Ťažkosti s domom
Pred dvomi rokmi sme s manželom kúpili dom, predtým sme bývali u jeho rodičov. Chceli sme sa osamostatniť a mať svoj domček. Máme 2 deti. V rámci možností aj financii sme dom pomaly prerábali. Samozrejme boli aj ťažké chvíle, no videla som že manžel moc není na práce okolo domu. Aj keď túžil mať dom nechcel byt. Bývame v dedine kde není kanalizácia, ťaháme žumpu. To sa mu vôbec nepozdáva. Je to na pláne spraviť kanalizáciu len nie každý s tým súhlasí a ktovie kedy to obec vlastne spraví. Zakaždým manžel nadáva že musí ťahať žumpu, že nenávidí to tu. Že to nedáva nevedel koľko roboty bude okolo domu a chce to predať a vrátiť sa k rodičom kde nemal s ničím starosti. Ťažko sa mi to počúva. Nechcem odtiaľto odísť, už sme sa tu zabyvali. Deti tu majú škôlku školu, ja prácu. No nepáči sa mi ani to ako sa manžel správa. Neviem čo s touto situáciou. Keď sa niečo nedarí snažím sa mu to vysvetliť že nič není len tak, že každý musí sa starať o dom, že práca sa nespraví samo a pod. No ťažko s ním.
@andrejkap123 ako to fakt nechapem. Tiez mame bohuzail zumpu, lebo v nasej novej casti spravena kanalizacia este nie je a covku nam bohuzial nepovolili. No tahame tak kazde 2 niekedy aj tri mesiace - normalne si zavolame fekal a hotovo
Ked je hovnocuc drahy, tak ani stocne nebudete platit? To zadarmo nebude...
Nie je to nič na čo by sa nedalo zvyknúť a možno vám tú kanalizáciu spravia. On podľa mňa chcel dom, ale s tým, že by sa o všetko čo treba proste niekto postaral. Prečo by sa chcel inak vrátiť k rodičom? Tam by nemal žiadne starosti
Ze si si vzala mamin cecek si musela vediet, uz ked ste byvali u svokrovcov. Neobskakuj ho hlavne...
No a to, ze on chcel iba dom a nie byt, a teraz to chce predat a ist spat do rodicovskeho domu a nie do bytu, tak to uz je len ceresnicka na torte.
A snad nie ste v zaplavovej oblasti, aby vam tie hovna do domu nevovalilo
Strašne sú zavádzajúce tie nadpisy. Problém s domom nevidím. S manželom áno.
@andrejkap123 naši bývajú v takej dedine, keď si volali hovnocuc tak im chlapík hovoril ze su jediný ktorý to robia....
Niektorí taky experti ze to rovno na ulicu vytahovali. Keby to robí nejaký prostoduchy miestny dedko kdesi na lazoch ešte sa to dá pochopiť, ale dedina kúsok od krajského mesta, novostavba, 2 auta pred barakom, proste typické mestské naplavy a po večeroch rozlievaju svoje sračky... Lebo však načo by platili keď nemusia.
@ahhola co ta na danom komente lujzy tak urazilo? za nazvala dedincanov sedlakmi? byvam na dedine, sice patri ako mestska cast pod mesto, ale je mimo mesta, je to typicka dedina, ale predstav si, je tu nastastie kanalizacia a kym nebola, prichadzal fekal. Dokonca aj moji stari rodicia, ktori boli dost sporovlivi, by nikdy toto nerobili, vzdy volali fekalne vozidlo, neviem si predstavit ten smrad, ak to niekto pusta do zahrad, je to aj zakazane, uz ten zakaz, by mal cloveka upovedomit o tom, ze to nie je v poriadku. My ako krajina patrime asi naozaj k vychodnemu bloku s takymito maniermi. Niezeby sa daní ludia nad tym zamysleli, ale este si to idu obhajovat. Je to uplne strasne.
dom nie je absolutne ziadny problem, len tvoj muz to ma nejak v hlave pomylene, ak si myslel, ze okolo domu teda nie je ziadna praca
ak nemate ani vodovod, a pijete vodu zo studne, tak si ju velmi lahko mozete zakontaminovat tym vypustanim zumpy do zahrady.. je to hnus, ked to manzel nerad robi preco si nezavolate auto na vyvoz ? ci vam je zatazko zaplatit 60 euro ?
u nas to robia jedny zgrlosi o dve ulice dalej, ale smrdi cela lokalita ja nemozem vyjst ani von ako ma napina neviem si predstavit ze by sme to robili my..
Ja rozumiem, že ste hľadali robotníkov, ale netreba sa hrnúť do všetkého on je chlap mal to vybavovať on!Nerob veci čo zvládne zaňho ty nie si jeho mama ty si žena.Aj ja občas pokosim, ale sú veci, ktoré nech vybavujú chlapi, lebo potom je z neho taká s....a s prepáčením niečo sa mu nepáči či nejde podľa plánu a hneď by utekal domov ako decko
Ako vidím viaceré ste sa chytili na vypúšťanie žumpy. To som dala ako príklad akú činnosť manžel nerád robí. Takých je viacej ako kosenie trávy, spraviť záhradu s rotavatorom, porobiť dvor, proste barsco. On akokeby fakt nebol na takéto roboty.
@autor nie nechytili, to sme len rozobrali tento celoslovensky problem, to nebolo ani tak o vas. K muzovi sme ti povedali, ze nie dom je problem, ale muz. Ak nie je stavany na takuto robotu, nema financie nazvys, aby si na vsetko volal odbornikov (zahradnika, fekal, stavbarov), tak jedine, co mu zostava je ist do bytu, ale to sa mu nechce. Chce sa nastahovat naspat k svojim rodicom aj s celou rodinou. Ved on ako chlap na plnej ciare zlyhal. Je to nesamostatny a neschopny jedinec. Na tvojom mieste by som sa s nim naozaj vazne porozpravala. Ale obavam sa, ze on by sa nezmenil, ani keby mal prist o vas - manzelku a deti.
Autorka, bývali sme na dedine a nik neťahal zumpu na záhradu. FUJ!
No, nech uz ťaháte tu žumpu kamkoľvek ( aj keď to robíte fakt hnusne, tiez som na dedine ale toto som ešte nepočula) aj tak to muž nerobí manuálne. Maximálne zrejme len nápoji nejakú hadicu na čerpadlo a potom ju zmotá. Keď je lenivý, nech zaplatí...aj tak budete platiť statočné keď dom napojite na kanalizáciu.
pozri sa, vypustanie zumpy je v tomto pripade sico obrovsky problem ale nie podstatny. Vzala si si leniveho debila, ktory nie je ochotny spravit nic a jeho ani hanba nefackuje, ak jeho zena beha po zahrade s kosackou. Najradsej by sa odstahoval k mamicke aby nemusel nic robit. U mamicky mu bolo uplne najlepsie. Otec sa postaral o dom, zahradu ty a svokra ste mu ofukovali rit. Teraz zrazu zistil, ze nie je ani ofukovanie rite ale, a to je vrchol vstkeho, vyzaduje sa od neho aj zdvihnut tu rit a nieco robit. Povedz si sama a uprimne, na akeho dasa ti je chlap v dome, ked ani tu sprostu travu nevie pokosit? Vsak aj tak robis vsetko sama, tak mu zbal kufre, posli ho k mamicke, nech ho ofukuje a ty sa o deti a dom postaras rovnako ako sa staras aj teraz a este budes mat aj menej roboty lebo nebudes obskakovat tu lemru lenivu.
@zuzana76
▪️str. 3....čas 7.12.▪️
Sedlak,sedlak nasadí stromy kvety a iné veci stupidne...🎼🤗
Na co sa hrá ta blbka, všetci sme potomkovia sedlakov, 3 ci 4 generácie dozadu, kedy bolo sk agrarnou krajinou. Otierat si huby o ľudí, ktorý živili jej prarodinu, to je take sedlacke, ako ona celá. Prajem jej v stroji času par hodín v 50.rokoch,kedy išla vrchnosť sedlakom po krku, po majetku, po zdravom rozume... 👿... Dedo mal v rebrinaku kopu sena a ti sviniari v kožených kabatoch mu stuchali do kopy s metrovými drôtmi, ci tam niečo nepašuje---na trase zo svojej role do svojho domu. Pašoval. 2 mechy Zita úplne na dne. Inak by poscipali hladom, KS ich vykostila až na spik...aby bolo pre mešťanov ako je hentá,kvoli takým môj tatko hladoval.
Tiež sa mi bridi rozlievanie srraciek po krajine, vid príspevok o 7.12.
Ale mohla takych nazvať dezolatmi, opicami, na to sme si už zvykli od toho olajna mozgového trustu...ktory môže za to, ako sa nakladá s odpadmi všetkého druhu.
Ja mam iba jednu otazku. Naco ti je taky chlap?
@lujza123 hviezdoslavov?
@ahhola stačí si Slovensko porovnať s českom, už sú pred nami 20-30 rokov. Áno máme mentalitu východného bloku, a preto môžeme snívať o dohnani ČR.
Taha zumpu do zahrady??? To si robite srandu?!! Poznate pojem spodna voda? Nevadi vam, ze sa na tej trave potom hraju vase deti??? Atd atd… toto znie ako rozmydlanie ludi z osady. Byt vasou susedou, okamzite vas nahlasim na zivotne pristredie a obecny urad.
@zmrzlinka2021 Evropská unie nařizuje, že obce nad 2 000 obyvatel musí mít kanalizaci povinně. Jenže čtvrtina obcí, ve kterých žije 501 - 2 000 lidí, ji nemá. U vesnic s méně než 500 obyvateli je pak situace ještě horší. Z dat ministerstva zemědělství vyplývá, že z 623 těchto obcí je na kanalizaci napojeno jen něco málo přes 200.
Asi tak u bratru.
@ahhola ty sa už ukludni, slovo sedlák/sedlač ma viacej významov.... . Sedlák = buran =nevychovany, nevzdelany človek. Nájdeš to aj v Slovenskom slovníku
Krátky slovník slovenského jazyka
sedliak -a mn. -ci m.
3. hovor. pejor. nevychovaný človek (aj ako nadávka)
Nie nemyslela som tým obyvatelov dedin ani sedliakov, farmárov ci poľnohospodárov, ani toho tvojho deda za komunistov...
@andrejkap123 pri Trenčíne.... Ale ono je to asi celoslovenský problém, východ, západ, stred, všade sa nájdu takýto magori
Neťaham žumpu do zahrady tj.nerobí to kvsntum ludí ,zamorit si zahradu dusičnanmi ,chemiou a potom tam pustit deti ,ci nedajboze pestovat niečo ,no fuj.Čo s muzom ? Otvorit brabku a môže ísť k rodičom.
Riadne prasce. Ťahať žumpy do záhrad. Viete ako tým zasvinite spodné vody? Vďaka takymto expertom riešime baktérie v studni. Zavolať si mate hovnocuc, príde, odcerpa. Alebo to vyruesit cistickou. KanaliAciu mozete cakat aj roky, my sme budovali na ulici kanalizáciu sami. A Okrem toho to musi byť príjemná vôňa v okolí. Jedna radosť... Dúfam ze raz si tam niečo aj vypestujes.
Dom.nie je srandicka. Treba sa starať, pracovat a mat na to financie. A aj pravidlá sú nejaké. A je to na dlhý čas zle kým sa všetko spraví, cize vždy sú to nervy. Z 10domov u nás, sa tri rozviedli, dva ešte v rámci stavby, ďalší hneď po tom... čiže je otázne, ci je proste lenivy, nevedel do čoho ide alebo je znechutený a už nevládze.

@andrejkap123 že vraj to robia aj susedia 🙂 no radosť tam žiť