Syn nedostal na Vianoce darček od svokry?
Svokra vždy na Vianoce dáva nám aj deťom drobnosť a 50 e tohto roku syn nedostal nič. Mam sa opýtať švagrinnej, či ich deti dostali ? Mne nejde o peniaze,ale o princíp naša dcéra dostala a syn nič už sa viac x sa stalo,že syn mal menej ako ostatne vnúčatá. Alebo všetky vnúčatá vola zdrobneninami iba nášho syna nie nechápem pričom on ju ľúbi. Nechcem robiť v rodine rozbroje lebo i tak to otočí proti mne,ale mne je ľúto to správanie rozdielne
Tak asi vie co kolko stalo a do patricnej sumy dolozila zvysok…. Ked uz mala si to riesit skor. A so svokrou-idealne tvoj muz. Ale teraz to riesit? A so svagrinou? Naco?
Mal by to riesit vas muz, jej syn, ci?
@anjelicek26 Jej moze byt u zadku ako je to u vas. U nich babka dava kazdemu,len jej syn nedostal peniaze. A to je ozaj otrasny pristup babky,ze chudak chlapec vzdy ma najmenej. Nejde o dar,ale o princip,preco babka jedno vnuca odstrkuje.
@autorka prečo sa trápiť? Určite si to treba vydiskutovať.
@marca12 ale jej syn darcek dostal. Jedine, co nedostal, su peniaze. Mozno babke tento rok € ani navyse neostali, tak dala len starsim... ale ma zmysel sa v tom vrtat? Aky konkretne? Svokru zahanbit? Prinutit ju dat vnukovi dodatocne, alebo co?
Fúha. Tak to je prúser, keď dcéra dostane a syn nie.... Veľmi divné. Svokry by som sa nejako neutrálne opýtala - medzi 4 očami a nie v zlom, možno to má nejaký "výchovný" rozmer, či si má syn už zarobiť sám, alebo má viac poslúchať, alebo aký bol dôvod... 🤷 Synovi by som doložila ja tie peniaze (bez toho, aby svokra o tom vedela) prišlo by mi to veľmi nefér, ak naozaj všetky vnúčatá, vrátane jeho sestry dostali a on nič. Dôvody môžu byť rôzne, možno naozaj nevyšla s peniazmi, alebo nejaký iný dôvod, takže hneď by som neodsudzovala, skôr by som sa s ňou skúsila citlivo porozprávať, čo je za tým.
@anjelicek26 tam sa nejedná len o peniaze. A keď babka má 100 e tak buď rozdelím rovnomerne po 25 e a nie že trom po 33 e a jednému nedám nič. To by tak fungovať nemalo.
Keď tam ešte chodíte nos si darček pre neho a nenápadne to tam vždy podsuň s jeho menovkou (zdrobneninou). Je to dobrá trapka.
Ved si napisala len vek syna, ze ma 10 rokov. Dcera ma kolko? 13? Mozno mensim detom dava vecny dar a starsim peniaze.
@0silvia0 prečítaj si príspevok ešte raz možno to pochopíš
Myslim, ze darcek nie je povinnost zo zakona. Chce tk da, nechce neda.
@markusrasford citaj komenty od autorky - syn dostal dar a dcera ziaden dar - ale obalku s peniazmi.
U nas tak isto a neriesim. Syn len 1 darcek, dcera viac darcekov vo vyssej hodnote ako on ten 1+ obalku. Svokra to tak citi, co s tym narobim.
@markusrasford prestan so mnou komunikovat tymto stylom. Dakujem. Tak sa rozpravaj s rodinnymi prislusnikmi.
@anjelicek26 čítam veľmi pozorne no nič také som nezaregistroval
@0silvia0 stále sa nájdu ľudia čo fabuluju. Tak čítaj pozorne a nebudem komunikovať stebou nevhodné. A ozaj ja som spomenul tvojich rodinných príslušníkov aby ťa naučili čítať?
@markusrasford skus citat pozorne ty
Svagrinu by som neriesila, ale svoje deti by som poriesila. Jednej ano, druhemu nie? Wtf?
Ja by som jej to vratila, aj pred detmi, ze Jezisko sa pomylil, prideme, ked to napravi.
A dovi dopo. Stari rodicia robili take veci svojim synom (moj otec a jeho brat). Otec ma 57 a maju katastrofalne vztahy.
My sme takto (ne) dostavali ked sme boli deti. Sme traja surodenci a najstarsi brat vzdy dostal od babky nejake peniaze a my zvysni nie. Lebo on je uz velky a my sme mali (ja som od neho o 2 roky mladsia). Mama to s babkou (jej svokra) niekolkokrat riesila, ale zbytocne. Babka mala oblubenca a nic s nou nepohlo. Tak nam aspon mama obcas dala, aby to dorovnala.
tvoj syn je rovnako najedovany ako ty, ze dostal len daco za 20 eciek a dcera peniaze 70 eur? Podla mna riesis blbosti.
Syn má už 10 rokov, hodnotu peňazí už chápe podľa mňa veľmi dobre a môže sa cítiť pre to nepríjemne. Ak máš super vzťah so švagrinou ( je to babkina dcéra alebo nevesta?) tak by som sa s ňou o tom možno trocha pobavila čo si o tom myslí a ako to je v ich rodine a potom to dala asi za úlohu vyriešiť mužovi.
kašli nato, babka sa možno sekla v počtoch....🙂
počty . matematika
Tvoj muz-jej syn by sa jej mal opytat, ze ako to myslela. Ak nema dostatok penazi, lebo dat kazdemu vnucatu 70€ je dost, tak nech im da 20€ darcek bez obalky. Aspon surodencom rovnako, je jedno kolko da druhym vnucatam, ale vasim by mohla dat zhruba rovnako.
@anjelicek26 ale keď dcéra dostala 70€ čoa byť hodnota daru a hotovosti do obálky asi nieje fér aby syn dostal len dar v hodnote 20€
Ak majú taký zvyk prečo má jedno vnúča menej ako druhé
Asi to nedomyslela, keď sestre dala väčšiu hodnotu ako synovi. Práve predvčerom som spočítala, že pre dve deti švagrinej som sa trafila tiež blbo, lebo jednej sa mi podarilo nakúpiť všetko čo chcela za menšiu sumu v akcii, pri druhej som naopak mala smolu a musela som dať za jednu konkrétnu vec viac ako som pôvodne mala v pláne, tak tie dary boli fakt nevyvážené, ak by sme ich spočítali (bol tam rozdiel skoro 20 eur) 🤷 ale kamoška má takú svokru, že synovi prinesie vždy plno hračiek, dcére jedno veľké nič a vždy sa vyhovori, že ona mala len synov, tak nevie, čo treba dievčatám kupovať, tak radšej nekúpi nič.
A Vas syn na to nejak reaguje? Stazoval sa, kolko ma rokov?

Moje vnúčatá tiež od druhej babky nič nedostávajú a to nepochopím ako môžu byť taký starý rodičia, že nemajú záujem o svoje vnúčatá,.