Syn nechce pracovať, čo robiť?
Želám pekný večer, mám dospelého syna ktorý odmieta pracovať. Vraj on za 500€ robiť nebude. Je vyučený automechanik. Neviem čo s ním robiť, manžel aj ja sme sklamaní, čo robiť, vyhodiť ho z domu nechcem, bála by som sa oňho. Poraďte prosím, som už zúfalá.
@fokuska Aj o tom sme hovorili a zdá sa to byť dobrý nápad, aspoň uvidí jeho reakcie a teda ja pôjdem akože do obchodu, nachvíľu preč s potom to nechám už na nej.
@matullienka Muž sa snaží so mnou držať a na len dúfam, že to nestriskotá na jeho pohodlnosti.
Manzel s tebou drzi? Ved varil ked si nenavarila ty.
A ako to dalej funguje s varenim, jedlom, nakupmi? Uz ste naspat v starych kolajach?
@fokuska Manžel navarí pre nás dvoch, áno vtedy to pokašľal, tak dúfam, že tentoraz vydrží. Nákup si dávame do chladiaceho boxu v spálni. Je to príšerné, že to riešime až takto. Syn je nervózny a agresívny, ani na poštu si nešiel po ten doporučený list.
A co odvtedy syn jedava? Ked vy mate nakup u seba a on nakupit nejde?
@fokuska Išiel si kúpiť za svoje alebo si teda urobil niečo zo špajze, cestoviny, kompóty, nemôžem schovať úplne všetko pred ním.
Tak by som to povazovala aspon za malicky uspech, ze si isiel kupit za svoje... nabuduce by cestou mohol vybrat aj list z posty a vy by ste mu z toho co kupil mohli odjest.
@retatka sama sa zobuď! Samozrejme, že tam ešte nebude sadieť vedľa neho počas pohovoru, veď by ju tam ani nepustili! Načo mi tu vykladáš o nejakom porozumení. Veď mne sa už rozum zastavuje nad tým, že matka dospelého syna ho ma doviesť na pohovor a sedieť pred dverami. Teda fakt sa nečudujem, že niektoré deti dopadnú ako dopadnú ...
Uprimne, teraz nech kazda da ruku na srdce. Ktora, zena obetuje svou dceru a prijme takeho zata??? Ved je to katastrofa.
@lubkavargova1 Obetuje? No ja pevne verím ze dcéra bude mat dosť rozumu na to aby si nasla seberovneho partnera-a nie decko zavisle na rodičoch este v dospelom veku.
A čo keby si mu pomohla sa rozhýbať a isla s ním na pohovor ???Za to nič nedáš.Ked tu budeš písať a lamentovať tak ešte 10 rokov môžeš čakať kým sa rozhybe .Proste on sám nepôjde.,som si na 100% istá .
AUTORKA
Pýtala som sa aj odborníčky tu na koni, žiaľ, sama tvrdí, že to nie je ľahká situácia https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna...
Nie je ľahká, ale kvôli tomu veku....starého psa novým kúskom nenaučíš.
Ty s mužom musíte zmeniť prístup , to ti vravíme od prvej strany
drzim vam palce pracujem v psych. ambulancii a myslim, ze je tu vela neliecenych zanedbanych diagnoz, na konikovi sa mozete vyrozpravat ale veci pohnete len ak navstivite odbornikov, aj viacerych! Pozor nikdy sa nespoliehajte na nazor len jednoho lekara! To plati u vsetkych diagnoz.
autorka;neviem,čo poradiť....
ako matka vás viem pochopiť,že nemáte to srdce vyhodiť ho na ulicu.....
už ste nejaké opatrenia urobili....uvidíte,či zaberie....ak nie....neviem..potom už len radikálne...
prosím NENECHAJTE to zájsť až takto ďaleko ako mám vo svojom okolí...
v jednom prípade je to 36 ročný chlap,mama ho má "na krku" ....chalan nedokončil SŠ, prácu raz má, raz nemá,dlhy na zdravotných odvodoch...keď si prácu nájde,dlho si ju neudrží...roky jeho "životného"štylu v podobe najma alkoholu si "vyžiadali"svoju daň v podobe epileptických záchvatov atď...
tu ťažko povedať,či zlyhala výchova,chalan je zo 4 detí, ostatné 3 vyštudované,samostané,majú svoje byvanie a rodiny....a tento jeden "ako od macochy"....
ďalší prípad....rodičia a 3 synovia.....dva cez už majú po 40tke,jeden medzi 35-40,všetci sú pri rodičoch,pracuje len 1 z nich....najmladší roky droguje, alkohol..stačí pár sekundový pohĺad a vidíte na ňom,že nie je čistý....jeho jediná cesta je do krčmy a z krčmy...rodičia už "ťahajú" na 70tku....mali by oddychovať na dochodku a nie takto sa trápiť.....
nenechajte to zájsť až tak ďaleko...
Som z toho zúfalá, neverím, že sa zmení. A čo sa dcéry týka, tej sa nemôžem dovolať, vôbec mi neberie telefón.
@perdulka7 Na to ste ako prišli? Práve preto som písala, lebo to riešiť chcem.
Tu ti odpovedala v poradni odborníčka,čo som ti aj ja a aj viaceré baby písali "Zdá sa, že si zvykol na určitý štandard, na to, že nič nemusí. Aj keď nič nerobí, nakoniec je to vždy aj tak hotové. Do tohto veku nemusel prevziať žiadnu zodpovednosť, čítam, že ste takmer všetko vybavili za neho, napr. aj potvrdenia na úrad práce. Do určitého veku je zodpovednosťou rodiča naučiť dieťa hraniciam, zodpovednosti, kompetentnosti dieťaťa. Avšak to už teraz zrejme nepôjde." Takže,ťažko v tomto veku naprávať to,čo si pokazila ty už veľmi dávno...Fakt nechápem,že doteraz ti to bolo celé tie dlhé roky jedno,keďže si nič nerobila a asi len čakala na zázrak,že z lenivca sa stane pracovitý chlap 🙈 Ibaže takto to v reálnom živote nefunguje...
milá autorka,vravíte,že neveríte, že sa zmení....
a keď sa nezmení,dokedy toto chcete trpiet???
vy by ste mali mať teraz s manželom teraz také "obdobie života":
dcéra samostatná s rodinou...
syn by mal pracovať a keď nebývať vo vlastnom aspoň v podnájme. alebo teda keď už aj s vami tak prispievať na náklady polovicou..napríklad....
vy by ste si mali doma po práci vyložiť nohy, vypiť kávu.......proste klídek,pohoda,tabáček.....
a nie doma sa nervačiť so synom,ktorý je lenivý....
toto je obrovské memento pre mna ako mam (ne)vychovávat svoje deti....
čo by robil keby bol tak ako ja?
ja som mala 19 ked nam zomrela mama,brat mal 13 r...rodicia boli rozvedení...otec sa na nás vykašĺal...na mojho brata platil v tej dobe 400 Sk výzivné..(čo pre chalana v puberte ktory bol vo vyvoji a zjedol by aj koňa nebolo ani na vodu)..jedno štastie, že som uz pracovala...ostali sme bývať so starou mamou museli sme si deliť naklady...keby nebolo jej....keď som chodila prosit otca nech nám financne pomože ,odmietol..
zvládli sme to, museli sme....co by robil váš syn?keby vás nebolo?aj takto si treba položiť otázku..
ak nedojde k náprave-vymenit zamky pobaliť kufre....takto sa nikdy nespamatá....
Ak máte s manželom niečo našetrené tak si vybavte dovolenku pri mori.Aspon 2 tyzdne a nechajte syna samého.Vy si vyčistite hlavu a syn bude musieť nieco urobit aby prežil...Treba ti vypnúť hlavu ,aby si vedela reálne uvažovať čo ďalej .Syn je dospelý tak nech sa postará.Verim že ti to pomôže naštartovať myslenie a oddýchnuť od toho psycha čo máte doma.
Tu to este stale fici? A uz 52 stran 😁😁 vy ste teda vytrvale. A co? Nejaka zmena?
Autorka - konala si nejako? Trebars vypnutie internetu a podobne odporucane veci
Tak toto je vasa chyba. Si robite srandu? Aby mi syn povedal ze on robit za 500 nepojde??? Napriklad moj brat nechcel ist na vysoku aj ked nasi to chceli. Ok povedali v poriadku ale doma sa valat nebudes a pekne isiel pracovat. Ci uz bude casnik, nieco vykladat a pod. je jedno podstatne je byt zodpovedny. Inak nakoniec moj brat zistil ze predsa ta skola bude este na chvilu mensie zlo 🤣🤣🤣. Ak mu to tolerujete tak sa nestazujte v tomto je to vasa chyba. Pekne mu poviem, ze tak pozri mily moj bud pojdes nieco robit alebo zbalis veci a chod si byvat kam chces a postaraj sa o seba. Za dva dni by si to pekne rozmyslel ak nema kam ist a ma doma full servis...
🤯
Tak ako fungujete doma?

@nikolka1986 Každý nech si urobí názor sám.