Synova priateľka mi nie je sympatická
Potrebujem sa vyrozprávať, neviem či len preháňam alebo to pochopíte. Mám dospelého syna 28 ročného, s mužom sme ho podporovali celý život, vyštudoval dobrú VŠ, hneď po škole sa zamestnal, má prenajatý byt. O vzťahoch detaily nemám, počas VŠ chodil so spolužiačkou. Po škole sa venoval hlavne práci.
Už vyše pol roka však chodí s terajšou priateľkou, ja som ju stretla prvýkrát pred mesiacom (boli sme spolu aj so synom na obede). Primárne vtedy rozprával syn, a trvalo to možno pol hodinu, len tak narýchlo sme sa aspoň zoznámili.
Minulý týždeň som mala narodeniny, syn teda prišiel v sobotu aj s priateľkou na návštevu na celý deň, tak sme ju mohli viac spoznať. Mám z toho také zmiešané dojmy :( Ja nechcem aby to vyznelo zle, ale dievča má viditeľnú nadváhu, predpokladám že kondíciu biednu, mne je vždy smutno keď vidím mladé dievčatá v takom stave. Či je za tým nejaký zdravotný problém neviem, so synom som to neriešila. Každopádne viac mi vadí jej správanie, ja mám pocit že všetko z jej úst znelo strašne ironicky, mala také zvláštne poznámky, proste pôsobila priam arogantne? Akoby sa snažila byť vtipná ale takým sarkastickým spôsobom. Pýtala som sa na to manžela, či si to všimol, a potvrdil mi to, že jemu to prišlo možno až také silené miestami.
Robí nekvalifikovanú prácu, čo neriešim, každá práca má svoju hodnotu, no dozvedeli sme sa od nej že VŠ vzdala po tuším dvoch semestroch, čo je v dnešnej dobe... Ja neviem, synovi nechcem dávať nejaké rozumy, je to jeho vzťah a život; ale ja sa cítim tak trocha sklamaná, čakala som, že bude po jeho boku nejaká iná žena. Preháňam podľa vás?
@anonym_23b42e Jooj takú fajnovú frflandu čo ohovára možno budúci u nevestu 🙄🙄 Chúďa dievča
@anonym_bc0db9 trochu primitívne vyjadrenie od teba na autorku, nemyslíš?
Je mozne, ze tvoj syn mal prvu priatelku, ktora sa povahovo podobala na teba. Rozisli sa, sklamal sa, stratil sebadoveru a nasiel si priatelku, ktorej veri, podrzi ho, lubia sa. To je dolezite, aby sa mali radi. Zivot nie je len o strese, kariere. Ten tvoj uvodny prispevok som prezivala aj ja po prvom stretnuti. Teraz mam to dievca cim dalej tym viac rada. Odstresuvava mojho syna. Ked visdis, ze je tvoj syn stastny, ver mu, ze si ho dobre vychovala. Tym, ze sa osamostatnil, ma aj svoj priestor, svoj pohlad na svoje potreby. Dopraj im ten vztah.
@anonym_autor a ako sa správa k synovi? Je milá, nežná, rozumejú si? Pretože s ním bude žiť a nie s Tebou. O "predstavách" o kvalifikácii sa nebudem vyjadrovať, to mi príde arogantné skôr z Tvojej strany, myslím si, že máš kus predsudky a preto na Teba "urobila" taký dojem. Nechaj mladých tak, syn je dospelý
Ďakujem za názory, zatiaľ budem dúfať v to, že to bola len počiatočná nervozita. Uvidíme keď ju bližšie spoznáme, zatiaľ vychádzam len z toho čo viem od nej a od syna. Opakujem, nie som dokonalá, ani nečakám dokonalú nevestu, len som si k synovi predstavovala ženu podobnú jemu - s perspektívnou prácou, ideálne milú, slušnú, sympatickú. Ak bude ale šťastný s terajšou priateľkou a bude z toho dlhodobý vzťah, tak to akceptujeme - nič iné neostáva.
@anonym_autor mne este napadlo - nie je jej postava taka, pretoze cakaju babatko a nevedia, ako vam to povedat, teda aj to zvlastne spravanie by mohlo byt vysledkom toho.
Nabuduce, ked pride, pri zvitani povedz, ako pekne vonia, alebo, ze dobre vyzera, ma pekny uces... nieco podobne, potesi ju to. Nic ale nerob nasilu
Mne to pripomína starý vtip:
Príde syn domov z troma ženami a pýta sa mamičky:
Mami, hádaj, ktorá z nich je moja frajerka?
Tá v strede!
Ako si vedela? - pýta sa začudovane syn.
Tá mi je najnesympatickejšia. 😁
Toš na margo očakávaní 🙂
Úplne ťa chápem, mám podobné očakávania a je to prirodzené. Ale tak isto by som nijako nezasahovala a nedávala najavo svoju nespokojnosť. Ale ešte stále môžeš dúfať, že spolu neostanú 😉
@anonym_autor dobre si do pekných slov zabalila, že synovu priateľku považuješ za lenivú, tučnú, hlúpu, neúspešnú a ešte aj trápnu...
Nuž, z nejakého dôvodu mu vyhovuje. Zmier sa s tým.
A že mala divné poznámky mohlo byť spôsobené aj nervozitou.
Ktovie ako si pôsobila na ňu ty, ako dobre si skryla, čo si o nej myslíš a ako si synovym vyberom sklamaná.. možno aj toto spôsobilo jej nervozitu.
@chlebikova z toho čo mi tak narýchlo napadne, mala poznámku na rezne, že také mastné jej babka robila a že asi preto už nie je medzi nami alebo nejak tak to povedala.. alebo keď muž hovoril niečo o práci, spomínal pri tom prácu na PC, tak povedala že ju by 'asi drblo' keby mala v práci celý čas pozerať do PC. Ono nič z toho nebolo nejako vulgárne, len také uštipačné, nevhodné.
@anonym_autor presne takú osobu poznám.. nie je zlá, hlúpa, neempaticka, len jej, ako sa hovorí, "jazyk vždy predbehne rozum" a je teda kvôli tomu majsterkou v nevhodných momentoch.
@anonym_autor
Nečítala som všetky komentáre ....môj názor je ten,že dievča nebolo vo svojej koži,predsa len išlo o prvú väčšiu návštevu u Vás doma.Možno Ťa prvý Tvoj dojem z nej klame a realita je inde.
Na druhej strane si povedzme:neviem koľko iba sekúnd človeku trvá,aby si vytvoril počiatočný názor o tom druhom...
Každopádne syn je ten,ktorý snáď vie prečo s ňou je.A možno už o mesiac s ňou ani nebude. ...možno to bude jeho žena,s ktorou bude mať deti a ty si o pár rokov povieš,že to moje zdanie o nej ma neklamalo.
Chápem ťa, ani mne by sa nepáčila. Nedokončila školu po 2 semestroch a trpí nadváhou a má sarkastické poznámky? Príde mi ako zákerný lenivý človek čo parazituje na druhých! Daj si na ňu pozor. Povedzte synovi Váš názor, je na ňom či si z toho niečo zoberie alebo nie. Časom príde na to, že ste mali pravdu.
Z človeka je cítiť jeho zlé vnútro...
Chápem ťa, ani mne by sa nepáčila. Nedokončila školu po 2 semestroch a trpí nadváhou a má sarkastické poznámky? Príde mi ako zákerný lenivý človek čo parazituje na druhých! Daj si na ňu pozor. Povedzte synovi Váš názor, je na ňom či si z toho niečo zoberie alebo nie. Časom príde na to, že ste mali pravdu.
Z človeka je cítiť jeho zlé vnútro...
@anonym_3185de odstresuvava tvojho syna?Také prirovnanie som ešte nepočula, takže mu robí mamu?😉
Mne doviedla dcéra VŠ domov priateľa s učňovským vzdelaním . Zle sme to prežívali s manželom , normálne som si s ňou sadla a povedala jej svoje obavy ale inak som to nechala tak, žiadnym spôsobom som ďalej nezasahovala ani ja a ani manžel. Dcéra sa za neho vydala a neskončilo to dobre. Rozvedená s jedným dieťaťom a príčinou rozvodu bolo jeho nezmierenie že manželka podstatne lepšie zarobí ako on . Niekedy je dobré tie mamy aj počúvať čo vravia.
@anonym_autor take spravanie by vadilo aj mne, co som nevesta.
ano tiez nie som ideal ktory by splnal svokrine ocakavania, co sa pri oznameni zasnub po rokoch spolocneho byvania, rovno pred vsetkymi spytala ci si je isty. vdaka tomu nemame nejake dobre vztahy, no ale je to predsa jeho mama, ked mozem pomozem.
Skus sa spytat na tie poznamky svojho syna a prezistit to. Predsa ste zvyknuty a nauceny na iny styl komunikacie, tak len nech vam on pomoze pochopit tu jej, aby ste boli na jednej vlne 🙂 mozno aj jemu nieco casom docvakne
@lauruska_sumienka haha to sa moja mama opýtala pred svadbou môjho muža. Asi sa bála ze ma.necha stat zahanbenu pred oltárom alebo co? Ja som sa to dozvedela za pár rokov po svadbe. Tak neviem co je horšie🙂
Ved si jej mala povedať, že tebe sa zdá, ze ona práve také dobré mastné ľúbi 😀ale možno to myslela ako pochvalu ,ved starke väčšinou dobre varia
Autorka, nemusíš sa ospravedlňovať za svoj názor na nevestu čakateľku 🙂
Tu sa vždy "ženy roka, matky roka a nevesty roka" pustia do autora príspevku, lebo si liečia vlastné mindráky a neprijatia v rodine, svoje boliestky so svokrami a podobne.
Mne sa zdá, že si úplne normálna tolerantná žena, ktorá vychovala a dala vyštudovať synka a čakala VIAC od jeho priateľky. Jej komentáre na spoločnom obede sú prejavom takej jednoduchšej osobnosti - čo na srdci, to na jazyku - bez vychovania, hraníc, etikety...
Dievča je bacuľka, nemá školu, správa sa spontánne - aspoň vieš, čo je zač...
Ale ty toto všetko MÁŠ - takže sa ovládaj, lebo toto je život tvojho syna, nie tvoj. On si ju vybral .
Ak si presvedčená, že si ho vychovala dobre, nechaj ho sa rozhodnúť za seba . Ak pôjde do tuhého a bude si ju chcieť zobrať, povedz mu súkromne svoj názor a ži svoj život.
Držím ti veľmi palce ! 🙂
Ja mám obavy, že tiež sa mi nebude páčiť žiadna nádejná "nevesta", ale syn je zatiaľ len na základnej škole, tak mám čas 😀 aj muž mi povedal, že budem hrozná svokra 😀 Inak ani mojej mame nebol nikto dobrý, či frajerky, bratova žena, môj muž... dokonca ani frajerka jej vnuka 😅 len jej deti boli dokonalé... húza des. Doteraz spomína bratovu frajerku. už pár rokov nie sú spolu, ale stále je tá najhoršia..
@mirokub
Píšeš, ze niektoré dajú dopredu najavo, že dobre vychádzať nebudú.
A potom pokracujes, že: "Stačí ak otvoríš tému bývania v spoločnom dome (napríklad na vrchnom poschodí budú mladí, a svokra na spodnom) - zopár tu takých tém bolo a mnohé ženy sa RÁZNE vyjadrili, že so svokrou pod jednou strechou nikdy. To vlastne len vykresľuje obraz budúcich vzťahov - nejaká pretvárka tam môže byť, ale úprimné prijatie medzi niektorými ľuďmi nikdy nenastane, už len z princípu."
Na toto konkrétne reagujem.
Ale chápem, že keď sa už myšlienky zatulajú a text nevyjadruje presne, čo má niekto na mysli, je ľahšie nadhodit, že ostatní nečítajú s porozumením.. 🤪
@anonym_autor necitala som celu diskusiu, ale mozno to bola nervozita, ze na vas - rodicov jej partnera, nezaposobi dobre a preto sa snazila az to bolo prehnane....ale v skutocnosti, mas predstavu koho by si chcela vedla svojho syna? Alebo ktokolvek bude pre neho podla teba nedostatocny lebo on ma dobru pracu, ma prenajaty byt, ma VS a je podla teba super partia....treba sa zamysliet aj na sebou obcas....
@anonym_autor tvojej svokre ako sa ty pozdávaš? A aký mala z teba prvý dojem? Možno by ste mohli pokecať 😁. Mne sa páči veta že "nehodí sa k synovi". Holt, iná doba dnes, rodičia už nevyberajú... A tí mladí, no škoda rečí, pári sa to kadejakp, vôbec neberie ohľad na to, kto sa k nemu hodí 🙄. 😄
@chlebikova z toho čo mi tak narýchlo napadne, mala poznámku na rezne, že také mastné jej babka robila a že asi preto už nie je medzi nami alebo nejak tak to povedala.. alebo keď muž hovoril niečo o práci, spomínal pri tom prácu na PC, tak povedala že ju by 'asi drblo' keby mala v práci celý čas pozerať do PC. Ono nič z toho nebolo nejako vulgárne, len také uštipačné, nevhodné.
@anonym_autor co je nevhodné na tom, ze jej starká robila mastné rezne?! Či to, ze preto mozno nie je uz medzi nami? No tak je to obycajne skonštatovanie, ze jej starká nevidela zdravy životný štýl...
A ze by nechcela robiť celý den za PC?! A?! Ani ja by som nechcela, i ja by som to úprimne povedala... a nemyslím si o sebe, ze som arogantn ked poviem veci narovinu a nie poza chrbát... jednoducho asi ma radsej manuálnu prácu 🤷♀️ nemyslím si, ze by to myslela ako ustipacnu poznámku, len by jej asi taka práca nevyhovala.
Autorka, napisala by si nam, cim sa zivis ty a manzel a ake mate vzdelanie? Taktiez syn, aku ma pracu a vzdelanie?
Raz som sa ta to tu uz pytala, ale nedostala som odpoved. Len tak zo zvedavosti, aby sme si dotvorili obraz, kedze mas nejake naroky na buducu nevestu, tak nech mame predstavu, do akej kategorie by mala spadat.
Autorka, napisala by si nam, cim sa zivis ty a manzel a ake mate vzdelanie? Taktiez syn, aku ma pracu a vzdelanie?
Raz som sa ta to tu uz pytala, ale nedostala som odpoved. Len tak zo zvedavosti, aby sme si dotvorili obraz, kedze mas nejake naroky na buducu nevestu, tak nech mame predstavu, do akej kategorie by mala spadat.
@anonym_fa036a to je jedno ake maju prace a vzdelanie. kazda slusna zena a mama, ktora sa snazi aby sa jej deti mali lepsie, chce len to najlepsie pre svoje dieta. a ked jej domov pride dievca, ktore ma arogantne a nevhodne poznamky, tak ano, clovek sa zamysli, ze takto svoje dieta nevychoval aby z neho bolo napokon nieco take, ake jej prislo domov na navstevu na oslavu.
aj mne ako hostitelke by vadilo, ak by mal host taketo hulvatske spravanie a urazal by moje jedlo s ktorym si clovek dal namahu a aj moju pracu u mna doma, u mojho stola.
Myslim, ze autorke by stacila iba ZAKLADNA SLUSNOST a taktnost od tej slecny.
Ka ta chapem,ze mozno si predstavuješ iny typ zeny pri nom ,len mna napadlo,ci si skor neidealizujes syna, vascinou plati “aky hopkal,taku podkal”

@anonym_autor ja presne viem, ako sa cítiš. Mala som to tiež tak. Teraz si užívam vnuka, ktorého zbožňujem a synovi priateľku tolerujeme. Beriem to tak,že si ju vybral a je dôležité, že si rozumejú.