icon

Taká pekná nedeľa to mohla byť

28. máj 2023

Taka pekna nedela to mohla byt. Obe deti isli rano k babke, tesila som sa, ze po celom tyzdni makania, rozvazania po kruzkoch, zo skoly, do skoly, obchody, urady, doktori na oddych. Vcera sme robili detom celodenny program. Dnes rano ma privital s tym, ze treba kosit. Vravim, ze to sa mi teda nechce ani nahodou, je tam upek, cely tyzden vstavam, beham, riesim, dnes to chce oddych. Nie, treba kosit, trava je vysoka, garaz treba upratat, toto, hento, zoznam hned na dve a4. Tak sme sa akurat dovadili, lebo ja neviem dat konkretny datum, kedy budem kosit. Blbost jak mraky pritom. Ja viem, ze naposledy kosil on, ale vsak nie sme v skolke, ze sa musime ferovo striedat, ved kazdy robi nieco. Teraz nastvany odisiel do obchodu, takze nekosi nikto a ja sedim doma a upratujem. A to som len chcela peknu nedelu a oddych. Ani neviem, co chcem temou povedat, spytat sa. Mozno ma poslete josit. Tak asi pojdem.

marcellka32
28. máj 2023

Vy to máte rozdelené tak, že sa striedate pri činnostiach však? Čiže on kosil minule, teraz si ty na rade....
Ja to mám zariadene inak, muž robí všetky práce vonku a okolo domu (áno v lete pomôžem presadiť kvety a polievať ich, nemáme záhony zeleniny len trávu), muž pokosi a uprace si sám garáž+robí nákupy.... ja mám na starosti udržiavať interiér domu, varenie, pranie, poriadok
Sama si dovolila, aby ti daval všetko robiť, že celé 2 A4 napísané, keby mi ukázal, by som sa otočila a nehlo by ma, čo si malé decko, aby ti písal zoznam čo máš robiť?
Ďalší z chlapov, co si myslí, že je veliteľ rodiny
Dom má slúžiť vám, nie vy jemu ;)

jaskolka
28. máj 2023

Autorka, ja som sa normálne zasmiala, prepáč, nie v zlom.. Ale ta predstava, že máte deti konečne preč, mate toľko super možnosti stráviť voľnú nedeľu (fajn spoločnou sprchou začnúc a chutnou večerou dakde v restike končiac) a vy sa miesto toho pohadate, lebo jemu chodi po rozume kosenie a prevracanie garáže? 😆😆
Neviem, ja by som sa tiež vykašľala na to ale zase si neviem predstaviť, že by môj cez takýto voľný deň bez detí vymýšľal také plány...
Určite nechoď kosiť, to co je za nápad? Daj si obed, kávu, nalej pohár vína a sadni si na terasu (ak máte). Garáž, tráva ani police neuteču

mandzula
28. máj 2023

Nekos, v nedelu poobede akurat tak mozes nasrat susedov.

autor
28. máj 2023

Nemame podelene, ze sa musime striedat. Vravim. Niekdy kosim 5krat za sebou, onokedy sa mesiac kosacky nedotknem, rovnako manzel navari, uprace, proste kto co chyti, to spravi. Ja neviem, co sa dnes stalo. Odvcera ako sme sa dohodli, ze deti idu vedel, ze dnes mam v plane oddych konecne.

autor
28. máj 2023

Jaskolka toto. Presne toto. Nepotrebovala som ani drahe obedy, vylety, neviem co. Hovorim mu, oddychujme. No, ale zjavne nldneskom konci svet a ked nie dnes, uz nikdy. To mam za to, ze dnes som konecne nevstavala s budikom, ale o skoro hodinu dlhsie. Tam konci moj oddych.

mandzula
28. máj 2023

@autor este mi napada jedna vec - nechcel sa takto zamerne vyhnut tvojim ocakavaniam?

marcellka32
28. máj 2023

U nás v nedeľu nejde ani mycka, ani práčka, nebodaj kosačka...a to sme v rodinných domoch, kosačku nepočujem, včera všetci chlapi pokosili, vidím okolo, lebo nemáme múry, ale pletivove ploty medzi sebou...
Nikdy som nerobila mužské práce a kosenie tam patrí u mňa tiež, dokážem to, ale prečo keď to môj muž robí rád...ale žiaľ počula som, že existujú aj muži, čo vlastne ženy ťahajú k prácam ako betonovanie, stavba domu....a ešte jej vynadal, že to robí zle...

barbora19911
28. máj 2023

Neospravedlňuj sa nemáš predsa za čo rovno mu povedz na rovinu že chces oddchovat máš na to právo veď celý týždeň makas a ani v nedeľu nemáš voľno ..a nečakaj naňho veď vyloz nohy zober si lehátko opaľuj sa keď sa chce zlostit nech sa zlosti ty niesi zodpovedná za to že on sa nahneval veď on je ako malé decko že niečo nieje po jeho a už sa nahnevá ..mne by bolo úplne u prdele že je nasratý alebo zober auto choď na kávu do mesta ...ty si nemôžeš doma dupnut ? Musíš podľa neho stále ? ...uff je mi ťa ľúto úprimne ..vždy pri takýchto príspevkoch si poviem že som rada akého mám chlapa a musím si ho viac vážiť

autor
28. máj 2023

Jakym ocakavaniam. Vcera sme deti dohodli, hned som vravela, že super bude oddych. Nebol problem. Dnes rano uz zjavne bol. Vychystali sme deti, odisli a zacalo vymenovanie povinnosti.

autor
28. máj 2023

Leharko je v tej blbej garazi vysoko, autom siel prec doriti tam. Aj by to bolo na smiech, keby som nebola taka... ani neviem... nasrata asi nie... sklamana....

marcellka32
28. máj 2023

Začalo vymenovanie povinností...coooo?????
To on ťa má za poslednú slúžku, prepáč, to kde sme aby ti menoval povinnosti...preboha žena sa vzchop

autor
28. máj 2023

Nie mojich povinnosti. Ale nasich. Akoze, toto musime dnes spravit...

marcellka32
28. máj 2023

Veď nech si robí čo treba, a ty si rob svoje...bez toho aby ťa naháňal...mu povedz je nedeľa, ja oddychujem, potrebujem to

autor
28. máj 2023

Presne s tym som ho rano stopla. Ze teda dnes ozaj nie, mam toho dost, dnes bude oddych. No a dopadlo to takto. Uz je aj doma, akurat som bola na vecku, tak sme sa v dome minuli. Vylozil nakup a tmoli sa vonku. A teraz babo rad, co s nim. Pojdem von, skonci to tym ze dostanem ulohy, alebo sa zas dovadime. Nepojdem von, gak sa zas vyhybam a som urazena...

barbora19911
28. máj 2023

Ja som prekvapená že ešte v 21 storočí sú proste takýto chlapi čo si myslia že žena je stroj a musí robiť tak ako si pánko zmyslí ..treba sa o Tom s ním porozprávať na rovinu a keď to nepochopi tak proste máš doma despotu veď ste dvaja dospelý rozumny ľudia on musí prijať aj tvoj názor

laila22
28. máj 2023

Zober knihu, uvar kávu a ľahni si na gauč. Keď ma chuť upratovať garáž nech upratuje.

barbora19911
28. máj 2023

Z tohto čo si teraz napísala mi príde že nemáš doma žiadne slovo a on neprijme tvoj názor že chces oddych o čom je potom takýto vzťah ?

barbora19911
28. máj 2023

Aj sa ho trošku bojíš ...keď hneď vieš že pôjdeš vonku a buď hádka alebo úlohy

autor
28. máj 2023

Nie. Este raz. Nechcem, aby to vyzeralo inak, ako je. J sama som prekvapena, ako to dopadlo, lebo toto sa nestalo u nas doma. Bezne fungujeme obaja totalne rovnocenne. Vie navarit, dat oprat, deti obstara, ja pokosim, porylujem, idem s autom do servisu, nakupit stavebny material. Nemame muzske a zenske prace, proate spolupraca. Prave preto ma to dnes sokovalo. Inokedy sme mali pekne debatu, kto, co, co treba. Vsetci spokojni. Dnes zrazu este v pyzame dostanem zoznam, ktory mal odstartovat tym sproatym mojim kosenim. V zahrade je nula kusov tienu, a moja predsrava dna bez deti bola ina, o com vedel uz vcera.

autor
28. máj 2023

Nebojim sa manzela kriste. Len tuším, jak to dopadne.

marcellka32
28. máj 2023

Ale bojíš, už teraz vieš, že dostaneš vonku úlohy ! Veď to je choré správanie...

Ty si už v pyžame dostala zoznam úloh, omg, prepáč, ale on nie je normálny..by som ho poslala kadelahsie aj s jeho zoznamom

luccija
28. máj 2023

Večer ste sa mali dohodnúť co budete dnes bez deti robiť.Rano pokosiť a mať kľud oddych niekam ísť.Naco ide upratovať garáž?ale aj u nás to niekedy tak vypáli.Ze v jeden deň majú všetci o niečom predstavu čo chce robiť.Kosit treba ráno pokým nie je teplo a ja nie som kresťan a pravidlá, ale v nedeľu je u nás všade ticho fakt to ľudia dodržiavajú, že sa nekosi.
Oddýchni si aj, keď bude zazerat, keď chce pratať garáž môže sa tam zduvat🙂

elalala
28. máj 2023

Presne preto sa my stale rozprávame, co budeme robit cez vikend 😅 lebo ja si cez tyzden najdem 100 veci, ktore chcem spraviť a moj muz tiez dalsich 100 a potom obaja nervózni sme, ze nie je spravené vsetko😄 takze sa pekne dohodneme, co robíme, kedy oddychujeme a kolízie uz nevznikajú... Netreba to hrotit, svet sa nezruti, ked niečo nebude urobene hned 🙂

autor
28. máj 2023

Ok, definitivne mi niekto cez noc vymenil manzela. Dobuchotal v garazi, tak som sla za nim. A vraj ci sa pridam na prechadzku do mesta. Pozeeam na neho ako puk, ci sa mu to zda notmalne, alebo je to cudny sposob ako sa ospravedlnit. A on uplbe vazne, ze ide, ci idem. Vravim a co manual, co si tu rano predostrel? Tak zrazu su povinnosti, ale treba aj prestat. Nechapem. Som v soku. Nie, nebojim sa manzela, nue som pod papucou, nie som doma za sluzku, toto sa za x rokov co sme spolu nestalo.nechapem. nechapem.

marcellka32
28. máj 2023

Manuál, návod, povinnosti, zoznam....volaj to ako chces, ale normálne to nie je

januska12323
28. máj 2023

Myslela som, že si robíš srandu a ono to vážne bolo spísané na papieri??

autor
28. máj 2023

Nic nebolo spisane, menoval.
Ok. Viem tuto temu nejako zmazat?

barbora19911
28. máj 2023

Pozri keď je všetko v poriadku a vedel si aj priznať chybu a ospravedlnil sa ti tak je všetko v poriadku 🙂 prajem ti aby sa to už neopakovalo

autor
28. máj 2023

Nie, ziadne priznanie chyby, ci ospravedlnenie. Jednoducho teraz vraj stacilo, ide do mesta a ci idem aj ja. Ja neviem, co sa deje. Od rana.

autor
28. máj 2023

Dalujem za vsetky prispevky, aj ked z par sme vysli ako luza pod papucou a macho. Ja sa idem spamatat a rozmyslat, co sa dnes deje. Stale nechapem.