icon

Syn nechce pracovať, čo robiť?

16. feb 2020

Želám pekný večer, mám dospelého syna ktorý odmieta pracovať. Vraj on za 500€ robiť nebude. Je vyučený automechanik. Neviem čo s ním robiť, manžel aj ja sme sklamaní, čo robiť, vyhodiť ho z domu nechcem, bála by som sa oňho. Poraďte prosím, som už zúfalá.

autor
16. feb 2020

@dskjhfdlkdjhl Zaostalý nie je, len nepozná poriadne mesto, veď nikam nechodí.

autor
16. feb 2020

@janinah Mám strach čo s ním bude, trochu ma pochopte.

mery09
16. feb 2020

Nie je pravda, že nevydarené dieťa je vždy vina rodičov.

alex49
16. feb 2020

a čo s ním bude, keby sa vám z mužom niečo stalo??? rovnako skončí pod mostom, lebo sa nebude vedieť o seba pstarať

janinah
16. feb 2020

@dskjhfdlkdjhl veru,zrejme ho k tomu zubárovi mamka odviedla a ešte za neho zaplatila,však chudáčik na to nemá....moje dcéry v tomto veku po strednej škole aj na iný kontinent šli,nieto na druhý koniec mesta....

dskjhfdlkdjhl
16. feb 2020

a byvate v aspon v Londyne, ze nepozna mesto? Do skoly ste ho vozili?

janinah
16. feb 2020

@alex49 podedí a rozpredá čo sa bude dať...super perspektíva...

dskjhfdlkdjhl
16. feb 2020

@janinah ja mam dceru na Novom Zelande, takze toto je pre mna nepredstavitelne.

bluka2
16. feb 2020

@janinah Zas ked ho vyhodis, mozno spravi za vidinou rychlych penazi take ciny, ze sa budu viac hanbit ako za pip na babku. Asi by som skusila najprv ultimatum a pocitac by ste dnes isiel samozrejme do srotu

jaskolka
16. feb 2020

Niekedy je práve toto najlepšie, čo môžu rodičia pre deti urobiť. Bohužiaľ, teraz už veľmi sa nedá nič robiť...

mery09
16. feb 2020

Ja ta chápem. Nie je to jednoduché. Aj keď rodič vychovával dieťa dobre, niektoré deti sa nevydaria a ťažko sa dajú ovplyvniť.

autor
16. feb 2020

@dskjhfdlkdjhl Manžel ho vozil autom do školy. Nerobte si žarty, samozrejme bývame na Slovensku.

bluka2
16. feb 2020

@mery09 tak ale 2 deti z 2, ktorym sa nechce pracovat , to uz nebude nahoda, ze?

dskjhfdlkdjhl
16. feb 2020

No, tak ste si ho vyvozili, on nic nemusel, tak je z neho nevedko. A je to chyba rodicov, lebo chceli za dieta aj dychat a nenaucil sa dychat sam.

janinah
16. feb 2020

@bluka2 za dospelého človeka sa už ja hanbiť nebudem,sám zodpovedá za svoje činy....

bluka2
16. feb 2020

Kolko ma vlastne rokov?

autor
16. feb 2020

@mery09 Nie je. Je to stále vaše dieťa, nech je aké chce, viem čo mám robiť, ale strach mi nedovolí vyhodiť ho z domu.

anjelaa
16. feb 2020

naozaj skúste začať s tým vypnutím internetu. Neviem, nakoľko ho využívate vy, ale je dobrý nápad to stopnúť minimálne v tomto. Ideálne by bolo si sadnúť a porozprávať sa s ním a predostrieť mu podmienky spolunažívania (dohodnuté už medzi vami s mužom). Len si treba stáť za svojím. Aj keď nechcete, ale takýmto prístupom ako máte teraz mu veľmi škodíte hoci to robíte v dobrej viere, no efekt to má opačný.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
janinah
16. feb 2020

@dskjhfdlkdjhl moja žila v Kolumbii,aj manžela si tam našla,už sú v Europe

autor
16. feb 2020

@dskjhfdlkdjhl Nemusel, asi tam bude chyba. Teraz síce upratuje v domácnosti, čo oceňujem ale inak je nepoužiteľný. Aj k mame keď idem pomôcť musím ho prehovárať, väčšinou nejde.

autor
16. feb 2020

@bluka2 Bude mať 27.

dskjhfdlkdjhl
16. feb 2020

@janinah len moja este nema ani 18, letela tam sama a tu sa dospely nevie zorientovat v rodnom meste, pre mna nepochopitelne.

anjelaa
16. feb 2020

neviem, ale na mňa pôsobíte, ako keby ste sa vlastného syna báli.

denden77
16. feb 2020

ziadas pochopenie ale v prvom rade by si ty mala pochopit, ze ak okamzite nezmenite ten vas makky pristup, dopadnete velmi zle..
uz je neskoro plakat nad rozliatym mliekom a hladat kde ste spravili chybu, stalo sa, postavte sa k tomu celom a rieste to.. "predvcerom" bolo neskoro..

autor
16. feb 2020

@evamarek77 Jeho to vôbec nezaujíma, ani dlhy ani práca, a tie hlúpe názory. Do práce ho nedostať.

majkeel
16. feb 2020

Vypni internet, nenakup, nenavar, nedavajte mu bezdovodne peniaze. Ked bude chlapec nejaky cas hladny, hlad ho nauci. Ked sa bude stazovat. Nemala som cas nakupit, nemame peniaze. Kto nerobi, ten nemusi ani jest.
Ak sa ma dat na zle chodnicky, tak sa na ne da skor, ci neskor. Mozte si za to sami, ze ho nechate za pocitacom a ani nejde nakupit.

bluka2
16. feb 2020

Inak som si prave spomenula na takeho mladika, co bol syn mojho sefa, ked som robila popri vyske. Raz ma sef zavolal na veceru, ze ci by som sa nemohla stretnut s jeho synom a porozpravat mu o cestovani a tak...ze mu chce zaplatit cestu okolo sveta, aby prisiel na nove myslienky a zacal nieco robit. Povedala som, ze po skuske rada. Medzitym chudak spachal samovrazdu. Akoze nie je to povzbudivy pribeh, prepac, ale ta sefova myslienka sa mi doteraz paci. Mozno mu mozes kupit jednomernu letenku niekam na koniec sveta a nech uz nieco vymysli

darinkaninka
16. feb 2020

27 ročný? To osem rokov nepracuje? A to až teraz riešite? Doteraz mu tú zdravotnu kto platil, keď nepracuje?

janinah
16. feb 2020

@dskjhfdlkdjhl hlavne ona by strachom umrela,a to by predpokladám synáčik ostal v ich meste, my s deťmi na druhom konci sveta sme sa nebáli?jasné,že áno,ale zas sme deťom verili,že nami vychované to zvládnu....
autorka,nájdite mu podnájom,zaplaťte prvý mesiac,odsťahujte mu tam veci a raz ráno mu odovzdajte klúče,že máte ho radi a toto robíte pre neho....