TMuž nechodí do mojej rodiny. Tolerovali by ste to?
Chcem sa opytat tu zienok..ako by ste riesili taku siruaciu kedy muz vobec nechodi do vasej rodiny.
Mame dve deti...su to ich stary rodicia...krstny rodicia...
On ich nemusi...
Jednoducho nechodi nikam..narodeniny.meniny.Vianoce.nic.
Co by ste robili?
Da sa to tolerovat??
Dakujem za odpoved
@puskaruka to si ty a tvoje prežívanie ona je iná a očakáva ine🙂
Zaujímavé koľko ľudí netúži ani cez sviatky byť so svojou rodinou.
@bellinda76 chces mať skrátka rodinu spolu nemusíš nič vysvetľovať.Ja by som bola na muža nahnevaná, že narobil dosť zlého pokazili sa vzťahy a nevie sa prispôsobiť či odpustiť či svoje ego krotit.Ved to nie je kazdy tyzden v nedelu obed u svokrovcov.
Niektorí ľudia sú tak zadubeni tvrdohlaví svojski, že
@bellinda76 že to musis rešpektovať, ak nechce nechce...
@bellinda76 Ahoj kedze som necitala celu diskusiu neviem co za tym je...som ale nazoru ste rodina mate dve deti a aj ked sme kazdí clovek iny mali by sme sa tolerovat...myslim ze by sa patrilo aby chodil ale ako pisem neviem co za tym je ....ak je to len zato ze ich nemusi(nema rad) myslim ze by to mal prehltnut a prisposobit sa....deň za dňom uteka život je krasny tak nech sa to u vas napravi ..drzim palce ☺
@eliska13 "Zaujímavé koľko ľudí netúži ani cez sviatky byť so svojou rodinou."
My napr. cez veľkú noc pravidelne chodíme k moru ... keby bolo na mne, aj cez vianoce som radšej na pláži alebo na lyžiach, ako na návšteve u rodiny. Kvoli deťom sme však doma, aby mali tradčné sviatky. Ked o pár rokov odrastú, asi radšej budem cestovať preč...
Nejde o to, že by som rodinu nemala rada, ale stačí mi aj menej častý kontakt.
ja by som to nechala tak, celkom nepíšeš v akom rozpoložení je vaše manželstvo teraz... zdá sa mi, že si si vysnívala viac a to sa Ti nesplnilo... je to cítiť z Tvojho písania... si sklamaná a zároveň nahnevaná..... manžel prestal piť, ale vzťahy nenapravil a zdá sa, že ani nenapraví... nevadí mu, že sa nestretáva s vlastnou rodinou a nesnaží s to ani vyriešiť, aby si vzťahy zlepšili... tak nemôžeš čakať, že si vylepší vzťahy s Tvojou rodinou... proste sa zaťal a hotovo.... v podstate buď rada, že sa vzdal alkoholu a nemáte už doma kvôli tomu problémy a zbytočne netlač na to, aby sa "priatelil" s Tvojou rodinou... predpokladám, že ho to mrzí, ale jeho tvrdohlavosť nepustí a neprizná si, že svojim konaním ( alkoholom ) vlastne všetky vzťahy narušil... to sú taký ľudia, nepriznajú si vlastné chyby a tak zbytočne "týrajú" ľudí okolo....
a co keby sa vo vasej rodine (rodicia, surodenci) zaviedla norma, ze sa skratka pri vasich navstevach nepije a neponuka alkohol? NIE JE NA TOM NIC TAZKE. sorry, je to len len hlupy slovansky zvyk na vsetko pripijat a vynukovat alkohol - a dokonca sa urazit, ked niekto nechce vypit 😠. sice my sme doma boli zvyknuti navsteve ponuknut stamperlik, ale len jeden, a v muzovej rodine chlapi si daju pivo, ale svokra je absolutne protialkoholova, takze ani to pivo nerada vidi (zas je az fanaticky proti alkoholu - ale vzdy lepsie, nez opak).
proste s rodinou len tak posediet, pokecat o zivote a tak. stacia chlebicky, zakusky ci ine fajnotky, chlast byt absolutne nemusi. taku hodinku-dve by mohol zvladnut prezit aj tvoj chlap, par formalnych otazok na zdravie atd... a hodinka zbehne, navsteva odfajfknuta a na par tyzdnov klud.
a este citam o nejakych detskych oslavach narodenin... ved ako pisu baby, oslavte to pekne doma v uzkom kruhu, a ked pojdes s detmi k rodicom, oni im mozu zablahozelat vtedy.
nemyslim, ze z tych oslav treba robit vedu, to su take novodobe zvyklosti. teraz budem za zlu, ale ked mali ludia viac deti (4,5 a viac) a stari rodicia viac vnucat (okolo 10), urcite sa neusporiadavali take velkorodinne oslavy. ved to by sa nerobilo nic ine, len behalo po oslavach a kupovali darceky. a na to nie je cas ani financie. a ani to nie je potrebne. zatelefovovat, poslat pohladnicu, nejaku sladkost, ok... ale vymyslat dary 10 vnucatam na narodeniny a meniny? 😀
@fefe123 pravdive..presne si napisala ako to je
My k mojej rodine chodime.a muz ich ma.rad...k muzovej mame ja nechodim.Dost mi ublizila a je strasna zakeracka.Naj by bola ak by sme sa rozviedli. Takze.ja.k svokre nechodim a.k muzovej rodine ujo je v zahranici takze nie ale volame si piseme,a muzovi krstny ich navstevujeme cca 2,3x do roka...muz to toleruje a nema s tym problem,lebo vie ze ich vztahy v rodine su dost komplikovane a ine....taze tak
@bmuller je to dobrý názor.Ale má to jeden háčik.To by človek ktorý abstinuje nemohol chodiť ani do obchodu , ani do reštaurácie , v podstate nikam kde je alkohol.Otazka abstinencie je sila vôle.A presvedčenia že to že abstinujem mi dáva do života iba pozitivne situácie.Ak okolie vie že si abstinent tak ťa nebude ponúkať.Nieje hanbou byť abstinujúci alkoholik.Je hanbou byť alkoholik.
@bellinda76 Pozrela som aj staršiu diskusiu a nemôžem pochopiť, prečo si mala ešte druhé dieťa s takým človekom ? Čakala si na zázrak ? Povaha človeka sa nezmení, aj keď chlastať prestane 😢 Je frustrovaný, nešťastný a vybíja si to na všetkých dookola ☹
@sueevelynka mas pravdu, urcite ze v restike ci obchode alkohol okolo vidis... ale priamo ta neponukaju, takze je na sile vole si ho nevsimat, neobjednat a nekupi. ale pozname to napr. na (slovenskej) navsteve... mnohi pani domaci vitaju navstevy so stamperlikom a zazila som uz aj slova o "tom, ze ich urazis, ked si nechces dat". proste v kazdej rodine su ine zvyky, tak zavisi od tej konkretnej, ak maju rozum a svoju dceru radi, tak flasu pre nimi ani nevytiahnu, nebudu sa pytat, ci si niekto neda poharik, a ponuknu kavu ci caj bez komentarov o alkohole, skratka sa budu bavit normalne akoby alkohol neexistoval. no ale ako vravim, v niektorych je vynukovanie stamperlikom neodmyslitelne a nevychadzaju v ustrety potrebam navstevy, ale svojim tradiciam 😠 🙄 (samozrejem, to nemusi byt uplne pripad rodiny autorky)
@cecilia68 povaha človeka je daná genmi.Zmení sa jeho správanie.
ja si myslim, ze deti by mali svoje sviatky oslavovat predovsetkym doma s rodicmi a ostatna rodina by sa k vam domov mala pozvat...nie opacne..a to ze nechodi rad na navstevy, to by som tolerovala..
ahoj určite b som to tolerovala..Hoci to nie je moj pripad...Ale z mojej rodiny mame takýto pripa ale opacny ked žena nechodieva k svokre pojde ale celý čas sedi v aute a caka🙂
Aj ja mam takeho svagra a tiez k nasej rodine nechodi a my to uz berieme akosi automaticky. Mali sme krstiny a sestra bola no on nie. Nie je to preto, ze by nas nemusel, ale on je proste taky a zvykli sme si a aj sestra.