icon

Teta povedala, že mám doma neporiadok a špinu

16. mar 2023

Názor na tetu? Bola u mne zagratulovať malej na narodky a u nás je stále neporiadok nehanbím sa za to mame 2 malé deti, bordel v byte šťastní díte😂 a ona že ľudia sú už stále lenivejši a že tých má najradšej čo hovoria že u nich doma nie je špina len neporiadok že predtým čo sa čistí byt najprv sa musí robiť poriadok 🤣 môj muž je veľmi čistotu milujúci on keď je doma po sebe stále úprace aj často sa preto hádame lebo keď príde domov z prace je doma bordel a nie je navarené..

mpg
16. mar 2023

@reanda Aj ja najprv varím a urobím poriadok a až potom pozerám TV alebo internet. To sú dôležitejšie veci a keď aj nie na 100%, ale aj pri deťoch sa dá niečo urobiť. Takto sa môže stať, že aj tento muž radšej pôjde ako ten prvý.

simona1306
16. mar 2023

@reanda jasne ze sa to da, ale ja aj ked si sadnem ku tej telke tak vzdy daco zbadam a idem upratat .... No ja tiez to mam tak teraz pri rocnej dcerke, ked spi alebo ju muz zobere von, hned idem upratovat, pre mna je to relax :D :D a hlavne dobre na nervy :D

simona1306
16. mar 2023

@evamarek77 aaano, takze nemusi to byt uplne vymysleny prispevok ... akurat ze chuda autorka asi nie je len bordelarka ale aj trocha jednoduchsia zena po mentalnej stranke, ked jej nie je trapne tu vsetko takto priznavat ....

mimi3008
16. mar 2023

Akoze naozaj, ak toto nie je troll, tak potom je to mater roka. Take by nemali radsej mat chudata deti

vroni
16. mar 2023

Bavila by som sa, keby som takych ludi nepoznala. A to hovorim ako neporiadna bordelarka, ktora v pohode v chaose bude cumiet do mobilu. Ale toto uz je humus a nie bordel. Neumyvam dlazky kazdy den, nevysavam a určite nebenam denne s prachovkou. Ale umyť WC dvakrat do mesiaca, to uz sa mi veru žalúdok riadne prevratil. Riad a kuchyna detto...

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
0kristina0
16. mar 2023

Zežerem zachodovu kefu ked toto nie je fake.

anjelikdianka
16. mar 2023

Ja neverím že pri dvoch detoch nemáš čas na upratovanie/varenie.
Ja mám 4 deti a z toho 5 a pol mesačné dvojičky.
Cez den som na nich sama,nemám žiadnú pomoc.
Manžel pracuje,staršie deti sú v škole.
Ale každý deň mám upratané tak aby som sa nehambila ak by k nám niekto prišiel.
Nehovorím že všetko ligoce ale mám popratné,povysávané,kuchyna aj kúpelna je čistá.
Keď nestíhnem navariť tak obed objednám,ale teplú stravu máme každý deň.
Neverím že pri dvoch detoch nestiháš poupratať,odložiť hračky,umyť riad,povysáť a upratať kuchyňu/kúpelňu.
Mne dvojičky sú za noc hore 3x.aj ja som veľakrát unavená ale nikdy by som neležala na gauči ak by som mala v byte bordel ako v tanku.

som_realistka
16. mar 2023

🙂 celkom verím, že to môže byť, proste má iné priority. môj ex mal partnerku, ktorá neriešila "somariny" ale užívala si život a to on chcel tiež, užívala si život tak, že po práci ležala na gauči, lebo bola unavená, neupratovala, veď nie je s ním preto aby upratovala, tak zaplatil gazdinu, a nevarila, lebo ona má obed v práci a nebude tráviť čas pri šporáku len pre neho, lebo jej stačí studená večera. Niekto si to vie zariadiť.

katka700
16. mar 2023

@lenqua_12325 Možno postele neprezliekaju veď matrac treba meniť raz za 10 rokov 🤣, prať netreba keď je oblečenie tak špinavé že chodí samo vyhodí sa a kúpi nové 🤣 ani vysavat vlastne netreba to sa robí až pred maľovaním 🤣 Hlavne že si pani oddýchne. Nebude predsa otrokyňou domácnosti ako putky z MK 🤣🤣🤣

simca06022011
16. mar 2023

@evamarek77 inak presne, toto je zaujimave, ja tiez poznam dve zeny blizencov a obe su bordelarky,a le len doma. Na vonok chodia vystajlovane, vyumyvane, vymalovane, v spolocnosti oblubene a doma je to hroza :D ako aj mne sa stane, ze napr riadim/varim a som v zatentovanom tricku pol dna, ale napr. jedna z nich v pohode chodi v spinavom, je tak, ze oblecenie spinave, vsade bordel jedlo, pradlo... a druha tej by svaby mohli po dlazke chodit, nie je ona otrokyna, ale teda prizna si ze je lemra a ma upratovacku :DD v detstve to bola ale hroza :DD D

drobcek17
16. mar 2023

Ja si myslím ze tieto témy sú vymyslené. Najprv tu jedna písala o tom ze spotrba elektrickej energie v dome ju vyjde 14€ teraz tu ďalší píše ze upratuje raz až 2krat za mesiac. Tak ja už neviem. Ja mam tiež malého syna, ale u nás sa upratuje denne, vysávač ide 3krat do dňa, každý deň umyjem podlahu kuchyňu upratujem večer alebo ráno. Záchody umývam každý deň, prach 2x v tyzdni a aj ekohrasok (uhlie) sem tam dopĺňam do pece a nik mi s tým nepomáha. Manžel pracuje, nemusí upratovať, (aj keď pomáha) len sa venovať malému, doprial mi možnosť ostať s malym doma aj po rodičovskej dovolenke, keďže financuje celú domácnosť a to upratanie a varenie mi príde najmenej co môžem urobiť. 🙂

nikyball
16. mar 2023

Ved ti povedala pravdu tak co je na tom. ? 😀 nechapem co sa ta teda tak dotklo

lenqua_12325
16. mar 2023

@katka700 ach, do piva 😅 pri tej predstave ma zalieva pot 🤣

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
viestta
16. mar 2023

@drobcek17 vieš, tie ženy si pomyslia, že trepeme piate cez deviate keď napíšeme, čo všetko robime. Alebo, že sme úplne vymlete, keď takto "otrocime" vo vlastnej domácnosti. A že je ich celkom dosť to som si 100% istá.

simca06022011
16. mar 2023

@viestta zase ja to chapem, ved nech neotroci, kiez by som to vedela ja vykaslat sa na ten riad. Ale cely den nic neurobit, az tak, ze chlap ide do hotela.. tak to je dost. Ved hracky pozbieram cestou z obyvacky do kuchyne, spracem riad, .. proste bezne veci upracem v pochode, v byte mi to trvalo pol hodinu denne, v dome to mam za ledva hodinu aj s uposlanymi postelami a zapnutymi spotrebicmi, ktore vela spravia za nas...
A ked si predstavim, ze sa dakedy pralo niekde v potoku :DDDD a dnes je vrchol sikovnosti dopravit sa na gauc a chytit ovladac.. a este PRI TOM aj bordel urobit? Vsak my ked mame lemrave dni s dcerou, ani lyzicku nezaspinime. NIe to este bordel. MAx postel uposlat. Otec je v tramtarii a my ideme von, najeme sa von, cumime do telky, leharime... normalka. Keby z jedneho jedla bolo v kuchyni, tak to nikto nenazve bordelom... ale ak sa to tam kopi dni..

svetlonos
16. mar 2023

Autorka,
ja ti napisem uplne inak. Nie ba obhajobu a ani odpoved nepotrebujem.
Ty i si fakt velmi dobre vedoma svojho stavu. Bordel a neschopnost zakryvas za " cool" zenuvmatku pohodackz.
v skutocnosti to v tebe vrie, lebo nikto nikdy v zivote nebude stadtny v permanentnom neporiadku. O spine nehovoriac. Ty sama vies, ze to aka si apaticka a neschopna upratat, nie je ok a zoziera ta to. Zajdi za psychologom a vsetko mu povedz. Ja ti neverim, ze si v takomto stave stastna. Budis, nie kazdy vie vatit a preto polotovary, to zrejme tvoj mm vedel od zaciatku.
Ale tvoje dusevne rozpolozenie je ozaj na psychologa. To ti nepisem ani v zlom, ani ako vysmech. To si doteraz tvoj mm ani ci nk iny nevsimol, ze mozes mat aj iny vazny problem?
Ja jednoducho odmietam verit, ze v bordeli a dlhodobo necistenom byte je niekto spokojny.
A ked to niekto tvrdi, klame a scovava to za - nie som otrok, misim aj relaxovat a pod.

magduska2
16. mar 2023

Pevne věřím,že toto musí být vymyšlená téma...lebo ak nie...tvoja teta je Mega slušná...to co píšeš je humus.Akože fakt nechapem uz tieto "novodobé "emancipované" ženy..lemre lenivé...kedysi žena vařila,obriadila domácnost, deti este aj krávy a pole...dnes jedna baba ani čaj nevie uvařit a ked sa stará o deti berie to ako olympijskú disciplínu 🤦🏻‍♀️ sakra,to kam sme to dopracovali?!
Mne je fakt z takychto žien na grc....aby chlap prišiel z prace do bordelu, nemal navarene? Ja som mala syna mladá...ale vždy som sa snažila doma mať upratané, navarené, koláč upečený.A je to tak správne!Manžel mi vždy v domácnosti pomahal a bol by oporou...ale prichadzal do čistej domácnosti. Z toho čo píšeš je mi na grc...ja som teraz chorá..a nemam síl na rozdávanie no aj tak umyjem zachod,kupelnu,kuchynu..lebo by ma po 3 dnoch piclo..a ty napíšeš ,ze to umyjes raz za mesiac.No je mi na grc 🤮🤮🤮

murka2222
16. mar 2023

Mne povedala bezdetná slobodná švagriná, že mám bordel doma. Mám 4deti ,psa manžel trištvrte roka v zahraničí. Moja odpoveď ak sa nudí a nepáči sa jej u nás môže popratať, poumývať. Ja len budem rada. Neurobila nič ani nekomentovala viac 🙈.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
zorkahorka
16. mar 2023

Neverim. Skratka neverim. 🙈🙉🙊

lavender273
17. mar 2023

Zeny. Naco driete klavesnicu? 😄

dusankomoj
17. mar 2023

@evamarek77 heeeeéj aj ja som blíženec a mám upratané,vždy! 🤣🤣😍 Lenže ja si nemyslím,že 4r je maličké a nemusí upratať po sebe. Keď vládze roznosiť veci po dome,tak to dokáže aj opačným smerom. Tak isto nieje pravda,že s detmi sa nedá nikam ísť. Ja som s deťmi vybavovala úrady,pohreb,nákupy...a s prvou bez auta. Autorka sa jednoducho musí spamätať a zodvihnúť zadok od TV.

nikdenikto
17. mar 2023

Hnus, ty si fakt lenivé prasa 🐷 ja mám 4 ročného a 8 mesačnú. Tiez nie som úplne na poriadok že všetko musí byť tip top, tiež sú hráčky po dome kde kade ale vysávač robotický je zapnutý skoro každý deň+ja bysavam a umývam zem poriadne aspoň raz týždenne. Umývačka denne ide, varím obdeň. Vôbec sa necítim ako otrok domácnosti veď dieťa mi spí doobeda a poobede. To ako fakt necháš to bábo loziť po takej špinavej zemi napríklad. Lebo podľa toho ako upratujem/neupratujes máš doma špinu tak ako ti teta povedala. Ona tiež už podľa mňa nepríde, a nie ako to ženy radili, že nevolaj ju. Stavim sa že sa u vás cítila nepríjemne v takom brajgle.

eva8
18. mar 2023

Však si písala, že máte len neporiadok, nie špinu. A na záver, že manžel prespí radšej inde, než by mal po tebe a deťoch špinu upratovať. Čo robíš, okrem pozerania televízie a robenia si prehľadu na koniku, kto koľkokrát prispieva a neprispieva každý deň? Máš zlatucke bábätko, že sa budí len 1 - 2 x za noc. Ak si neustále unavená, zajdi k lekárke, aby vylúčila nejakú chudokrvnosť, prípadne neurologické ochorenie Ak by sa našli zdravotné problémy, vylúčila by sa tvoja únava z lenivosti. V septembri ideš do práce? To vieš, že budeš musieť 5x do týždňa vyjsť z domu a nielen 1 - 2-krat, ako to zvladnes? Nie si otrok domácnosti, ale si starostlivá mamka, zvládneš to, únava prejde, keď budeš mať dobrý pocit, že si niečo spravila. Len si nevieš zorganizovať čas, skôr na to sa opýtaj, ako všetko (nie všetko sa dá) stihnúť. Uvidíš, aká budeš na seba hrdá, miesto bytia nešťastnou (nazlostenou?), Že tete sa nepáči špina a neporoadok

jaskolka
18. mar 2023

@simca06022011 tak zase aj ja som blizenec, a kamoška mi minule povedala, že ako to robím pri dvoch malých deťoch, dome a záhrade, že mám vždy tak čisto a upratané. A to zvykne chodiť "len tak" málokedy dopredu sa ohlási, čiže fakt nebolo to tak, že zámerne pred návštevou by som riadila.

simca06022011
18. mar 2023

@jaskolka ale ved jasne, ze sa to neplati na kadzeho 🙂)) len ma zaujala ta nahoda :DDD

mamkalentedkova
18. mar 2023

Tak očividne si neschopná ,keď si celý deň doma a nedokážeš navariť a musí ti jedlo nosiť svokra ..keď ku mne príde svokra ,vždy dostane najesť ona odo mňa a to varím takmer denne .Denne zotriem prach ,povysavam a umyjem podlahy ,prebehnem umývadlo,vaňu ,wc a drez v kuchyni ,sporák pretriem po varení ..myslím si ,že ak sa pravidelne vykonávajú tieto základné činnosti,zaberie to denne nanajvýš hodinku a pol -2 .Postavím obed ,kým sa varí vysajem a poumyvala , a ostatné robím priebežne.Stiham sa venovať aj malej ,ísť a ňou von,nakúpiť ..áno hračky tiež bývajú rozhádzané ,ale malú učím už teraz ,že ak si dojrrsli,farbičky sa musia uložiť ,ak sa dohrá so stavebnicu,tak isto ju uložíme naspäť..jediný bordel má chlap vo svojom kútiku v špajzi,kde má svoje pracovné náradie a syn v izbe ,kde má stále rozhádzané oblečenie ...má 14 ,už by si to mohol upratať aj sám .Ja len pozbierame prádlo síce do práčky .Mne samej by vadilo,keby sa moje dieťa hralo na špinavej podlahe,kúpalo sa v špinavej vani ..Áno jasné ..mávame opackany sklenený stôl v obývačke ,lebo aj keď ho utriem niekokkrat denne ,mala ho vždy zapáčila,sú odtlačky jej prstov na zrkadlách ak je to bordel ,tak máme bordel tiež .Utieram ich každý deň ,ale opavka ich proste stále ..Nevidím dôvod ,prečo by sa to všetko nedalo stíhať,kým som doma ..keď sa vrátim do práce ,na 12tky,tak to bude iný masaker .Keď je žena doma ,všetko ostatné je len výhovorka .Stavím sa ,že máš čas pol dna sedieť na Facebooku alebo Instagrame ,kukať videá na tik toku ..ale upratať a navariť nestíhaš 🤦‍♀️. Keď to rieši už aj muž ,asi ma pravdu aj teta

som_realistka
18. mar 2023

@murka2222 😀bezdetne slobodne svsgrine považujú za bordel aj to keď máš na gauči neposkladanu deku, a v obývačke položenú na koberci krabicu s legom, podotýkam všetky súčiastky boli dnu, ale aj to vadilo, tiež som povedala ze môže prísť upratat