Tety nechcú volať dieťa ako si prajú rodičia
Mám 2 ročného syna. Volá sa Matej. Rok sa volal Martin. Tak sme mu zmenili meno lebo som.sa s nim nedokazala stotoznit. S manzelom ho voláme Matej, Matejko. Vsetci clenovia rodiny si na to zvykli. Byvame u nasich kde ziju aj tety dvojicky. Ma s nimi velmi dobry vztah. Volaju ho Maťko. Viem nieje to zle ale paci sa nam ked dieta volaju tak ako sa vola, ziadne skratky. Chceme aby bol Matej ked bude velky. Volaju ho tak aj medzi ludmi. Bojim sa ze ludia si zvyknu a v dospelosti bude Maťo. Poprosila som ich aby ho tak nevolali no obidve na mna vybehli ze ho budu volat ako oni chcu. Je toto normalne ze niekto ide povedat matke ze nebude volat dieta ako si praje. Máte s tym niektora skusenost ? Dakujem 🙂
@kamatopo Už len to, že tomu nešťastníkovi zmenila meno po roku, je priam choré :(
@domi247 Mali sme mať synčeka, ktorý by sa volal Matej. Žiaľ prestalo mu byť srdiečko. A dala by som všetko za to,aby ho niekto oslovil Maťo.....
@mandarinka555 no mňa osobne by to ani nenapadlo a počujem to prvý krát. 🤣
@domi247 moj syn sa vola Matej, a mozno 2x sa stalo ze ho niekto oslovil Matko, v 1.rocniku na zakladnej sa ucitelka opytala ako ho ma oslovovat on ze Matej a tak ho oslovuje aj ona aj spoluziaci. Tak ako ho budes volat a predstavovat ty, tak by ho mali volat aj ostatni. Ja som za to, aby sa deti oslovovali tak, ako sa volaju - Martin-Martinko, Veronika-Veronika, alebo potom tak ako si to zela samotny uzivatel mena.
Mám syna Silvestra. Voláme ho Silvovi,Silvusko,Silvester. Moji svokrovcov dlhodobo ho oslovovali Silvik😩😩😩a teda aj všetky svokrinej kamošky a známe🙈nenávidela som to....keď som povedala že sa mi to nepáči z trucu mu na prvé narodeniny dali urobiť tortu s nápisom "Silvik" dnes dedko už nežije. O chvíľu budú dva roky. Všetky poklady sveta by som dala za to aby ho oslovil Silvik....aspoň raz....lebo druhorodeneho nevidel ani ako začal chodiť. Ten si ho už nebude pamätať. Sú veci dôležité a veci absolútne nedopezite. Utried si priority

@dzejn80 som mala spolužiačku už na strednej, predstavila sa ako Ľuba, volali sme ju tak a zrazu pri rozdávaní vysvedčenia, že Eliška😁ale rešpektovali sme všetci a celé roky bola Lubka