icon

Syn nechce pracovať, čo robiť?

16. feb 2020

Želám pekný večer, mám dospelého syna ktorý odmieta pracovať. Vraj on za 500€ robiť nebude. Je vyučený automechanik. Neviem čo s ním robiť, manžel aj ja sme sklamaní, čo robiť, vyhodiť ho z domu nechcem, bála by som sa oňho. Poraďte prosím, som už zúfalá.

karolinakr
24. feb 2020

Co moze autorka robit ked muz s nou netaha za jeden povraz vyvliekol sa zo zodpovednosti a co ona zakaze, manzel dovoli, lebo je hladny tak bude varit na just.Zamka na chladnicku a skrinky existuje Takze tam doma bude viac problemov nielen syn

barborab1411
26. feb 2020

@terka533 jejda nahnevať určite nie máme právo každý na názor samozrejme 🙂 mne sa len zdalo že vysokoškolákov hádžete do jedného vreca ale asi som vás len zle pochopila 🙂 pekný deň želám 🙂

matullienka
26. feb 2020

Čo vám dnes poradila psychologička?

kvevka
Odpoveď bola odstránená
autor
27. feb 2020

@matullienka Dobré ráno, áno bola som včera u švagrinej, dohodla mi stretnutie so psychologičkou, neviem čo si o tom myslieť, vlastne mi iným štýlom povedala čo niektoré užívateľky, ale aby mohla potvrdiť diagnózu alebo ju vyvrátiť, musí vidieť syna.
Takisto povedala, že syn nemal a nemá žiadnu kázeň, povinnosti ktoré som hádzala na dcéru. Veru, takto som to nevidela. So synom sa pohnúť nedá a dala som mu čas na nájdenie práce, 100€ chcem aby prispieval na domácnosť, inak pôjde z domu. Len sa mi vysmial.

mmoonna
27. feb 2020

A tu je problém. On sa vám smeje preto, lebo vie, že to aj tak nedodržíte. Musíš si stáť za slovom a ak ti nebude prispievať, MUSÍŠ ho vyhodiť z domu. Inak mu nepomôžeš. Neurobíš to preto, aby si mu uškodila, ale preto aby si mu POMOHLA. Uvedom si, že to urobíš pre jeho DOBRO.

korunka1
27. feb 2020

Takže teraz si už troška v obraze a počula si to, čo sme poniektoré alebo väčšina vycítili cez monitor a tvoje vety.
No a je už len na tebe a mužovi, ako sa k tomu postavíte. Buď sa obrníte ľahostajnosťou alebo sa mu postavíte, ale rázne. Dám ruku do ohňa, že on k nej na konzultáciu nepôjde.
Ja by som zrušila trvalý pobyt, pri dobrej vôli mu našla nejake lacnejšie ubytko a zaplatila ho na mesiac, zbalila veci do igelitu, vymenila zámky a čau a pá. Za rok sa ti príde poďakovať.
Never tomu, že ak mu dáš čas na hľadanie práce, tak sa to niekam pohne...naivná síce si, ale až tak? On musí cítiť, že nesranduješ! A ak bude sám so sebou a nie s vami za zadkom, tak možno pochopí, že aj psychológ by nebol zlý.

matullienka
27. feb 2020

A ako sa k tomu postavil tvoj muž? Či znova sa tvári že jeho sa to netýka?

retatka
Autor odpoveď zmazal
rosienka
27. feb 2020

To sa hrozne číta, ako neuveriteľne neschopné a nesamostatné dieťa je niekto schopný vychovať. Najlepšie urobíte, keď sa pôjdete o presnom a konkrétnom postupe poradiť k psychológovi, lebo vy to nezvládnete, ako ste nezvládli výchovu. Nepíšem to preto, aby som tá urazila, ale otvorila oči s naznačila novú cestu. Syn nie je dieťa, musí sa o seba starať sám a treba s tým začať HNEĎ lebo včera bolo neskoro. Inak vás zruinuje. Vyhľadajte odbornú pomoc, a pridrziavajte sa ich rád. Potrebujete jasné pravidla.

rosienka
27. feb 2020

@retatka matka aby šla na pohovor do práce s dieťaťom?! To nemyslíš vážne! V žiadnom prípade, čo už by si len budúci zamestnávateľ o ňom pomyslel? Nejaký mamičkin synáčik, čo si nevie sám ani zadok utrieť... tam musí ísť rozhodne sám

katrin21
27. feb 2020

@retatka cele zle ! doma povedat, co a ako sa ma a nechat ho plavat sameho vo vode.. nie za ruku vodit na pohovory.. pomoc

retatka
Autor odpoveď zmazal
retatka
Autor odpoveď zmazal
alexa24
27. feb 2020

Prepáčte, ale nie je chyba aj trocha vo vašej výchove? Keď chlapec neviem koľko ma rokov nepracuje a nevie nájsť ani zubársku ambulanciu?

katrin21
27. feb 2020

@retatka zdravy chalan bez diagnozy nema co byt vodeny za rucicku, ma mat svvoje povinnosti. tam matka urobila chybu uz pred X rokmi.. poznam take... " ked mu nedam, on sa nenaje. ked mu nespravim, on si nespravi ked tam nepojdeme, ani on nie".. a decko dobre vie, že takto dosiahne co chce... cesta do pekla

retatka
Autor odpoveď zmazal
korunka1
27. feb 2020

@retatka a prečo s nim chodieva? Normalne to nie je

katrin21
27. feb 2020

@retatka ja mam "dospele decko", ktore z vlastnej iniciativy brigaduje od 16r popri skole stale".. sama si hladala, nasla,pracovala..cize sorry, ale radit mozem..navyse som pegagog,cize aky taky sajn o psychologii mam...
a 40r..to su prave ti,co nemaju diagnozu na papieri,lebo ziadna diagnostika nebola... ale samozrejme,su aj synackovia typu" mamino jebino".. gratulujem takym matkam,najhorsie je, ze si nepriznaju,ze nieco robilo a aj roboa zle. a ak si ty myslis,ze je to normalne v 40tke,tak potom sa velmi mylis..

23121974
27. feb 2020

100€ chceš od neho aby ti prispieval? Si z lacného kraja,keď tak málo pýtaš..Veď to ani stravu nepokryje,nie všetky ostatné výdavky...A čo manžel mu zrejme naďalej vyvára a internet ste mu nechali predpokladám...

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
evkano1402
27. feb 2020

@katrin21
mas dceru 😂
Aj ja mam 16 rocnu, podobne, ale asi nemame dost "dospele" deti, aby sme tu mohli povedat svoj nazor 😉

katrin21
27. feb 2020

@evkano1402 😂moja bude mat 20.. a fakt ani neviem,ze ju mam,vsetko si riesi sama,vela veci si aj kupuje sama za svoje..

Ak je dieta normalne v 16, 19tich ,bude aj v 40tke, lebo v 40tke uz nic nezmeni...vychovavat mali do tych 15-16, potom uz to ide samo.

fokuska
27. feb 2020

Autorka a co tak pozvat psychologicku k vam, akoze je to tvoja kamoska a prisla na kavu? A popritom nejak zapojit syna, ze jej ho napr. predstavis, ona sa ho popyta tak nenapadne, ze kde pracuje, alebo tak a uvidi teda realne ako sa sprava?

wieruska1
27. feb 2020

Ked tu citam niektore rady a postoje, vezmem do uvahy ze vacsina ma male deti, z coho priblizne polovica su chlapci, tvoj syn nie je lenivy povalac ktoreho ste z neho spravili vy- nemozni rodicia. On je stratka trendsetter.
Nie nevyhadzuj ho, skac mu dalej okolo zadku a dufaj ze si k sebe do detskej izby nedotiahne podobne postihnutu partnerku. Ak je tvoja dcera lenmalinko pricetna, chapem ze uz na vas nema nervy.

korunka1
27. feb 2020

@wieruska1 trendsetter? V čom akože by mal byť? Poznáš význam tohto slova?

wieruska1
27. feb 2020

@korunka1 a ty poznas sarkazmus? 🙈

retatka
Autor odpoveď zmazal
autor
27. feb 2020

@alexa24 Mne sa skôr zdá, že nechce než nevie.

autor
27. feb 2020

@23121974 Zatiaľ nám to stačí, ale neverím že pracovať bude.