Ťažký rozchod
zdravim..po dvoch rokoch sme sa rozisli s priatelom... dovod neznamy,vraj sa neciti na vztah. znasam to velmi zle, nikdy predtym ma rozchod takto nepolozil .. som este na strednej skole , no bojim sa ze ani na tu sa teraz nebudem vediet sudtredit.. kazde rano okolo tretej sa budim a do rana uz nezaspim aj ked velmi chcem. Robili sme spolu totalne vsetko , vsade. zrazu akoby som ani nemala vlastny zivot, pretoze vsetko je spojene s nim. vsetko mi ho pripomina. A predstava ze bude aj s inou zenou ma uplne ubija.. samozrejme , k tomu vsetkemu som este chudera .. chcela som silou mocou udrzat kamaratsky kontakt, no on odmieta.. vraj aj napriek tomu ze som mu "nijak neublizila". Pri rozchode som velmi plakala, samozrejme pred nim.. zle.. robi si zo mna posmesky,ma z toho neskutocnu atrakciu a skvely pocit ze este aj po tom ako ma odbil som ja ta krotka ,ktora by rada vychadzala dobre. Prezil tu niekto nieco podobne? Mam pocit ze mi z toho uplne prepne..
Zazila som to, tiez to bol moj prvy,moja prva laska...odhodil ma ako handru a ja ako chudera som este za nim.doliezala a on mal z toho vsetkeho srandu...trvalo mi rok a pol kym som sa spamatala a nasla si mojho terajsieho manzela! A az potom ako som spoznala mojho muza som zistila aky debil bol moj ex, ako sa ku mne spraval a ako mi otesal sebavedomie! Za to ti chlap nestoji, ten pravy sa o teba postara a bude sa pre teba obetovavat...tiez som.mala.pocit po rozchode ze mi skoncil zivot,ze sa uz ani nenadychnem.ale az teraz vidim ze to nebola.prava laska! Neviem ci si niekedy citala bibliu ale 1. Korintskym 13 kapitola opisuje krasne lasku a presne taka laska je! Je pre toho druheho a nie pre nas samych...neboj, pride lepsi, teraz.sa.daj sama dokopy a daj tomu cas ;)
Čas to všetko vyrieši. My sme skončili po 4 rokoch z toho skoro tri sme spolu žili. Dôvod bol, že doteraz neviem prečo a asi ani on poriadne (ale áno, bola v tom aj iná). Schudla som dákych desať kíl, dva mesiace som sa nevyspala, našla som si dočasnú náplasť zaňho lebo by som sa bola zbláznila. Vydržalo to tri mesiace, potom som sa odtrhla z reťaze s kamoškami.
Úprimne: zhruba rok som naozaj len prežívala, poriadne si nič z toho obdobia nepamätám. Fakt dúfam, že už nikdy nič tak intenzívne a dlhodobo bolestivé nezažijem. Celkovo mi trvalo dva roky kým som sa cez to dostala a ďalšie dva kým som si niekoho našla. Dosť pri tom zavážilo to, že neviem, prečo sa to skončilo. Mala som občas z jeho správania pocit, že ho ten rozchod aj mrzí ale už to v istom momente nevedel napraviť. A teraz to beriem tak, že hoci ma to svojím spôsobom mrzí, som rada za to, čo sa stalo, uvedomila som si veľa vecí a mám to, čo by som nemala ak by sme spolu ostali a jednoducho život ide ďalej a je krásny aj bez neho 🙂 ale vravím, toto mi trvalo dva roky.
Celé to bolo skomplikované aj tým, že sme spolu pracovali a stále pracujeme. Bola to dvojsečná zbraň lebo postupne som začala rozmýšľať ako som s ním mohla žiť a či bol vždy taký hrozný exot 😀
S odstupom času máme vzťahy fajn, ale opatrné. Keď zamiesili a išli sa brať bál sa mi to povedať, keď som otehotnela ja, tiež som mala strach ako zareaguje.
Znie to ako prázdna fráza, ale čas to naozaj všetko vyrieši a keď príde ďalšia-krajšia etapa v živote aj ti zrazu všetko do seba zapadne a dá zmysel, ktorý teraz možno nevidíš.
@k37
Naozaj nepoznam nikoho kto by si nepresiel v zivote podobnymi sra*kami. Ked je to cerstve tak sa to javi ako cista katastrofa ale tak ako tu bolo mnoho x spominane cas vsetko zahoji. Musis si zamestnat mysel co najviac. Hlavne nehladaj odpovede na otazky, podla vlastnej skusenosti viem ze tie prisli vtedy ked ma to uz ani nezaujimalo.
Aj keby som citila taku silnu lasku ako napriklad Julia k Romeovi ( no nemam iny priklad 😀 ) tak uz len z toho jeho vysmievania sa by som vytriezvela velmi rychlo. To je take trosku sproste z jeho strany.
Drzim ti palce aby si sa z toho dostala co najrychlejsie.
@k37 ahoj, a mozem sa ta opytat, ci vies anglicky? ak ano, poradim ti par super stranok, specialne hlavne jednu, kde su uzasne videa a clanky a strasne pomahaju babe dostat sa cez rozchod, je tam kopa motivacie, veci, ktore potrebujes pocut, aby si ziskala iny pohlad, aby si sa dala dokopy a nakoniec z toho vyjdes mudrejsia a sebavedomejsia a aj sa nieco naucis do budcna, aby ty si bola ta super zenska, ktora z toho vyjde a nie doliezacka 🙂 neboj, tiez som tym presla pred nejakou dobou, kazda z nas 🙂 dolezite je sa z toho poucit, zobrat si z toho to dobre a este nakoniec uvidis, ze budes stastna 🙂
@luzzia jasne, viem 🙂 .. kludne ju sem hod 🙂
.. a zase raz, dakujem za vsetky prispevky.. pomaly ale isto citim ze kazdy den mi je o trosicku lepsie, ale stale mam toho plnu hlavu. Problem je v tom ze mame teraz dost problemy aj doma, a v rodicoch ako v rozhodenom pare som az tak casto oporu nevyhladavala.. skor som podvedome odcupkala stale k nemu domov a travila cas s jeho rodinou. Plus stale sa ma snazil podporovat v tomto.. a teraz ked to skoncilo, zrazu som chytila paniku, ze uz nemam nikoho takeho.. akoze jasne,mam. Ale nanho som bola zvyknuta dva roky.. kazdy den. Je to tazke, prilis som sa nanho upla a teraz mam pocit ze nemam nic.
@k37 ach jo, je mi ľúto, že nemáš doma to zázemie, čo by si teraz potrebovala, mamu, ktorá, ak by nemala problém so sebou a partenrom, venovala by sa len Tebe a Tvojmu problému. Veľmi by som Ťa chcela objať a baviť sa s Tebou ako s dcérou, ktorú som si vždy priala, no nevyšlo, mám syna, ktorý je už dospelý a mňa až tak nepotrebuje...drž sa, som s Tebou.
@k37 co je uplne ze top, najdi si na youtube "Matthew Hussey", toho cloveka fakt uznavam, netrepe blaboly, keci a omacky, to je jedne mimoriadne inteligentny clovek, co sa zaobera psychologiou a vztahmi. Takisto si ho najdi na facebooku a sleduj clanky a prispevky, co pridava, kopec sa toho naucis a precitas si zaujimave veci a este sa aj zabavis, castokrat je velmi vtipny 🙂 plus fajn stranka na rozne clanky o vztahoch atd je http://www.lovelearnings.com/ , samozrejme tych stranok je viac, ale nespominam si takto hned spamati, musim pohladat. daj potom vediet, ako sa ti pacilo 🙂 a drzim palce, vsetko prejde, neboj. a bude este lepsie 🙂
@natalym @k37 nie je to cudna otazka na stredoskolakov? nebodaj niekto ocakava, ze zo strednej skoly budu zrele vztahy. chalani si nejake vaznejsie vztahy hladaju tak najskor na vyske. tiez si pamatam, ze aj do 25tky sa so mnou neraz niekto rozisiel, ani sam nevedel preco. myslim si, ze uz len predstava, ze by s niekym mali byt dlhsie, je pre nich hrozna. je to proste vrchol nudy. no a tiez som to brala rovnako tazko. neviem, ci su aj ludia, co nad tym vedia mavnut len tak rukou. rozchody su vzdy bolestive.
nemalo byt pre mna. pardon za preklepy a teraz spam
@kiwi3 nie je čudná 🙂 keď som ja bola stredoškoláčka, tak som si tiež myslela, že je to navždy, lebo tak to proste má byť 😉 a keď ja milujem ako besná, tak prečo ten druhý nechápe o aký skvost príde keď ma nechá 😝
každý si to musí trochu vyžrať, aby mal na čo spomínať
ja som sa skôr pousmiala, keď autorka napísala, že ju ešte nikdy tak rozchod nepoložil - akoby tých rozchodov boli na každý kvartál jeden, ale to len tak mimo tému
@kiwi3 nerozumiem - veď Ty si sa pýtala, ako môže byť ten vzťah vážny, keď sú len na SŠ, teda tak som to pochopila - ako v závere píšeš, že aj pre Teba bol vzťah vážny...skôr som reagovala na :" nie je to cudna otazka na stredoskolakov? nebodaj niekto ocakava, ze zo strednej skoly budu zrele vztahy. chalani si nejake vaznejsie vztahy hladaju tak najskor na vyske. tiez si pamatam, ze aj do 25tky sa so mnou neraz niekto rozisiel, ani sam nevedel preco. myslim si, ze uz len predstava, ze by s niekym mali byt dlhsie, je pre nich hrozna. je to proste vrchol nudy."...
@k37 nic neboj....sicko prejdze....jak psa motor..... 😉
@kiwi3 už som v obraze, dík. ...potom je na mieste otázka - čo bol dôvod rozchodu z jeho strany naozaj? Nuda...možno áno, že chalani to berú úplne inak v tomto veku, že dievčatá sú v tomto viac emociálne vyspelejšie a teda aj viac trpia....no ale zasa ako kto...môj syn prežíval svoju prvú lásku vo 4.ročníku gympla veľmi zle, dievča, spolužiačka mu povedalo, že
" zostaňme len kamarátmi " , odniesol si to so 40 st. horúčkami a vracaním a až v tej horúčke mi o tom povedal, inak by som to z neho nedostala ani párom volov...trpel vo vnútri ako pes, čo sa prejavilo chorobou.
Och, aj ja som mala ťažký rozchod na strednej a bola to tiež taká katastrofa... Vieš čo mi trocha pomohlo?
Urob si zoznam vecí, ktoré ti treba spraviť, aby si sa od toho oprostila a každý deň urob jednu.
Vymaž jeho smsky.
Vymaž jeho správy na facebooku/sociálnych sieťach.
Spoločné fotky zabal niekde do rarka do pc a ulož si ich dakde - raz si ich budeš chcieť pozrieť, no nateraz to nemaj na očiach.
Pochváľ sa za každý deň, ktorý sa s ním nekontaktuješ - keďže si z teba robí dobrý deň, neprospieva ti to a je ti horšie. Nebav sa s ním, možno niekedy budete priateľia, no dokým sa s tým nevysporiadaš, na to zabudni.
Každý deň, aj keby si nešla von, sa pekne namaľuj a uprav. Len pre seba. Znie to ako kravina, ale so sebavedomím to robí zázraky.
Nájdi si novú záľubu, koníček, a stále, keď naňho budeš myslieť, sa ku nemu vráť. Choď na prechádzky, do fitka, maluj, skladaj origami, pozeraj nový seriál... Je to úplne jedno. Vyplň svoj čas, aby si nebola smutná.
Nájdi si čas na starých priateľov a vyraž von s kamarátkami.
.... a kopa ďalších možností. Nebude to vďaka tomu menej bolieť, ale lepšie ti ubehne čas a bude to znesiteľnejšie. A jedine čas to zahojí 🙂
@kiwi3 tak napr s mojim terajsim manzelom som sa dala dokopy v 3. Rocniku na strednej, hned sme zacali s vaznym vztahom a citili sme ze to spolu dotiahneme aj do manzeltsva....odvtedy je to 7 rokov, stale.sme spolu, 4 a pol roka uz ako manzelia a cakame druhe dieta...a teda hoc sme spolu 7 rokov zazili sme si spolu uz aj dobro a zlo a chorobu a zdravie a stale sa viac milujeme...cize je to individualne, aj vztahy zo strednej mozu byt na cely zivot ;)
@k37 vsetko zle je na nieco dobre a je to velka pravda...s ex som bola celu vysku, rozisli sme sa, lebo opakovane vypisoval kade komu (mozno nielen to) a na mna neskutocne ziarlil, obmedzoval ma, kvoli nemu som si neuzila vysokoskolsky zivot, tak ako by som mohla, no vtedy mi to bolo jedno...ked som ho x-tykrat nacapala, povedala som, ze odchadzam a on ma nastastie nezastavil...par mesiacov na to som stretla teraz uz manzela a zistila som, co je pre mna to prave a dnes uz mame stvormesacneho jakubka...hlavu hore, je to skusenost, ktora ta posunie dalej
Ja som sem pisla príspevok este v decembri tak ako je tebe mne možno bolo aj sto krat horsie..a dneska je to presne mesiac co som od neho odišla a prisla na Sk 16sa vraciam do tej krajiny kde žijem on doma nebude len jeho brat mi da kľúče..našla som si valstny byt spravila som si kurz na kozmetiku a nechty a idem si otvárať vlastný biznis vsetko zle je na nieco dobre..a ano chyba mi a ľúbim ho ale uz ho nechcem lebo viem ze ten človek nebol pre mna hlavne ho nekontaktuj nevolaj nepis a uvidis ze sa ti ozve ten môj je z toho uz v p ze si idem po veci s PSA si myslel ze sa mu budem prosiť a ze nebudem vedieť co s mojim životom a ano boli aj take chvíle ale uvidis ze cas ti pomôže ja Sa po mesiaci cítim uz lepsie a možno o tri si uz ani nespomeniem..vies oni si to uvedomia len vtedy ked ta uz stratia a je neskoro hlavu hore bude dobre !!!
@k37 pozri si toto video, je to od českého psychológa Jeronýma Klimeša o rozchodoch:
https://www.youtube.com/watch?v=4ZFw7ua88bQ
Tam máš návod ako z toho von.
Dôležité je aby si jedla, dostatočne spala, mala pravidelný prísun tekutín, kontakty s ľuďmi a hlavne v tom videu pochopíš - jednak čo po rozchodoch nastáva, ale aj ako prestať na neho myslieť. Drž sa! Si mladá, zažila to každá z nás. Ten Klimeš by sa mal učiť na školách. Vôbec žiadne kamarátstvo teraz, to je akoby si nožom sa vŕtala v rane a tá sa nedá zahojiť. Nekontaktuj, nepíš, ignoruj. A buď pripravená aj na to, že sa môže ozvať a to si veľmi dobre zváž, že či by si skutočne mala o neho záujem.
Ako Ti radia aj ostatné, najlepší liek je čas a zamestnať sa, či už prácou, športom a pod. Jednoducho aby si mala čo najmenej času myslieť naňho. A byť medzi ľuďmi.
Baby mne je hrozne smutno, zase to na mňa prišlo. Spoznala som zopar chlapov, ale absolutne to nepomaha , stale ich porovnavam s nim a akurat mi iba viac chyba. Vsade kam idem ho vidim a nonstop ho mam v hlave . Asi som totalne chora...
ano, mas ho v hlave, ale to prejde...je este skoro na spoznavanie novych chlapcov, maj ich ako kamaratov, cas vsetko vyriesi. Hocikedy ked ti je smutno, tak napis, zapal si sviecku, kup si do postele plysaka, poplac si...ty si teraz zranena a potrebujes aby sa ti zahojili rany...
ja som bola takto tiez zamilovana od strednej ako blazon trvalo nam to sedem rokov, medzitym ma dva krat nechal, myslela som si ze to neprezijem, velmi to bolelo...nakoniec stale doliezol, ale posledny krat som ho uz ani nechcela, pretoze som zistila, ze na svete nie je jediny a ze su aj lepsi chalani ako on. Ak velmi trpis, skus nejaku psychologicku, nejaku knihu, aj toho plysaka na objatie, uvidis, vsetko bude dobre. Ono to uz je dobre 🙂 akurat to teraz este nevies.
Este ked vidim ze uz riesi ine dievcata, mne je z toho tak hrozne ,to je take ponizujuce.. vobec na mna nemysli , ani na sekundu podla mna uz, a to ma na tom stve uplne najviac. Po dvoch rokoch...

@k37 jaaj moja, ked ma jeden pako nechal pred dopisanim diplomovej prace ... tyzen som lezala v posteli a revala. skoro som ju nedopisala. moja stara babka mi nosila jest a kontrolovat ma ... o 5 rokov dalsi keket- uz v praci - sedeli sme pri vedlajsich stoloch. cele sichty som prerevala neschopna robit- a to mam tvorivu pracu. skratka som tiez z tych, co sa musi vyrevat az na dno a potom to prejde 🙂
brigada je paradny napad. zaluby - nevzdavaj sa ich, no rob v inom case, s inymi ludmi ak sa da ... mozno ste spoluziaci, alebos a casto vydate, to je tazke, ale treba sa obrnit. ze si z teba magor utahuje? po case ti dojde, ze takym treba iba opovrhovat. neboj,pride iny, lepsi. drzim palce. a sustred sa na skolu hlavne, nie ze si to pokasles kvoli degesovi 🙂