Tajnosti medzi manželom a dcérou: Ako riešiť?
Trápi ma jedna vec zo včerajška. Máme dve deti, 16 a 10. Môj muž je domased, už o 21 chodí spávať. Včera večer 16 ročná dcéra vyhlásila, že chce ísť za kamošmi. Tak išla, o 21 volala, že s kamošmi je nuda, nech ide po ňu muž. A o chvíľu mi poslali sms, že idú na pizzu a chcú ísť sami, o hodinu sú späť. Prišli pred polnocou. Nechcú mi povedať kde boli, vraj si niekde sadnúť, nemám sa starať. Pritom doteraz sme nemali problém si hovoriť kde ideme. Vždy mi hovoril, že ako manželia musíme držať spolu, žiadne tajnosti. Ja nechcem vedieť o čom sa bavili ale napísať mi, že o 22 sme doma a prísť o dve hodiny neskôr, poslať mi sms, že sedíme na pizzi a ráno sa prerieknuť, že sedeli v bare. Vytvorili spolu koalíciu a mňa úplne vylúčili. Odmietajú mi povedať banálnu vec kde boli. Muž vraj musí rešpektovať dcérino želanie nepovedať mi to. Cítim sa sklamaná, pretože ja som mužovi nikdy neklamala kam idem s deťmi alebo kamarátkami. Na výčitku, že mňa nezoberie nikam a s dcérou behá do polnoci mi šplechol do tváre, že keď chcem ísť, tam sú kľúče od auta nech si idem. Jemu sa nechce. Dokonca mi hovoria, že v lete na dovolenke budú spolu chodiť večer na diskotéky a mňa nechajú s mladšou na izbe. Ako by ste to brali vy takéto spojenie proti vám? Dcéra mi dokonca povedala aby som sa jej ospravedlnila za zvýšený hlas. Poprosím o slušné názory, kritika sa dá napísať bez útokov.
Príde mi to ako grooming, nehnevaj sa.
Stupeň 1- Muža sa najprv v súkromí spýtaj, či si nepríde ako úchyl? Rozhodne nie je normálne, aby otec chodil na diskotéky s dcérou. Uvidíš či sa neuvedomí.
Stupeň 2 - spýtaj dcéry, keď budete osamote, čo hovoría jej spolužičky a spolužiaci nato, že chodí s otcom do baru. Vysvetli jej, že jednak tam ešte v jej veku nemá čo robiť a za druhé sa to ani nepatrí. Narovinu by som jej povedala, že si to neprajem a keď otec nemá rozum a zahanbuje ich oboch, tak nech má rozum aspoň ona.
- Obom by som povedala, nech si porozmýšlajú, čo spravili a čo TI povedali. V tichosti by som sa prestala starať- veď sa nemám nie? Do rodiny nepatrím podľa starého capa, ktorý to ešte nemá hanby štepiť do takmer dospelých dcér.
- Čo sa týka tej dovolenky 🫣. Och, až mi zle prišlo. By som ho okamžite otvorene konfrontovala pred dcérou, či sa nehanbí takto sa správať!
Zahanbuje vás oboch pred dcérami, aj na verejnosti a či teda je to v poriadku od neho ako otca? Či by išli spolu na diskotéky aj v meste, kde vašu rodinu všetci poznajú?
By som povedala toľko, že kľudne môžu ísť na tú dovolenku sami bez teba- OBE dcéry a on že ty, tam za takých okolnosti ako sa s tebou neuctivo rozprávajú, ani nemusíš ísť a nepôjdeš.
Ďalšia vec - otázka na ocinka KONFRONTÁCIA pred dcérami či je partner teba, alebo je ocinko partnerom tvojej dcéry? Či sa prezentuje verejne s dcérou ako s partnerkou? Či rozumie ako to môže uškodiť dcére (jemu už asi nič neuškodí).
Stupeň 3 - Či to takto môžeš prezentovať čo robí a ďalej zvoliť drsnú konfrontáciu pred celou jeho aj tvojou rodinou (najprv rázne pohroz, že toto nastane, sk sa to bude ešte raz opakovať).
Stupeň 4- úplný dištanc od tohto … Rozvod, rozdelenie majetku.
@anonym_autor neviem ci to uz niekto spomenul,ale mam jeden point. My matky by sme chceli mat deti pod kontrolou,lebo spolocnost chyby vo vychove pripisuje hlavne nam. Lenze je tu este ten druhy rodic,ktory je zas samostatne zmyslajuca jednotka a ten jedna tak ako sam uzna za vhodne. Musis prijat fakt,ze vase dieta bude mozno take ako otec. Mozno ju preplieska zivot tak ze este pride za tebou s placom. Skus si s nimi nastavit pravidla,ok chodte vonku,budte tak ako otec dovoli,ALE nepit alkohol,drogy atd. Mozno ked uvidia,ze respektujes ich travenie volneho casu bude si ta dcera viac vazit.
@mirka414 ahoj Mirka, tak to má mrzí, ja si ťa pamätám ešte z čias ako si šla do švajčiarska, že si mala dobrý vzťah aj so svokrom.
@laila22 Dakujem ❤️🔥áno svokor bol najlepší,nikdy na neho nezabudnem navždy zostane v mojim srdci a aj na ruke ako Tattos spomienka
a jeho syn a aj dcerka žiaľ rýchlo zabudli ..ale dieťa raz pochopí ,muž už pochopil ,ale žiaľ veľmi neskoro keď už nebolo cesty spať ..vo Švajčiarsku som stále ,konečne obdivujem naplno krásy tejto krajiny po boku chlapa ktorý za to stojí ❤️🔥🇨🇭
Ahoj, necitala som vsetky komentare, je toho strasne vela, ale mne na tom vsetkom nieco smrdi. Preco dcera volala prave manzelovi, aby prisiel pre nu ked vie, ze chodi zavcasu spavat? Preco Ta klamali, ze idu do pizzerie a pridu skor? Preco zrazu z toho bol bar o ktorom drzia bobrika mlcanlivosti? A vobec preco bar? Cudujem sa mamickam, ktore to podporuju. Mne to skor pride, ze sa dcera dostala do nejakeho problemu a manzel riesil a aby si sa o tom nedozvedela, tak to riesia takto. Mozno sa mylim, mozno nie, ale pocitala by som aj s touto variantou. Som tiez mamou skoro 16 rocnej dcery, ale nemame pred sebou tajnosti.Nehovori mi vsetko, ale ked sa opytam slusne odpovie. Manzel by mal skor pozvat teba do baru a dceru poprosit aby postrazila mladsiu sestru. A ked chce mat nejaky cas manzel aj so starsou dcerou ma ju skor zobrat niekde do hor, na bicykle, do kina, na unikovu hru.......je tolko inych moznosti, kde mozu byt ako otec s dcerou spolu
@anonym_autor letnú dovolenku pri takomto štýle budeš tráviť so sestrou, alebo kamarátkami medzi rečou by som im to niekedy povedala.16 r by som nikdy nepustila do mesta na diskotéku to ten bar s otcom je maličkosť oproti tomu.Mas to ťažké niekedy si za to môžeme same svojou dobrotou a empatiou.Ja mám problém s menzesom a môj syn mi vytkol, že on sa nebude prispôsobovať a ide s otcom na veľkú turistiku, lebo ja nebudem vládať.To som dostala taký preplesk aký by som nikdy nečakala.Velmi má sklamali a muž sa má ani nezastal, že vieš čo pôjdeme, keď bude mame lepšie vôbec nič a išiel s ním.Je čas sa zamyslieť koľko dávaš a dostavas
@anonym_autor tak majú spolu tajomstvo. Však to je dobre, utuzuje to vzťah a dcéra má bezpečnú osobu ktorej sa môže doma zdôveriť.
Vyzvedaj ďalej a zavries si dvere pred dcérou ešte viac.
@anonym_autor tak majú spolu tajomstvo. Však to je dobre, utuzuje to vzťah a dcéra má bezpečnú osobu ktorej sa môže doma zdôveriť.
Vyzvedaj ďalej a zavries si dvere pred dcérou ešte viac.
@misanthropicdann ako utužuje vztahy to, ze muž hucka dcéru proti mame, dovolí jej piť energetaky, podkopáva matkinu autoritu a smeje sa jej do tvare s tým, ze nestaraj sa do nas? Ako utužuje rodinne vztahy to, ze ten prasivec si kupi drahé auto aby sa mohol predvádzať a ona nemoze ist na tyzden na welness lebo by jej vyčítal kolko minula peňazí? Tajomnstva s jedným rodicom ktoré súvisia s nezhodám vo výchove nikdy neutuzuju vztahy. Za mna je to chyba matky, ze so sebou nechá mávať. Ale prestaňme tu obhajovať toho kkta

Mozno mala vypite a cakali niekde kym vytriezvie :D