Synov finančný príspevok do domácnosti
Ahojte. Uz som zufala, nechcem ako synovi nic vycitat, ale dava 300 eur na vsetko. Ma 20 rokov zachvilku, rozhodol sa pracovat, ale nevidim dovod z 300 eur mu kupovat tvarohy, mlieko, vlocku 10 vajec atd len na veceru, ked som to rozpocitala tak je to cca 150 eur len vecere kedze cvici a kde su obedy a ine veci. Myslite, ze by si mal toto kupovat sam. Prijem ma vyse 1000 eur, ale setri si na auto pritom si moze kupit lacnejsie ale imidz. Mam este jedno dieta a dalsie na ceste. Zial mam kopu inych vydavkov.
Veď nech si kupuje sám aj vari sám nie si jeho otrok. Keby šetril na bývanie ale na auto? To je podstatné?
Chudak chalan,len zacal zarabat, dava 300 a stale je malo.Ked budes mat rodicak vezmes mu pol vyplaty?10vajec urcite nezje kazdy den,mlieko a vlocky stoja drobne.
@mamaaja82 my kupujeme denne 15- 18 rohlikov.....ja verim, ze zje 10 vajicok....u nas to je podobne....syn si berie len na desiatu 7 rozkov do skoly,
@la_dolce_vita 300€ je skôr symbolická suma, ďalšie výdavky ako energie, nájom, nič nerobenie (niekto si myslí, že šak dá 300€ a nemusí pomôcť s domácimi prácami) tiež existujú a ak by býval v podnájme, dá minimálne 400-500€ za podnájom + strava + voľnočasové výdavky a je na 1000€
@anonym_a358c7 pre teba symbolicka suma, pre mna od syna dostatocna. Kazdy to vidime inak..
@anonym_5551a8 jeho časť sme samozrejme platili s manželom my ako rodičia.
@anonym_a358c7 jeho časť 🙈
Veď on si tú hypotéku nebral, či podpísal v detstve?
@ema234 300€ za bývanie u rodičov mi príde veľa pri 1000€ plate.
Pri takejto sume by som už radšej išiel do zdieľanej izby alebo s kamarátom zobral podnájom.
Ak mu z tých 300€ mesačne neodkladas ze mu to dáš keď sa bude sťahovať príde mi to extrémne veľa.
@misanthropicdann keď sa ti 300€ za mesačný život zdá doma veľa, nech sa paci, môžeš ísť do toho bytu a ostane ti tak stovka. A neviem, čo to mate tu stále s tým odkladanim??? Ten chalan už normalne pracuje, je schopný sa živiť sám.
@nicegirl369 nez zacal zarabat, bolo na jedlo pre chlapca, jak robi, uz neni - najprv zaplat
Smutny je tento svet. Predtym sa ludia aj s siestimi detmi dokazali najest a rozdelit si bochnik chleba. Ludia jedli spolu z jednoho taniera az do smrti. Take silne a hlboke vztahy boly, jak deti vedeli podakovat a pomahat rodicom, tak aj rodicia boli rodicmi do konca zivota. Teraz nemyslim tie extremy, kde sa bilo jak zito, ale ozaj laskyplne rodiny, kde clovek vedel, ze tu rodinu ma.
@zara3 Áno, máš pravdu, ako to bolo kedysi. Početná rodina sa dokazala najesť, bochník pre šiestich... áno, to bolo pekné.... lenže v tomto prípade ten "bochník" zje jeden človek obrazne povedané, a vyčíta sa ďalšie dieťa na ceste. Lebo z toho čo zje jeden( športovec) by sa najedli aj traja. Takže tá skromnosť by teda mala platiť paušálne pre všetkých. Btw aj pre mňa sa suma zdá dostačujúca, ale čo rodina, to iný rozpočet. A odsudzovať tu fakt, že autorka čaká ďalšie dieťa na " úkor" dospelého mi príde fakt cez čiaru.
To akoze fajne baby. Chalan je mlady, vyzera to, ze nerobi blbosti a pracuje. Necuci cely den do monitoru a nepresedi cely den.
Mne by srdce puklo, keby ze som na jeho mieste a moja mama mi pocita naklady na stravu, kolko zjem a spotrebujem vody, elektrinu, plyn... Boze, to akoze fakt?
To ked vy budete stare a nemohuce, budete vdacne, ked vam vase deti pomozu, ked budete byvat u nich nedajboze, to aj oni vam budu musiet uctovat vsetko, ako vy teraz svojim detom?
Najprv chcete vychovat dobrych ludi, s respektom a laskou ku vam, ale tiez si niekedy myslite, ze vase deti su bez mozgu ci srdca. Oni si budu pamatat, ako ste sa vy zachovali k nim a ako ste ich chapali a pomohli im v minulosti.
Pre mna budu moje deti detmi navzdy a ich deti tiez. Aj ja budem ich mama - stara mama a budu mat u mna dvere vzdy orvorene. Je ine , ked dieta chce financne pomoct, je zla situacia a rodina sa navzajom dohodne, kto zaplati toto, kto pojde robit tam a tam, ked su deti dospele a pomahaju si vsetci navzajom. Avsak ked je strecha nad hlavou, voda a chlieb na kazdodennom poriadku, tam bysom vobec neziadala od mojich deti nic.
@autorka na tvojom mieste by som mu tie peniaze, co by mi daval setrila jemu a ani bysom mu o tom nepovedala. To aby nerozhadzoval peniaze, ale vedel s nimi narabat. Prosim ta, nechci po nom nic, musi ho to velmi boliet, ze ti musi platit za svoju izbu v svojom dome. Naveky budes jeho mama, tak mu neznic tu pamiatku a lasku k tebe koli tvojim financnym problemom. Svojim spravanim sa ku nemu si znicite vztah mama - syn.
@zara3 to akoze ma byt v dnesnej dobe rodic vdacny ,ze zdrave dieta ,ktore nechce studovat ,pracuje a neprespi ci nepregembli cele dni ? Preco vobec porovnavas stareho a nemohuceho rodica s mladym zdravym chalanom v plnej sile?Ked bol on maly a nemohuci tak sa predsa mama onho starala , ci to uz naveky mu, navyse tehotna musi vlacit nakupy a vyvarat lebo je jeho matka? A kde je jeho laska , ked vidi mamu ako sa trapi a nepomoze jej ked moze ,lebo chce auto na ktore nema?
Veď 20 - ročný by mal ešte študovať a ty sa o neho starať. Keď boli moje deti v tom veku, študovali a ja som im pripravovala promočný dar - nový dom pre každé. Ani by ma nenapadlo vyčítať im stravu. Dostali vreckové, nefajčili, nepili, nepotrebovali veľa, ale jedlo mali neobmedzené. A to som bola sama na nich z jedného platu a sirotského.
@evkatk dom ako promocny dar. hej, a teraz daj tu o červenej ciapocke 🤣
A ze sa tu máme zle tu budete dookola vypisovat....
@mamaaja82 my kupujeme denne 15- 18 rohlikov.....ja verim, ze zje 10 vajicok....u nas to je podobne....syn si berie len na desiatu 7 rozkov do skoly,
@anonym_5aa863 ja mam dvoch synov 20rocnych,v zivote nezjedli 10rozkov,vajicka tak tri syri a nie desat na posedenie.Su vysoky,stihly ani v casoch puberty nejedli ako kyseliny.
@sisaka no je to zaujímavé a priemerný vek týchto ľudí v Can je 77 rokov, mňa zaujalo v Holandsku podstúpil bývalý premiér 93 r. už sa nevyliečil úplne z mŕtvice a s ním aj jeho 93 r. manželka tá bola údajne v pohode len už nechcela žiť, speje to zaujímavým smerom
@alenka58 a nie je to pravo cloveka rozhodnut ,ze uz nechce v 93r zit? Jediny problem je zneuzitie eutanaxie z mojho pohladu.Aj medicina smeruje k zabezpeceniu lepsej kvality zivota ,nie len prezitiu v akomkolvek stave.Na SK smeruje bohuzial zatial len k tomu prezitiu.
Veď 20 - ročný by mal ešte študovať a ty sa o neho starať. Keď boli moje deti v tom veku, študovali a ja som im pripravovala promočný dar - nový dom pre každé. Ani by ma nenapadlo vyčítať im stravu. Dostali vreckové, nefajčili, nepili, nepotrebovali veľa, ale jedlo mali neobmedzené. A to som bola sama na nich z jedného platu a sirotského.
@evkatk
z jedneho platu a sirotskeho si viacerym - dvom, trom? - detom kupila na promocie nove domy?
@evkatk dom ako promocny dar. hej, a teraz daj tu o červenej ciapocke 🤣
A ze sa tu máme zle tu budete dookola vypisovat....
@anonym_1e0a1b ty nepoznáš našu pani @evkatk ? Tak ona sa tu promočnými darmi pre deti pýši už nejakých pár rôčkov, takže veriť jej to môžeš, citujem:
evkatk
•
5. jan 2026
A veľmi dobre viem, ako to bolo tých 51 rokov. Na nevery času nebolo. Robili sme obaja na vysokých postoch, najprv si kúpili veľký družstevný byt a začali stavať dom. Všetok voľný čas a sily sme venovali stavbe. Vtedy sa stavalo iba svojpomocne. Keď už bol dom hotový a zariadený, stavala sa chata pri vode a keď bola hotová, bolo treba veľa robiť na štúdia detí v zahraničí a tiež na kúpy pozemkov pre ne a začať im stavať promočné darčeky. Kým sa to všetko zvládlo, ubehli roky a sme šťastní, čo sme dokázali. Na nevery nebolo času, síl ani zbytočných peňazí. Všetko sa investovalo do rodiny. Podarilo sa to všetko hlavne preto, že ani jeden z nás ani na okamih nemyslel na seba, ale na blaho rodiny.
Vrznúť si mimo domu znamená, že už svoju partnerku (partnera) nechceš, hľadáš nový vzťah. Nie je to len sebeckosť zabezpečiť si nový sex? Na rodinu nemyslíš, máš ju na háku a keď sa to prezradí. kto si to najviac odtrpí?
evkatk
•
5. jan 2026
Nechápem, akoby tu sa ozývali samí úchyláci a uchyláčky, ktorým záleží len na sexe. Nič iné ich v živote nezaujíma, len si to užiť v posteli. Im to pre život stačí a sú presvedčení, že každý podvádza, lebo si chce užiť. Nie je to tak. Väčšina ľudí má iné priority ako sex a dosiahnutie orgazmu. To je každého individuálna vec a chváliť sa tým, je totálna úbohosť. Ten spomínaný chudák naozaj postavil dom, chatu, ďalšie 3 domy deťom a tiež zaplatil im VŠ v zahraničí. To bola priorita - blaho rodiny. Ruku na srdce: kto z vás, čo tu píšete hlúposti postavil 4 domy, chatu,...? Alebo, kto z Vás to dokáže urobiť a postarať sa, aby všetky vaše deti vyštudovali VŠ v zahraničí a v dospelosti úspešne sa zaradili do života? To chce nielen peniaze, ale predovšetkým skvelé rodinné zázemie plné lásky, krásne vzťahy v rodine a vzájomný rešpekt. Vtedy sa aj deťom darí od prvého dňa v škole a celý život. Nechcem sa týmto chváliť, len pripomenúť, že to dokáže každý z nás, kto si postaví priority prinášajúce rast rodiny. Chce to nemyslieť na seba, ale na rodinu, ak už ju máte. Sex nie je podstata šťastného manželstva, tá spočíva v láske, v obetavosti, vzájomnej akceptácii.
evkatk
•
7. jan 2026
Nechápem, prečo ma poniektorí oslovujú Eva, keď Evou nie som. Vyprosím si, aby niekto tvrdil, že som kradla. Dá sa zarobiť veľa, veľmi veľa. Stačí mať aspoň 3 VŠ venovať sa naraz viacerým aj rozdielnym prácam, pracovať minimálne 15 hod. denne a robiť na európskych projektoch pre mimovládky, starostov a primátorov. Jednoducho neleňošiť a nebyť tupím. Potom aj peniaze sú. Len ich zarobeniu treba podriadiť celý chod života. Iba naozajstní nevzdelaní tupci si myslia, že peniaze si získavajú tí, čo ich majú, krádežou. Asi to doma inak nevideli. No tie je možné aj zarobiť, len treba veľa robiť a nemyslieť na seba, ale blaho rodiny.
@nicegirl369 nez zacal zarabat, bolo na jedlo pre chlapca, jak robi, uz neni - najprv zaplat
Smutny je tento svet. Predtym sa ludia aj s siestimi detmi dokazali najest a rozdelit si bochnik chleba. Ludia jedli spolu z jednoho taniera az do smrti. Take silne a hlboke vztahy boly, jak deti vedeli podakovat a pomahat rodicom, tak aj rodicia boli rodicmi do konca zivota. Teraz nemyslim tie extremy, kde sa bilo jak zito, ale ozaj laskyplne rodiny, kde clovek vedel, ze tu rodinu ma.
@zara3 vdaka nasim rodicom, ktori nas tak vychovali a starym rodicom, ktori vychovali nasich rodicov 🙂 to v nasej sirokej rodine (synovci, bratranci, sesternice....) trva ❤️
@anonym_1e0a1b ty nepoznáš našu pani @evkatk ? Tak ona sa tu promočnými darmi pre deti pýši už nejakých pár rôčkov, takže veriť jej to môžeš, citujem:
evkatk
•
5. jan 2026
A veľmi dobre viem, ako to bolo tých 51 rokov. Na nevery času nebolo. Robili sme obaja na vysokých postoch, najprv si kúpili veľký družstevný byt a začali stavať dom. Všetok voľný čas a sily sme venovali stavbe. Vtedy sa stavalo iba svojpomocne. Keď už bol dom hotový a zariadený, stavala sa chata pri vode a keď bola hotová, bolo treba veľa robiť na štúdia detí v zahraničí a tiež na kúpy pozemkov pre ne a začať im stavať promočné darčeky. Kým sa to všetko zvládlo, ubehli roky a sme šťastní, čo sme dokázali. Na nevery nebolo času, síl ani zbytočných peňazí. Všetko sa investovalo do rodiny. Podarilo sa to všetko hlavne preto, že ani jeden z nás ani na okamih nemyslel na seba, ale na blaho rodiny.
Vrznúť si mimo domu znamená, že už svoju partnerku (partnera) nechceš, hľadáš nový vzťah. Nie je to len sebeckosť zabezpečiť si nový sex? Na rodinu nemyslíš, máš ju na háku a keď sa to prezradí. kto si to najviac odtrpí?
evkatk
•
5. jan 2026
Nechápem, akoby tu sa ozývali samí úchyláci a uchyláčky, ktorým záleží len na sexe. Nič iné ich v živote nezaujíma, len si to užiť v posteli. Im to pre život stačí a sú presvedčení, že každý podvádza, lebo si chce užiť. Nie je to tak. Väčšina ľudí má iné priority ako sex a dosiahnutie orgazmu. To je každého individuálna vec a chváliť sa tým, je totálna úbohosť. Ten spomínaný chudák naozaj postavil dom, chatu, ďalšie 3 domy deťom a tiež zaplatil im VŠ v zahraničí. To bola priorita - blaho rodiny. Ruku na srdce: kto z vás, čo tu píšete hlúposti postavil 4 domy, chatu,...? Alebo, kto z Vás to dokáže urobiť a postarať sa, aby všetky vaše deti vyštudovali VŠ v zahraničí a v dospelosti úspešne sa zaradili do života? To chce nielen peniaze, ale predovšetkým skvelé rodinné zázemie plné lásky, krásne vzťahy v rodine a vzájomný rešpekt. Vtedy sa aj deťom darí od prvého dňa v škole a celý život. Nechcem sa týmto chváliť, len pripomenúť, že to dokáže každý z nás, kto si postaví priority prinášajúce rast rodiny. Chce to nemyslieť na seba, ale na rodinu, ak už ju máte. Sex nie je podstata šťastného manželstva, tá spočíva v láske, v obetavosti, vzájomnej akceptácii.
evkatk
•
7. jan 2026
Nechápem, prečo ma poniektorí oslovujú Eva, keď Evou nie som. Vyprosím si, aby niekto tvrdil, že som kradla. Dá sa zarobiť veľa, veľmi veľa. Stačí mať aspoň 3 VŠ venovať sa naraz viacerým aj rozdielnym prácam, pracovať minimálne 15 hod. denne a robiť na európskych projektoch pre mimovládky, starostov a primátorov. Jednoducho neleňošiť a nebyť tupím. Potom aj peniaze sú. Len ich zarobeniu treba podriadiť celý chod života. Iba naozajstní nevzdelaní tupci si myslia, že peniaze si získavajú tí, čo ich majú, krádežou. Asi to doma inak nevideli. No tie je možné aj zarobiť, len treba veľa robiť a nemyslieť na seba, ale blaho rodiny.
@anonym_112062 kto sa stara o deti, ked obaja rodicia pracuju minimalne 15h denne?
@anonym_e91e8a presne takto má uvažovať rodič, tiež som toho názoru, samozrejme hovoríme o mladom človeku do 25 rokov, nebudeme robiť mama hotel 40 ročnému corgoņovi 🤣
@zuzubb007 moj ma 20 a prispieva 150 eur. Zijem sama s 2 detmi. Nedokazem to vsetko utiahnut sama, zaraba, je sebestacny, tak aj prispieva aspon nieco. Musia sa naucit. Keby bol v podnajme, plati 500e minimalne.
10 vajec vôbec nie 3j zdravé..nech zníži na 5 a kupuje gainer ak chce svaly..a proteín nechala by som 209 na domácnosť a nech stravu kupuje sám
@ema234 na druhej strane ti rozumiem. U nas zdrazel najom, energie sli hore. Je to narocne utiáhnut. Syn ti, podla mna, dava dost. Ak mu nestaci strava, ktoru varis rodine (rataj s dvoma porciami pre takeho mladika), nech si dokupuje cestou z fitka, na co ma chut. Nehadaj sa s nim. Bud rada, ze si setri na auto. Je mlady, sikovny, ma ciel. S usmevom a podporou sa skor dohodnete, nez bedakanim
evkatk
•
5. jan 2026
evkatk
•
5. jan 2026
evkatk
•
7. jan 2026
@anonym_112062 aha to je nejaky ukaz 🙂
nepostrehla som ju tu este
tak ale muz sa upracoval na smrt nie? aspon tak som to pochopila z tychto vycucov
@anonym_112062 aha to je nejaky ukaz 🙂
nepostrehla som ju tu este
tak ale muz sa upracoval na smrt nie? aspon tak som to pochopila z tychto vycucov
@anonym_e91e8a ja neviem, či je toto spomienkový optimizmus, pani je už dôchodkyňa, neviem či je v ľudských silách 15 hodín denne makať, vychovávať deti a ešte popri tom stavať promočné dary-domy pre deti. Kradnutie za socíku vyvracia, ale brala by som to s rezervou.
@anonym_5551a8 píšeš mi z duše. Ak chce chlapec niečo navyše, nech si to kúpi, ale jeho prispevok na domácnosť je dostačujúci, až možno aj veľa, ani neviem, že by niektory kamarát mojho syna v podobnom veku platil viac, ako 250 eur. A je uuuplne normálne, že v 20tke chce dobré auto. Aj môj finančne gramotný, až držgroš manžel chcel mať a mal v 20tke dobré auto, našetril si sám, jeho mama nemala navyše peniaze a tiež bola až lakomá (žiaľ aj na seba).
Označiť chudáka chalana za povaľača a že čo z neho bude a vyhadzovať ho domu... ja fakt netuším, kde sa v tých ženách, vraj matkách berie toľko zlosti a jedu.
@anonym_5551a8 300€ prispieva aj so stravou, je to adekvátna suma. Každá domácnosť to má nastavené inak. My sme sa tak dohodli, dali sme na výber, mal možnosť ísť do prenájmu. Rozhodol sa bývať s nami tak pomerne prispieva. Vek je irelevantný. Je jedno, či má 20,30,40. Keby býval sám, platí podstatne viac. Je zárobkovo činný. Takto vie, že musí sám priložiť ruku k dielu a že nič nie je zadarmo. Sme rodičia, vychovali sme ho a ďalšiu časť života si musí zariadiť sám. Áno, pomôžeme ale nie takým štýlom, že budem využívať rodičov. K tej poznámke, či by sme hypo platili alebo nie, no neplatili v takej sume. Dom sme dali naprojektovať tak, aby mal vlastnú izbu, inak by sme nedávali taký veľký resp.by sme ostali v dvojizbovom byte, ktorý by sme mali už splatený. Takže áno, má sa podieľať. Napokon mu časť z domu aj ostane.
@anonym_a358c7 napísala si, že máte náklady na bývanie 250€ bez stravy, od tohto som sa odrážala. Ja som písala o tom, že kto preboha má náklady 300€ bez jedla, bez nájmu/ hypotéky (lebo to chcu podaktore aby chalan platil mame) a ty si napísala, že vy máte 250€/osoba. Ale rátala si do toho nájom/hypotéku, ktorú nakoniec po dietati platit nechcete. Takže ja píšem o jednom a ty o druhom.
@anonym_5551a8 píšeš mi z duše. Ak chce chlapec niečo navyše, nech si to kúpi, ale jeho prispevok na domácnosť je dostačujúci, až možno aj veľa, ani neviem, že by niektory kamarát mojho syna v podobnom veku platil viac, ako 250 eur. A je uuuplne normálne, že v 20tke chce dobré auto. Aj môj finančne gramotný, až držgroš manžel chcel mať a mal v 20tke dobré auto, našetril si sám, jeho mama nemala navyše peniaze a tiež bola až lakomá (žiaľ aj na seba).
Označiť chudáka chalana za povaľača a že čo z neho bude a vyhadzovať ho domu... ja fakt netuším, kde sa v tých ženách, vraj matkách berie toľko zlosti a jedu.
@tilly ja si myslím, že to píšu matky, ktoré majú malé deti alebo max. puberťákov a ešte sa nevedia vžiť do danej situácie. O druhom decku sa ľahko rozhoduje a vieme byť prísni, ale keď sa to týka toho nášho, je to iné, samozrejme osobné.
@anonym_2fdc41 možno len nema chuť sa tu s niektorými "dokonalymi" matkami dohadovať o tom, ze to, ze raz porodila dieta este neznamená, že teraz do dôchodku sa bude o neho starať a financovať, lebo ono si predsa setri. Snáď ma konečne právo aj na svoj život.
@anonym_1e0a1b takmer všetky tu normálne diskutujú (až na dve tri jedovaté anonymky), padli tu aj celkom normálne rady. Keby bola otvorená diskusii a riešeniu, tak by ho tu našla. Ale ona si asi prišla len vyliať srdce, čo je úplne v poriadku, ale aspoň jednou vetou sa ozvať mohla.
seriozne? 300 euro je zalostne malo.
Ale ja byvam v UK uz roky rokuce a som zvyknuta, ze mladi bud idu byvat sami a platia £800 za izbu, alebo byvaju s rodicmi, platia nejaku cast najomneho - a plus aj kupia stravu.
Nie je to iba o tom, ze treba nastavit realne ceny za svoje sluby, ale ide aj o to, ze vela ludi ma v neskorsom veku hypoteku a tak preto je kazda koruna dobra.
Vsetky moje kamaratky, ktore nedavali ani deravy gros do domacnosti, ked pracovali a byvali s rodicmi, tak maju nulovu financnu gramotnost a neboli si schopne nasetrit na byt. Vdaka tomu tu mame generaciu ludi, ktori byvaju v detskej izbicke, ruka hore, dovolenka 6 x do roka a podobne, a na vlastne byvanie nemaju (toto bol moj brat, tiez daval symbolicke najomne a mama potom tahala peniaze zo mna, napriek tomu, ze som tam nebyvala).
My, co sme museli realne davat rodicom peniaze, tak sme sa naucili, co kolko stoji a to nas naucilo tej financnej gramotnosti.
Tuto mladej maminke to financne nevychadza, tych 300 euro nepokryje naklady na syna, co si budeme hovorit. Matka nema povinnost ho financne dotovat, ked jej to proste nevychadza.
Autorka, sadni si so synom, rozrataj, kolko platis energie, kurenie, internet a vodu a z toho nech ti da nejaku ciastku, Plus mu zarataj aj za jedlo, co bezne kupis a podobne.
Kludne by som mu aj ten tvaroh a vajcia kupila, ale to si bude musiet dat viac penazi.
Ja som inak dnes bola na nakupe, taky maly bezny v Lidli, nechala som tam £ 80 a to som este nekupila maso, lebo to pojdem kupit k mesiarovi. Som sama so synom, a tak viem, ze vacsinu z toho ja prejem. A tiez si kupujem vela vajicok a tvarohu, lebo mam low carb diet a tie vajicka mi velmi pomahaju na ADHD.
A co viem, tak na slovesnku mate momentalne stravu drahsiu ako v UK.
Na koniku je kult dietata, studovat do 30, v detskej izbicke do 40 so ziadnymi financnymi zavazkami, lebo vsak teraz zacal pracovat, tak nema. No tak si najde druhu robotu, alebo bude robit nadcasy.
Potom sa tvoj syn ozeni, da zene 300 euro a bude cakat full servis ako u maminky. Alebo jej necha matersku/rodicovsku, vsak tebe stacilo, tak bude musiet aj jej.
@oslo1 lenze na slovensku su dnes mamicky, co si myslia, ze porodit retazovo aspon 4 deti je ich najvacsia zivotna uloha a len natahuju ruku k muzovi a ako tak citam, uz aj k dietatu a vypytuju peniaze na zivot. Lebo oni su predsa doma a staraju sa o deti a nemozu pracovat
Ha ha. V kazdej vyspelej krajine je materska par mesiacov. Tu sedia zeny doma bez problemov aj 12 rokov, cucaju štat a nemaju sajnu, kolko ten mlady 20rocny chudak musi na tych 300e robit. Lebo im pipa kazdy mesiac 500 od statu
@tilly ja si myslím, že to píšu matky, ktoré majú malé deti alebo max. puberťákov a ešte sa nevedia vžiť do danej situácie. O druhom decku sa ľahko rozhoduje a vieme byť prísni, ale keď sa to týka toho nášho, je to iné, samozrejme osobné.
@anonym_112062 áno áno presne. Keď máš 5 ročného anjelika, absolútne netušíš ako funguje 20 ročný chalan. Myslíš si, že vieš, ale netušíš 😅. To je ako keď si tehotná a povieš si, čo určite nebudeš robiť a vysnívaš si, aké to bude s bábätkom. No pá potom ti dá realita pár faciek. Zažili sme to asi všetky 😂

Kazdu dekadu mas jedno dieta to predpokladam, ze kazde dieta ma ineho otca a to najstarsie bud nech vas zivi alebo nech vypadne z domu.strasny pristup.robit deti ako smeti a stazovat sa, ze vam to nevychadza. byt tvojim synom balim tasky a idem do podnajmu do zdielanej izby, bude mat sukromie, svaty pokoj a nikto mu nebude vycitat kolko toho pojedol.