icon

Tajenie tehotenstva kamarátkou

16. apr 2022

Nahnevali by ste sa na kamarátku ktorá by vam tajila tehotenstvo, a dozvedeli by ste sa to iba “náhodou” ?

nelca84
16. apr 2022

Nie, je to kazdeho osobna vec.

adriannasvk
Autor odpoveď zmazal
viestta
Odpoveď bola odstránená
marca12
16. apr 2022

Nenahnevala,ale zvazila by som kamaratsvo s nou. Stalo sa mi nieco podobne. Kamoska to tajila uz mala aj brucho a dozvedela som sa to od inej osoby. Zarazilo ma,ze odomna vytahovala vsetko,co mam nove o vsetkom vzdy chcela vediet a ona okolo seba robila tajnosti. Respektovala som to,ale skoncila u mna. Ale to sme neboli nejake extra dobre kamaratky,takze neviem ako by som reagovala pri naozaj dobrej kamaratke.
Pokial je ale na zaciatku tehotenstva,tak to samozrejme sa nevytrubuje do sveta. Tato moja kamoska bola uz v pokrocilom stadiu

ciusinka
16. apr 2022

Mna osobne by to hlavne sklamalo a už by som sa na ňu nedokázala pozerať tak,ako predtým..Mne sa stalo niečo podobné,mám kamarátku,s ktorou som si myslela,že sme si naozaj blízke a pred pár rokmi som sa dozvedela z FB,že si s rodinou kúpili dom a sťahujú sa..Dozvedela som sa to tak,že na FB zverejnila inzerát na prenájom ich bytu s popisom,aby to priatelia zdieľali,skoro mi oči vypadli..Tak som jej napísala,či sa sťahujú a potom z nej vyliezlo,že áno,kúpili dom a bla bla..Tak ja odvtedy naše "priateľstvo" beriem už len s rezervou,lebo podľa mňa v skutočnom priateľstve si ľudia takéto veci netaja..

maris5
16. apr 2022

Ja som nepovedala nikomu, iba najblizsej rodine a ten kto ma stretol tak videl. Mala som zle vysledky a naozaj som nemala chut potom vsetkym vysvetlovat, ze dietatko nie je ak by bolo najhorsie.

sissy27
16. apr 2022

Nie, je to jej osobná vec. O mojom tehotenstve vedelo len pár najbližších ľudí (cca 5-6), mojim starým rodičom som to povedala v 6mesiaci a “širšia verejnosť” (napr kolegovia v práci, s ktorými som trávila tak 8-10hod denne 5 dní v týždni😂) až v 7. keď už to bolo aj vidno. Najlepšia čo som mohla urobiť - ušetrila som si pol roka debilných otázok z kategórie “jeeeej a už vieš čo to bude? A kedy máš termín? A mená máte vybraté? A tešíš sa?” Bohate mi to stačilo tie dva mesiace.

derdia
Autor odpoveď zmazal
derdia
Autor odpoveď zmazal
ajka0207
16. apr 2022

Tajila spôsobom ze si sa jej priamo opýtala? Alebo ti to len neoznámila?

cimage
16. apr 2022

Zalezi ako ste si blizke. Keby to bola blizka kamaratka s ktorou sa zdoverujete, tak by ma to sklamalo. Ked je to len bezna kamaratka, s ktorou sa z casu na cas stretnes, tak by som to neriesila.
Ja sama to nerada roztrubujem. Prve tehotenstvo som zila v zahranici, rodicom a rodine sme to oznamili v 20tt ked sme dosli na dovolenku domov.

petamich
16. apr 2022

@derdia prepac ale nesuhlasim, po dvoch potratoch som absolutne nemala chut ani tej najlepsej kamaratke povedat, ze som opat tehotna, aj rodine sme to povedali, ked som ja sama uverila, ze bude vsetko v poriadku a to som mala pomaly polovicu tehotenstva za sebou a to ja som extremny extrovert a najlepsej kamaratke som pri prvom pokuse volala hned po manzelovi, ked som pozrela na ocikany test

takze nie miera uprimneho kamaratstva sa u mna tymto nemeria a respektujem, ze mozno mala svoje dovody preco mi to nepovedala, mozno jej to chcela len povedat osobne a nahoda je blbec, ze sa to dozvedela cez osobu, ktora ju stretla s bruskom prva

kayyaa
16. apr 2022

@derdia z tvojej odpovede vidno, ako niektori ludia beru "kamaratstvo" - "musis sa spravat podla mojich predstav, inak ta mozem kaslat"...ale pardon, toto nie je kamaratstvo...to, co ty popisujes, je sebecky a chory vztah, nie priatelstvo.
Dobra kamaratka respektuje, ak sa z nejakych jej neznamych dovodov rozhodnem neoznamit jej tehotenstvo alebo cokolvek ine. Priatelstvo ma byt slobodne, a teda nikto by sa nemal citit byt nuteny robit veci proti svojej voli len preto, aby sa "kamaratka nenahnevala".
Dobra kamaratka chape a respektuje. Nevyzaduje a netresta.

dada0902
Autor odpoveď zmazal
dada0902
16. apr 2022

Ja som s tých že som tehu oznámila až po 12 tyzdni keď som vedela ze je všetko v poriadku 1x ked som bola tehu som potratila a som bola rada ze nik o tom nevedel bolo to v 11t možno aj ona čaká kým bude všetko ok

nika0204
16. apr 2022

Ja som to oznamila toez dost skoro najlepsej kamaratke,pretoze ak by sa aj nieco zle stalo tak by som jej to aj tak oznamila, vieme sa podrzat v zlej situacii a viem ze moja rodina by to znasala zle a ona by ma podrzala..zalezi od toho ake mate priatelstvo..oznamili sme si cca v 3mesiaci obe ja trochu skor

derdia
16. apr 2022

@kayyaa asi mate pravdu...mozno je to fakt moje zvlastne vnimanie.... Nuz takto som sa nad tymnikdy nezamyslela😔

derdia
16. apr 2022

@petamich ano chapem...mate pravdu.

danulicek
16. apr 2022

Ja myslím, že si napisala pomerne malo info, aby to bolo objektívnejšie - či je tehotná v začiatkoch a dozvedela si sa to nahodou, že si ju napr stretla u gynekológa alebo take nieco; alebo je tehotná dlhsie a nepovedala ti to, ale inym ano; či ste veľmi dobre kamosky alebo známe; či nemala predtym nejake problémy a pod. Ale ak by aj bolo všetko ok, mrzelo by ma to, ale neurazila by som sa - je to jej rozhodnutie, hoci ak by išlo o blízku kamarátku, asi by som zvážila, či som naozaj tak blízka kamarátka… (ja som sa o tehotenstve mojej švagrinej dozvedela od cudzieho človeka a napriek tomu, že sme mali s mužom krízu, mrzelo ma to, lebo sa poznáme 18 rokov. Ale bolo to jej rozhodnutie a nemam dôvod si vyrábať ďalšie “problémy”, že sa budem utapat v krivde, preco…).

Inak ked sme cakali prve babatko, rodine sme ti povedali ešte skor, ako sme boli u dr. Do par dni to vedeli všetci, cela široká rodina aj nerodina - nie od nás. Pri druhom sme to každému povedali až po treťom mesiaci, len najbližším trosku skor. Ak by som cisto teoreticky cakala niekedy tretie babatko, neoznamovala by som to okrem rodiny, úplne najbližších dvoch kamosiek a zamestnávateľa nikde. Tiež by som to nechala “na náhodu”.

kittykat22
16. apr 2022

Mozno by bolo lepsie jej zavolat a poblahozelat jej k tehotenstvu. Kto vie, ako to bolo. Mozno to povedala mame/sestre a uz to islo. Alebo lekarka/sestricka poznaju toho a toho a uz sa informacie vezu. Ja byt tebou zavolam a zablahozelam, ze sa k tebe dostala tato skvela sprava ... a ze jej to zelas. A pockaj co to z toho bude. Tajit tehotenstvo je totiz taka konina - to nejde utajit. Pride mi to zvlastne.

ailiba
16. apr 2022

Nehnevala... Mozno na to mala dovod... Ale urcite by som sa jej spytala, preco mi to nepovedala. Sudim tak podla seba. Tiez som to dlho nehovorila, ale mali sme vazne problemy. Aj rodinne, aj zdravotne.

zemiakovysalat
16. apr 2022

Ja som bola tehotná cez lockdown, v kuse som mala hnačku a vracala, zle výsledky a bolo mi fakt napicu. Keď som pridala fotku ze kočíkujem na sociálne siete tak vela ľudí myslelo ze mam krstnu dcéru. Dokonca aj susedka bola prekvapená ze mame bábätko. 🤷🏼‍♀️Nevidela som dôvod oznamovať tehotenstvo nikomu, ved to dieťa v podstate vychovam bez nich ich pomoci.

kikushaa
16. apr 2022

Nie, nevies co je za tym. Co ak bola uz viac x tehotna a vzdy potratila? Ja ked som bola druhy x tehotna som zamestnavatelovi povedala az v 16tt ze som tehotna, kamaratkam este neskor 🤷‍♀️ Rizikove tehotenstvo po predchadzajucom predcasnom zlom porode. Takze do 24tt som to nikomu velmi nevesala na nos, kym prekrocim magicku hranicu zachrany dietatka (lebo do 24tt je to potrat a nikto neriesi)

sashabb
16. apr 2022

@kayyaa ale dobré priatelstvo je hádam aj o tom, že si dôverujeme a hlavne kamarátky si hovoria veci čo ich tešia. Tehotenstvo je hádam radostná novina a bolo by fajn, ak by toto chcela zdielať spolu s kamarátkou či?

thoughtfulweirdo
16. apr 2022

Záleží, ako by to celé prebiehalo. Ak by mi to sama povedala v pokročilejšom štádiu s tým, že to držali len s najbližšou rodinou v tajnosti kvôli nejakým problémom alebo predchádzajúcej strate, plne by som to rešpektovala. Ak by mi to takto nevysvetlila, ale dozvedela by som sa to z Facebooku alebo od niekoho iného, komu to veselo rozprávala, už by som ju za kamarátku nepovažovala.

zorkahorka
16. apr 2022

Rozumiem ti. Mam jedinu naj kamosku, s ktorou si hovorime vsetko. V istom case sme rozoberali deti,obe sme ich chceli. To,ze je konecne po dlhom snazeni tehotna, mi povedala pomaly v 4.mesiaci. velmi sa ma to dotklo,pretoze som to chcela s nou prezivat od zaciatku.nebola som zvyknuta,ze robi predomnou tajnosti

h2
16. apr 2022

Nikomu, mimo najbližšej rodiny, som neoznamovala tehotenstvo skôr, ako vo 4. mesiaci, keď už to začínalo byť vidno. Nikto sa za to neurazil, ani neprestal so mnou baviť. Toto je predsa každého osobná vec. A ešte aj dosť intímna.

sashabb
17. apr 2022

@h2 Ale zas toto je aj iné. Oznámila si sama aj keď neskôr a je to pochopiteľné. Mne tiež kamarátka oznámila svoje tehu asi aj neskôr ako v 4mesiaci a vôbec mi to neprišlo divné, alebo žeby som sa mala nebodaj uraziť. Teším sa s ňou.
O druhej kamarátke som sa dozvedela, že je tehotná nedávno (už je vo vysokom štádiu tehu) a rovno cez FB od cudzieho človeka. A toto ma ozaj zarazilo.

pazdura
2. aug 2022

@baruska884 aj mne kamoška tajila tehu, ale asi preto že bola tehotná s mojím frajerom ale to je na tému ako prešťať Evitu 😉

marca12
2. aug 2022

@zorkahorka mne "kamoska" ani neoznamila,dozvedela som sa to,ked bola asi v 7-8 mesiaci. A ze porodila som sa zase dozvedela od cudzich. Uz kamosky nie sme,prerusila som s nou kontakt. Ja nemam zaujem o taketo kamaratstva. Keby mi to povedala v 4.mesiaci to uplne chapem,tehotenstvo je hakliva vec a cokolvek sa moze stat,preto mam pochopenia,ak prve mwsiace nehovoria o tom znamym. Ale tajit cele tehotenstvo,to uz je divne.