Synov finančný príspevok do domácnosti
Ahojte. Uz som zufala, nechcem ako synovi nic vycitat, ale dava 300 eur na vsetko. Ma 20 rokov zachvilku, rozhodol sa pracovat, ale nevidim dovod z 300 eur mu kupovat tvarohy, mlieko, vlocku 10 vajec atd len na veceru, ked som to rozpocitala tak je to cca 150 eur len vecere kedze cvici a kde su obedy a ine veci. Myslite, ze by si mal toto kupovat sam. Prijem ma vyse 1000 eur, ale setri si na auto pritom si moze kupit lacnejsie ale imidz. Mam este jedno dieta a dalsie na ceste. Zial mam kopu inych vydavkov.
No nejako vela si naratala na tie večere
To sa mi nezdá aj keď cvičí, práveže tie potraviny su lacné čo si napísala
Ty musíš mať jasné, či bude pokrývať všetky,,svoje,, výdavky
Alebo niečo mu odpustis, keďže si šetrí
Ja by som nepýtala viac
Ak preje viac ako 300€ a ty nemas taky prijem, aby si ho dofinancovala, mal by prispiet viac.
Podla mna ti dava dost, takmer 1/3 platu. Tak nekupuj denne tvaroh, ak sa ti to zda drahe.
Podla mna ti dava dost, takmer 1/3 platu. Tak nekupuj denne tvaroh, ak sa ti to zda drahe.
Tak nech ti dava 200 eur na najom, robi vacsie nakupy potravin a speci fit strava bude vo vlastnej rezii. Aspon sa nauci, co kolko stoji. Uz len aby to dodrziaval. Plus kupujte viac v akciach, ak vela zje.
@la_dolce_vita no ano, ale keby zil sam, tak na prenajom a jedlo mu potom aj tak padne cely plat.
Chudak chalan,len zacal zarabat, dava 300 a stale je malo.Ked budes mat rodicak vezmes mu pol vyplaty?10vajec urcite nezje kazdy den,mlieko a vlocky stoja drobne.
@ema234 To je nevlastný syn? Pozerám, že máš 36, on 20. Dáva primerane, ak žije u rodičov a začína pracovať, hoci chápem alebo vlastne nechápem ďalšie dieťa na ceste, keď máte problém so zaplatením stravy už tým deťom, čo máte.
@ema234 To je nevlastný syn? Pozerám, že máš 36, on 20. Dáva primerane, ak žije u rodičov a začína pracovať, hoci chápem alebo vlastne nechápem ďalšie dieťa na ceste, keď máte problém so zaplatením stravy už tým deťom, čo máte.
@anonym_7cde2b tiez pozeram, ze akeho velkeho ma syna.. Kazdopadne, 300€ je uz aj s energiami, to tiez treba ratat.
Nechala by som na 300€ ale s tym ze by som mu varila len klasika. Ak chce cvicit a zaroven potrebuje viac veci tvaroh atd to uz nech si ide sam nakupit. Zisti aspon co to obnasa. Niekomu sa to zda vela,ze 300€ ale tak treba platit aj energie,daky najom ak mate atd. Ak by isiel do podnajmu a zil sam verim,ze minimalne este 300€ by musel ukrojit na ostatne veci
preco mu robis nakupy?? ved nech si potraviny kupuje sam a prispeva na varene co jedia vsetci.
Takze nedokazes uzivit a prestravovat syna tak si spravis dalsie decko, tomu sa hovori konsolidacia. Chuda dieta
@ema234 dáva ti dosť, ale to je tak na časť stravy a bývanie a pranie dajme tomu. Stačí mu povedať, že keď pôjde z tréningu, nech si špeciálnu proteínovú bielkovinovú večeru kúpi pre seba sám, že ty jednak nemáš čas na to myslieť čo on bude jesť keďže chce špeci záležitosti a jednak to lezie do peňazí. Var iba bežné veci, ktoré by si varila bez jeho špeciálneho jedla.
@ema234 Môj bude mať 23 rokov,pracuje,no neberiem od neho ani cent.Obcas niečo kúpi,inak si to my rodicia neželame. Sme radi,že ma prácu a vie šetriť.Nase deti čaká ešte ťažší život...nech si odkladá,kým sa dá.Takto nám to vyhovuje.
ak by si šetril na bývanie - tak by som nechcela nič, ale keďže si šetrí na imidžové auto, tak nech si špeci stravu kupuje sám.
pani napisala 150 eur vecere,ked si prepocitate na 30 dni,je to 5 eur na veceru...mam 3 take deti doma,len este studuju...by ste sa cudovali,co to vsetko poje,niekedy mam dojem,ze nakupim a jedlo sa do hodiny vypari 🙂 ved len tvaroh stoji euro,vajcia do 3 eur (kludne aj nas hociktory zje prazenicu z 10 vajec,no problem).Asi treba doma nastavit system,na co konkretne prispieva a co by si mal ako nadstandard platit sam. 300 eur je ako prispevok rodicom podla mna dost,len ak ma velke naroky,musi si zo svojich prispiet na urcite veci...
Tak nech ti dava 200 eur na najom, robi vacsie nakupy potravin a speci fit strava bude vo vlastnej rezii. Aspon sa nauci, co kolko stoji. Uz len aby to dodrziaval. Plus kupujte viac v akciach, ak vela zje.
@la_dolce_vita no ano, ale keby zil sam, tak na prenajom a jedlo mu potom aj tak padne cely plat.
@anonym_b12e0f ano, chapem, hovorim za seba. Mne to pripada dost. Moj syn ma 25 rokov, este studuje, su to vysoke vydavky, ale robim to rada pre svoje dieta. On este zije s nimi, tak by si mohol setrit.
nech si nakupuje sám, urob mu miesto v chladničke, nech zistí koľko to stojí
Mne to príde akurát. Má ani nie 20 rokov, keby je to 40- ročný povaľač bez ambícii tak nepoviem. Skôr mi príde divné, že do obchodu chodíš len ty. Ja by som to asi riešila s dieťaťom, že prispeje na energie a nakúpi si čo potrebuje a ak poviem že treba zobrať zemiaky, mrkvu a mlieka tak to zoberie a druhý krát idem na nákup ja. Nepotrebujem byť s vlastným dieťaťom na cent vyrovananá.
Takze nedokazes uzivit a prestravovat syna tak si spravis dalsie decko, tomu sa hovori konsolidacia. Chuda dieta
@anonym_7faceb kde pise ze nedokaze uzivit a prestravovat syna? Pise,ze ma este aj ine vydavky ako aj ty,ja kazda jedna domacnost. A treba povedat,ze to jedlo je naozaj vysoka polozka,ak ma hobby cvicenie musi ratat s tym,ze to nieco stoji. Ked si bude kupovat sam zisti co to obnasa. Ako aj auto. Bude mat auto ,ale bude musiet tankovat,poistka,opravy atd.
ja som nazoru, ze pokial dieta zije pod mojou strechou, nebude mi davat ziadne peniaze, maximalne na dake extra veci, ale nie na potraviny alebo energie, to urcite nie
ak aj bude zarabat, bude si setrit na svoju buducnost
Tvaroh, mlieko a vločky sú lacné potraviny, keby to kúpiš aj každý deň tak to máš 60 euro max za mesiac aj to by musel vypiť každý deň liter mlieka sám za jedno, a za druhé ako správna matka by si mu mala z toho ešte odkladať peniaze a keď sa odsťahuje dať hotovosť na život, žiaľ keď mi nevychádza tak si nespravím tretie dieťa, treba myslieť hlavne na to aby mali všetci všetko dopriate a nie potom ledva mať na pokrytie veci
Mne sa zda 300 dost.
Ked chces aby to bolo ferovejsie, aj pre teba aj pre neho, tak si rozpocitajte naklady na byvanie na osoby, svoju ciastku nech si zaplati (elektrina, kurenie, plyn atd.) a nech si stravu reziruje sam.
Ja mam tiez dceru dospelu, ja od nej na najomne nepytam nic, ale vsetko si reziruje sama, aj si sama vari, z toho, co si sama nakupi.
ja som nazoru, ze pokial dieta zije pod mojou strechou, nebude mi davat ziadne peniaze, maximalne na dake extra veci, ale nie na potraviny alebo energie, to urcite nie
ak aj bude zarabat, bude si setrit na svoju buducnost
@anonym_e91e8a presne takto má uvažovať rodič, tiež som toho názoru, samozrejme hovoríme o mladom človeku do 25 rokov, nebudeme robiť mama hotel 40 ročnému corgoņovi 🤣
Rozrataj si na čo tých 300€ použiješ. Napr 100 - ako príspevok na inkaso a za zvyšných 200 mu nakup a keď mu to na mesiac nevystačí, nech si dokupuje sám.

No tak keď je taký pažravý, tak nech si potraviny kupuje sám.