Tehotenstvo v kríze: Ako ďalej zvládnuť situáciu?
Dobry den.chcela by som sa zdoverit a nasledne poziadat o radu. Som v 27 tyzdni tehotenstva. S priatelom som sa pozname cca 3 roky z toho sme sa niekolkokrat rozisli - vztah na dialku - 300 km. Rozvedeny s dcerou. Po poslednom rozchode som ale zistila ze som tehotna. Boli sme bez seba cca 3 tyzdne. Prisiel za mnou povedala som mu to a prijal to a spociatku sme sa tesili a ja som to brala ako dar lebo inak by som asi len tak nedokazala odis zo svojho rodneho mesta nechat pracu byt rodinu kamosky cely svoj doterajsi zivot. Ale povedala som si ze mi to stoji za vlastnu rodinu ( uz mam 37 rokov) tazke vztahy za sebou a po babatku som tuzila 10 rokov cca ale moj byvaly snubenec chcel len karieru budovat a nemal uprimny zaujem. Fungovali sme na dialku kym som chodila do prace teraz som pn a som tu prisla za nim. On stavia dom sme zatial v najme priatel je nervozny vobec so mnou nic nepreziva je aio skala ked pride domov jedine co ho zaujma je jedlo a televizor a non stop v ruke mobil. Vycita mi ze musi platit najom pritom jeho mama je sama v dome a chcela aby sme tam isli k nej. Uz so mnou ani nespava povedal ze nebude si syna trieskat do hlavy. Mam zachvaty uzkosti a paniky placem cele noci dni on ma vtedy obchadza a nadava mi nikdy ma neobime nic pekne nepovie len ze to so mnou nedava ze mam ist naspat do svojho bytu ze som narusena a mam ist na psychiatriu. Uz sme boli aj na terapii psyhcolog povedal ze to mame obaja tazke inym sposobim. No jeden raz bolo malo. Uz ma aj chytil pod krk nadal mi do pic jebnutych a ze naco som to robila ze som chcela decko ze som si chcela len zajebat este ked som vedela ze s nim nechcem byt. Pritom som bola taka stastna ked som prisla na to a verila ze to ustojime no momentalne uz ani nevien ci ho lubim velmi sa bojim co dalej som sama v cudzom meste nemam tu nikoho nic co som bola zvyknuta. Lezim cele dni v posteli zavreta v izbe nemam silu nic chystat a ani neviem kde je moje miesto a hlavne kde je miesto pre maleho. On tvrdi ze ma lubi ale lasku nevie prejavovat fyzicky a ze nevie so mnou tak prezivat tehotentsvo. Jedibe co ho zaujma su peniaze a dom rychlo dokoncit. To je len tak v skratke. Neviem ci odist domov do svojho bytu - prisla som sem lebo mi uz bolo tazko samej s bruskom ktore rastie- tvrdlo mi byvam na 3 poschodi bez vytahu. Moji rodicia mi nie su oporou nevedia sa s tym zmierit ze som tu. Takto som si tehotenstvo nepredstavovala a tak som tuzila byt matkou ale nie slobodnou bojim sa ze to psychicky nezvladnem - rozchod a porod...
@renka0910 tak skús zahodiť za hlavu chlapa lebo jeho je zbytočne riešiť a tes sa aspoň z babatka,predsa len 37 je vek kedy je to možno posledná sanás a rob vsetko preto aby si nachystala výbavičku .,mysli len na bábätko ,to ta posunie vpred.
Uff, toto je veľmi nešťastný vyber partnera. Najlepšie čo mizes urobiť je spraviť zo seba slobodnú mamičku
Zbal sa a ťahaj preč.
Nejdem ti zbytocne "nakladat" ale od chlapa, s ktorym si sa xkrat rozisla si cakala prilis vela, bezny partner to vacsinou menej preziva to tehotenstvo, pre nich to je take abstraktne, kym to dieta naozaj nepride a u tvojho partnera je to len jasna indikacia, ze zial ste neboli na dieta pripraveni, urcite nie spolu a urcite nie v tomto vztahu, takze nemaluj vzdusne zamky a nemaj nerealne ocakavania, podla mna zial toto lepsie nebude, takze za mna cim skor od neho odist a zariadit si zivot sama, do vztahu, kde otec nadava matke do pic a chyta ju pod krk by som teda dieta naozaj nechcela priviest. Drzim paste!
Ja neverím, že toto môže byt reálne. Že jedna 37 ročná žena by toto trpela, vlastne ani neviem kvôli čomu… čo to dieťa bude mať zo života?
@renka0910 "Uz ma aj chytil pod krk nadal mi do pic jebnutych a ze naco som to robila ze som chcela decko"
- prepáč ale toto je moc.
preč od takého človeka! totoje
nebezpečné pre bábatko a pre teba. Maj viac lásky k sebe, nebud
s takým v jednej miestnosti už nikdy.
...on tvrdí, že ma ľúbi.... nadáva mi do ...., chytil ma pod krk, posiela ma preč, zaujíma ho len telefón, nepriloží ruku k dielu, hovorí, že načo si si to decko robila, .... no to je láska ako trám!
@renka0910 choď od neho preč, uvidíš ako veľmi sa Ti uľaví a myslím si, že aj psychika bude lepšia a bruško bude menej tvrdnut. Budeš na materskej, on bude platiť alimenty a nejako to dáš aj malym.
@renka0910 ty sa máš zbalit a odísť domov a úplne tohto dementa vymazať zo života- ver mi 100x Ti bude lepšie a ustojis to bez neho oveľa lepšie ako s ním. Taký Ťa len bude ťahať dole, a hovoriť Ti aka si neschopná, pritom to vôbec nie je pravda- ten narušený je on.
Zhrniem to … si prilis stara na to, aby si bola naivna a sprosta ako nejaka 17stka. To, ze si mala idealizovane predstavy o nejakom chlapovi, s ktorym mas vztah len na dialku je pekne ale treba sa pozriet realite do oci. Tvoji rodicia by Ti boli oporou, keby si prisla k rozumu. Zbal sa, chod k nim a nechaj si pomoct. Gratuluj si, ze mas byvanie a mas sa kam vratit. Nie si
Prva ani posledna co nestastne vybrala otca svojho dietata … ale mas vyhodu, ze sa na vola a jeho naladu nemusis upinat. Sama to zvladnes lepsie a aj vo vacsej pohode. Nakolko si na PN chod k rodicom, priprav si vsetko aj papierovo ohladne alimentov, docerpania podpory ak si dala vypoved a snaz sa obnovit vztahy, ktore si kvoli blbcovi hodila za hlavu … samozrejme mas aj druhu moznost … ostan a po… r zivot tebe aj tvojmu dietatu … len potom sa nestazuj. Teraz ta chyti pod krk, nabuduce mozno dostanes facku … ale hlavne ze nejaky bude, len aby si nebola slobodna matka 🤦♀️
To je vtip celý príspevok, že??
Boze moj, bal veci a chod. Co bude vyvadzat, ked bude dieta na svete a bude plakat, v noci budit...
Radšej sama ako s týmto clovekom. Bude ti ovela ovela lepsie
Takto sa nesprava k zvieratu, nie este k zene, ktora nosi jeho dieta
Vsetci robime chyby ci zle rozhodnutia. Mas sancu napravit to svoje a odist, kym si este "sama"
uz ked teraz nejavi zaujem, len jedlo, telka, mobil, čo bude potom, ked bábo bude plakať? odsťahuj sa naspät, uĺaví sa ti, žiadne nervy, depresie, stara si dost, zazemie maš, sustreď sa na babätko
To nevadiii, ze nevie prejavovat lasku fyzicky, hlavne ze nervy vie prejavovat fyzicky 🤷🏼♀️ verim ti, ze si si takto nepredstavovala tehotenstvo. No ktora tehotna (aj netehotna) si predstavuje, ze ju partner chyti pod krk a nadava jej do p*č a jeb*nutych… hned rano sa zbal a chod naspat domov. Do svojho bytu, k svojim kamaratom a znamim, k svojim rodicom. Kde je syncekovo miesto? Urcite NIE tam kde jeho mamu zdrapnu pod krk a vulgarne jej nadavaju….
kde je tvoje miesto? co najdalej od debila a nezabudni decku dat jeho meno ... gratulujem k vyberu partner.. ak mas kam ist tak utekaj ... ak nemas kam ist chod aspon k jeho mame-ak je aspon ta rozumna a ochotna ti pomoct
Ja by som s takým debilom nebola ani päť minút...
Uf, baby to tu zhrnuli. Vynadanie a takto vulgárne ok nie je. Chytanie pod krk radšej ani nekomentujem. Tento muž Ťa nemiluje. Ty si sa upla na predstavu mať dieťa, že si prehliadala všetky červené súkna. Ok. Ale teraz ideš prehliadať opäť a chceš do toho priviesť dieťa. Ak si myslíš, že sa on nejako zázračne zmení-zabudni. Jediné, čo sa bude meniť sú jeho útoky a nezáujem. Bude ich viac. Sama si už tak či tak. Odchodom od neho si vybuduješ vzťah s rodičmi, ktorí Ťa naozaj majú radi. Kamaráti, všetko čo si kvôli tomuto dementovi zahodila. Dookola takéto témy a ženy sa nie a nie poučiť. A nikto ma nepresvedčí, že tam signály nebolo už dávno. Len ženy všetko v "mene lásky" prehliadajú. Aj teraz chceš prehliadať, lebo nechceš byť "slobodná mamička". 🤦♀️A tie výčitky s platením nájmu-to keby si tam nebývala nájom ani nič by nemusel platiť. Magor správaním a zameraný len na peniaze. Ľúto mi je len toho dieťatka. Tak veľmi si po ňom túžila a zároveň sa mu chystáš v živote nedať žiadnu šancu, lebo chceš ostať s chorým pacientom. Veď to sa úplne vylučuje. Uf
Nechcem sa opakovať po babach..som tehotná a nejaký kretén zdvihne na mňa ruku a ja dumám, čo ďalej??... už by po mne ostala len dymová čiara??...nebojiš, že ti ublíži?.. bábätku tiež?....nesraduuuuj..
Pokial maš byt, dobru pracu, niečo nasporene a dietatko si dlho chcela, strata partnera nemôže byt pre teba koniec sveta..Ty musiš byt silna teraz..Proste depresie nie..nevyšlo to skúsila si, nič sa neda robit, musiš byt silná pre dieťa a zvladnut to sama, rodičia postražia, ak mate dobre vztahy v rodine
@renka0910 mas 37 a realnu sancu mat dieta ( asi jedine) a ty toto znasas a chces pre svoje jedine dieta takyto obraz rodiny?
Preber sa, zacni si vazit seba a svoje dieta, zbal sa a odid naspat domov
Mas tam rodinu, podporu, pomozu ti nie ako henten blbec, nepokaz zivot sebe ani dietatu
@renka0910 len jedna otázka: Kde si mala oči, načo si sa k nemu vracala, už po prvom rozchode?
Ešte si aj decko necháš spraviť od neho...
Aj predvčerom so pozeral správy v TV
Titulok:
MUŽ SVOJU PRIATEĽKU ŠKRTIL A POTOM JU BIL PÄSŤAMI
Keď niečo takéto vidím, nechápem, ako niekto takýto môže mať priateľku, ale ty si ďalší žiarivý príklad toho, že to naozaj možné je...
Väčšina tu, ti radí: Odíď, od neho...
Ja len skonštatujem:
Od prvého rozchodu, si sa mala od neho držať čo najďalej.
Píšeš, že rodičia, ti nie su oporou, nevedia sa zmieriť s tým, že si tam, podľa mňa sa, ale nevedia zmieriť s tým, že si S NÍM. Zalov vo vlastnej pamäti, a spomeň si či náhodou rodičia neboli šťastní vždy, keď sa dozvedeli ,že ste sa rozišli.
Odišla si za ním, tak už kašlú na to, v duchu hesla, komu niet rady, tomu niet pomoci.
MÁŠ ČO SI CHCELA, TAK S TÝM ŽI A HOTOVO, A ROZHODUJ SA SAMA AKO DO TERAZ. KEĎ SI SA S NÍM STÁLE DÁVALA DOKOPY ASI SI RADY OD NIKOHO NEPÝTALA, TAK PREČO TERAZ?
A netvrď, že si to nechcela, lebo keby si to naozaj nechcela, vykašľala by si sa naňho už po prvom rozchode, a nevracala by si sa stále k nemu, ako taký j.bnutý bumerang.
@renka0910 vies co radsej porod ako slobodna matka ako takyto debil. Chces sa bat o dieta? Ze kedy mu prepne alebo o seba? Akoze vazne???? Zvlada jedno dieta kopec samoziviteliek a Ano nie je to lahke ale este sa srat s debilom 🙈🙈🙈 neblazni chod prec k rodicom, ked bude v praci a uz sa nikdy nevracaj.
Tehotnú či netehotnu by ma chytil chlap pod krk, už by ma v živote nevidel, neviem načo čakáš už si mala byť dávno pred nič sa nezmeni a s prichodom dieťaťa to bude ešte horšie, nechce ťa ako partnerku tak to pochop a bal kufre ešte dnes, radšej sama s bábätkom ako kretenom
A máš vlastne ten svoj byt? Lebo neverím, že ak by si mala kam ísť, tak že by si dobrovoľne zostávala v takomto prostredí, s takýmto chlapom...a nie, neľúbi ťa...myslí na seba a hlavne na svoje dieťa...taký život pre neho chceš? že sa bude pozerať na to, ako otec schytí hockedy matku pod krk, že jej bude nadávať a vyháňať vás?...
Že 3 poschodie a výťah? veď aj teraz si len zavretá v izbe, tak sa vráť do svojho (ak ho teda máš) a tam si lež celé dni v kľude a pokoji aj do konca tehotenstva...
Bože žena, máš 37 rokov a rozum kde???
pekný nervák... a čo bude vystrájať keď sa narodí bábo a noci nebudú podľa jeho predstáv...
inak si myslím že tento pán už nemá vek na malé bábo...
zavčasu odíď kým z teba nebude kôpka nervov...
Uz len to, ze pri vztahu na dialku, rozumej -mal ta na sex- ste sa miekolkokrat rozisli, tak ty si proste ides a zase sa s nim vyspis... a poznas ho 3 roky ale ocividne iba tak z videnia, ako sa hovori.
Ste sa rozchadzali asi pre nezhody vo vybere jedla nie?
No a odist z prace, zo zazemia za tvojim gerojom... no zamysli sa nad buducnostou. Budes matka a priezvisko daj SVOJE!
@renka0910 a takymto mamickam sa potom rodia deti s psychickymi poruchami. Kedze to co citis ty citi aj dietatko

@renka0910 Stačilo mi prečítať, že ťa chytil pod krk. Radšej slobodná matka a kľudná ako nešťastná a bitá. Sám ťa posiela preč. Hneď by som sa zbalila a bežala naspäť domov.