icon

Synov finančný príspevok do domácnosti

ema234
10. feb 2026

Ahojte. Uz som zufala, nechcem ako synovi nic vycitat, ale dava 300 eur na vsetko. Ma 20 rokov zachvilku, rozhodol sa pracovat, ale nevidim dovod z 300 eur mu kupovat tvarohy, mlieko, vlocku 10 vajec atd len na veceru, ked som to rozpocitala tak je to cca 150 eur len vecere kedze cvici a kde su obedy a ine veci. Myslite, ze by si mal toto kupovat sam. Prijem ma vyse 1000 eur, ale setri si na auto pritom si moze kupit lacnejsie ale imidz. Mam este jedno dieta a dalsie na ceste. Zial mam kopu inych vydavkov.

anonym_7c2198
10. feb 2026

@ema234 Myslím si že 300e je dosť. Ja mám doma tiež puberťakov a teraz bude jeden končiť. Tiež som im povedala ,že budú prispievať minimálne 250e do domácnosti. A tiež bolo že toľko? Ale, keď som im vysvetlila, koľko mesačne minieme na potraviny, inkaso. Na drevo a uhlie si odkladáme z každej výplaty, na jar sa kupuje. Pozreli si, že prenájom garzónky stojí 500e. Tak zistili, že mama hotel je lepší 😁. Pokiaľ sa mi bude dať, tie peniaze budem pre nich odkladať. Ale ak by mi to nevychádzalo tak ich určite použijem.
Syna by som zobrala na nákup nech vidí koľko čo stojí. Moje deti tiež chodia so mnou na väčší nákup a vidím, že si všímajú ceny. Povedia sami ,mama to nekupuj to je drahé.

rozculena
10. feb 2026

@ema234 mňa by zaujímalo,koľko platíte zálohy za byt,elektrinu,plyn,internet,TV a takéto veci...a kolko členov má vaša domácnosť vrátane všetkých detí

anonym_20e79a
10. feb 2026

Ja si myslím, že tu bude iný problém, dofinancovat tretie dieťa skrz toho staršieho. 😉

anonym_1e0a1b
10. feb 2026
@tilly

@anonym_1e0a1b zas jedna anonymka s PMS 🤦‍♀️
veď to píšem vyššie aj ja. 300 eur je za štandard celkom dosť. A keď chce drahé vajcia a podobné veci nad rámec, nech si kúpi. Ale vyhadzovať ho z domu? Ty píšeš, že nech sa páči, nech ide bývať sám...

@tilly nikto ho z domu nevyhadzuje. To po prvé. Tak tu nedramatizuj. Pokial si však myslí, že 300€ je mega veľa, nech sa paci, nech si vyskúša sa uživiť sám. Co je na tom nepochopiteľné?
Ešte mu náhodou nemá autorka tých 300€ aj odkladať, a potom mu ich dat ako štartovné na byt? Zarábajúcemu chlapovi? Ako sa fakt niektoré spamatajte a odpojte tie decká už konečne z toho mama cecku.

anonym_316bfb
10. feb 2026

@ema234 sestra s mužom a dieťaťom dávajú našim 200€, lebo šetria na dom

cacianka
10. feb 2026
@oslo1

seriozne? 300 euro je zalostne malo.

Ale ja byvam v UK uz roky rokuce a som zvyknuta, ze mladi bud idu byvat sami a platia £800 za izbu, alebo byvaju s rodicmi, platia nejaku cast najomneho - a plus aj kupia stravu.
Nie je to iba o tom, ze treba nastavit realne ceny za svoje sluby, ale ide aj o to, ze vela ludi ma v neskorsom veku hypoteku a tak preto je kazda koruna dobra.
Vsetky moje kamaratky, ktore nedavali ani deravy gros do domacnosti, ked pracovali a byvali s rodicmi, tak maju nulovu financnu gramotnost a neboli si schopne nasetrit na byt. Vdaka tomu tu mame generaciu ludi, ktori byvaju v detskej izbicke, ruka hore, dovolenka 6 x do roka a podobne, a na vlastne byvanie nemaju (toto bol moj brat, tiez daval symbolicke najomne a mama potom tahala peniaze zo mna, napriek tomu, ze som tam nebyvala).
My, co sme museli realne davat rodicom peniaze, tak sme sa naucili, co kolko stoji a to nas naucilo tej financnej gramotnosti.

Tuto mladej maminke to financne nevychadza, tych 300 euro nepokryje naklady na syna, co si budeme hovorit. Matka nema povinnost ho financne dotovat, ked jej to proste nevychadza.

Autorka, sadni si so synom, rozrataj, kolko platis energie, kurenie, internet a vodu a z toho nech ti da nejaku ciastku, Plus mu zarataj aj za jedlo, co bezne kupis a podobne.
Kludne by som mu aj ten tvaroh a vajcia kupila, ale to si bude musiet dat viac penazi.

Ja som inak dnes bola na nakupe, taky maly bezny v Lidli, nechala som tam £ 80 a to som este nekupila maso, lebo to pojdem kupit k mesiarovi. Som sama so synom, a tak viem, ze vacsinu z toho ja prejem. A tiez si kupujem vela vajicok a tvarohu, lebo mam low carb diet a tie vajicka mi velmi pomahaju na ADHD.
A co viem, tak na slovesnku mate momentalne stravu drahsiu ako v UK.

Na koniku je kult dietata, studovat do 30, v detskej izbicke do 40 so ziadnymi financnymi zavazkami, lebo vsak teraz zacal pracovat, tak nema. No tak si najde druhu robotu, alebo bude robit nadcasy.
Potom sa tvoj syn ozeni, da zene 300 euro a bude cakat full servis ako u maminky. Alebo jej necha matersku/rodicovsku, vsak tebe stacilo, tak bude musiet aj jej.

@oslo1 👏👏👏

sashabb
10. feb 2026

Zaujímavé ako sa tu všetci chytili tých centových vločiek. Pozrite sa kolko teraz stojí kuracie mäso a koľko ho taký cvičiaci chlap zje. Ten spomínaný tvaroh je možno ako desiata aj to veľmi chabá 🙊

anonym_81624a
Autor odpoveď zmazal
biba_18
10. feb 2026

@oslo1 kedy po škole sa sťahujú? hneď ďalší mesiac? po 3 mesiacoch?

oslo1
10. feb 2026

A to vase deti nevedia, kolko co stoji? Jedlo, energie a podobne?
Moj syn chodi so mnou na nakupy a vie, kolko co stoji, a tak vie, kolko nas stoji nakup.
Taktiez vie, kolko platime za plyn a energiu, kolko stoja jeho hobby a kolko stoji jeho druzina.
Taktiez to vsetko vedia moji studenti, co ich ucim, ktori byvaju s rodicmi a teda setria na vsetkom.

tilly
10. feb 2026
@anonym_1e0a1b

@tilly nikto ho z domu nevyhadzuje. To po prvé. Tak tu nedramatizuj. Pokial si však myslí, že 300€ je mega veľa, nech sa paci, nech si vyskúša sa uživiť sám. Co je na tom nepochopiteľné?
Ešte mu náhodou nemá autorka tých 300€ aj odkladať, a potom mu ich dat ako štartovné na byt? Zarábajúcemu chlapovi? Ako sa fakt niektoré spamatajte a odpojte tie decká už konečne z toho mama cecku.

@anonym_1e0a1b ty si písala nech sa páči, nech si ide bývať sám... tu bude okrem financií aj iný problém.
A teda keby sa môj syn nerozhodol ísť bývať sám, tak by som mu tých navrhnutých 250 eur odkladala a po skončení vš dala. Aj moji rodičia to tak urobili.
Alebo sme mu chceli dať ešte nech si prerobí byt, ktorý máme prázdny, mohol si tam zobrať ešte dvoch chalanov, ktorí by mu prispievali, ale on nechcel, čo ma na jednej strane mrzí, na druhej teší, že chce byť úplne samostatný, tak som ho od cecku nemusela odtrhavat, urobil to sám tak, ako pred 20rokmi od toho reálneho.

oslo1
10. feb 2026
@biba_18

@oslo1 kedy po škole sa sťahujú? hneď ďalší mesiac? po 3 mesiacoch?

@biba_18
Velmi casto uz pocas studia odidu z rodickovskeho, nakolko univerzita moze byt hocikde v UK.
Poslednych par rokov co ale sledujem, tak sa studenti snazia studovat v mieste bydliska, aby aspon to najomne usetrili .

tilly
10. feb 2026
@oslo1

A to vase deti nevedia, kolko co stoji? Jedlo, energie a podobne?
Moj syn chodi so mnou na nakupy a vie, kolko co stoji, a tak vie, kolko nas stoji nakup.
Taktiez vie, kolko platime za plyn a energiu, kolko stoja jeho hobby a kolko stoji jeho druzina.
Taktiez to vsetko vedia moji studenti, co ich ucim, ktori byvaju s rodicmi a teda setria na vsetkom.

@oslo1 môj vie, keďže niekedy robí nákupy sám pre celú rodinu. Energie máme vďaka technológiám nízke, takže toto netrápi u nás doma nikoho, ale veľmi dobre vie ceny najmov aj nehnuteľností celkovo. Tankuje si sám, takže aj vie, že len tak voziť sa , je drahé.

negymama
10. feb 2026
@oslo1

Ale ja byvam v UK uz roky rokuce a som zvyknuta, ze mladi bud idu byvat sami a platia £800 za izbu, alebo byvaju s rodicmi, platia nejaku cast najomneho - a plus aj kupia stravu.
Nie je to iba o tom, ze treba nastavit realne ceny za svoje sluby, ale ide aj o to, ze vela ludi ma v neskorsom veku hypoteku a tak preto je kazda koruna dobra.
Vsetky moje kamaratky, ktore nedavali ani deravy gros do domacnosti, ked pracovali a byvali s rodicmi, tak maju nulovu financnu gramotnost a neboli si schopne nasetrit na byt. Vdaka tomu tu mame generaciu ludi, ktori byvaju v detskej izbicke, ruka hore, dovolenka 6 x do roka a podobne, a na vlastne byvanie nemaju (toto bol moj brat, tiez daval symbolicke najomne a mama potom tahala peniaze zo mna, napriek tomu, ze som tam nebyvala).
My, co sme museli realne davat rodicom peniaze, tak sme sa naucili, co kolko stoji a to nas naucilo tej financnej gramotnosti.

Tuto mladej maminke to financne nevychadza, tych 300 euro nepokryje naklady na syna, co si budeme hovorit. Matka nema povinnost ho financne dotovat, ked jej to proste nevychadza.

Autorka, sadni si so synom, rozrataj, kolko platis energie, kurenie, internet a vodu a z toho nech ti da nejaku ciastku, Plus mu zarataj aj za jedlo, co bezne kupis a podobne.
Kludne by som mu aj ten tvaroh a vajcia kupila, ale to si bude musiet dat viac penazi.

Ja som inak dnes bola na nakupe, taky maly bezny v Lidli, nechala som tam £ 80 a to som este nekupila maso, lebo to pojdem kupit k mesiarovi. Som sama so synom, a tak viem, ze vacsinu z toho ja prejem. A tiez si kupujem vela vajicok a tvarohu, lebo mam low carb diet a tie vajicka mi velmi pomahaju na ADHD.

Na koniku je kult dietata, studovat do 30, v detskej izbicke do 40 so ziadnymi financnymi zavazkami, lebo vsak teraz zacal pracovat, tak nema. No tak si najde druhu robotu, alebo bude robit nadcasy.
Potom sa tvoj syn ozeni, da zene 300 euro a bude cakat full servis ako u maminky. Alebo jej necha matersku/rodicovsku, vsak tebe stacilo, tak bude musiet aj jej.

@oslo1 tvoj prispevok sa mi pacil a v mnohom s tebou suhlasim, hlavne s tym, ze naozaj decka treba viest k financnej gramotnosti a ukazovat im , aky je realnz zivot, a co kolko stoji.
Napriek tomu, to ze zarabajuce dieta v nejakej situacii doma neprispieva, alebo prispieva malu ciastku, neznamena automaticky, ze je rozmaznany spratek s nedostatkom uvedomenia si financii.
Ja svoje deti dokladne vediem k fin. gramotnosti, od mala sa rozpravame co kolko stoji, vedia min. od puberty, kolko nas stoji prevadzka domu, strava, skolske vydavky atd. Kolko treba sporit, ako diverzifikovat, a vsetky decka po dovrseni 18stky /mam 2 mladsie ako 18r a dve starsie/ su vedene aby si zalozili infesticne fondy a si tam odkladali aspon nejaku ciastku z brigad ci vreckoveho alebo fin. darov.
Avsak ked napr. moja najstarsia min. rok predcasne odisla z vysky a zamestnala sa /urobila prijmacky na inu vyskou skolu/ tak od januara do septembra pracovala, bola doma, ale nic som od nej nechcela aby prispievala, okrem obcasneho nakupu.
dohodli sme sa , ye si bude odkladat na buduce studium a ze je to jedno, ci tie peniaze si uspori a bude si ich rozpustat pocas studia s tym, ze nejaku zakladnu cistku na studium dostane od rodicov /250eur mesacne/, alebo mi bude prispievat a ja potom, kedze ona nebude mat uspory, budem musiet na jej studium davat vyssiu sumu, lebo urcite 250 eur na vsetko nebude dost.
a viem, ze ona je zodpovedna, setriva, oblieka sa zo seconhandu, vie hospodarit, varit si, setrit aj na jedle .

Proste nie kazde dieta co neprispieva, je automaticky hyrivy darebak zneuzivajuci rodicov.
Hlavne sa treba dohodnut na pravidlach, ako co rodine vychadza, aby boli vsetci spokojni.

anonym_884111
10. feb 2026

Chudak

anonym_670472
10. feb 2026

@ema234 dá sa na to pozrieť dvoma spôsobmi aj troma😂ak by išiel študovať na VŠ platíš mu internát, stravu, dopravu a stojí ťa to urcite viac ako 300 eur
Ak by išiel do podnájmu zaplatí oveľa viac ako platí tebe a stravuje sa za svoje a určite by si toľko neusetril
Ak by si mala iba jedno, dve deti a viac financií nevadilo by ti to
Otázka znie koľko by si chcela, aby ti prispieval?
Mne sa to zdá dosť.Chalan pracuje, cvičí snaží sa nefetuje co este viac chceš?Pripadas mi ako matka, ktorá má na všetko má neg.nazor.Lacnejsie auto, necvičiť, najradšej hneď zmiznúť?Nie si pyšná,že má sen kúpiť a našetriť si na auto?
Dopraj mu trocha radosti.

oslo1
10. feb 2026
@negymama

@oslo1 tvoj prispevok sa mi pacil a v mnohom s tebou suhlasim, hlavne s tym, ze naozaj decka treba viest k financnej gramotnosti a ukazovat im , aky je realnz zivot, a co kolko stoji.
Napriek tomu, to ze zarabajuce dieta v nejakej situacii doma neprispieva, alebo prispieva malu ciastku, neznamena automaticky, ze je rozmaznany spratek s nedostatkom uvedomenia si financii.
Ja svoje deti dokladne vediem k fin. gramotnosti, od mala sa rozpravame co kolko stoji, vedia min. od puberty, kolko nas stoji prevadzka domu, strava, skolske vydavky atd. Kolko treba sporit, ako diverzifikovat, a vsetky decka po dovrseni 18stky /mam 2 mladsie ako 18r a dve starsie/ su vedene aby si zalozili infesticne fondy a si tam odkladali aspon nejaku ciastku z brigad ci vreckoveho alebo fin. darov.
Avsak ked napr. moja najstarsia min. rok predcasne odisla z vysky a zamestnala sa /urobila prijmacky na inu vyskou skolu/ tak od januara do septembra pracovala, bola doma, ale nic som od nej nechcela aby prispievala, okrem obcasneho nakupu.
dohodli sme sa , ye si bude odkladat na buduce studium a ze je to jedno, ci tie peniaze si uspori a bude si ich rozpustat pocas studia s tym, ze nejaku zakladnu cistku na studium dostane od rodicov /250eur mesacne/, alebo mi bude prispievat a ja potom, kedze ona nebude mat uspory, budem musiet na jej studium davat vyssiu sumu, lebo urcite 250 eur na vsetko nebude dost.
a viem, ze ona je zodpovedna, setriva, oblieka sa zo seconhandu, vie hospodarit, varit si, setrit aj na jedle .

Proste nie kazde dieta co neprispieva, je automaticky hyrivy darebak zneuzivajuci rodicov.
Hlavne sa treba dohodnut na pravidlach, ako co rodine vychadza, aby boli vsetci spokojni.

@negymama
Nechcela som, aby to vyznelo, ako darebak, ty si svoju dceru poznas.

Tuto ale autorke nevychadzaju peniaze na stravu a chod domacnosti a boji sa od syna vypytat viac penazi, lebo on setri na auto.

luccys
10. feb 2026
@anonym_670472

@ema234 dá sa na to pozrieť dvoma spôsobmi aj troma😂ak by išiel študovať na VŠ platíš mu internát, stravu, dopravu a stojí ťa to urcite viac ako 300 eur
Ak by išiel do podnájmu zaplatí oveľa viac ako platí tebe a stravuje sa za svoje a určite by si toľko neusetril
Mne sa to zdá dosť.Chalan pracuje, cvičí snaží sa nefetuje co este viac chceš?Pripadas mi ako matka, ktorá má na všetko má neg.nazor.Lacnejsie auto, necvičiť, najradšej hneď zmiznúť?Nie si pyšná,že má sen kúpiť a našetriť si na auto?

@anonym_670472 Tuto podla mna VS nehrozi, ked uz teraz autorka place, ze jej to nevychadza, aj ked syn prispieva.

tilly
10. feb 2026
@anonym_670472

@anonym_670472 každý normálny chlapec chce dobré auto.

nicegirl369
10. feb 2026

@ema234 prečo si robíte dalšie dieťa, keď nemáš na stravu pre rodinu?

vikusjk
10. feb 2026

Zlata moja svokra, u ktorej sme zili dvaja za 100 € a este aj tie nam odkladala 🙏 Bolo to sice uz davno, ale aj tak 😇

anonym_5551a8
10. feb 2026
@oslo1

@oslo1 zvyčajne s tebou súhlasím ale tu nie. Nie každé dieťa, ktoré býva u rodičov je hneď rozmaznaný fracek, ktorý si neuvedomuje náklady reálneho života a potom dá žene 300€ na domácnosť a očakáva full servis. Keby môj 19- ročný syn ide bývať do podnájmu kde dá polovicu platu len za bývanie a ledva vyžije tak ho nepovažujem sa uvedomelého mladého muža, ktorý sa tak naučí finančnej gramotnosti ale za úplne negramotného človeka ktorý si takýmto tempom nenašetrí na vlastnú nehnutelnosť. Mladí ak majú možnosť nech bývajú u rodičov, platia energii toľko, čo minú a jedla koľko minú a šetria na budúcnosť ale aby mi dieťa platilo tretinu nájmu, ktorý by som platila tak či tak a dalo na to tretinu platu mi príde úplna šialenosť. Píšeš: “vy čo ste reálne dávali rodičom peniaze tak ste sa naučili finančnej gramotnosti” a on peniaze nedáva? 300€ vôbec nie je šialene málo. Ak prerátam energie, jedlo a drogériu na mňa a na muža tak minieme akurát tých 300€. Hypotéka sa mi nezvyšuje tým, či tu bývame 2,3 alebo 4. Ak preje 300€, tak nech to s ním rieši. Ale ako naozaj prosím vás čo chceme po takmer 20- ročnom chalanovi aby sa už plnohodnotne osamostatnil od rodičov a ak to už neurobil tak bude pri nich bývať navždy. Nie je to trošku prehnaný pohľad?

negymama
10. feb 2026
@oslo1

@negymama
Nechcela som, aby to vyznelo, ako darebak, ty si svoju dceru poznas.

Tuto ale autorke nevychadzaju peniaze na stravu a chod domacnosti a boji sa od syna vypytat viac penazi, lebo on setri na auto.

@oslo1 preco bz sa mala bat vypytas si viac.
zaklad je komunikacia...
Ak su ako rodina natesno s peniazmi, treba si to povedat na rovinu...Janko, Ferko..pekne ze chces dobre auto, ale my ako rodina mame velke vydavky na domacnost a stravu, a z tych 300 eur co das, to neutiahneme, tvoja strava je drahsia, tak bz bolo dobre aby si prispel viac 350-400 eur. nakoniec moze si chlapec najst aj lepsie platene miesto, 1000 nie je ktovieco. Moja dcera v Lidl zarobila viac a to mala len 7 hodinovy denny uvazok.

martul
10. feb 2026

@ema234
@ema234 samé kalkulácie, výpočty, vyratovanie....a asi sa zabúda na to, že je to mladý chlapec čo sa začal pracovať po škole a SYN

anonym_4b826e
10. feb 2026
@nicegirl369

@nicegirl369 kde to pise,ze nema na stravu pre rodinu? Ci si citala nieco medzi riadkami? Povedz preco by mal 20r chalan byvat teda doma a zit si ako pan,mama uvari,operie,ozehli,pojde na nakup atd? Jaj jasne lebo je to jej syn a predsa ma pravo mat all inclusive a najlepsie zadarmo. Starala sa o neho 18r zadarmo. Lebo chcela. Teraz ho nechce vyhadzovat z domu ale zaroven ho chce aj nieco naucit. Naucit,ze uz nic nie je zadarmo.

tiezjedna
10. feb 2026
@nicegirl369

@nicegirl369 toto myslíš vážne???🙄

anonym_670472
10. feb 2026

@ema234 to dieťa, ktoré čakáš má otca nie?Tak ten vás má živit plus snáď ty pracuješ, alebo si pracovala ..časy kedy sa brali bonusy, výživné na deti tuším, že syn má iného otca a dostávala si výživné už skončili.Tvoj syn vám zaplatí +- celé energie a určite si ešte kupuje veľa veci sám cestovné, mobil, oblečenie, voľný čas.Aj on si musí dať priority chce dobre jesť, mať auto tak, keď to tebe nevychádza, alebo ti robí problém mu kúpiť kyblik tvarohu a kuracie za 5 eur tak si musí menej šetriť na auto.Skor by ste mali zapracovať na vzťahoch.Chalan naozaj nemôže za to, že ste sa rozhodli mať ďalšie dieťa.

oslo1
10. feb 2026
@negymama

@oslo1 preco bz sa mala bat vypytas si viac.
zaklad je komunikacia...
Ak su ako rodina natesno s peniazmi, treba si to povedat na rovinu...Janko, Ferko..pekne ze chces dobre auto, ale my ako rodina mame velke vydavky na domacnost a stravu, a z tych 300 eur co das, to neutiahneme, tvoja strava je drahsia, tak bz bolo dobre aby si prispel viac 350-400 eur. nakoniec moze si chlapec najst aj lepsie platene miesto, 1000 nie je ktovieco. Moja dcera v Lidl zarobila viac a to mala len 7 hodinovy denny uvazok.

@anonym_5551a8
Ale tuto tu to tej maminke financne nevychadza dotovat syna.
Preco by nemohla vyratavat najomne a stravu? Dokedy ho ma este zivit?
Tebe mozno bude 200 euro dost. Ja by som od mojho syna nepotrebovala ani libru, ked prestanem platit za jeho druzinu, prazdinovy klub, tak si mozem za dva roky kupit krasne nove auto. Napriek tomu syn bude platit, ked tu bude byvat ako dospely a bude zarabat.
Tu je ale ine nastavenie spolocnosti, pomaly sa to ale z financneho hladiska meni, .

@negymama s tymto suhlasim, ze by mala pytat viac, ale tak preto sa sem dosla najprv poradit.

negymama
10. feb 2026
@anonym_4b826e

@nicegirl369 kde to pise,ze nema na stravu pre rodinu? Ci si citala nieco medzi riadkami? Povedz preco by mal 20r chalan byvat teda doma a zit si ako pan,mama uvari,operie,ozehli,pojde na nakup atd? Jaj jasne lebo je to jej syn a predsa ma pravo mat all inclusive a najlepsie zadarmo. Starala sa o neho 18r zadarmo. Lebo chcela. Teraz ho nechce vyhadzovat z domu ale zaroven ho chce aj nieco naucit. Naucit,ze uz nic nie je zadarmo.

@anonym_4b826e autorka nic nepisala o tom, kolko syn robi v domacnosti.
Mozno si aj operie, moji synovia 14 a 17 uz davno vedia hodit svoje veci do pracky, dat vyprat aj vyvesit, aj ozehlit si koselu.
Treba vychadzat z faktov co popisala autorka...pise ze syn plati 300, ale ona ma bohuzial velke vydavky a potrebuje vacsi prispevok od neho.

su tu zbytocne vymzslania, ako je syn rozmaznany a vsetko zanho mama urobi, alebo ako niekto pise, ze autorka neuzivi rodinu a urobi si dalsie dieta.
My nepozname ich situaciu, tak k tomu pristupujme neutralne, neosocujme decko ani matku.

cimage
10. feb 2026

Za tych 300€ by som poriesila ucty, nakupila a navarila klasicku stravu ako pre ostatnych z rodiny a ked chce nieco navyse kvoli cviceniu, nech si to plati sam.
Ja by som sa mu skor snazila rozhovorit to auto. Je to zbytocna investicia, ktora sa mu nevrati. Len to bude dalej zrat peniaze. Radsej nech odklada na byvanie.