Syn sa vracia zo zahraničia s priateľkou, chcú bývať s nami v byte
Ahojte, potrebujem sa trochu vyrozprávať a možno aj počuť názor zvonku. Som rozvedená, ale pred dvomi rokmi som sa znovu vydala. Teraz žijem s manželom sama v 3‑izbovom byte v meste. Moj 20 ročný syn bol so svojou priateľkou pracovať takmer dva roky v zahraničí, ale rozhodli sa vrátiť domov. Istý čas budú poberať finančnú podporu z úradu práce a chceli by u nás bývať, kým si ujasnia, či pôjdu znovu von za prácou alebo si nájdu niečo tu a potom si budú riešiť aj vlastné bývanie. Máme jednu izbu úplne voľnú, takže s priestorom by problém nebol.
Môj manžel však z toho nie je nadšený, dal mi medzi rečou najavo, že s tým nesúhlasí. Tvrdí, že sa to môže natiahnuť na dlhšie a že je to zo strany syna zneužívanie. A že nám to aj naruší súkromie... Ja to ale tak necítim – je to moje dieťa a po dvoch rokoch, keď bol preč, sa teším, že by sme spolu trávili viac času. Samozrejme, syn s priateľkou by prispievali na domácnosť rovným dielom, nechcú nás vyciciavať.
Viem, že rozhodnutie je na mne, ale trápi ma to a chcela by som poznať pohľad iných – ako by ste to riešili vy na mojom mieste? Ďakujem za názory.
Viete, baby, keby som to nemusela riešiť, tiež si poviem možno veľa podobných slov, ako mi radíte, ale ono to je sakra úplne iné, ked sa niečo stane realitou a máš sa pred to postaviť a riešiť skutočne v živote...
@anonym_autor syn áno, ale pardon, cudzia žena, frajerka, ktorá o mesiac dva môže byť minulosť, nie.
Nech si ide mladá domov, a stretávajú sa randia ako ich rovesníci.
To musia, spolu žiť?
A keď sa to synovi nepáči, nech si spolu nájdu 1izb byt.
Véd ty ju nepoznáš, len z video hovorov. Cudzia žena pre teba.
To ako syna vôbec napadlo, že príde do detskej izby aj s frajerkou?? Ktorú ty mimochodom nepoznáš.
@anonym_4c8742 ÁNo, majú nasporené, ale požijú s podpory, na ktorú majú nárok a nieje to na SK pomery pre 2 mladých ľudí zanedbateľná suma, preto to kvitujem...
@anonym_autor no tak to sa ti divím fakt, že im to kvituješ. Mladí majú makať, aby si vedeli čím skôr obstarať vlastnú strechu nad hlavou. A nie si váľať šunky v detskej izbičke jedného z nich
@huxy ako vieš? môj syn bol tiež 1/2 roka na podpore po náročnom zamestnaní, ale váľať si šunky nevládal celý čas a začal brigádovať ... lebo ani tie deti nie sú blbé a keď majú nejaké náklady na seba tak vedia že z podpory nevystačia ...
@biba_18 veď autorka sama písala, že chcú oddychovať a byť na podpore. A rozmýšľať, čo ďalej so životom 🤷🏼♀️
Z pohľadu dieťaťa si neviem predstaviť, že by som sa nemohla vrátiť do rodičovského bytu/domu. Hneď po škole sme išli do podnájmu s priateľom vyskúšať bývať sami a chceli sme sa trošku osamostatniť. Po roku priateľ išiel do zahraničia tak som sa presťahovala nazad k rodičom a samozrejme priateľ býval u nás mimo zahraničia nikto s tým nikdy problém nemal. Dnes sme spolu už 15 rokov je mojim manželom a s mojimi rodičmi má podľa mňa lepší vzťah ako so svojimi.
@anonym_283914 myslíš, že vás navštevoval, keď zrovna nebol v zahraničí, hej? Ten rozdiel naozaj nevidíš??? Ani ten, že medzičasom "neoddychoval" na podpore, ale šiel do zahraničia predpokladám zarábať?? 🙄
@anonym_autor wau, aby mi prakticky cudzi chlap diktoval, ci moje vlastne dieta moze prist ku nam byvat na nejaku ohranicenu dobu… este napis, ze si mu cast bytu darovala, aby ste mali spolocne 😅
Pochopila by som, keby bol syn nejaky problemovy flakac, ktory vas pride vyzierat aj s frajerkou, ale tu nevidim problem. Ale myslim, ze mladym sa nebude dobre zit s tymto prijemnym panom, tak pojdu rychlo do sveta radsej. A inak ja nevidim zmysel v tom, aby zarobene nasetrene peniaze minuli na podnajom, tiez by som im v tvojej situacii pomohla.
a určite majú nárok na podporu? aby ti neostali na krku nakoniec
@anonym_autor syn áno, ale pardon, cudzia žena, frajerka, ktorá o mesiac dva môže byť minulosť, nie.
Nech si ide mladá domov, a stretávajú sa randia ako ich rovesníci.
To musia, spolu žiť?
A keď sa to synovi nepáči, nech si spolu nájdu 1izb byt.
Véd ty ju nepoznáš, len z video hovorov. Cudzia žena pre teba.
To ako syna vôbec napadlo, že príde do detskej izby aj s frajerkou?? Ktorú ty mimochodom nepoznáš.
@mk22 Mladá má rodičov takmer 300 km od nás... uvidím, ale debatila so sňou veľakrát, aspoň takto mi príde fajn dievča, určite to ale zistím až naživo...nie sú spolu krátko, vychádzajú, netvrdím, že sa nerozídu, ale načo premýšľať negatívne a nedať im šancu?
@anonym_autor wau, aby mi prakticky cudzi chlap diktoval, ci moje vlastne dieta moze prist ku nam byvat na nejaku ohranicenu dobu… este napis, ze si mu cast bytu darovala, aby ste mali spolocne 😅
Pochopila by som, keby bol syn nejaky problemovy flakac, ktory vas pride vyzierat aj s frajerkou, ale tu nevidim problem. Ale myslim, ze mladym sa nebude dobre zit s tymto prijemnym panom, tak pojdu rychlo do sveta radsej. A inak ja nevidim zmysel v tom, aby zarobene nasetrene peniaze minuli na podnajom, tiez by som im v tvojej situacii pomohla.
@sissy27 aký cudzí chlap??😨 Je to jej manžel a byt mu patrí rovnako ako autorke.
a určite majú nárok na podporu? aby ti neostali na krku nakoniec
@lucka_ke Určite áno, toto je na 100% a tá podpora je ako náš SK normálny plat, nie nejaká minidávka, almužna
Matere roka tu 😅
@anonym_autor muž by mohol byť vzhľadom na situáciu trochu empatickejsi. Syn ešte ani neprišiel a už sa mu to nepáči. Keby sa u vás valali len tak o pol roka naviac, nepoviem ani slovo. Ale chcú prísť na určitý čas kým sa rozhodnú co budú ďalej. Treba si ujasniť ako to bude a keby sa to moc pretiahlo tak by som to si synom riešila vtedy. Dovtedy má u mňa moje dieťa dvere otvorené a žiadny muž nemá prednosť.
Sna dmi niekto odpovie na moj odveci komentar...ja som cely zivot makala....ale ako ma niketo, kto do systemu vobec neprispieval, narok na podporu??oni prispeivali do socialneho systemu inej krajiny a sr im ide platit podporu??...ze ja som taka sprosta a cely zivot makam....to vazne tak funguje...po dvoch rokoch prace niekto potrebuje oddychovat na podpore? no to pekne vyzerame....
@anonym_autor mozno tu budem zase za zlú, ale toto si treba hneď na začiatku vyjasniť a presne stanoviť koľko u vás budú a najmä ako to bude s financiami a prácami doma. Aby to neskončilo ako iné debaty tu, ze to malo byt ma pol roka a už je to vyše roka a navyše si sem dotiahol aj frajerku. Vopred si dohodnite minimálne kto bude co kupovať, variť, upratovať a pod. Ono je krasne, keď sa dospelé "dietatko" po rokoch vráti ti domov, ale už je to dospelý jedinec, ktorý zaraba a ma sa teda vedieť postarat sám o seba.
Ešte otázočka... priateľka z akého dovodu sa nevráti domov k rodičom? Prečo obaja k vám a nie k nim?
A este ako tu bolo spomenuté, syn bude viac času s priateľkou ako s tebou, co je pre teba uplne cudzí človek. Takže nečakaj nejaké rodinné romantické večery.
@mk22 Mladá má rodičov takmer 300 km od nás... uvidím, ale debatila so sňou veľakrát, aspoň takto mi príde fajn dievča, určite to ale zistím až naživo...nie sú spolu krátko, vychádzajú, netvrdím, že sa nerozídu, ale načo premýšľať negatívne a nedať im šancu?
@anonym_autor a dievčina vlastným rodičom nebude chýbať? Príde po 2 rokoch na Sk a nejde k rodičom, to je tiež divné. 300 km nie je nič
@biba_18 z opisu sa mi nezdá, že sa autorkin syn s frajerkou inak zariadia. Keď po 2 rokoch potrebujú oddych, mama hotel, to je už celkovo zlé nastavenie.
@huxy Čiže by si povedala v mojom prípade, keby si v takejto situácii čo. Napíš mi presné znenie, ako by si to dokázala povedať svojmu vlastnému diaťaťu, ktoré ti nijako neublížilo, doteraz ťa nijako nezneužívalo a la mamahotel, proste odišlo za prácou, lebo malo predstavu o krajšom svete, zamakalo, zarobilo, a chce nachvíľu prísť domov a utriediť si spoločne s priateľkou i s nami svoju budúcnosť...
@anonym_autor a dievčina vlastným rodičom nebude chýbať? Príde po 2 rokoch na Sk a nejde k rodičom, to je tiež divné. 300 km nie je nič
@anonym_4c8742 ale ved ja nehovorím, že dievča za rodičmi nepôjde. To až takéto detaily treba písať, rozumiem. ÁNo, pôjde za rodičmi, navštíviť ich, ale bývať by chceli u nás.
@huxy môj syn robil psychicky náročnú prácu, už keď tam išiel sme ho s mužom varovali že je to náročné - po 2 rokoch to zistil a dopadol rovnako - odišiel z práce na 1/2 roka na pracák... a dopadlo to ako som písala - našiel si popri tom brigádu - kde ostal na tpp po skončení pracáku ... nič nenormálne na tom nevidím ...
@huxy Čiže by si povedala v mojom prípade, keby si v takejto situácii čo. Napíš mi presné znenie, ako by si to dokázala povedať svojmu vlastnému diaťaťu, ktoré ti nijako neublížilo, doteraz ťa nijako nezneužívalo a la mamahotel, proste odišlo za prácou, lebo malo predstavu o krajšom svete, zamakalo, zarobilo, a chce nachvíľu prísť domov a utriediť si spoločne s priateľkou i s nami svoju budúcnosť...
@anonym_autor jednoducho: ty si u mňa kedykolvek vítaný. Ale prepáč, neohrozím svoj vlastný vzťah kvôli úplne cudzej osobe. 🤷🏼♀️
Čiže s priateľkou randite, ale spoločné bývanie u nás nie
presne tak, syn ano, frajerka nie....aby o par tyzdnov neoznamili novinku radostnu: budes babka!
presne tak, syn ano, frajerka nie....aby o par tyzdnov neoznamili novinku radostnu: budes babka!
@gelifil v zahraničí bývali spolu na izbe, tak snáď nie 😀 Tieto vaše vízie baby...ale každý scenár sa počíta, určite...
@anonym_4c8742 ale ved ja nehovorím, že dievča za rodičmi nepôjde. To až takéto detaily treba písať, rozumiem. ÁNo, pôjde za rodičmi, navštíviť ich, ale bývať by chceli u nás.
@anonym_autor ty sa bojíš synovi povedať, že do bytu v podstate cudziu osobu nechceš?
Zrejme si s tým úplne v pohode, ale ako. Vidíš každá druhá reakcia je tu ze syn áno, vítaný, slečna k svojim rodičom a môžu si randit koľko chcú.

@huxy ako vieš? môj syn bol tiež 1/2 roka na podpore po náročnom zamestnaní, ale váľať si šunky nevládal celý čas a začal brigádovať ... lebo ani tie deti nie sú blbé a keď majú nejaké náklady na seba tak vedia že z podpory nevystačia ...