Ťažká finančná situácia a zúfalstvo z nedostatku pomoci
Ahojte, hneď v úvode by som rada podotkla že som sem neprišla žobrať, nebudem nikomu posielať správy s prosbou pomoc. Dávnejšie som mala veľmi dobre platenú prácu, bavíme sa okolo 2,5 - 3k mesačne. Môžem povedať že to bolo krásne obdobie života, dieťa malo všetko, kúpili sme dokonca 2. byt na prenajímanie(s pomocou hypotéky) No ale idem k veci.. Som taká naivná hlupaňa, kto ma kedy žiadal o pomoc tomu som vyhovela, stále som niečo darovala, keď bola zbierka niekomu, vždy som prispela.. Asi bola aj chyba byť v tých darovacích skupinách, lebo som veľa krát pomohla aj nad rámec toho, že som len niečo darovala zadarmo.
Práca sa časom stala mordorom kvôli zmene manažmentu, extremne vysokých nárokov na nás, samozrejme zniživanie odmien. Dala som výpoveď a rozhodla som sa podnikať. To mi vychádzalo ako jediné riešenie na udržanie štandartu aký máme.
A po dvoch rokoch som tu. Absolutne na mizine, 100€ v peňaženke 34€ na účte. Modlím sa aby mi ľudia z nájmu nezavolali že sa niečo pokazilo, alebo že chcú skončiť nájom, lebo nemám ani na vrátenie depozitu. A v týchto časoch som zistila že ľudia ktorým som pomohla ma majú na háku, napr. kamarátka ktorej som pravidelne požičiavala, sa mi smeje, že ona chodí k vietnamcom lebo robia rýchlo a lacno, že ku mne do salónu by neprišla. Je december, diár by mal praskať, ja mám jedinú zákazničku na ďalší týždeň... Keď som napr. písala ľuďom kt. som darovala tie veci, či by mi mohli zdieľať stránku a príspevky - videné. Nulová podpora od ľudí ktorým som ja pomohla:(. Konkurencia veľká, neviem sa predať (nemám ani na to, zaplatiť niekoho kto by mi pomohol s online prezentáciou napr.), zažívam absolútnu zúfalosť.. Medzičasom mi dieťa ochorelo, a neviem či by som vôbec našla prácu kde by mi tolerovali časté OČR:(. Proste sme na nule, nikdy som nepila, nedrogovala, nehrala automaty, to chcem povedať, že sme sa nedostali do tejto situácie, tak ako niektorí iní ľudia. Som zúfala, neviem ako ďalej, čo som komu spravila, že je zo mňa zrazu takáto nula, neviem naozaj.
Ďakujem za prečítanie:( možno pripadne rady.
-Byt predať nechcem momentálne, chcem ho pre dcéru, lebo taký už nezoženieme, bola by to len ďalšia vec čo by som si vyčítala.
NA JEDNEJ strane je dobre predať byt ked človek nema z čoho na druhej strane teraz minie peniaze a v buducnosti by z toho bytu mal zisk toto je otazne, netlačila by som zbrklo na predaj bytu to ešte može olutovať... peniaze sa rychlo rozkotulaju a nebude mat peniaze ani byt
ja by som byt predavala ako poslednu možnosť, ked už nebude mat naozaj ako prežiť
akurat nechapem, ked niekto zarobi trojku, nevedieť sa obracat,,,ti ludia musia mat vysoke školy, jazyky ovladať, väčši rozsah možnosti a zavolani na pohovor, lepšiu prax, lepši životopis, to absolutne nechapem, ako sa taky človek nevie zamestnať..jedine, že je prekvalifikovany, inak nič
jeden riaditel, ktory skončil riaditelovanie či starostu dokonca spachall samovraždu, lebo on zastupcu robiť nebude..čo je toto za chore zmyšlanie...ako som spominala, človek je flexibilny, hlavne ked ho okolnosti pritlačia
@karolinakr ale ona ma dieta. Nemoze cakat do nekonecna s nasponovanym rozpoctom. Co ak naozaj by najomcovia o mesiac povedali ze odchadzaju??? Ak ma rozum peniaze sa nerozkotulaju. Okrem toho ten byt tiez moze potrebovat investicie. Ak ma svoj byt na byvanie, druhy jej je prakticky a realne na nic. Investicne byty si maju drzat ludia co maju riadne prijmy, ak aj nie stabilne tak s rezervou. Samzorejme ak je zle mesiac dva tri pol roka.. da sa to prezit a zaroven rieist zmeny v praci. Dlhsie nie.
@anonym_autor a železna rezerva? Mi nehovor ze z takeho platu sa nedalo nieco si odkladat. Inak za pomoc nikdy pomoc necakaj. Ked niekomu pomozes ber to ako gesto dobrej vole, ale nie ako buducu pomoc od danej osoby. Za mna si sikovna ked si vedela takto zarobit + nehnutelnosti,ale teraz mas horsie obdobie a mozno by nezaskodilo financnu gramotnost oprasit.
Tak keď si ekonomicky znalá tak predsa vieš že ak podnikanie nejde je čas to ukončiť. A začať pracovať na TPP.
Nič komplikované. Stačí keď pouzijes znalosti z ekonomiky a fakty.
Problém je však že nechceš.
Isto sa najde podobny salon ako mas ty autorka,daj ho do prenajmu.Ak sa bude chciet iny salon rozsirovat,tak podnajomnika najdes.Ty zostanes majitelka priestoru,budu ti platit a budes mat pokoj.
Ale ty nic nechces,ty len places,resp.dala si par komentov a viac nereagujes.Tak je to tvoja volba zivota,len aby sa ozaj nestalo,ze ti exekutor bude klopat na dvere.
Prečo tu píšete, že mala šetriť keď zarábala? Šetrila tak, že vyplatila bývalého, a má investičný byt aj keď na hypo. Ja by som určite byt nepredávala, je to investícia. Základ je znížiť náklady. Ja osobne by som išla makať na TPP. Ak nieje podnikanie riadne výnosné, je k ničomu.
Vďaka za komenty, tie hluposti s predajom bytu ma nebaví ani čítať, byty idú medziročne hore stále, stavia sa málo, je obrovský problém aj vďaka našej užasnej vláde niečo postaviť! A na tom investičnom byte mám/e mesačne presne 20€ nazvyš!!! 🙂 Pre mňa je investičný v tom, že zaň nič neplatím a najomnik splaca uver + svoje náklady, okrem tých 20€ nemám z toho ani cent navyše.
Čo mi tu píšete že mám ekonomické vzdelanie, no a ? To mi akože nemôže krachnúť podnikanie? To by potom každý študoval VŠ, keby to bola záruka 100% know how. ;)
Cez víkend som si vstúpila do svedomia, a teda musím priznať, že som zaspala dobu s online prezentáciou, naberaním nových zákazničiek a podobne. Riešila som hluposti miesto toho. Nejdem sa ľutovať lebo keď mi niekto o tom rozprával vždy som ho odpalkovala že nemám záujem. No nič idem makať na tom radšej.
@tl999 bože, načo sú dnes komu dlhé pazúry, neprirodzené, nehygienické, keď je drahota a bude po novom roku ešte horšie. Také drápy nosia len ženské, čo nemusia makať doma a takých je málo.
@rejka7 ty kokos, toto je nazor ako zo stredoveku. To akože keď mám umelé nechty, tak hneď musím mať pazúry? Bože 🙄🙄🙄🙄
Vďaka za komenty, tie hluposti s predajom bytu ma nebaví ani čítať, byty idú medziročne hore stále, stavia sa málo, je obrovský problém aj vďaka našej užasnej vláde niečo postaviť! A na tom investičnom byte mám/e mesačne presne 20€ nazvyš!!! 🙂 Pre mňa je investičný v tom, že zaň nič neplatím a najomnik splaca uver + svoje náklady, okrem tých 20€ nemám z toho ani cent navyše.
Čo mi tu píšete že mám ekonomické vzdelanie, no a ? To mi akože nemôže krachnúť podnikanie? To by potom každý študoval VŠ, keby to bola záruka 100% know how. ;)
Cez víkend som si vstúpila do svedomia, a teda musím priznať, že som zaspala dobu s online prezentáciou, naberaním nových zákazničiek a podobne. Riešila som hluposti miesto toho. Nejdem sa ľutovať lebo keď mi niekto o tom rozprával vždy som ho odpalkovala že nemám záujem. No nič idem makať na tom radšej.
@anonym_autor Presne tak... predáš byt, vyplatíš hypotéku a si na tom ešte horšie.
@anonym_autor ja ťa chápem, sama vidíš, že ľudia sú zlí, škodoradostní, aj tu to vidíš. Dokázala si viac ako 90 percent týchto žien na MK, čo tá poučujú a mudruju. Je to len obdobie. Dosiahla si skvelé vzdelanie, máš dieťa, máš investičný byt, zdravie je aspoň aké také. Časom sa to upraví a budeš na tom opäť lepšie.
@anonym_15dbde vieš niekto napíše tému ,už neodpovedá ,90 percent ľudí je lepšie na tom ako ona ,on ,vymyslená téma na zbavenie ľudí ,nereálne diskusie ,otázky ,všetky sa tu chvastaju že zarobia od 3000 do 6000 a pri Tom robia niekde predavačku a žijú v podnájme ,tým nechcem uraziť profesiu predavačka ale je to tu anonimne a vymyslieť si tu môžeš čo len chces
@anonym_autor cielom podnikania je vytvarat zisk. Ked ho nevytvaras, tak je to k nicomu. Tebe sa evidentne nedari, tak je najvyssi cas s tym nieco urobit. Dnes predavaju socialne siete, hlavne Instagram a TikTok. Tam treba mat spravene dobre profily, videa, reelska, fotky prac, nechty ake robis, kde robis. Bez tohoto sa v dnesnej dobe nepohnes. Ak to nevies, tak si najdi niekoho, kto Ti bude spravovat socialne siete a pridavat tam obsah.
@anonym_autor s bytu idú peniaze ,zamestnaj sa a zarábaj to je celé
@anonym_autor v tomto ti moc nepomôže asi nikto ale tak by som podnikanie zavesila na klinec a išla naspäť do práce. Na ostatných kašli a odstrihni sa od nich. Ja som tiež podnikala a potom prišiel Covid a stihla som maximálne vybaviť salón, jednu klientku a o týždeň na to bolo nariadené vládou zavrieť prevádzky a odvtedy som už neotvorila. Investované tisíce € do vybavenia, školení atď., platený nájom nejakú dobu ešte a všetko to ťahal manžel s dvoma prácami. Potom sa narodil syn, ostala som na materskej. Po materskej som začala zas s podnikaním a toto zatiaľ ide relatívne dobre. Manžel tiež popri zamestnaní podniká ale má to skôr ako hobby nakoľko zarobí relatívne dobre okolo 2k. Musím však povedať, že mi bol oporou a že vie riešiť problém a aj keď sme boli na tom jedného času finančne na tom na tesno (stavali sme dom), tak sme všetko zvládli. Ale zásadne nikomu nepožičiavame peniaze napríklad, lebo manžel je na to háklivy a stále tvrdí, že nie sme banka a že keď my musíme platiť 1000€ hypo s úrokmi, tak nech si to aj ostatní vyskúšajú, lebo nám nikto nič zadarmo nedal.
Žena, ktorá je sama na decko, zarába 2;5 až 3 000 eur v práci a dá dobrovoľne výpoveď, aby mohla podnikať s nechtami je jednoducho hlúpa a žiadnu ľútosť si nezaslúži. A zasa je tu hra na city s chorým deckom. Pokiaľ nemá smrteľnú chorobu, všetko je to zveličené. Ty sa nauč zvládať pracovný aj každodenný stres, prestaň sa ľutovať a decko nech je samostatnejšie. Začni pracovať ako tisíce iných ľudí. Priemerná výplata plus alimenty vám pokryjú všetky životné náklady a ešte máš v rezerve druhý byt, ktorý prenajímaš.
Čo viac by si akože chcela? Aby sme tu urobili zbierku, lebo si blbá a zároveň nenažratá a chceš sa zabezpečiť aj s deckom na dve generácie dopredu?
@anonym_847637 si "velmi mila" 🤦♀️
Žena, ktorá je sama na decko, zarába 2;5 až 3 000 eur v práci a dá dobrovoľne výpoveď, aby mohla podnikať s nechtami je jednoducho hlúpa a žiadnu ľútosť si nezaslúži. A zasa je tu hra na city s chorým deckom. Pokiaľ nemá smrteľnú chorobu, všetko je to zveličené. Ty sa nauč zvládať pracovný aj každodenný stres, prestaň sa ľutovať a decko nech je samostatnejšie. Začni pracovať ako tisíce iných ľudí. Priemerná výplata plus alimenty vám pokryjú všetky životné náklady a ešte máš v rezerve druhý byt, ktorý prenajímaš.
Čo viac by si akože chcela? Aby sme tu urobili zbierku, lebo si blbá a zároveň nenažratá a chceš sa zabezpečiť aj s deckom na dve generácie dopredu?
@anonym_847637 neboj aj ty si zalužiš lasku a hojnosť, raz ju aj budeš mať, keď prestaneš byť taká kyselá, nepríjemná a domýšľava <3
Hlavne sa musis pokusit upokojit a riesit veci prakticky.Ked ti podnikanie nejde,co je pochopitelne kedze podnikas v niecom coho je trh presyteny a kazda baba co chce nechty manikerku ma a ak he spokojna nehodla ju menit.Proste to zavri a chod pracovat.Nic ine len chod pracovat.Mas dieta,si za vas zodpovedna.A do vyplaty poziadaj o pomoc otca dietata.Ziadne ine riesenie neexistuje.
@anonym_autor ahoj, napíš mi súkromnú správu
@anonym_autor v prvom rade by som predaľa investičný byť. Aké veľké je dieťa? Časť peňazí si nechaj a zvyšok daj na termínovaný vklad. Veď aj manžel dostáva výplatu nie? A možno cez víkend nejakú brigádu by mohol zobrať on, alebo ty. V čom podnikas, že nemáš zákaznícky? Možno aj tu z MK , by kocky prišli, ak by potrebovali tvoje služby a hneď by si mala príjem. Predaj niečo , čo nepotrebuješ, oblečenie svoje, po dcérke niečo. Držím ti palce 👍.
@anonym_autor ty máš len smiešnych 20 € mesačne na investičnom byte? To je veľmi málo, to ako by si byt neprenajimala, len tam držala nájomníkov. Aspoň 100 € by si mala mesačne zarobiť. Aj ja často darujem peniaze na zbierku, na rôzne akcie, kúpim bezdomovcovi tašku plnú jedla od pečiva, šunky, syrov, paštéty, sladkosti, minerálky.... Vidíš, že si sa sklamala v ľuďoch, čo si im pmohla. Musíš pozerať teraz na seba a dieťa, že si v situácii, keď to musíš riešiť.
@anonym_847637 neboj aj ty si zalužiš lasku a hojnosť, raz ju aj budeš mať, keď prestaneš byť taká kyselá, nepríjemná a domýšľava <3
@anonym_autor O mňa sa neboj, ja nemusím nariekať na internete. Priznaj si fakty. Človek, ktorý nezvláda tlak v práci, kde má de facto všetko zabezpečené, nie je zrovna ideálny typ na podnikanie, ktoré je plné stresu a neistoty. A keď už chceš podnikať, tak v niečom, po čom trh volá, o čo je záujem a to salón krásy určite nie je, najmä ak ich je na okolí viac. Na takýchto zbytočnostiach dnes ľudia šetria ako prvé, pretože nechty naozaj potrebné nie sú, bez ohľadu na reklamu, kvalitu... A ak ich už niekto chce, rozhodne najmä cena, určite nie vzťah k majiteľke salónu. A spoliehať sa na to, že v minulosti si niekomu pomohla, rozumej darovala si veci, ktoré si sama nepotrebovala a teraz to vrátia, je naivné. Tí ľudia už možno zabudli, možno majú naďalej finančné problémy a možno len netušia, že dar sa v tvojom ponímaní zmenil na výmenný obchod. Jediné riešenie situácie je okamžitý návrat k normálnemu pracovnému pomeru, čo odmietaš, prípadne predaj jedného bytu, z čoho by si určite získala niekoľkotisícovú hotovosť na prekonanie tohoto obdobia. Toto odmietaš tiež a radšej smeruješ k tomu, že ti časom pribudnú dlžoby a ešte sa hráš na hrdinku a si nepríjemná a ironická. Tak veľa šťastia.
Mna by velmi zaujimali ceny. Lebo ja si važne vyberám podla ceny. Maser je super má cenu 20eur na pol hodinu donedávna mal 15 ale tak asi musel zvyšit a nechty 25 eur gelove zvačša jedna farba niekedy aj take dvojfarebne všelijake vlny tam si niekedy priplatim 3 € maš podobne ceny alebo?
Neviem odkial si ale napriklad by som oslovila nejaku čo ma vačšiu popularitu na tiktoku aby ta probagovala. Kamoška podotýkam vyštudovaná psychologička ma takúto zálubu a propaguje podniky oni jej za to daju trebars že može vždy prisť zadarmo na kávu alebo mala zadarmo domino pizzu, spravila by som niečo také daj jej zadarmo nechty, masáž a nech ťa spropaguje
@anonym_autor tvoja situacia nenastala zo dna na den, treba mat realisticky pohlad na svet a ked vidis, ze ti podnikanie nejde, tak zahodit hrdost a ist pracpvat. Podnikanie nie je pre kazdeho. Nespominas otca deti, ten tiez nepracuje? 🤷🏼♀️ je smutne, ze citis krivdu, ze ked pomoc potrebujes ty, tak zrazu ju nedostavas, to chapem, ale musis sa vzchopit a ist jednoducho makat.
Ja mam 2 male deti v skolke (jedno nema este ani 3) a jednoducho chodim do prace, co si ma kazda matka povedat ze ani nezacnem pracovat, ved deti su chore…a do kolko rokov by som potom mala byt doma, lebo este aj skolaci byvaju chori 🙈
@anonym_autor tak si nechajte salón ale nechty nerobte keď sa vám to neoplatí. Inak otvoriť v dnešnej dobe salón krásy keď už je pomalí fakt na každom rohu..
Ďalšia vec, mate dva byty -mate viac nezn ktokoľvek iný nehnevajte sa na mňa inokedy tu píšu mamičky ako majú vyžiť z 20e na týždeň a vy ste na tom fakt super.
Je to len taky výkrik do tmy..
Pracovali ste roky na dobrom poste, prácu si nájdete raz dva vo vašom obore aspoň kým sa znova nepostavili na nohy. Držím palce
@anonym_autor Poradím ti s propagáciou?
v niektorych momentoch života človek potrebuje aj fňukať, ked nema na živobytie alebo nema od koho pomoc...včera som pozerala tu energopomoc, ze nasa užasna vlada zas vybera z penaženiek ludi, 100€ mesačne je dost, alebo ako za covidu ludia prežili, nechapem
tu sa maju dobre len bohači..nikto neprotestuje, nikto neštrajkuje..a tiež, že nikto nikomu nepomôže...je pravda, že v núdzi poznaš priateĺa..
Nema zmysel rozjímať, komu si pomohla a kto nepomohol tebe. To je zbytočné a nijako ti to nepomôže. Pomôže ti jedine zamestnať sa a makať. Svoju energiu zameraj na hľadanie práce, ostatné je história.
@anonym_autor co tak zavret salon a robiť nechty doma, maserky a kozmetiku pustiť . Moja nechtarka kvôli vysokým nákladom zrušila salon a robí nechty doma. Spravila malý kút v byte a tam ma všetko. Odpadne ti dochádzanie a platba prenájmu.
@anonym_autor co tak zavret salon a robiť nechty doma, maserky a kozmetiku pustiť . Moja nechtarka kvôli vysokým nákladom zrušila salon a robí nechty doma. Spravila malý kút v byte a tam ma všetko. Odpadne ti dochádzanie a platba prenájmu.
@lakebabe presne tak aj ja tak chodim

NA JEDNEJ strane je dobre predať byt ked človek nema z čoho na druhej strane teraz minie peniaze a v buducnosti by z toho bytu mal zisk toto je otazne, netlačila by som zbrklo na predaj bytu to ešte može olutovať... peniaze sa rychlo rozkotulaju a nebude mat peniaze ani byt
ja by som byt predavala ako poslednu možnosť, ked už nebude mat naozaj ako prežiť
akurat nechapem, ked niekto zarobi trojku, nevedieť sa obracat,,,ti ludia musia mat vysoke školy, jazyky ovladať, väčši rozsah možnosti a zavolani na pohovor, lepšiu prax, lepši životopis, to absolutne nechapem, ako sa taky človek nevie zamestnať..jedine, že je prekvalifikovany, inak nič
jeden riaditel, ktory skončil riaditelovanie či starostu dokonca spachall samovraždu, lebo on zastupcu robiť nebude..čo je toto za chore zmyšlanie...ako som spominala, človek je flexibilny, hlavne ked ho okolnosti pritlačia