icon

Ťažkosti s domom

14. mar 2023

Pred dvomi rokmi sme s manželom kúpili dom, predtým sme bývali u jeho rodičov. Chceli sme sa osamostatniť a mať svoj domček. Máme 2 deti. V rámci možností aj financii sme dom pomaly prerábali. Samozrejme boli aj ťažké chvíle, no videla som že manžel moc není na práce okolo domu. Aj keď túžil mať dom nechcel byt. Bývame v dedine kde není kanalizácia, ťaháme žumpu. To sa mu vôbec nepozdáva. Je to na pláne spraviť kanalizáciu len nie každý s tým súhlasí a ktovie kedy to obec vlastne spraví. Zakaždým manžel nadáva že musí ťahať žumpu, že nenávidí to tu. Že to nedáva nevedel koľko roboty bude okolo domu a chce to predať a vrátiť sa k rodičom kde nemal s ničím starosti. Ťažko sa mi to počúva. Nechcem odtiaľto odísť, už sme sa tu zabyvali. Deti tu majú škôlku školu, ja prácu. No nepáči sa mi ani to ako sa manžel správa. Neviem čo s touto situáciou. Keď sa niečo nedarí snažím sa mu to vysvetliť že nič není len tak, že každý musí sa starať o dom, že práca sa nespraví samo a pod. No ťažko s ním.

belllinka
14. mar 2023

Niektore pisete, ze je bezne vypustat zumpu do zahrady? To sa akoze vykope jama a tam sa to vypusti? Nesmrdi to? To tam potom aj pestujete zeleninu a pod.?

angela85
14. mar 2023

No som z dediny,máme tu žumpy a nevylusraju ju do záhrady,chodí fekal. No nehovorím že všetko ide do žumpy,ale záchody určite. My ideme do čov.tu je kanalizácia veeeelmi vzdialená buducnost

mamula20
Odpoveď bola odstránená
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
autor
14. mar 2023

@mamula20 Príklad trávu kosim ja aj o deti väčšinou sa starám ja.Zumpu taha každý mesiac aj menej, máme malú žumpu tak treba častejšie.

katarinka89
14. mar 2023

@tinkavvv neviem kde ty žiješ ale na dedine toto robia všetci

tinkavvv
14. mar 2023

@katarinka89 zijem v civilizovanej dedine, nikto tu nic nevypusta. A chodima na chatu do odlahlej casti slovenska a zazila som len raz v jednom dome nieco podobne.

kabinka11
14. mar 2023

@katarinka89 nerobia, bývam na dedine, mame čov. Neviem si predstaviť s prepáčením vypúšťať hovna na pozemok. Fuj.

veronikaszabova
14. mar 2023

@tinkavvv tiez byvam na dedine a neviem o nikom kto by to robil. Fuj. Keby to robil moj sused, tak ho nahlasim..az mi je zle.

ingush616
14. mar 2023

Neviem, ale nepočuli ste o tom že sa dajú kúpiť take baktérie do zumpy že po ich zucinkovani môžeš to vytiahnuť do záhrady napr…

mamula20
Odpoveď bola odstránená
autor
14. mar 2023

@mamula20 Kurime plynom

zuzana76
14. mar 2023

@katarinka89 moji rodicia maju dom na dedine a nie nerobi sa to, pride auto a zumpu vytiahne

angela85
14. mar 2023

@ingush616 tak o takých tabletkách vieme,aj sme ich používali,ale ani po ich použití nemôžeš žumpu vyťahovať na miesto kde sa deti hrajú či do záhrady,stále obsahujú nebezpečné baktérie,len to menej smrdí.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
belllinka
14. mar 2023

@katarinka89 my mame chalupu na dedine, ale vsetci si davaju vyvazat zumpu. Mozes mi prosim odpovedat na otazky, co som dala vyssie, ze ako to funguje? Ci aj nieco pestujete a tak?

autor
14. mar 2023

@ingush616 Také tablety občas kupujeme.
@mamula20 On by chcel kachle na drevo že to by bolo lacnejšie, no ja o tom nechcem ani počuť, ešte drevo chystať a kupovať bordel z toho by bol všade.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
zuzana76
14. mar 2023

Manžel nedospel a správa sa ako velke decko, normalne vazne by som s nim hodila rec, ze toto takto nie, bud sa bude spravat ako manzel a otec rodiny, alebo teda ty tiez koncis so starostlivostou o neho, nech si perie a vari sam. Nemohla by som zit s takym clovekom. Ze vratit sa spat rodicom na krk, ktori maju mozno 70 rokov, nech sa oni staraju o dom. Tak mal ist do bytu, zvazit na co ma energiu a schopnosti, nie silou mocou dom, lebo on chce dom a potom sa nestara.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
lilope
14. mar 2023

@autorka máte aj studňu? U nás roky susedia vyvádzali žumpu na ich pozemok až kým sa v obci nezriadila kanalizácia. Okrem pravidelného smradu nám aj znečistili dovtedy nezávadnú studňovú vodu vhodnú na pitie. Keď rodičia dali spraviť rozbor vody a vyšiel zvýšený obsah dusičnanov, už sme ju na pitie/varenie nepoužívali, len ako úžitkovú. Tak pozor aj na vodu ak vo veľkom v obci žumpujete na svoj dvor.

autor
14. mar 2023

@lilope Máme studňu na dvore no zatiaľ to nevyužívame. Chceli by sme to spraviť časom na polievanie.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
lilope
14. mar 2023

@autorka my sme dlho nemali obecný vodovod, tak pokiaľ máte a nie ste odkázaní na studňu, tak je to fajn. K mužovi čo povedať? Je lenivý. Veď pri dome je vždy nejaká práca a práve to je na tom to dobré, že sa človek nenudí ako v byte. Keď mu tá práca okolo žumpy tak vadí, tak nech si platí za odvoz fekálií a nehundre.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
olimuc
14. mar 2023

Tvoj problem nie je zumpa ale manzel … ked budete mat kanalizaciu, bude treba kosit travu atd … mas sikovneho svokra, ale o co je on sikovnejsi je tvoj muz lenivsi. Boli ste dlho v rodicovskom hoteli tak nie je zvyknuty byt chlap. Pokial bude hundrat posli ho k rodicom a zakaz mu pozerat do mobilu. Vsade sa ludia pri domoch usmievaju, lezia pri bazene alebo jedia na terase … fotky su krasne… len na to aby clovek nemusel na dome makat treba mat cash na personal. Tak nech sa zobudi a dospeje … kachle a krb su romantika ale mas ten isty Problem € alebo robotu …

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
lilope
14. mar 2023

@zoro9836 však to som napísala. Autorka má ale problém celkovo s lenivosťou manžela, obstarávanie žumpy bol lem príklad. Prakticky na všetko od výmeny žiarovky až po kosenie trávnika si môže ako lenivec zaplatiť a potom nemusí robiť na dome nič, no zrejme nie je taký solventný, aby to zvládol pokryť.

lujza123
14. mar 2023

Toto su také debilne dedinske zvyky .... Hovná si vylievat do záhrady, smeti vyvážať do lesa, v kotloch a peciach páliť všetko co horí, mačence a šteňatá topiť (lebo však kastracia je drahá).... Proste sedlač...

zoro9836
Odpoveď bola odstránená