Ťažkosti s domom
Pred dvomi rokmi sme s manželom kúpili dom, predtým sme bývali u jeho rodičov. Chceli sme sa osamostatniť a mať svoj domček. Máme 2 deti. V rámci možností aj financii sme dom pomaly prerábali. Samozrejme boli aj ťažké chvíle, no videla som že manžel moc není na práce okolo domu. Aj keď túžil mať dom nechcel byt. Bývame v dedine kde není kanalizácia, ťaháme žumpu. To sa mu vôbec nepozdáva. Je to na pláne spraviť kanalizáciu len nie každý s tým súhlasí a ktovie kedy to obec vlastne spraví. Zakaždým manžel nadáva že musí ťahať žumpu, že nenávidí to tu. Že to nedáva nevedel koľko roboty bude okolo domu a chce to predať a vrátiť sa k rodičom kde nemal s ničím starosti. Ťažko sa mi to počúva. Nechcem odtiaľto odísť, už sme sa tu zabyvali. Deti tu majú škôlku školu, ja prácu. No nepáči sa mi ani to ako sa manžel správa. Neviem čo s touto situáciou. Keď sa niečo nedarí snažím sa mu to vysvetliť že nič není len tak, že každý musí sa starať o dom, že práca sa nespraví samo a pod. No ťažko s ním.
@lujza123
lujza123
•
Dnes o 22:37
Toto su také debilne dedinske zvyky .... Hovná si vylievat do záhrady, smeti vyvážať do lesa, v kotloch a peciach páliť všetko co horí, mačence a šteňatá topiť (lebo však kastracia je drahá).... Proste sedlač...
1Odpovedz
Ach ty veľka mestanka... Vieš ty, ze eurowea bola odkanalizovana rovno do Dunaja??? Potom na to niekto prišiel.👿Keby tie mestské hoviadka nepokradli prachy na kanalizácie, tak by boli, však?
Spaľovať pet fľaše a bordel je svinstvo, rovnaké ako 31.12 v mestách,kde máte luft ako po bombardovaní, ty trúba Jerichova.
Ked si bola pri topení šteniat, prečo si nezasiahla? Ani ja som nezasiahla, ked saedlak z peeeetrzky vyhodil psa z 8.posch. Proste pipina....
@zoro9836 on ale, ak som to správne pochopila, má problém s prácou okolo domu celkovo so všetkou až tak, že chce práve prerobený nový dom predať a presťahovať sa späť k rodičom. Takže to je o inom, nie o prioritách a že mi nejaká činnosť nie je po chuti, ale jemu nie je nič pochuti. Zbytočne o tom my dvaja diskutujeme.
@zoro9836 lenže on pochádza z domu a tak nejakú prácu už ovládať mal, postupne si mal zvykať na obhospodarovanie domu ako dospelý chlap. Ak ho doma rodičia ofukovali a nič robiť nemusel, tak hold teraz narazil. Aj v byte sa niekedy naakumulujú nejaké činnosti. Práve mám skúsenosti s malými prerábkami, renováciou, tiež treba občas niečo vymeniť, prerobiť, renovovať. A rodičia to za neho budú robiť maximálne do konca života a potom čo bude robiť v tom ich dome, kam sa chce vrátiť. Mne by bolo blbé bývať u rodičov a nechať ich starať sa o celý dom samých, starších ľudí, o ktorých sa, naopak, má postarať už on, pokiaľ využíva ich bývanie a nie sa na nich ešte priživovať.
zumpa do zahrady, cisty hnus ci je lenivy ci nie. A ty toto dovolis? Potom tam pustis deti?
@ahhola darmo prskáš, ťahať si žumpu do vlastnej záhrady aby ušetril za hovnocuc je proste hnus. Pre mňa je sprostý sedlák každý kto vedome znecistuje životné prostredie, to je úplne jedno kde býva. Nechápem ako to tu môžu ľudia obhajovať, že však pohoda, ved to celá dedina robí. ...
Tak mu povedz, nech zarobí viac peňazí a na všetko si budete volat niekoho, kto to za neho urobi 😁
A potom si ľudia kupujú domácu bio zeleninu vymacanu medzi splaskami.Myslela som si, že takéto zverstvá sa už nerobia
" na dedine všetci ťahajú žumpu do záhrady."
To fakt? To v akom stredoveku ste dom kupili? Odtial by som utekala aj bez muza. Nechcela by som zit medzi h*vnami.
@zoro9836 On nechcel ani nechce ísť do bytu, preto sme si kúpili dom že tu má človek súkromie aj viac možností pre deti. No je pravda že je lenivý na niektoré roboty, no na druhej strane ani zaplatiť druhého nechce lebo všetko je drahé. Povie že radšej spraví sám len niekedy sa nedočkam alebo mu musím všetko pripomínať aby spravil.
@lujza123 No ako kto, my smeti vyvážame na aute do zberného dvora aj konáre zo záhrady. Kúriť nekurime v peci lebo nemáme, akurát tá žumpa.
@kabinka11 tam kde sa to robiť dá tak sa to robí....a jasne ze ti sused ani polovica dediny nepríde povedať, že vypúšťajú žumpu a veľa ľudí to má riešené trativodom. A nie mňa sa toto netýka, len píšem že viem o tomto a áno robí sa to bežné
@lilope Tak nejak, doma nemusel nič a teraz musí robiť lebo je vo svojom a niektoré práce nikto namiesto neho nespraví. Ja sa mu snažím pomôcť ako príklad kosiť kosim trávu len ja alebo vymalovala som izby, poskladať nábytok a pod. Alebo viem pomôcť mu a spraviť ľahšie práce.
@mamula20 Ja tak isto mám ako relax keď niečo robím okolo domu.
@viestta Máme 20 arovu záhradu a nevyužijeme celú, deti tam nebehaju až pri konci. Čakáme kedy spravia kanalizáciu, je to v pláne.
@tykat Neviem čo sa nad tým niektoré sa pozastavujete. Nie každá dedina má kanalizáciu, väčšina majú žumpy. Kde som bývala odmala s rodičmi tiež majú rodičia žumpu, svokrovci tak isto majú žumpu. A nie každý volá auto aby mu vytiahli, nie každý má na to financie. Tým pádom robí sa to bežné že ľudia ťahajú žumpu do záhrady.
Ja byť na tvojom mieste z domu určite neodídem,skôr začnite komunikovať o Tom ako si bývanie v dome čo najviac spríjemniť a zjednodušiť,a pomaly to prerábať,viem že to stojí peniaze,ale bude spokojna celá rodina. Mám veľa kamarátok už má iba trávniky so zavlažovanie. Žiadne záhrady,žiadne zvieratá...
lujza123
•
Včera o 23:40
@ahhola darmo prskáš, ťahať si žumpu do vlastnej záhrady aby ušetril za hovnocuc je proste hnus. Pre mňa je sprostý sedlák každý kto vedome znecistuje životné prostredie, to je úplne jedno kde býva. Nechápem ako to tu môžu ľudia obhajovať, že však pohoda, ved to celá dedina robí. ...
Ale ty pochop, ze nemôžeš používať kanalizáciu, ked ju nemáš.
Londýn podkopava Temzu tuším 5m rúru na houna, lebo doteraz používali kanále spred 150 rokov, boháči s kolóniami. Ganga je superstoka sveta a riešia, majú za ci?
A ten tvoj ideál v meste, vieš, ze ta čistička nevie od separovať lieky, drogy, hormóny a všetko to pustas do delty Dunaja? Ako tam k tomu oni prídu, ze tam dorazia tvoje výlucky z antideoresiv, antikoncepcie? Ale vyhlásiť dedinčanov za sedlac, to ti ide. Pritom sk je všetko dedina, ked 5 000 000 obyv ma x miest na svete, ten London ma pomaly toľko, co celá ČR.
Hovnocuc tvoje howna premiestni len v rámci chotára, už som písala na strane 1.,ze by ich mal voziť do čističky. Prečo sa budaj nestará, už je tam nejaký rok a len chobotiny vymýšľa zo smatanom. Plán obnovy... Už mohli byť dediny rozkopane na hounovody. A nie vymýšľať tablety pre dôchodcov, lebo švagor ma firmu a ta bude mať megavývar zo zákazky. 👿
Na toto je lahke riesenie, zavolat si auticko, ktore to vytiahne. Nemyslim si, ze vypustat zumpu do zahrady je v potiadku. Nie ani na dedine to v poriadku nie je.
Nie každý má peniažky na prevádzku žumpy? A potom keď bude kanalizacia stočné budú platiť ako? Lebo aj za kanalizáciu sa platí.
Keď sú taky chudobný nech sa potom idu vyserinkať von do latriny.
Kompostovatelne suché WC, doma nepoužívať žiadnu chémiu, len ekologické čističe, vodu odviesť trativodom do svojpomocnej koreňovej čističky a môžu žiť s čistým svedomim.
vies ako dlho sa udrzia fekalne bakterie v pode? Vies ako hlboko mozu byt splavene dazdom? Vies ako dokazu znecistit podzemne vody? Vies ako daleko mpozu tie podzemne vody dotiect a mozu znecistit studne niekomu inemu? Toto nie, ze je zakazane, toto je bezohladnost nejhrubsieho zrna. Ked vym nezalezi na zdravi vasich deti, je jedno, ale to, ze mozete zabit nejake dieta, ktore sa napije zo studne, ktora je daleko a bol cista az pokial do nej nedotiekli vase sracky.
To, ze sa to robi bezne, neznamena, ze je to v poriadku. Robia to len hovada, civilizovany clovek neposkodzuje ani svoj ani cudzi majetok a neohrozuje ani svoje ani cudzie zdravie.
To s tou zumpou je zaujimave, u nas chodi tiez zumpar, takze to neskonci na nasej zahrade.. to, ze to on potom vypusta na poli je druha vec
Tak toto som este nepocula ze tahat zumpu do zahrady!!! To preco robilte preboha!!! Za prvé extremne s tym znecistujete okolie, je to zakazane!!!! Plus musi to extremne smrdiet naokolo. Keby som vasa suseda tak vas udam toto nie je normalne toto robit. Sakra.

@zoro9836 tak nie každý má mesačne pár stovák eur len tak na vyhadzovanie do luftu za činnosti, ktoré bežný človek spraví sám v rámci trávenia voľného času u seba doma.