Ťažkosti vo vzťahu kvôli financiám
Ahojte, mám problém. Som s priateľom už cca 4 roky, doteraz bolo všetko fajn. Deti ani iné záväzky nemáme.
Pred pár mesiacmi dostal výpoveď v práci a od vtedy si žiadnu inú nehľadá. Snaží sa privyrábať si (písaním prác a bakalárok, také "fušky"), mesačne mu to hodí v priemere 600 eur. Povedal, že je aj rád, že dostal výpoveď, aspoň má viac času na písanie a jeho práca pred tým ho nebavila.
Posledné obdobie je to ešte horšie, sme z toho obaja v strese, že čo ďalej bude. On verí, že sa to písanie ešte rozbehne. Zaberá mu to veľa času, snaží sa, ale finančný výsledok nič moc.
Ja som normálne zamestnaná, zarobím cca 1200 v čistom, vyžiť sa dá v pohode (nemáme existenčné problémy). Ale situácia ma frustruje.
Ani mňa robota extra nebaví, ale peniaze potrebujeme. Za nájom platil len 1/3, stravu cca 50/50. Nejak som to tolerovala, vravím si, je to len obdobie, bude lepšie. Lenže tak to vyzerá, že tento mesiac na nájom neprispeje vôbec, nemá z čoho.
Bojím sa, že to takto ostane. Že sa mu jeho "práca" nerozbehne a všetko budem niesť na ramenách ja. Nechcem to tak, nie je to predsa fér. Keď môžem, pomôžem. Ale nenechám sa zneužívať. Vstávam skoro ráno, v práci som do 16:00, prídem unavená a on? On sa pochváli, že napísal nejaký sloh a navaril. Inak doma pomáha, to nemôžem povedať krivé slovo.
Čo mám robiť? On so svojou finančnou situáciou tiež nie je spokojný, ale jeho písanie nie je postačujúce. Čakať, kým bude lepšie? A dovtedy budem mulica?
Toto je lekcia pre vas oboch, ty si zistila ze potrebujes vztah z ktoreho stale benefitujes a niesi schopna docasne tahat a on zistil ze sa na svoju partnerku neda spolahnut a pri prvej komplikacii ho posle kade lahsie lebo uz nieje ona ta co benefituje. A to vas zivot este nezacal skusat... Pre vas je to win-win situacia.
Toto je lekcia pre vas oboch, ty si zistila ze potrebujes vztah z ktoreho stale benefitujes a niesi schopna docasne tahat a on zistil ze sa na svoju partnerku neda spolahnut a pri prvej komplikacii ho posle kade lahsie lebo uz nieje ona ta co benefituje. A to vas zivot este nezacal skusat... Pre vas je to win-win situacia.
@anonym_6a081a citas s porozumenim? ja nikde necitam, ze jej vadi tahat domacnost. Ani ze potrebuje benefitovat. Vadi jej jeho lenivost a nezaujem, neperspektiva. Jeden potiahne druheho v case krizy-choroba, problemy, nahla strata prace. Nie vtedy, ked je niekto lenivy a vychcany.

@bomba36 Okej, nedostal priamo výpoveď ale rozviazali s ním zmluvu. Neslovičkár, na veci to nič nemení.
@anonym_autor meni, kvoli podpore v nezam., odstupnemu, odvodom (plati si teraz sam?) atd.
Zakl.otazka preco si nehlada robotu? Kolko ma rokov?