Ťažkosti s partnerom, neustále hádky
ahojte, potrebujem sa inymi ocami pozriet na svoju situaciu, prip.poradit. Dlhodobo som nespokojna v partnerskom vztahu. S priatelom sme spolu cca 4 roky, mame 2rocne dieta. Partner sa prilis nesnazi, aby ma nejako potesil, skor naopak, mam neodbytny pocit, ze niektore veci mi robi naschval. No uz naozaj neviem, ci mam dostatocny nadhlad a ci si to len nedomyslam, kedze jeho rodina+znamy ho vidia ako pohodoveho chlapa, ktory ma sice svoje muchy, ale da sa s nim zit. No nikto z nich s nim nezil... Napr. vie, ze mi vadi,ked prdi v mojej pritomnosti , napriek tomu to robi velmi casto. Znie to asi ako blbost, ale pre mna je tonilustracia toho, ze ma na haku moje pocity. Neustale frfle, stazuje sa, na pracu, na cokolvek, na "blby hokej", ..ale nie je to s cielom najst riesenie niecoho,co ho trapi, ale skor len zhustenie atmosfery u nas doma. Ja uz mam podozrenie, ze ma nejaku uchylku a ma rad pocit, ked ho niekto karha a nieco mu vycita...Ale akonahle to neurobim, tak mi cely den bude strpcovat zivot. Ked ho o nieco poprosim,casto na seba necha cakat, aby som to musela opakovat a vie,zema to vytaca. Necha sa prosit, necha na seba cakat, alebo ma 1000 argumentov , preco by to nemalo byt tak, ako ja chcem. U jeho rodiny sa spravodlivosti nedovolam, lebo ho nepoznaju z tej stranky ako ja. Mali sme jedno sedenie u parovej psychologicky,kde vytiahol veci z minulosti a zacal tam plakat. Podla mna islo len o divadlo, aby ziskal psychologicku na svoju stranu. Isloo to,ze jeho predchadzajuca priatelka zomrela, mala problemy s alkoholom. Stale tvrdi,ze on o tom netusil, ja vsak nerozumiem, ako mozes nieco take nezistit, ked s niekym zijes v spolocnej domacnosti (dokonca len v 1 izbe, kedze zili vtedy este s jeho mamou). Iny priklad - boli sme spolu na dovolenke ,ja na wc, on potreboval ist, tak ma suril, vravim,ze este chvilku a medzitym sa isiel vys*rat za domcek (bolo to v kempe v Chorvatsku). To tiez som mala dojem, ze mi chcel len ukazat,coho je schopny , ked mu okamzite nevyjdem v ustrety. A takychto prikladov je milion. Krpcovi sa venuje,cize ako otec fajn, ale ako partner a spolocnik je neznesitelny. Kolkokrat som bola svedkom,ako sa s niekym pohadal,dokonca mi vravel,kolkych "priatelov"zablokoval na fb. Obcas sa mi zda,ze vo vychove je autoritativny, akk keby potreboval mat pocit prevahy/kontroly nad niekym. Navyse strasne rad hromadi veci, byt mame zapratany, poriadok neurobi - pre neho urobit poriadok znamena popremiestnovat skatule, ziadne vysavanie, zotretie podlah, pozametanie... Robi na polovicny uvazok a jeho jedinou zalubou vo volnom case je sedenie pri pc. Ale nic sebarozvijajuce, len preklikavanie fb, zapajanie sa do diskusii a obcas nejaka pc hra. Vztah nijako nerozvija , keby som nenaliehala obcas, tam stale sedime len doma.
Anj neviem,co chcem pocut, ked sa teraz obzriem, zda sa mi, ze od zaciatku vztahu to nebolo "ono", ziadne zalubene pohlady z jeho strany, ako keby si ma vobec nevazil. Najrozumnejsie by bolo asi ukoncit to, ale byt je jeho a financie na dalsi nemam (ceny v BA su otrasne vysoke) a bolo by to pre mna tazk ebyt sama s krpcom. Rodicia by ma na cas prichylili , ale boli sme tam prvy polrok,ked sa maly narodil a nerada na to spominam, nemala som ziadne sukromie. Prehliadanie a ignoracia jeho spravania nikam nevedie. A zit s niekym,koho spravanie musis prehliadat,aby si bol spokojny - tak ma vyzerat vztah?
Poviem na rovinu že takýchto buranov neznášam a tiež si neviem predstaviť s niekým takým žiť. Preto som sa radšej rozišla.
Späť k tvojej situácii.
Keďže náprava partnera neprichádza musíš vynaložiť viac úsilia na zvýšenie svojho príjmu aby si si mohla dovoliť odísť a platiť sama podnájom či vziať hypo či aspoň zdieľať nejaký byť s podobnou mamkou s dieťaťom, deťmi ako si ty...inú možnosť nevidím. Prípadne skús požiadať na meste o sociálny či mestský byť ak je taká možnosť...ale v BA to bude asi ťažké.
Máš prácu?
mám dojem,že je závislý na fb a viac žije tam,ako v reálnom svete. Preto zrejme ani nehladá prácu na plný uvazok.
Inak to ked takto zena zisti, ze ma dieta s niekym takymto, to je na porazenie.
@wranica
To co zazivas je OK. Po nejakom case chodenia a spolubyvania v spolocnej domacnosti zistujes, ze ti nevyhovuje, nesedí ti, ste odlišní, mate iné fungovanie, hodnoty - toto sa bezne stáva párom počas chodenia a je lepšie to ukončiť.
Zial, urobila si chybu, ze namiesto spoznávania si si s ním spravila dieta a nastahovala sa do jeho bytu.
Dosledky pre teba budu krute, ale proste za chyby sa platí.
Bud zaplatis formou spolubyvania pri cloveku, s ktorym si nerozumies alebo narocneho zivota bez neho, kde bude vela povinnosti na tvojich pleciach.
On sa nezmení, je to on, a vzdy taký bude. Velka skoda, ze si nerozmyslala pred 3 rokmi a s frajerom si si spravila dieta po ani nie roku vztahu.
@apolka77 V BA pre opusteneho rodica, co nema v cistom prijem aspon 1500 je to vyslovne morda...
@zmrzlinka2021 hmmm smutné ale pravdivé
s niektorými vecami poriadne preháňaš... keby sa každá mala rozv. čo si jej partner prdne tak to by už bolo rozv. celé SK... A to nehovorím už o tom Chorvátsku - však čo sa mal pototo keď potreboval? tak si pomohol ako vedel...keby sa mu náhodou stala nehoda tak by si zas len krútila svojim fajnovým noštekom ....
Ale samozrejme ak ti ako človek nesedí - tak to rieš radšej rozvodom... budeš menej trpieť ty, ale aj tvoj partner. jemu by som vytkla prečo nepracuje ako normálny človek na celý úväzok - možno má k tomu nejaký dôvod ,ale z tvojho príspevku som sa to nedozvedela...
@zmrzlinka2021 viem,bývam blízko BA ...mám šťastie mne ex veľmi pomáha finančne..dobrovoľne.
@deti95060810 tak ale keď chlap naschvál prdí pred partnerkou neviem. ...stane sa, sme len ľudia ale niektorí chlapi asi potrebujú zatlieskat keď si uľavia...jednej kamošky frajer pravidelne oznamoval "idem vypustiť krakena" ako mala som dosť....kto je NATO zvedavý? A takých čo vypúšťajú takéto perly no mať doma neprosim
Bohuzial, kratko ste sa poznali a urobili ste si dieta. Poloz si otazku, ci chces takto zit 10-20 rokov....
Ja neviem, ale toto co si popisala, su take bezne veci, nic extremne. Jedine ze robi na polovicny a sedi na fb, to mi pride jediny ozajstny problem z toho, co popisujes. Ale fakt aby ti vadilo, ze si prdne...nevadi ti, ze dycha prilis nahlas ?
Z tvojho popisu mi to skor pride, ze ho nemas rada a vymenovala si vsetko, co robi zle. Ale teda teraz sa skus pozriet na seba. Manzelstvo nie je ako pribeh od Pilcherovej, ze ruzove hviezdicky kazdy den. Vsetky zeny si myslia, ze chlap sa musi spravat tak, ako si ony predstavuju, a ked to tak nie je, tak koniec sveta. Ziadna tolerancia z tvojej strany. Len vyzadujes co MUSI byt. Ale co pohlad toho chlapa ? Ma doma stihacku, ktorej vadi, ked si s prepacenim prdne. Ktorej vadi podla popisu vsetko, co nerobi podla jej predstav. Naozaj chudak. Cakas, ze bude stale vesely, usmiaty, ofukovat ta. No tak vela stastia do dalsieho hladania😁
ano, baby, mate pravdu, poznali sme sa kratko a neviem, co mi na nom tak zaimponovalo, ze som sa rozhodla s nim zalozit rodinu, teraz si to vycitam. Nebola som ani ten typ, co sa hrnie do rodicovstva, tak nechapem, kde som rozum stratila..A su to dennodenne veci, co ma trapia, napr. dnes som sa ho pytala na rozpis prace a on odvrkol, ze mi ho poslal s dodanim "truba". Ja nerozumime, ako moze tvrdit, ze ma miluje a na druhej strane sa takto spravat. Ja by som si v ziadnom pripade milovaneho cloveka nedovolila "castovat" takymito slovami.
Pracu si chcel najst inu, lebo ta aktualna ho nebaví a to je dalsi problém - potrebuje si prepracovat zivotopis na pc a na to potrebuje cas (ktory som mu uz x krat dala, lebo s mal sme chodili na plavanie, kym sa dalo alebo hocikde von), cize aj to mi pride ako vyhivaranie, lebo keby CHCEL, cas si najde, ale jeho odpoved je, ze ten cas som mu nedala JA
teraz som na MD, inac pracujem, ale ako tu niektora spominala, ani zdaleka nezarobim 1500 , takze bolo by to velmi narocne.
A ked sa pochytime, poukazuje napr na to, co vsetko mi pokupil - vacsinou cokolady v cene 1€., ziadne drahe veci (ani to nevyzadujem, ale p pride mi scestne tymto argumentovat).Ked ja spravim nakup,nikdy z toho nerobim ziadne halo. Alebo darceky, co mi dava - bizuteriu , co ma odniekial zadarmo , co sa neda ani predat, lebo bizuteriu a sperky cez bazos snad nikto nekupuje...Mna to uplne uraza. a este opat poukazuje na to ,ze kolko casu venoval baleniu darcekov.. Ja od neho radsej nic nechcem ako aby mi daval veci ,ktorych sa nevie zbavit.
@wranica neviem, ja mám trochu pocit, že nafukuješ, prípadne hľadáš problém tam kde možno ani nie je.
To že prdí. Dobre dá sa to urobiť aj iným spôsobom - ísť na wc alebo do druhej izby, ale ak niekoho nafukuje, má ho roztrhnúť? Píšeš že frfle - na prácu, na hokej. Preboha, takmer každý frfle. Ja som minulý týždeň myslela, že mi vybuchne hlava z práce a v piatok som už bola fakt ako sopka. Nadávať na šport je tiež ok. Sú to emócie, ak ho sledovanie športu baví tak snáď sa môže k tomu vyjadriť.
Trubou ťa síce nemusel nazvať, k tomu by som mu len povedala, že nech ťa tak neoslovuje. Z mojich úst tiež raz vyšlo smerom k mužovi že je trubiroh, obzvlášť keď pri jeho odchode z domu zásadne niečo zabudne. A nemám pocit, že by som si ho nevážila, len nemám vždy nervy na jeho zabúdanie.
Radšej rieš jeho prácu, to je viac tragické ako to čo popisuješ.
A k tým čokoládam - buď rada, boli tu už aj príspevky kedy ženy nedostali nič ani na narodeniny.
@wranica No tak s tebou je ťažko, zásadný problém je, že ty ho nemiluješ. Všetko ostatné sú talafatky. Lenže k rodičom ísť nechceš, lebo by ti tiež určite kecali do výchovy, atď. Sama bývať nechceš, lebo nezarabas dosť nato, aby si to dala. S mužom byť nechceš. Už len počkať na princa Krasona na bielom koni. 🤔
@miska_87 taketo ultimatum som mu zatial nedala, ale rozpravali sme sa uz o tom viackrat. Hlavne, kym to s odchodom nemam premyslene, sa tak nechcem vyhrazat, ale spominala som mu, ze aby nebol prekvapeny, ked zostane sam, lebo raz ten pohar trpezlivosti mozno pretecie..Zakazdym su to sluby, ze sa polepsi a ospravedlnuje sa. Ale ked dojde na "lamanie chleba", tak opat vinu za nedokoncene CV dava mne a mojej neochote poskytnut mu cas... S nim sa celkovo tazko komunikuje ,co som is az nedavno uvedomila robi taku vec, ze pocas debaty sa otoci a odchadzajuc chrbtom este nieco hovori. Pricom odide a ja uz nemam moznost argumentovat. To robi nonstop. Nepozera sa ani poriadne do oci, takmer cela jeho debata prebieha za pochodu, on si nieco robi, otaca sa mi chrbtom a recni. Alebo stoji nado.mnou, ruky vo vreckach alebo prekrizene a rozprava. Akknkeby nemal zvladnute ani zaklady komunikacie s druh, ale to som si zacala uvedomovat az teraz. Ja casto pri tom sa hram s krpcom alebo kojim (cize sedime na zemi/na posteli) a pride mi to nerovnocenne, ked on stoji a takto na mna rozprava. Uz qj to som mu x krat hovorila, kedze on ku mne rozprava akoby z nadradenej pozicie. Ale ked je "rozbehnuty" a nastvany, je tazke sa s nim bavit

No toto sa mi uz len tazko citalo, nieto este aby som si to zazila. Preco nepracuje normalne na osem hodin?