icon

Ťažká finančná situácia a zúfalstvo z nedostatku pomoci

5. dec 2025

Ahojte, hneď v úvode by som rada podotkla že som sem neprišla žobrať, nebudem nikomu posielať správy s prosbou pomoc. Dávnejšie som mala veľmi dobre platenú prácu, bavíme sa okolo 2,5 - 3k mesačne. Môžem povedať že to bolo krásne obdobie života, dieťa malo všetko, kúpili sme dokonca 2. byt na prenajímanie(s pomocou hypotéky) No ale idem k veci.. Som taká naivná hlupaňa, kto ma kedy žiadal o pomoc tomu som vyhovela, stále som niečo darovala, keď bola zbierka niekomu, vždy som prispela.. Asi bola aj chyba byť v tých darovacích skupinách, lebo som veľa krát pomohla aj nad rámec toho, že som len niečo darovala zadarmo.
Práca sa časom stala mordorom kvôli zmene manažmentu, extremne vysokých nárokov na nás, samozrejme zniživanie odmien. Dala som výpoveď a rozhodla som sa podnikať. To mi vychádzalo ako jediné riešenie na udržanie štandartu aký máme.
A po dvoch rokoch som tu. Absolutne na mizine, 100€ v peňaženke 34€ na účte. Modlím sa aby mi ľudia z nájmu nezavolali že sa niečo pokazilo, alebo že chcú skončiť nájom, lebo nemám ani na vrátenie depozitu. A v týchto časoch som zistila že ľudia ktorým som pomohla ma majú na háku, napr. kamarátka ktorej som pravidelne požičiavala, sa mi smeje, že ona chodí k vietnamcom lebo robia rýchlo a lacno, že ku mne do salónu by neprišla. Je december, diár by mal praskať, ja mám jedinú zákazničku na ďalší týždeň... Keď som napr. písala ľuďom kt. som darovala tie veci, či by mi mohli zdieľať stránku a príspevky - videné. Nulová podpora od ľudí ktorým som ja pomohla:(. Konkurencia veľká, neviem sa predať (nemám ani na to, zaplatiť niekoho kto by mi pomohol s online prezentáciou napr.), zažívam absolútnu zúfalosť.. Medzičasom mi dieťa ochorelo, a neviem či by som vôbec našla prácu kde by mi tolerovali časté OČR:(. Proste sme na nule, nikdy som nepila, nedrogovala, nehrala automaty, to chcem povedať, že sme sa nedostali do tejto situácie, tak ako niektorí iní ľudia. Som zúfala, neviem ako ďalej, čo som komu spravila, že je zo mňa zrazu takáto nula, neviem naozaj.
Ďakujem za prečítanie:( možno pripadne rady.
-Byt predať nechcem momentálne, chcem ho pre dcéru, lebo taký už nezoženieme, bola by to len ďalšia vec čo by som si vyčítala.

anonym_c31820
11. dec 2025

Mám podobnú situáciu a prax s nechtovým salónom 15 rokov. 7 rokov som si odsedela v nákupnom centre od 9:00 do 21:00 od pondelka do nedele nonstop, v začiatkoch som dotovala to predražené nájomné, neskor keď som mala už klientelu a vedela som fungovať na objednávky som zmenila priestor, s nízkym nájomným a nákladmi. No a klientela začala ubúdať, tak som pridala predaj parfémov čo sa inšpirujú známymi značkami, neskor mihalnice, tetovanie obočia, bolo fajn.
Popri tom som sa venovala hand made, machové maľované obrazy a všeličo popri, zákazníčky dnes nenosia mihalnice, nechcú tetované obočie, nepredávam parfémy, tak som si našla popri zasa niečo iné.
Budúci týzdeň mám v diári 4 zákazníčky a viac už nepribudne, ale naučila som sa nespoliehať a nezaspať na vavrínoch.
Dosť ma dogabal covid, potom som zdvihla cenu na 20€ a zasa zákazníčky ubudli.
Momentálne oddychujem a tiež budem riešiť web, čo som všetkým skladala telefón, ako výrobcom stránok a reklamy pojdem do toho. Priestor mám so smiešnym nájmom, chcem si ho nechať.
No a kľudne by som predala byt, za 20€ mesačne by mi ten stres ak nájomníci odídu nestál za to, tiež mám nejaké komodity, ktoré som kupovala s tým, že budú na horšie časy.
Tiež sa mi stáva pravidelne, že ludia odomňa pýtajú peniaze, lebo sa nikdy nesťažujem.
Chodím na blšáky, zbavujem sa vecí, pečiem oplátky, gravírujem, šijem, vyrábam všeličo, ešte sa bránim pedikúre, ale pojdem aj do toho.
Držím ti palce, síce konkurencia je veľká, ale s dobrou stratégiou to na prežitie je, len sa treba prisposobiť okolnostiam.

aurora33
11. dec 2025

@anonym_autor s týmto tvojim prístupom sa absolútne nečudujem že si dopadla ako si dopadla.

anonym_c31820
11. dec 2025

Robiť s ľuďmi je namáhavé, potrebujú povzbudiť, poradiť, posťažovať sa, treba byť trochu psychológ, vŕba.
O tvoju osobu nemá nikto záujem, ich tvoje problémy netrápia, za tých 15 rokov presne viem, že šanca na reparát nie je, keď náhodou nie si príjemne naladená a v strese tak viac neprídu, keď im nebolo príjemne.
Nechať rozprávať ich, nenútiť do konverzácie, radšej počúvať rádio.
Tiež som mala v priestore kozmetičku a nepáčilo sa im, že nie je súkromie, prisposobila som sa.
Je to o prisposobovaní celé, niekto chce nechty šup-šup, niekto má čas a užíva si to, treba to vedieť odhadnúť, lebo jedna povie za chrbtom, že si pomalá a ďalšia že si ju odflákla a ponáhlala si sa😀

karolinakr
11. dec 2025
@anonym_c31820

Mám podobnú situáciu a prax s nechtovým salónom 15 rokov. 7 rokov som si odsedela v nákupnom centre od 9:00 do 21:00 od pondelka do nedele nonstop, v začiatkoch som dotovala to predražené nájomné, neskor keď som mala už klientelu a vedela som fungovať na objednávky som zmenila priestor, s nízkym nájomným a nákladmi. No a klientela začala ubúdať, tak som pridala predaj parfémov čo sa inšpirujú známymi značkami, neskor mihalnice, tetovanie obočia, bolo fajn.
Popri tom som sa venovala hand made, machové maľované obrazy a všeličo popri, zákazníčky dnes nenosia mihalnice, nechcú tetované obočie, nepredávam parfémy, tak som si našla popri zasa niečo iné.
Budúci týzdeň mám v diári 4 zákazníčky a viac už nepribudne, ale naučila som sa nespoliehať a nezaspať na vavrínoch.
Momentálne oddychujem a tiež budem riešiť web, čo som všetkým skladala telefón, ako výrobcom stránok a reklamy pojdem do toho. Priestor mám so smiešnym nájmom, chcem si ho nechať.
No a kľudne by som predala byt, za 20€ mesačne by mi ten stres ak nájomníci odídu nestál za to, tiež mám nejaké komodity, ktoré som kupovala s tým, že budú na horšie časy.
Tiež sa mi stáva pravidelne, že ludia odomňa pýtajú peniaze, lebo sa nikdy nesťažujem.
Chodím na blšáky, zbavujem sa vecí, pečiem oplátky, gravírujem, šijem, vyrábam všeličo, ešte sa bránim pedikúre, ale pojdem aj do toho.
Držím ti palce, síce konkurencia je veľká, ale s dobrou stratégiou to na prežitie je, len sa treba prisposobiť okolnostiam.

@anonym_c31820 ty si multifunkčná, len toto sa tiež treba naučiť ano človek berie inšpiracie na internete ako prežiť, ja väčšinou len hasím chyby z minulosti 😀

karolinakr
11. dec 2025

za vela si môže človek aj sam, ale take veci ako covid a 150x zdražovanie, to sa neda predpokladat a živnostnikom stale nove odvody

napr.u nas zmrzlinar, ktory vždy v zime mal zatvorene presedal na kebab a je vyborny mimochodom a nemusim chodit do centra

este je možnost, že salon zmení ponuku
u nas v obchodaku sa pravidelne striedaju obchody, maloktore ostavaju na pevno

anonym_c31820
11. dec 2025
@karolinakr

@anonym_c31820 ty si multifunkčná, len toto sa tiež treba naučiť ano človek berie inšpiracie na internete ako prežiť, ja väčšinou len hasím chyby z minulosti 😀

@karolinakr no hej, život človeka naučí😁 sledovať trendy je základ a stále zákazníčky odmeňovať, dnes akcia nálepky na nechty, dnes swarovski kamienky atď, dnes to ja už nerobím, ale robila som, zľavu som nedávala, skor vzorky parfémov, krémov atď, vždy som sa podelila čo som dostala od dodávateľov, alebo som chodila žobrať do lekárne, darčeky my ženy zbožňujeme.
Aké chyby hasíš?

anonym_c31820
11. dec 2025

Parafínovú kúru na ruky(zábal), masáž rúk, proste za tých 15 rokov som mala vždy nejaký darček pre vernú zákazničku, potom som si parafín účtovala ak chcela zasa

karolinakr
11. dec 2025
@anonym_c31820

@karolinakr no hej, život človeka naučí😁 sledovať trendy je základ a stále zákazníčky odmeňovať, dnes akcia nálepky na nechty, dnes swarovski kamienky atď, dnes to ja už nerobím, ale robila som, zľavu som nedávala, skor vzorky parfémov, krémov atď, vždy som sa podelila čo som dostala od dodávateľov, alebo som chodila žobrať do lekárne, darčeky my ženy zbožňujeme.
Aké chyby hasíš?

@anonym_c31820 keby som karierne stúpala, mala by som oveĺa viac peňazi..niekto už od 18 je ambiciózny, vtedy som skôr frajerov naháňala

anonym_c31820
11. dec 2025
@karolinakr

@anonym_c31820 keby som karierne stúpala, mala by som oveĺa viac peňazi..niekto už od 18 je ambiciózny, vtedy som skôr frajerov naháňala

@karolinakr 😁 no áno, nepočúvame tie mamy uč sa, neflákaj sa..
Ja som mala už dieťa odrastené, keď som začala so salónom, autorka žiaľ toto nedomyslela s malým, chorým dieťaťom, to sa ťažko skĺby, zaklad je sa prisposobiť časovo a sedieť v salóne aj do 20:00 aj je treba, hlavne nesmú mať zákazničky pocit, že obťažujú, lebo urobia presný opak, neprisposobia sa nechtárke, ale neprídu už, vždy pozerajú hlavne na seba prirodzene, je to služba a máš sa rozkrájať ako ona povie.

anonym_c31820
11. dec 2025
@karolinakr

@karolinakr mala som zákazníčku čo chcela nechty o 6:00 ráno, pred prácou, no nevedela som sa tomu prisposobiť pokaždé, tak prestali chodiť aj jej sestry a kamarátky, zavelila odchod a prišla som aj o 10 zákazníčiek s ňou, bola moja chodiaca reklama, dodnes by ku mne chodili miestne celebrity, ale nezvládla som to a ani som to nečakala že sa to stane, verila som si, som predsa naj😁verila som, že sa vrátia a NE, pod ich úroveň sa prisposobiť.

aurora33
11. dec 2025
@anonym_c31820

@anonym_c31820 ja by som toto robiť nemohla. Že vlastne každú chvíľu niečo iné. Nemala by si lepšie robiť niekde od do? Že zavrieť dvere v práci a hotovo? Neviem mne to príde take že robíš všetko a asi nič poriadne.

anonym_c31820
11. dec 2025
@aurora33

@anonym_c31820 ja by som toto robiť nemohla. Že vlastne každú chvíľu niečo iné. Nemala by si lepšie robiť niekde od do? Že zavrieť dvere v práci a hotovo? Neviem mne to príde take že robíš všetko a asi nič poriadne.

@aurora33 určite som masochista a baví ma to byť kreativna, stále sa rozbiehať s niečím.
Ak by som našla takú prácu čo by ma naplňala tak určite áno, neviem nič nerobiť, nemať plány a nápady, je*lo by ma.

aurora33
11. dec 2025
@anonym_c31820

@aurora33 určite som masochista a baví ma to byť kreativna, stále sa rozbiehať s niečím.
Ak by som našla takú prácu čo by ma naplňala tak určite áno, neviem nič nerobiť, nemať plány a nápady, je*lo by ma.

@anonym_c31820 a si v tom v čom sa rozbehnes aj dobrá? Či proste len skúsiš, nevynáša to, tak ideš niečo iné…je rozdiel byť kreatívny a rozdiel lietať z jednej prace do druhej.

anonym_c31820
11. dec 2025
@aurora33

@anonym_c31820 a si v tom v čom sa rozbehnes aj dobrá? Či proste len skúsiš, nevynáša to, tak ideš niečo iné…je rozdiel byť kreatívny a rozdiel lietať z jednej prace do druhej.

@aurora33 určite áno, ale to sú všetko trendy čo netrvajú večnosť
Mihalnice bol boom, obočie, parafínové zábaly, aj parfémy fičali, to som všetko využila v naj čase na začiatku, keď to robil málokto.
Len som menila lehátka, jedno predala, ďalšie obstarala😁

autor
12. dec 2025
@anonym_c31820

@aurora33 určite áno, ale to sú všetko trendy čo netrvajú večnosť
Mihalnice bol boom, obočie, parafínové zábaly, aj parfémy fičali, to som všetko využila v naj čase na začiatku, keď to robil málokto.
Len som menila lehátka, jedno predala, ďalšie obstarala😁

@anonym_c31820 Sranda, a ja zas všade vidím že sa mihalniciam darí, PMU tiež, keďže ten boom bol 2-4 roky dozadu a teraz každá čo to má, tak odstraňuje alebo prerába, lebo však navždy to nevydrží :D No tak či tak, si šikovná, ja som zvažovala jedno nákupné centrum v Žiline, chcel cca 2 600€ na mesiac. Ako som sa dozvedela časom, miestny neznašajú majiteľa, vraj je to nejaký arab čo zdiera celú Žilinu, a keď nemusia tak tam nechodia, toto by už bol pre mňa klinec do rakvy 😂. Nakoniec tam má vietnamcov, Slovenky by to neutiahli, je to brutál palka. Takže klobúk dole že si to vydržala aj takto, ale neviem si predstaviť v akom stave si mala chrbát a ruky, po takýchto šichtách.

A tie komenty aby sme sa zamestnali, no ja si už neviem predstaviť robiť pre niekoho, prispôsobovať sa jeho výmyslom, skĺbiť to s dieťaťom, a ešte sa stále doťahovať o výplatu, lebo vsák sme na Slovensku😃 To si potom zráta človek, a radšej ostane podnikať, aj keď vie že už milionárom nebude. Ja mám napríklad rada aj dlhšie voľna že 5-6 dní a potom zas keď príde ex, kľudne pracujem aj 12-16 hodín

janage
12. dec 2025

Autorka, ten byt máš zaradený do obchodného majetku? Lebo ak nie, pokiaľ viem splátku hypo si do výdavkov zaratat nemôžeš a vyplývajú ti teda ďalšie povinnosti voči štátu, ktoré ťa finančne zaťažia. .

really8
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_c31820 Sranda, a ja zas všade vidím že sa mihalniciam darí, PMU tiež, keďže ten boom bol 2-4 roky dozadu a teraz každá čo to má, tak odstraňuje alebo prerába, lebo však navždy to nevydrží :D No tak či tak, si šikovná, ja som zvažovala jedno nákupné centrum v Žiline, chcel cca 2 600€ na mesiac. Ako som sa dozvedela časom, miestny neznašajú majiteľa, vraj je to nejaký arab čo zdiera celú Žilinu, a keď nemusia tak tam nechodia, toto by už bol pre mňa klinec do rakvy 😂. Nakoniec tam má vietnamcov, Slovenky by to neutiahli, je to brutál palka. Takže klobúk dole že si to vydržala aj takto, ale neviem si predstaviť v akom stave si mala chrbát a ruky, po takýchto šichtách.

A tie komenty aby sme sa zamestnali, no ja si už neviem predstaviť robiť pre niekoho, prispôsobovať sa jeho výmyslom, skĺbiť to s dieťaťom, a ešte sa stále doťahovať o výplatu, lebo vsák sme na Slovensku😃 To si potom zráta človek, a radšej ostane podnikať, aj keď vie že už milionárom nebude. Ja mám napríklad rada aj dlhšie voľna že 5-6 dní a potom zas keď príde ex, kľudne pracujem aj 12-16 hodín

@anonym_autor ja zijem na nejakom inom slovensku? Nepoznam nikoho kto je normalne zamestnany ze by sa musel dotahovat o vyplatu. A vies aj my mame rady volno 5-6 dni. Ale tak na rozdiel od teba chapeme ze je nieco za nieco. A uplne najviac sa mi paci toto tvrdenie ako sa zivnostnici neradi prisposobuju a su pani svojho casu. To ma vzdy rozseka

anonym_3b5d70
12. dec 2025

@anonym_autor a uspory z toho super platu mas kde? 2 byty a si na mizine...hlavne ze byty sú.

anonym_3b5d70
12. dec 2025
@naniki

všetko dookola sú praktické rady a know - how - ako situáciu riešiť.ALE ! Ak mám investičný byt - vlastne nemám čo riešiť ! NEMÁM ! Riešim prioritne predaj bytu ( alebo predám svoj a nasťahujem sa do investičného ).Prácu a eliminovanie nákladov,ktoré mi nič neprinášajú riešim následne.Nežijeme prítomnosť ! Mnohí dôchodcovia stukajú,ako je všetko drahé,aké nízke dôchodky majú.A je to pravda.Ale živoria v bytoch - ktoré sú určené pre ešte nenarodeného vnuka.Inak povedané držia 2 - 3 izbové byty,ktoré vlastne ani nepotrebujú ( myslím nadrozmerné ) - lebo škoda pustiť byt.A tak mnohí žijú nekvalitný život v uskromňovaní sa,lebo......Autorka má inv.byt - ktorý je určený pre jej neplnoletú dcéru - aby ju zaistila do budúcna,ale psychicky je na dne,lebo sa ocitla v nezávideniahodnej finančnej situácii.Ale drží byt zubami - nechtami - lebo ! Takže žije s dcérou v neustálom strese,keďže nemá finančné prostriedky,podnikanie sa jej rúca, na hlave hypotéka a plače nad charakterom ľudí,ktorým v minulosti pomohla.To čo je toto za úvaha ??? Okamžite predám byt,mám peniaze k dispozícii a zároveň hľadám prácu !ALe v istote,že kým ju nájdem - myslím prácu ,nie príležitostné brigády, mám financie na to,aby som viedla normálny život a nie život pod psychickým tlakom,čo dieťa samozrejme vníma. Žiť život so zúfalou matkou je pre dieťa horšie, než to,že keď dospeje dostane do vena byt !A je dosť možné, že dieťa odíde mimo bydliska, alebo sa vydá za muža s domom/bytom. Ale ok - byt bude mať, trebárs ako vlastnú nehnuteľnosť a možnosť prenajímať ju/ alebo predať ! Ale nie - pretože škoda pustiť byt ! radšej budem "živoriť" a rúcať sa, s myšlienkou - že dieťaťu zabezpečím peknú budúcnosť ! Teraz z inej misky - dookola počúvam, že dôchodcovia si nemôžu dovoliť DSS - lebo mesačné platby značne prevyšujú ich dôchodok a teda nie je z čoho platiť. Namiesto toho, aby svoj byt predali a hradili si komfort a starostlivosť v starobe ( ak sú na to odkázaní a príbuzní nie sú objektívne schopní im to zabezpečiť ) ,plačú v nadrozmerných bytoch - určených ako dedičstvo pre ich potomkov. Začnime už konečne žiť prítomnosť - rozvážne, premyslene s dôrazom na to, že cieľom nahanobeného majetku nie je zabezpečenie ďalšej generácie, ale náš osobný dôstojný život. Ja mám tiež investičný byt - ale kupovala som ho s filozofiou, že ak by to osud zariadil inak,než aké mám vízie a predstavy do budúcna - mám čo predať - a to hneď,bez ohľadu na to, či moje plány s týmto bytom boli diametrálne odlišné. Preto ja - ľudí,ktorí vlastnia investičný byt považujem sa ľudí zabezpečených, solventných - ktorí majú v rukách eso a sami rozhodnú,ako s tým esom naložia. Ak by som ja bola v podobnej situácii - okamžite dám výpoveď z nájmu a predám 1. alebo 2. byt - v prípade núdze ( napr. choroby,atď ) aj keď pod trhovú cenu - ale rýchlo !Lebo mám tak určené priority.A na záver - znova jedna z tých, čo nemá žiadnu rodinu/ matku,otca,súrodencov - ktorí by jej dočasne pomohli,kým sa jej fin.situácia utrasie.Všetky podobné príspevky - kde hlavným aktérom sú zúfalé autorky, sú jedináčikovia,resp.siroty ???

@naniki pod trhovú cenu byt určite nepredá, lebo ceby sú tak premrstene ze az až. Pokial dá co i len o 5000 nižšiu cenu, do týždňa ma byt predaný.
Inak toto je typická Slovac. Hlavne mat investičné byty, lebo deti treba predsa zabezpečiť, ale v peňaženke a na účte 0 a žobrať na internete.

aurora33
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja som zamestnaná a v živote som sa nemusela domáhať výplaty. Ani nikoho takého nepoznám. Ty pani svojho času. Ved isto máš času až až keď máš v diary len jednu klientku 😀🤣

lienka.7
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no vidíš, tak mas 5-6 dní voľna a prázdnu kasu. Potom sa teda nestazuj. Keď nenas teraz zákaznícky, tak si mala ísť na brigádu hoci aj do tesca. Ale s takými ľuďmi ako ty, co sa neradi prisposobuju niekomu je to ťažké. Až tak, že im ostane 134€ ale robiť nepôjdu ani za nič na svete.
Za mňa si troll.

anonym_847637
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Máš to celé pomýlené. Podnikať som šla kvôli peniazom a s vedomím, že ak to má mať zmysel, budem pracovať oveľa viac ako v klasickom zamestnaní. Žiadne od-do, najmä v začiatkoch a už vôbec nebudem paňou svojho čas a budem sa musieť prispôsobovať klientom, kým si na trhu vybudujem meno. A tak ak je, hoci po 15 rokoch môžem povedať, že sa mi darí a sme za vodou. K deťom som bežne využívala platenú pomoc, neskôr sa najstaršia starala o mladších súrodencov. Nikto nebral ohľad na to, že mám deti. To v biznise nikoho nezaujíma. Ak uvažuješ takto, nemohla si byť radšej radovým zamestnancom na nedôležitej pozícii. Lenže ty si nepoužitelná aj ako zamestnanec - časté OČR, predĺžené výlety, lenivosť a to bola celá tvoja motivácia k podnikaniu. Preto si takto skončilam, nie kvôli zlej reklame a neprajným ľuďom.
A k priestorom v žilinskej Mirage - tie Vietnamky sú šikovné, schopné, ochotné, navyše majú dobré ceny, preto k nim zákazníčky chodía. Radovým Žilinčanom sú Trabelsieho spory s mestom ukradnuté, vlastníctvo obchodného centra ich nezaujíma, dôležitá je ponuka a ceny v prevádzkach.

anonym_c31820
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor u nás západ sa dosť upustilo od mihalníc, pestujú si svoje sérami, rovnako aj obočie vie pekne narásť tým sérom a je aj pravda že to ničí mihalnice, zákazníčky mali alergie na lepidlá a nejak sa to vo mne zlomilo, že im nebudem ubližovať, prenechala som to iným. Rovnako tak obočie, raz permanentné, pudrové a často chceli zázrak, s tetovaným obočím išli rovno na dovolenku, kde im to zmenilo farbu a potom to válali na mňa, vzdala som to, lebo to bol nekonečný príbeh.
A nebudem robiť čo sa nepáči mne.
No a človek si zvykne, čím viac som robila, tak som sa zdokonaľovala a dotiahla do stavu, keď to bola brnkačka a nejak som pri tom netrpela, skor naopak mala som obrovskú radosť.
To fakt na seba pozerať nejde, som ten posledný človek čo sa sťažuje.

karolinakr
12. dec 2025

toto nebol zamer diskusie počuvat, ked je niekto v zlej situacii počuvat aky je neschopny, vychcany, lenivý babrák..Samotny nazov - zufalstvo z nedostatku pomoci a tažka finančna situacia, tak podla mna každy v takej aspon raz v živote bol, niektori maju štastie, tak nie, ale namiesto povzbudenia a utechy, že bude dobre pripadne fakticke pripomienky, ešte si do nej každy kopne
ja sa vôbec nečudujem, že ľudia chodia teraz už denne na koľajnice.
podla mna ten plat 3000 bol trochu nadneseny, ak si robila manažera a mala pod sebou x ludi, tak si musiš vedieť poradiť aj v krizovej situacii
neviem čo v tvojom pribehu je alebo nie je pravda, obrať sa na nejakeho krizoveho manažera a poradcu, ktory ti da fakticke pripomienky ako zmenšiť vydavky, vymenit nevyhodne uvery za vyhodne, zvyšiť si prijem a vyriešiť starostlivosť o chore dieťa

to, že ti ubudli zakaznici može byt dôsledkom neustaleho zdražovania a plavať budu asi len najsilnejši
na preklenutie zlého obdobia musiš požiadať asi najbližšich
a čo si spominala, že ty si pomahala ludom a oni tebe nie v čase krizy tak to už radšej nekomentujem

anonym_c86928
12. dec 2025

Veľa ľudí prestalo míňať na manikúru/pedikúru/kaderníčku/kozmetičku. Je strašne draho, všetko zdražuje a platy stoja alebo sa radikálne nezvyšujú. Je veľká neistota vo svete - vojna/ekonomika/robotizáci a automatizácia. Ľudia nevedia, či budú mať prácu.

anonym_c31820
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor luxusný priestor čo spomínaš žiaľ nie je v tvojej situácii riešenie, to si može dovoliť ten, čo si investovať može dovoliť.
Tak som to urobila ja, že som išla do nákupáku, nájom prvého pol roka som platila z úspor a až neskor som na ten nájom zarábala.
V tejto situácii by ťa to zničilo, s nájomným nikto nepočká, zavrú mrežu, zariadenie zhabú, nahodia denné úroky z omeškania a nielen, že sa nepohneš, ale dostaneš sa do obrovských problémov.
Poznám veľmi veľa takých prípadov.
Namiesto masáži by som našla skúsenú nechtárku, s ktorou sa budeš striedať a spolu to rozbehnete, netreba mať luxusný priestor, skor byť flexibilná.
Veľká sila sú sidlíská, kludne priestor pod činžiakom, možnosť parkovania a mať otvorené.
V centrách je dnes obmedzené parkovanie, ľudia si ledva stihnú nákupiť a na ďalšie motanie nie je čas, tlačí ich parkovanie.
A tá cena za nájom je absolútne mimo.

anonym_c31820
12. dec 2025
@karolinakr

toto nebol zamer diskusie počuvat, ked je niekto v zlej situacii počuvat aky je neschopny, vychcany, lenivý babrák..Samotny nazov - zufalstvo z nedostatku pomoci a tažka finančna situacia, tak podla mna každy v takej aspon raz v živote bol, niektori maju štastie, tak nie, ale namiesto povzbudenia a utechy, že bude dobre pripadne fakticke pripomienky, ešte si do nej každy kopne
ja sa vôbec nečudujem, že ľudia chodia teraz už denne na koľajnice.
podla mna ten plat 3000 bol trochu nadneseny, ak si robila manažera a mala pod sebou x ludi, tak si musiš vedieť poradiť aj v krizovej situacii
neviem čo v tvojom pribehu je alebo nie je pravda, obrať sa na nejakeho krizoveho manažera a poradcu, ktory ti da fakticke pripomienky ako zmenšiť vydavky, vymenit nevyhodne uvery za vyhodne, zvyšiť si prijem a vyriešiť starostlivosť o chore dieťa

to, že ti ubudli zakaznici može byt dôsledkom neustaleho zdražovania a plavať budu asi len najsilnejši
na preklenutie zlého obdobia musiš požiadať asi najbližšich
a čo si spominala, že ty si pomahala ludom a oni tebe nie v čase krizy tak to už radšej nekomentujem

@karolinakr vieš ono je aj ťažko pochopiť to niekomu, kto v takej situácii nikdy nebol.
Kto rozhádzal úspory, nakúpil zariadenie, stálo to nenormálne veľa úsilia, plánov, ten človek je húževnatý, má víziu a LEN stačí mať klientelu, čo by v peknom, čistom priestore by nemal byť problém, človek tomu verí, nie je jednoduché ,,to opustiť,, odísť a zamestnať sa, stálo to príliž veľa námahy a človek si postaví hlavu a bojuje..
To zúfalstvo málo kto pochopí, preto sa vyjadrujú ako sa vyjadrujú, lebo áno, dáva to logiku pri chorom dieťati, snažia sa autorke otvoriť oči.

anonym_3b5d70
12. dec 2025
@anonym_c31820

@karolinakr vieš ono je aj ťažko pochopiť to niekomu, kto v takej situácii nikdy nebol.
Kto rozhádzal úspory, nakúpil zariadenie, stálo to nenormálne veľa úsilia, plánov, ten človek je húževnatý, má víziu a LEN stačí mať klientelu, čo by v peknom, čistom priestore by nemal byť problém, človek tomu verí, nie je jednoduché ,,to opustiť,, odísť a zamestnať sa, stálo to príliž veľa námahy a človek si postaví hlavu a bojuje..
To zúfalstvo málo kto pochopí, preto sa vyjadrujú ako sa vyjadrujú, lebo áno, dáva to logiku pri chorom dieťati, snažia sa autorke otvoriť oči.

@anonym_c31820 zufala s 2 bytmi? Akože to fakt? Zúfalí sú ľudia, ktorí nemajú na dráhy podnájom. Ona ma len veľké oči, a vidínu ďalšieho bytu pre dcéru. To, ze nemá čo dať do ust, to je jedno, treba jej prispieť. Pritom má viac, ako niektoré v tejto diskusii. Len finacna gramotnosť jej chyba. Na to, ze robila manažérku, priam neuveriteľne.

autor
12. dec 2025

ani sa nečudujem že Slovensko je tam kde je, niekto opíše situáciu ktorá nezapadá do bežného vzorca, tak je automaticky troll, debil, sprostý, normálnej diskusie sa z 90% nedočká , za to osočovania a kydania áno. Ste ako opice, už len banány vám chýbajú. Ja som mala možnosť stretnúť sa s ďaleko bohatšími ľuďmi, čo sa nám obyčajným (áno aj seba myslím) ani nesníva, ale teda v živote som sa nechovala ako trubica len za to, že niekto má niečo viac ako ja. A robiť zo seba opicu, lebo ja nemám tak zhodím každeho dookola. Vás rozčúli aj príspevok pisaný uživateľkou jednou z tisíc. Ale tu je krásne vidno ako je väčšina frustrovaná, manžel/partner ide asi radšej do krčmy alebo za milenkou, ako tráviť čas s takými harpiami, deti prevracajú oči keď len otvoríte dvere na izbe, lebo už vedia že harpia ide zasa urádovať. Keď tieto dva články zlyhajú tak potom je tu zlatý grál. Modry koník, tu za rúškom anonymity viete všetko na jednotku, vy ste tie dokonalé, máte návod na všetko. Jaj zabudla som, tréner nikdy nehrá. 😉

Ja keď k diskusií nemám čo povedať, človek mi je nepríjemný, jeho názor sa mi neľúbi, tak odchádzam. Ale to vy asi nepoznáte. Vy sa musíte rýpať v každom h*vne. Šetrite si energiu, upracte si svoje vzťahy, koniec koncov to bude pre Vás lepšie ako míňať svoj čas na cudzích ľudí čo vás iritujú.

really8
12. dec 2025
@anonym_autor

ani sa nečudujem že Slovensko je tam kde je, niekto opíše situáciu ktorá nezapadá do bežného vzorca, tak je automaticky troll, debil, sprostý, normálnej diskusie sa z 90% nedočká , za to osočovania a kydania áno. Ste ako opice, už len banány vám chýbajú. Ja som mala možnosť stretnúť sa s ďaleko bohatšími ľuďmi, čo sa nám obyčajným (áno aj seba myslím) ani nesníva, ale teda v živote som sa nechovala ako trubica len za to, že niekto má niečo viac ako ja. A robiť zo seba opicu, lebo ja nemám tak zhodím každeho dookola. Vás rozčúli aj príspevok pisaný uživateľkou jednou z tisíc. Ale tu je krásne vidno ako je väčšina frustrovaná, manžel/partner ide asi radšej do krčmy alebo za milenkou, ako tráviť čas s takými harpiami, deti prevracajú oči keď len otvoríte dvere na izbe, lebo už vedia že harpia ide zasa urádovať. Keď tieto dva články zlyhajú tak potom je tu zlatý grál. Modry koník, tu za rúškom anonymity viete všetko na jednotku, vy ste tie dokonalé, máte návod na všetko. Jaj zabudla som, tréner nikdy nehrá. 😉

Ja keď k diskusií nemám čo povedať, človek mi je nepríjemný, jeho názor sa mi neľúbi, tak odchádzam. Ale to vy asi nepoznáte. Vy sa musíte rýpať v každom h*vne. Šetrite si energiu, upracte si svoje vzťahy, koniec koncov to bude pre Vás lepšie ako míňať svoj čas na cudzích ľudí čo vás iritujú.

@anonym_autor tu mas 🍞. Este len dostanes cocku