Téma dieťa je u nás tabu
Ahojte, ako ste sa vysporiadali vo vztahu s tym ak ste velmi túžili po dieťati ale váš partner ani pocut? Teda on uz jedno dieta ma, viem asi to bolo pre neho ako chlapa “narocne” no ja tuzim tiez po dieťati a VELMI kazdu noc mam sny s dietatom velmi sa pre to trápim a on to vie dokonca jeden cas ma klamal ze sa snažíme aby mal od do mna pokoj… ako to vnímate vy? Stretli ste sa s tym uz ?
Porozmyslaj ci je tvoja tuzba po dietati viac ako potreba byt prave s nim. Podla toho sa rozhodni. Na dieta ho nezlomis, ked ti predstieral, ze sa "snazi. Pre mna by toto bolo neakceptovatlne klamstvo, ale mozno ty to vnimas inac. Toto je vo vtahu zasadny otazka, v ktorej samaju partneri zhodnut
Rozišla by som sa s ním.
@viestta ja som o dieta prisla ked som bola mlada rodicia ma donútili na interupciu cize toto je pre mna velka priorita a citlivá bolestivá tema pochopím ak sa na to necíti.. no keby sa aspon porozprava so mnou o tom :/
On jedno dieta má a bolo to pre nebo narocne lebo je chlap? :D tak keď sa takto k tomu stáva tak lepšie s ním decko nemať a nájsť si druhého.
@pribinak myslis, ze casom nezmeni nazor? Ma skoro 30…
Ked to tu tak citam, bud aj rada, ze to snazenie nebolo uspesne. Utekaj, mas naviac.
@nataly420 myslim si podla toho ako velmi dieta nechce a užíva si zivot
@cyberk dakujem za nazor <3
@melissa_19 nazor nezmeni, najdi si ineho, naco sa trapit, je to zasadna otazka vo vztahu, to nie je kupim si mlieko jedno alebo dve, dieta je na stalo.....
@melissa_19 vnímam to tak, že sa máte rozísť. Máte úplne diametrálne predstavy o budúcnosti. Úplne zbytočne pri ňom zabíjaš "mladosť". Ach počkaj, vlastne, počkať. Koľko máš TY rokov? Snáď nie 19?
@melissa_19 nemyslím si, on už dieťa má, jeho biologická potreba bola naplnená
keby bol mlady sanca na zmenu nazoru je ..ale muz po 30 uz nazor nezmeni .. on ho proste nechce - takze byt tebou hladam niekoho ineho a nestracam cas .. mozes skusit otehorniet ale je sanca ze s dietatom ostanes sama
@melissa_19 naozaj by ma zaujimalo akym sposobom bolo pre neho to dieta narocne. Zjavne s nim nezije, kto vie preco. Urcite od neho neodisiel preto, ze v noci nespalo a on to mal poprinom narocne. Ten chlap jednoducho nedozrel na rolu rodica a mozno ani nikdy nedozreje. Na tvojom mieste hladam chlapa, ktory bude otcom mojich deti a nie len mojim partnerom. Jedno s druhym sice velmi suvisi, ale nie kazdy chlap je schopny byt aj partnerom aj rodicom. Niektori nie su schopni ani len tymi partnermi byt. Z toho mala co si napisala nejak tusim, ze on patri do tej poslednej kategorie.
Mala som taký vzťah, on obchádzal všetky deti oblúkom na kilometre, a pritom mi tvrdil, že RAZ deti budeme mať…. posledná kvapka bola, keď sa na smrť urazil, lebo on chcel ísť na párty, ale moja sestra súrne potrebovala postrážiť synovca….vtedy som definitívne pochopila, že prioritami sme úplne inde a nebude to fungovať
Nestracaj s ním čas.Ty dieťa veľmi potrebuješ.on ani náhodou.Slusne sa roziď a hľadaj iného otecka.tento to nebude.
@melissa_19 nezmení názor ...len nerozumiem prečo sa nechce o tom ani rozprávať aspoň tak mi to vyznelo...keď ty chces a on nie nič iné Ti nezostane len sa rozísť, alebo nech povie čoho sa boji, prečo nechce...on má čas aj 20 r ty nie
@melissa_19 s tymto chces mat dieta?
Rozid sa s ním a ak chceš dieťaťa a ON nie pochybujem že neskôr zmení názor.Budeš ľutovať aj napriek tomu čo si správila v mladosti že nemáš deti.Chlapi TY môžu vždy ale MY ženy veľmi nie.Myslím si že si to nerozmysli stanovisko poznaš.Pokiaľ ON už dieťa má a TY nie určite máš aj TY túžbu.Opýtala by som s aho ešte raz a keby TI povedal možno neskôr aby si ťa udržala a držal ťa v klamstve ukončila by som to pretože vieš že by iba klamal.Skonči to máš na iného ktorý bude tiež chcieť dieťaťa ako TY a nie sebecký že ťa bude klamať .
Velmi pekne dakujem za názory… dost ste mi pomohli 🙂
@melissa_19 Rozist sa a dat si pozor pri vybere dalsieho partnera, zena tuziaca po dietati niekedy velmi znizi svoje naroky. Toto je naozaj velka prekazka a o par rokov budes pravdepodobne rada, ze si s nim nezostala.
Ak ides do manzelstva/vztahu su temy v ktorych by ste mali mat obaja jasno. A tema deti je na 1.mieste. on nazor nezmeni, mozno pod hrozbou ukoncenia vztahu- no pktom mu dojde,ze ho vlastne ani nechcel a opusti vas. Najdi si pre svoje dieta otca, ktory bude svoje dieta, a jeho matku milovat,ochranovat a hlavne chciet. Este mas cas.
hľadaj svojmu potenciálnemu dieťaťu iného otca
s takým chlapom by som nedokázala žiť...
Starať sa o dieťa je dosť náročné, aj pre tých, ktorí deti chceli. Ak je už rovno nastavený, že nechce, tak nejaku pomoc od neho ani nečakaj.
A ďalšia vec, vidíš, ako sa k svojmu dieťaťu správa. Stretáva sa s ním? Venuje sa mu? Chcela by si, aby bol tento človek otcom tvojich detí?
Podľa mňa, čím starší, tým ma človek menej energie obskakovať dieťa a behať s nim po ihriskách. Je fajn, že ti to narovinu povedal. Buď to akceptuješ, alebo nie.
Za mňa, hľadaj lepšieho otca svojim deťom. Je to s nimi náročné (malo spanku, vzdor, choroby, nulový čas na seba na partnera), ale čím su starší, tým sú samostatnejši. Dnes som si zrovna hovorila, že mi to za to stálo mať deti. Podľa mňa nevzdávaj sa svojho sna kvôli nejakému chlapovi
@melissa_19 Ako to chces riesit? Mate uplne nekompatibilne zivotne predstavy. Bud ustupis ty a dietata sa vzdas, alebo on a pojde do toho s nevolou. Vy dvaja nepatrite k sebe.
Tam da proste rozist a najst ineho. On dieta uz nechce a moze kludne spravit radikalny krok, aby dieta uz nemal. Jeden muzov kamos to spravil a zene nepovedal, ze si dal spravit vazektomiu.
@melissa_19 ak by aj zmenil,kolko si ochotna cakat?v tejto veci sa podla mna neda robit kompromis,rozidete sa tak ci tak-ty cim dalej viac frustrovana,co k harmonii nepridava,on bude z toho unikat,ty zacnes vycitat,on mozno odide za inou,moznosti je vela,ale ani jedna v tomto pripade nekonci happyendom pre vas vztah,otazka je kolko to budete natahovat
Ja celkom nerozumiem prečo niektoré ženy chcú prerábať silou mocou mužove názory. Nevyjde z toho nic dobre a ked jedno bolo náročné pre neho, neviem celkom ako by sa to dalo ale Ok, druhé by bola pre vás vzťah asi katastrofa.
Pre mna to bola zasadna vec, ci partner dieta chce, nechce...ci teraz alebo v buducnosti. Tiez uz svoje deti mal.

ako sa da klamat ze sa snazite?