Synova priateľka mi nie je sympatická
Potrebujem sa vyrozprávať, neviem či len preháňam alebo to pochopíte. Mám dospelého syna 28 ročného, s mužom sme ho podporovali celý život, vyštudoval dobrú VŠ, hneď po škole sa zamestnal, má prenajatý byt. O vzťahoch detaily nemám, počas VŠ chodil so spolužiačkou. Po škole sa venoval hlavne práci.
Už vyše pol roka však chodí s terajšou priateľkou, ja som ju stretla prvýkrát pred mesiacom (boli sme spolu aj so synom na obede). Primárne vtedy rozprával syn, a trvalo to možno pol hodinu, len tak narýchlo sme sa aspoň zoznámili.
Minulý týždeň som mala narodeniny, syn teda prišiel v sobotu aj s priateľkou na návštevu na celý deň, tak sme ju mohli viac spoznať. Mám z toho také zmiešané dojmy :( Ja nechcem aby to vyznelo zle, ale dievča má viditeľnú nadváhu, predpokladám že kondíciu biednu, mne je vždy smutno keď vidím mladé dievčatá v takom stave. Či je za tým nejaký zdravotný problém neviem, so synom som to neriešila. Každopádne viac mi vadí jej správanie, ja mám pocit že všetko z jej úst znelo strašne ironicky, mala také zvláštne poznámky, proste pôsobila priam arogantne? Akoby sa snažila byť vtipná ale takým sarkastickým spôsobom. Pýtala som sa na to manžela, či si to všimol, a potvrdil mi to, že jemu to prišlo možno až také silené miestami.
Robí nekvalifikovanú prácu, čo neriešim, každá práca má svoju hodnotu, no dozvedeli sme sa od nej že VŠ vzdala po tuším dvoch semestroch, čo je v dnešnej dobe... Ja neviem, synovi nechcem dávať nejaké rozumy, je to jeho vzťah a život; ale ja sa cítim tak trocha sklamaná, čakala som, že bude po jeho boku nejaká iná žena. Preháňam podľa vás?
@anonym_autor Najlepsie urobis, ak ich v nedelu pozves na obed. Tvoje a muzove pocity sa bud vyvratia alebo prehlbia. Ja ti verim ak mas zly pocit, to matky maju. Maju zivotne skusenosti a svoje dieta si poznaju.
@beata_k skôr by som zvolila iný deň, menej formálny, aby nevladla upātost a veľké očakávania. Skôr nejaký program mimo domu, alebo len také že nejaké občerstvenie, drobné rôzne jedlo, koktejly bez slnka, zahrať si karty, sckrable, prípadne niečo robiť/ pomôcť nejaké drobnosti - napr. večeru, koláč. Podľa zvykov a preferencií rodiny sa dá nájsť nejaký nápad. Dobré by bolo u syna zistiť, či dievčinu baví, čo sa jej páči , aby mali nejaký odpich čoho sa chytiť a nájsť aspoň trochu spoločný záujem..
V neformálnom prostredí sa skôr uvoľní, opadne napätie, a ukážu sa jej prednosti (alebo aj nie a ukážu sa negativa)
@beata_k skôr by som zvolila iný deň, menej formálny, aby nevladla upātost a veľké očakávania. Skôr nejaký program mimo domu, alebo len také že nejaké občerstvenie, drobné rôzne jedlo, koktejly bez slnka, zahrať si karty, sckrable, prípadne niečo robiť/ pomôcť nejaké drobnosti - napr. večeru, koláč. Podľa zvykov a preferencií rodiny sa dá nájsť nejaký nápad. Dobré by bolo u syna zistiť, či dievčinu baví, čo sa jej páči , aby mali nejaký odpich čoho sa chytiť a nájsť aspoň trochu spoločný záujem..
V neformálnom prostredí sa skôr uvoľní, opadne napätie, a ukážu sa jej prednosti (alebo aj nie a ukážu sa negativa)
@cacianka Ano, stretko niekde mimo domu by bolo tiez fajn.
@anonym_3185de odstresuvava tvojho syna?Také prirovnanie som ešte nepočula, takže mu robí mamu?😉
@anonym_648cad nerozumiem. Nepísala som Odstresuváva tvojho syna! Prirovnanie si si vymyslela. Nefantazíruj, vráť sa do reality.
@anonym_648cad nerozumiem. Nepísala som Odstresuváva tvojho syna! Prirovnanie si si vymyslela. Nefantazíruj, vráť sa do reality.
@anonym_3185de to patrilo sem pomýlila som sa
@alguno sa ukludni
@lauruska_sumienka ved autorka napisala, ze slecna iba podotkla, ze jej starká robila mastné rezne. Nenapísala, ze by skritizovala jej jedlo...
@anonym_0c5018 taká poznámka bola o jedle nevhodná
@anonym_fa036a to je jedno ake maju prace a vzdelanie. kazda slusna zena a mama, ktora sa snazi aby sa jej deti mali lepsie, chce len to najlepsie pre svoje dieta. a ked jej domov pride dievca, ktore ma arogantne a nevhodne poznamky, tak ano, clovek sa zamysli, ze takto svoje dieta nevychoval aby z neho bolo napokon nieco take, ake jej prislo domov na navstevu na oslavu.
aj mne ako hostitelke by vadilo, ak by mal host taketo hulvatske spravanie a urazal by moje jedlo s ktorym si clovek dal namahu a aj moju pracu u mna doma, u mojho stola.
Myslim, ze autorke by stacila iba ZAKLADNA SLUSNOST a taktnost od tej slecny.
@lauruska_sumienka nie, nie je to jedno v kontexte toho, ze autorke okrem jej spravania sa (ktore moze byt jej orirodzena natura alebo aj dosledok stresu) vadi aj to, ze nedokoncila a nema vysoku skolu, ze ma na jej vkus nevhodne zamestnanie a ze je pri sebe. Autorka potom musi vyzerat ako krasna a stihla zena v rokoch, ktora sa neustale udrziava, ma vysoku skolu, ktora za to stoji a je zamestnana minimalne v odbore, ktory vystudovala a jej praca je na nejakej skvelej pozicii. Taktiez sa to tyka jej manzela a jej syna. Keby sa jednalo len o “hulvatske” spravanie synovej priatelky nepoviem, ale autorka ma aj ine ocakavania, cize verim, ze ona aj jej rodina maju co ponuknut na oplatku nastavajucej neveste.
A koniec koncov, ak je jedno ake povolanie a skolu ma autorka, tak je jedno ake povolanie a vs ma synova partnerka. Tiez nevieme, ako sa autorka k synovej priatelke spravala a pozname len jednu stranu.
Ak si z lekarskej alebo pravnickej rodiny a slecna upratuje verejne wc tak este chapem ten rozdiel medzi nimi, ale ak robi chlapec nejaku beznu administrativu a pani je referentka na urade a slecna povedzme robi predavacku, tak je tu cosi zle. Mozno ani povolanie a vzdelanie autorky nie je take terno ked nam to neprezradila.
@anonym_fa036a to je jedno ake maju prace a vzdelanie. kazda slusna zena a mama, ktora sa snazi aby sa jej deti mali lepsie, chce len to najlepsie pre svoje dieta. a ked jej domov pride dievca, ktore ma arogantne a nevhodne poznamky, tak ano, clovek sa zamysli, ze takto svoje dieta nevychoval aby z neho bolo napokon nieco take, ake jej prislo domov na navstevu na oslavu.
aj mne ako hostitelke by vadilo, ak by mal host taketo hulvatske spravanie a urazal by moje jedlo s ktorym si clovek dal namahu a aj moju pracu u mna doma, u mojho stola.
@lauruska_sumienka fakt by ma to zaujimalo ake maju povola ia a vzdelania ked autorku to tak sklamalo. A este s vedomim toho, ze slecna ma mozno tak 26 rokov, ked ratam taky bezny vekovy rozdiel medzi partnermi, kedze syn ma 28. Nikde nie je napisane, ze v tej praci zostane do smrti a ze bez vysokej skoly sa v zivote nepresadi. Pricom niektore komentujuce autorke uz zelaju to, ze snad to synovi vo vztahu krachne.
Akoze aké napr komentáre mala?
Mozno je panovacna. A arogantná ktovie..
A pripadne. Ved môže schudnúť. V tvari aspoň pekná?
Co take sprosté hovorila?
No dievča asi veľa toho v zivote nepobrala nejaké schopnosti komunikácie a pod. Možno o pár mesiacov spolu nebudú možno je to len dočasne. Je zle ze nevesta sa nepáči rodičom. Zazila som keď mi mama s otcom neznášali snubenca. Bolo to nepríjemné. Tirz mi vraveli ze je extremne vychrtly škaredý vyhovorili mi ho. A vraj aj povaha nanič. Ja som si teda nasla neskôr po pár rokoch iného krásneho ako obrázok vs vzdelany tiež postava krasna a vydala som sa. Po svadbe ma zacal mlátiť takže tak. Nie všetko zlazlto sa blisti zial.. Skus jemne synovi naznačiť a spýtať sa co na nej vidí preco si tak rozumejú a pod
Akoze aké napr komentáre mala?
Mozno je panovacna. A arogantná ktovie..
A pripadne. Ved môže schudnúť. V tvari aspoň pekná?
Co take sprosté hovorila?
No dievča asi veľa toho v zivote nepobrala nejaké schopnosti komunikácie a pod. Možno o pár mesiacov spolu nebudú možno je to len dočasne. Je zle ze nevesta sa nepáči rodičom. Zazila som keď mi mama s otcom neznášali snubenca. Bolo to nepríjemné. Tirz mi vraveli ze je extremne vychrtly škaredý vyhovorili mi ho. A vraj aj povaha nanič. Ja som si teda nasla neskôr po pár rokoch iného krásneho ako obrázok vs vzdelany tiež postava krasna a vydala som sa. Po svadbe ma zacal mlátiť takže tak. Nie všetko zlazlto sa blisti zial.. Skus jemne synovi naznačiť a spýtať sa co na nej vidí preco si tak rozumejú a pod
@anonym_583f5b a ten skaredy by ti aj modre z neba zniesol.Tak to veru byva,ked je clovek pod vlyvom rodicov.A nevybera podla seba a svojho srdca.
@lauruska_sumienka fakt by ma to zaujimalo ake maju povola ia a vzdelania ked autorku to tak sklamalo. A este s vedomim toho, ze slecna ma mozno tak 26 rokov, ked ratam taky bezny vekovy rozdiel medzi partnermi, kedze syn ma 28. Nikde nie je napisane, ze v tej praci zostane do smrti a ze bez vysokej skoly sa v zivote nepresadi. Pricom niektore komentujuce autorke uz zelaju to, ze snad to synovi vo vztahu krachne.
@anonym_fa036a alebo sa moze vymakat na veducu pumpy,clovek nikdy nevie,co, kde ho to v zivote posunie
Mne to pripadá tak, že autorke pripadala tá synova priateľka málo inteligentná a málo slušná, také vyjadrovanie mávajú mladí chlapci, ktorí skončia len odborné učilište, miesto odborných slov používajú vulgarizmy.
Vlastne sa jej na nej nepáčilo nič, od vzhľadu, postavy, úpravy, komunikácie všetko na nižšej úrovni.
Ale ak syn vidí na nej niečo vhodné, preto by sa mala s ním o tom kľudne porozprávať, aby sa dozvedela o jej lepších stránkach.
@anonym_583f5b a ten skaredy by ti aj modre z neba zniesol.Tak to veru byva,ked je clovek pod vlyvom rodicov.A nevybera podla seba a svojho srdca.
@vladuska20 ale nie.. Vykľul sa z neho neskôr tiež magor
@anonym_bc0db9 trochu primitívne vyjadrenie od teba na autorku, nemyslíš?
@xckaretxxx Ale bohužiaľ pravdivé 🤷♀️
@anonym_autor sklamaná si preto,že si mala iné predstavy o synovej priateľke.S tvojim synom a jeho priateľkou to nemá nič spoločné.
@anonym_19cb53 nečakám dokonalú nevestu, len som čakala, že si syn najde 'rovnocennu' priateľku. Uvedomujem si ako hlúpo to znie, len ťažko sa to vysvetľuje. Vzťah im ničiť nebudem, možno je v skutočnosti milá a starostlivá, možno sa jej v práci darí a bude dariť. Toto sú len moje doterajšie dojmy a trocha ma to zobralo.
@anonym_autor hold mladá generácia.. ale je to len frajerka
@anonym_autor No Teba mať za svokru.... Amen-tma.
Riadne nevychovaná osoba😳 veď predsa pri zoznámení s partnerovými rodičmi sa chcem ukázať čo v najlepšom svetle. A nie hovoriť tak 'ako mi huba narástla' 😳
@anonym_autor nechaj to tak, každý chlap si na začiatku musí prejsť rôznymi variantmi žien, aby dostal rozum, keby som ti povedal, s kým som sa ja vláčil, keď som mal dvadsať, tak sa do večera len prežehnávaš.
Keď som sa to rozhodol ukončiť, normálne som cítil ako sa mi rozum začína nalievať do hlavy.
@sevrin zažila som presne to isté, aspoň som z toho vyšla múdrejšia
@cacianka súhlasím, ešte by to chcelo nejaké stretnutia mimo aby sa lepšie spoznali ( lebo hneď ju dotiahnuť domov je také 🤔 )

@lauruska_sumienka ved autorka napisala, ze slecna iba podotkla, ze jej starká robila mastné rezne. Nenapísala, ze by skritizovala jej jedlo...