Tlak na rozhodovanie o druhom dieťati
Prosim nepripominajte ludom ze maju mat druhe dieta. Nevycitajte im ze prve dieta potrebuje surodenca. Potom sa rodia v poradi druhe deti, ktore su “z povinnosti”. A ked to rodicia nezvladaju trpia vsetci. Dnes je tazka doba a rodicia maju vyssi vek tak im nepridavajme starosti ked im ani nepomozeme
V živote ma nikto nedonúti mať ani prvé, nieto ešte druhé.
@marhulka13 no a kebyže máš 2 dievčatá tak neskončia…
Autorka, ty si sem prisla len rozduchat vasne? Lebo zalozis temu a absolutne si nereflektovala na nic, ani raz. Ani to ci tento vykrik do tmy sa teba konkretne tyka...
Takze len v skratke-1.reci okolia ta nemusia absolutne trapit, odbi jednou vetou, ze je to tvoja sukromna vec, do ktorej je ich nic, a to nech by ti to obuchavala o hlavu rodina, susedia, ktokolvek. 2. Nauc sa postavit sama za seba a nastav hranice ludom, co sa snazia ti urcovat zivot. 3. Ak uz to druhe dieta aj mas, nesprav rovnaku chybu ohladom ich "natlaku", ked budu ti hustit za 3tie😄🙏 a za 4. nabuduce, ked zalozis temu, aspon reflektuj a napis trochu blizsie info, lebo z tohto mala vybuchu by ti ani vlastna mater neporozumela🤷♀️🙂 Vela stastia
Ako mi moze niekto nanutit aby som mala dalsie dieta???? Nechapem tomu? Pokial to teda nie je partner/ka co by spravili aj nieco co by obycajne nespravil (aj take sa stava) ale mimo toho - ako ma moze donutit mat dalsie dieta kamoska/suseda/svokra, ktora sice moze byt otravna s jej ohranou pesnickou ako by niektor mal mat taky a taky pocet deti ale neexistuje aby ma donutili mat dalsie deti🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️
@marhulka13 no a kebyže máš 2 dievčatá tak neskončia…
@biba_18 a chlapcov ešte horšie. Ved kto sa o teba v starobe postará? Ale toto sa ešte dá. Ovela horšie je pýtať sa bezdetneho páru, načo čakajú a prečo nemajú dieťa. To môže riadne zraniť
Autorka pre boha veď to je tvoja vec koľko budeš mať detí , čo si obliekaš , čo ješ .. ľudia sa budú vždy starať a montovať do druhých taká je doba tyký je svet. Nerieš každú hlúposť kto ti čo povie , ži život podľa seba ži a nechaj žiť.
@anonym_2c9a77 viesco neviem kolko rokov si na MK ci budes vediet, ja uz velmi vela ale co si pamätam tak taku mladsiu Nataliu a este manzelku tusim Araba 🤔. Potom uz take kočky co pridavali denne fotky na profil a po hejtoch alebo nie peknych nazoroch na ne odisli a zas vo velkom prisli. Z tych novsich neviem ako sa ,,volali" ani keby ma rezali. Ci su tu teraz neviem, ja velmi malinko pozeram plochu.
Vseobecne to bolo myslene na zeny ktore to nezvladnu. Ja uz beriem mk so vsetkym vsudy . Ano, nieje prijemne citat vysmech ale ked Ti to casto krat pise ustavicne dookola zbabelo anonym tak je to ine ako ked Ti to niekto povie osobne a vies si z toho nieco zobrat ak je to na mieste a skutocne ide o problem s Tebou a nie somariny ako suche ci kremove kolace a pod.
@ivik4 ja si tie nicky vobec nepamatam a to som tu dlho. Viem ze greensea, mamelka, rebekamarkusko pridavali fotky, a boli stale hejtovane. Ostatne ani nepamatam.
To akože ako sa dá "donútiť"? 🤔 ty si mala druhé dieťa lebo ti to niekto kázal?
@anonym_autor 🍿🍿🍿O chvíľu tu očakávam najväčšiu obhajkyňu jedináčikov a odporkyňu suchého pečiva na Modrom koníku 😂😂😂 Kto uhádne, o koho ide? 😂
@anonym_365b7f Vsetci vieme o koho ide.
@anonym_autor ak niekto rodí deti, lebo mu to odporuca okolie, mali by mu zobrať občiansky preuksz
@anonym_autor 🍿🍿🍿O chvíľu tu očakávam najväčšiu obhajkyňu jedináčikov a odporkyňu suchého pečiva na Modrom koníku 😂😂😂 Kto uhádne, o koho ide? 😂
@anonym_365b7f ja netusim
V akych ubohych kruhoch sa pohybujete, ze toto furt pocuvate 😂 to su matky tak labilne, ze im taketo primitivne spravanie okolia natolko vadi, ze furt sa chodia sem vyplakat? Nepochopim toto 🫣
@cyberk no nepochopis, kym nie si v kozi druheho.
Uvodny prispevok beriem ako prevenciu
- neprehovarajte druhych
- nedajte sa ovplyvnit.
- ochrana deti
- ochrana stastnej rodiny

Ideálne anu nedýchajme aby sme sa nedotkli citov niekoho, pripadne, aby sa niekto necítil pod tlakom, že musí tiež dýchať.