Tolerancia verzus nezáujem
Rozmýšlam, kde je v partnerskom vzťahu Tá hranica medzi toleranciou a nezáujmom. U priateľa mi to posledný čas prekáža. Nezaujíma ho kde som, čo robím a už vôbec nie s kým. Napr. vzdy spolu obedujeme už 2 roky a ja mu zrazu poviem, že dnes nejdem na obed. Nejdem ani na další deň (proste výnimka, musela som) Viem blbosť jeden obed hore dole, je to len príklad, ale on sa ani nespýta prečo .. kde ideš .. s kým. Zamrzí ma to. To iste večer alebo hockedy stačí keď mu poviem “niečo mám”. Bola som v lete na dovolenke, vedel že s rodinou pri mori, ale nejak ho ani nezaujímalo, že kde to je, ako ideme, kedy presne prídem. Rozprávala som sa otom s ním, tak že on je veľmi tolerantný človek a verí mi, nemá dôvod ma “kontrolovať”. No ja to považujem už za nezáujem. Možno preháňam. Na druhú stranu, mne to teda určite jedno nieje. Pokladam to za úctu a rešpekt povedať tomu druhému kde som a s kým, taktiež to čakám od neho, no samozrejme som za stíhačku. Ako to máte Vy? len mi prosím nepíšte, je to len priateľ ak sa Ti nepáči vymeň, snažím sa to riešiť, pochopiť. Ďakujem 💙
@zuzanalila20 *rôzni
💛 To ma mrzí. Vôbec som ťa tým mimochodom nechcela uraziť, dúfam, že ti to tak nevyznelo. Skôr som chcela poukázať na to, že si zaslúžiš od partnera viac.
Samozrejme, len ty vieš, aké sú ďalšie aspekty toho vzťahu, či sa rozprávate o budúcnosti alebo to dva roky len tak nechávate plynúť, len ty vieš, aké sú jeho dobré vlastnosti, pre ktoré si ešte s ním. Ja by som sa zamyslela nad tým, ako by asi reagoval, keby sa vám narodilo dieťa. Či by aj k nemu mal taký laxný prístup.
Tak nabuduce mu povedz, ze ides na obed s Petrom. Ak sa ani potom nespyta tak este mozes skusit zahlasit ze ides na dovolenku s Petrom... ak ani potom nezareaguje a bude nadalej "tolerantny" tak vies na com si.
Zase téma mládežníčky, že priateľ nejedná, ako si to ona predstavuje? No, lebo je chlap. A pokiaľ nie je žiarlivý, čo tvoj nie je, je mu jedno všetko to, čo píšeš. Lebo je chlap a myslí inač, ako ty očakávaš. Príručka pre ženy nezanalé mužskej psychiky: kniha Muži sú z Marsu, ženy z Venuše. Tisíckrát doporučovaná🙉
Ja som asi taká istá ako tvoj partner, neviem prečo, ale nepotrebujem vedieť o všetkom, asi aby som nepôsobila že moc vyzvedam a tiež som sa stretla s tým, že to, áno, aj chlapom vadilo, ževraj som sa o nich nezaujímala 🤷♀️ mne to tak neprišlo, pýtam sa keď treba
V dobrom mu vysvetlí čo ti vadí, ak je taká povaha ako ja tak to pochopí a bude sa snažiť napraviť to

@zuzanalila20 žiaľ asi to tak bude, aspoň ja to tak vnimam a preto sa nadtym pozastavujem. Nemyslim si, žeby ho táto predstava ako si opísala vyrušovala a vlastne ani nemám čo k tomu už napísať pretože to je 100% pravda. Z komentárov tu mi príde že je to vlastne “v poriadku” pretože iba rôzny ľudia vnímajú veci rôzne ale podľa mna v partnerskom vzťahu nieje v poriadku mať takto ťažko “naháku”