja alebo dcéra. Inak je stále doma, občas sa išiel von prejsť na hodinku. Doma buď spí alebo hra hry, poupratuje.
@korunka1 A tiež chvíľu pracoval do mnou, ale tiež ho vyhodili.
Ešte sa vyjadrim k tomu že si im nehovorila že ich ľúbiš..ani mne ti nikdy naši nepovedali a mám 26 a fakt doteraz neviem či nás vôbec ľúbia..nepovedia nám to neobijmu nás..podľa mňa je to potrebné veľmi ..s manželom našim deťom hovoríme že ich ľúbime xy krát za deň. Starší syn nám takisto niekoľko krát denne povie že nás ľúbi
Nie je v evidencii UP koľko rokov. Koľko rokov neplatí zdravotku. Viete aká je dlžná suma?
@korunka1 Je tomu rok
@korunka1 Dlží tam okolo 700€
A k tejto sume si prirataj úroky
@matullienka nie tak úplne, podľa toho akú má zdravotnú poisťovňu. V jednej ti odpustia úroky ak to splatis do ich termínu. Niekde stačí požiadať a oni to posúdila atď.
@matullienka Našťastie je stanovená maximálna výška úrokov z omeškania, horšie by bolo keby si neplatil dlhé roky + úroky. Zasa nestrašte.
Tak on zatiaľ nevyzerá že by to chcel platiť s zdravotné sa od začiatku roka zasa zvýšilo
@matullienka Áno + tento rok, stále neplatí, riešiť to nechce.
@matullienka A viete, čo mám robiť? To mám volať do poisťovne alebo tam ísť ja? Ptepadnem sa od hanby, riešiť za dospeláka jeho veci.
Doteraz si sa nehanbila riesit za neho pracu, potvrdenia pre urad prace a pod? :(
Zasa ked za neho vyriesis UP zasa bude on na koni ved mama vybavi za neho :-/
Ono vieš toto je začarovaný kruh buď sa pôjde evidovať na upsvar alebo platiť poistné, bohužiaľ nechce ani jedno, takže nastáva ďalší problém, že ak budeš chcieť aby ho niekto riadne vyšetril a poprípade liečil budeš musieť zacvakat jedno alebo druhé. Tam si nepomôžes vôbec

@airaw Ale viete ako to je, budeme musiet dokazovat, že veci sú naše a nie synove.