icon

Ťažký návrat k mame po pár dňoch s otcom

evzelinka
16. feb 2014

Ahojte maminy,mam jeden problem a mozno mi niektora poradite co s tym.Som rozvedena a mam 2,5rocneho syna.Sudom je dane,ze jeho otec ho ma mat 4 dni kazdych 8 tyzdnov,pretoze pracuje v zahranici.Problem je taky,ze ked mi vracia maleho,tak drobec strasne vyvadza a nechce ist so mnou :( co mi samozrejme trha srdce.Strasne place,chyta uplne zachvaty a dlho trucuje.Ja v tej chvily neviem ako by som sa mala najvhodnejsie ako sa len da k nemu zachovat.Neviete nieco poradit?Vopred dakujem... 🙂

hradnapani
16. feb 2014

@evzelinka uplne jednoducho zapoj svoju empatiu a porozumenie, lebo deti toho chapu celkom dost. Takze napriklad, aj napriek vyvadzaniu, mu pokojnym hlasom hovor, ze ho chapes, ze je smutny, ked teraz ocina zase chvilu neuvidi, ze to musi byt pre neho velmi tazke, ze ma pravo sa aj hnevat, ze ho chapes. (On proste nevie inak dat najavo svoju frustraciu.). Ale ze o par tyzdnov ho bude zase vidiet, len musi byt trpezlivy a zatial budete spolu a ze ho mas rada. Vyskusaj! uvidis ten rozdiel 😉 Tento pristup zabera aj pri "obycajnom" vzdore.
A hlavne si musis byt ista sama sebou, ze je to v poriadku, ziadne take, ze to budes nejakou lutostou zhorsovat. Proste je to tak...

hradnapani
16. feb 2014

@evzelinka a ked je v tom afekte, tak vtedy len trpezlivy pristup treba. To je presne, ako ked sa dieta hodi o zem, lebo nedostalo hracku. Proste nevnima, nepocuje, nevidi. Musi to len odzniet. A potom sa da na to napojit ta empatia a pochopenie jeho reakcii, ako som pisala vyssie. Lebo samozrejme nemalo by zmysel mu cokolvek hovorit, kym velmi place a hneva sa ci krici - to az potom - mozno vo faze toho trucovania.

janakrnacova
17. feb 2014

Súhlasím s babami hore 🙂 za pomoci tvojej veľkej trpezlivosti si malý zvykne že ti bude vždy od ocka vrátený.

kaktusik007
17. feb 2014

@evzelinka to chce cas... musi si zvyknut... akurat mate blbo navstevy - raz za dva mesiace... to je otec niekto a je mu vzacny a chce byt s nim.... klasika..
vydrz,
@hradnapani ti dobre poradila -- musis mu to proste opakovat, ze otec s vami nebyva a tak... deti su male, ale nie su sproste

lenbea
17. feb 2014

@evzelinka tak skus byvaleho muža poprosiť, ak teda by bol taky ochotny, nech ho on pripravi na Tvoj prichod, aby sa maly tešil. nech aj on o Tebe pozitivne hovori. a malemu treba asi ešte pred odchodom k otcovi povedať, ako Ti bude chybať, a čo budete robiť potom ked sa vrati a že ocko musi pracovať, preto s nim nemôže byť dlhšie. alebo mu doma pripraviť nejake prekvapko a nech sa teši. a najlepšie mu to den vopred povedať, aby sa mal od rana na čo tešiť a aby sa mu tak ťažko neodzcdzalo od otca. no hadam ked bude starši bude to lepšie.