Syn nechce pracovať, čo robiť?
Želám pekný večer, mám dospelého syna ktorý odmieta pracovať. Vraj on za 500€ robiť nebude. Je vyučený automechanik. Neviem čo s ním robiť, manžel aj ja sme sklamaní, čo robiť, vyhodiť ho z domu nechcem, bála by som sa oňho. Poraďte prosím, som už zúfalá.
@terka533 jejda nahnevať určite nie máme právo každý na názor samozrejme 🙂 mne sa len zdalo že vysokoškolákov hádžete do jedného vreca ale asi som vás len zle pochopila 🙂 pekný deň želám 🙂
Čo vám dnes poradila psychologička?
@matullienka Dobré ráno, áno bola som včera u švagrinej, dohodla mi stretnutie so psychologičkou, neviem čo si o tom myslieť, vlastne mi iným štýlom povedala čo niektoré užívateľky, ale aby mohla potvrdiť diagnózu alebo ju vyvrátiť, musí vidieť syna.
Takisto povedala, že syn nemal a nemá žiadnu kázeň, povinnosti ktoré som hádzala na dcéru. Veru, takto som to nevidela. So synom sa pohnúť nedá a dala som mu čas na nájdenie práce, 100€ chcem aby prispieval na domácnosť, inak pôjde z domu. Len sa mi vysmial.
A tu je problém. On sa vám smeje preto, lebo vie, že to aj tak nedodržíte. Musíš si stáť za slovom a ak ti nebude prispievať, MUSÍŠ ho vyhodiť z domu. Inak mu nepomôžeš. Neurobíš to preto, aby si mu uškodila, ale preto aby si mu POMOHLA. Uvedom si, že to urobíš pre jeho DOBRO.
Takže teraz si už troška v obraze a počula si to, čo sme poniektoré alebo väčšina vycítili cez monitor a tvoje vety.
No a je už len na tebe a mužovi, ako sa k tomu postavíte. Buď sa obrníte ľahostajnosťou alebo sa mu postavíte, ale rázne. Dám ruku do ohňa, že on k nej na konzultáciu nepôjde.
Ja by som zrušila trvalý pobyt, pri dobrej vôli mu našla nejake lacnejšie ubytko a zaplatila ho na mesiac, zbalila veci do igelitu, vymenila zámky a čau a pá. Za rok sa ti príde poďakovať.
Never tomu, že ak mu dáš čas na hľadanie práce, tak sa to niekam pohne...naivná síce si, ale až tak? On musí cítiť, že nesranduješ! A ak bude sám so sebou a nie s vami za zadkom, tak možno pochopí, že aj psychológ by nebol zlý.
A ako sa k tomu postavil tvoj muž? Či znova sa tvári že jeho sa to netýka?
To sa hrozne číta, ako neuveriteľne neschopné a nesamostatné dieťa je niekto schopný vychovať. Najlepšie urobíte, keď sa pôjdete o presnom a konkrétnom postupe poradiť k psychológovi, lebo vy to nezvládnete, ako ste nezvládli výchovu. Nepíšem to preto, aby som tá urazila, ale otvorila oči s naznačila novú cestu. Syn nie je dieťa, musí sa o seba starať sám a treba s tým začať HNEĎ lebo včera bolo neskoro. Inak vás zruinuje. Vyhľadajte odbornú pomoc, a pridrziavajte sa ich rád. Potrebujete jasné pravidla.
Prepáčte, ale nie je chyba aj trocha vo vašej výchove? Keď chlapec neviem koľko ma rokov nepracuje a nevie nájsť ani zubársku ambulanciu?
@retatka zdravy chalan bez diagnozy nema co byt vodeny za rucicku, ma mat svvoje povinnosti. tam matka urobila chybu uz pred X rokmi.. poznam take... " ked mu nedam, on sa nenaje. ked mu nespravim, on si nespravi ked tam nepojdeme, ani on nie".. a decko dobre vie, že takto dosiahne co chce... cesta do pekla
@retatka ja mam "dospele decko", ktore z vlastnej iniciativy brigaduje od 16r popri skole stale".. sama si hladala, nasla,pracovala..cize sorry, ale radit mozem..navyse som pegagog,cize aky taky sajn o psychologii mam...
a 40r..to su prave ti,co nemaju diagnozu na papieri,lebo ziadna diagnostika nebola... ale samozrejme,su aj synackovia typu" mamino jebino".. gratulujem takym matkam,najhorsie je, ze si nepriznaju,ze nieco robilo a aj roboa zle. a ak si ty myslis,ze je to normalne v 40tke,tak potom sa velmi mylis..
100€ chceš od neho aby ti prispieval? Si z lacného kraja,keď tak málo pýtaš..Veď to ani stravu nepokryje,nie všetky ostatné výdavky...A čo manžel mu zrejme naďalej vyvára a internet ste mu nechali predpokladám...
@katrin21
mas dceru 😂
Aj ja mam 16 rocnu, podobne, ale asi nemame dost "dospele" deti, aby sme tu mohli povedat svoj nazor 😉
@evkano1402 😂moja bude mat 20.. a fakt ani neviem,ze ju mam,vsetko si riesi sama,vela veci si aj kupuje sama za svoje..
Ak je dieta normalne v 16, 19tich ,bude aj v 40tke, lebo v 40tke uz nic nezmeni...vychovavat mali do tych 15-16, potom uz to ide samo.
Autorka a co tak pozvat psychologicku k vam, akoze je to tvoja kamoska a prisla na kavu? A popritom nejak zapojit syna, ze jej ho napr. predstavis, ona sa ho popyta tak nenapadne, ze kde pracuje, alebo tak a uvidi teda realne ako sa sprava?
Ked tu citam niektore rady a postoje, vezmem do uvahy ze vacsina ma male deti, z coho priblizne polovica su chlapci, tvoj syn nie je lenivy povalac ktoreho ste z neho spravili vy- nemozni rodicia. On je stratka trendsetter.
Nie nevyhadzuj ho, skac mu dalej okolo zadku a dufaj ze si k sebe do detskej izby nedotiahne podobne postihnutu partnerku. Ak je tvoja dcera lenmalinko pricetna, chapem ze uz na vas nema nervy.
@alexa24 Mne sa skôr zdá, že nechce než nevie.
@23121974 Zatiaľ nám to stačí, ale neverím že pracovať bude.

Co moze autorka robit ked muz s nou netaha za jeden povraz vyvliekol sa zo zodpovednosti a co ona zakaze, manzel dovoli, lebo je hladny tak bude varit na just.Zamka na chladnicku a skrinky existuje Takze tam doma bude viac problemov nielen syn