Totálna vyčerpanosť po fyzickej a aj po psychickej stránke
Ahojte ,
som v 15 ročnom manželstve, máme tri deti vo veku od 9-15 rokov, čo sa týka sebaobsluhy sú samostatné . Manžel je priemerný , žiadny zázrak ale zas nepije , nefajčí , nebehá za ženami, je skôr submisívnejší alebo možno aj nie a nechce sa mu niesť zodpovednosť. O všetkom rozhodujem vlastne ja , lebo keď sa ho aj na niečo opýtam tak mi povie vždy urob ako ty chceš a aby bolo dobre. Deti v domácnosti ako tak pomáhajú , ale všetko musím zopakovať asi 5 krát a to každému jednému a až potom sa niečo urobí .
Pracujem , mám veľmi časovo nárazovú prácu , čiže raz je toho menej a raz až do zvracania a opakuje sa to v mesačných cykloch .
V poslednej dobe som nesmierne vyčerpaná a to ako fyzicky tak aj psychicky. Dnes som sa napríklad musela vrátiť autom z polovice cesty čo som nebola schopná odšoférovať ku klientovi , bola som tak nesmierne unavená že som sa bála že to niekde napálim. Neviem či ma vyčerpáva muž neustálym prenášaním zodpovednosti na mňa alebo deti ktorým musím všetko opakovať až následne vypením alebo je to spôsob života aký vediem alebo je to všetko spolu . Najradšej by som sa zbalila a odišla na týždeň , dva niekde kde budem úplne sama a nebudem nikoho vidieť a ani počuť a mala konečne trocha kľudu .
V podstate ani neviem ako to mám riešiť aby som nebola za kravu pred deťmi , mužom ale ak to bude takto trvať dlho asi niekde skolabujem . Nakúpila som si vitamíny a tie aj poctivo beriem ale nejakú extra zmenu nebadám. Dnes keď som si nachvíľu ľahla asi 5 krát sa mi otvorili dvere a vždy ma niekto prebudil kvôli kravinám až som sa nakoniec tak rozzúrila že som kričala ako pominutá , asi prvýkrát za tých 15 rokov.
Prosím ako by ste toto riešili vy, čo by ste robili na mojom mieste. Za každú radu budem vďačná.
Ja si myslím, že autorka je v prvom rade veľká perfekcionista. Chcela mať kariéru, múdre deti, ktoré majú športové koníčky a manžela, ktorý tiež nie je domased. To že športuje jej vôbec nevadí. Ale takto na všetky strany mať všetko dokonale jednoducho nevychádza. Napríklad rozvod nechce lebo to by už zostala len karieristka s deťmi. Ale nič nie je dokonalé. V názoroch súhlasím s miadi. A osobné si myslím, že deti príliš zamestnáva a tiež konštatovať že dieta musí voziť na jeho aktivity asistentka svedčí dosť o jej neschopnosti ukocirovat rodinu. Skrátka nie je všetko dokonale a nepôjde to tak ako si myslela a očakávala.
Mnohé čo tu “nechápete” autorku, a všetko by ste si šikovnejšie zariadili čarovným prútikom, pochopíte keď sa po materskej/rodičovskej dovolenke vrátite do prace ( kde sa pracuje hlavou, čiže nie je to že 15:00 padla a čistá hlava, kde sa očakáva istý výkon cieľ ). Deti podrastú nároky na servis s nimi tiež narastie, už nebude potrebné len dat jesť umyt a dat spat.. ale v škole písomky Atd.. vtedy vtedy mnohé pochopíte. Kým ste na MD a si myslite koľko toho máte veľa... neskôr pochopíte aká je MD brnkacka oproti životu neskôr, kedy sa povinosti vynásobia riadne. Prajem vsetkym, nech sa Vám dari všetko, a nie že sa MD život záľuby ukončia a ste odkázané už len stat pri hrncoch. A aj to treba a stále 🙂 popri všetkom.
@loliki "Tu krásne vidieť ne/schopnosť tolerovať názory iných." Napisem za seba... Fandim autorke, myslim ze dobre vie ako sa dostali az sem. Dokonca trochu súhlasím aj s miadi, ze autorka si za to moze aj sama, lebo vzdy vsetko urobila za muza. A on si casom velmi zvykol. Myslim, ze si to uvedomuje a sebareflexia jej nechyba. Tolerujes moj nazor? Asi ano (dufam). Ale miadi tu vo svojich viacerych postoch dupe nohou ze ona ma INY nazor (tvoreny z nie celkom dobreho pochopenia: nie 16 rokov ale 3-4 co je dost podstatne, autorka nepodala ziadost o rozvod). Clovek by povedal, ze svoj nazor len obhajuje. Ale ak svoj nazor prezentuje nepriatelsky voci autorke, direktivne, arogantne a nejak nechce prihliadat na to cim argumentuje druha strana, tak to naserie. Preto sa do nej zeny pustili. Opravila by som ta.
Tu krásne vidieť ne/schopnosť tolerovať direktivne názory iných.
@matabb73 áno aj materská a nočné vstávanie sú ozaj náročné... ale vieme ako to myslime. Naše školácky, 4. a 7. Trieda už maju známky uzavrete.. ale ten posledný mesiac bol fakt des.. samé písomky.. skola, že “rok” doma.. mnohí rodičia vedia o čom hovorim. Tento Vik bol prvý konečne voľný oddych... že bez učenia.
@elizabet173 áno nie každá MD je brnkacka.. tiež to poznám. A porovnávam život so školákmi- nie skolka kedy je jesť spat hrať. Varenie? Tak to je potom aj otázka priorít, či mama chce radšej pohodlie ( reštauračnú stravu a skvosty zo školskej jedálne ), alebo domácu stravu ... vždy je život o rozhodnutiach a prioritách. Samozrejme je aj rozdiel, či je dieta 1 alebo viac. Vždy však platí, že manželstvo je o partnerstve a vzájomnej neustálej pomoci a zodpovednosti.
@elizabet173 keď máš 1 a momentalne v skolke, to o čom píšem pochopíš neskôr... a pri viac ako 1 dieťati. Neviem koľko máš. Teraz neriešim teba...vyjadrila som pochopenie autorky. Spamovat to tu inými príbehmi nechcem, vyjadrila som sa dostatočne.
@elizabet173 hovorila som o obedoch- a to inu ako varenú stravu si predstaviť neviem. A jasne, že sa da na viac dni.
Manžel bol gro HO, ja si obed nosim a deti sa stravujú doma ako prídu zo školy. Čiže o obedoch ja hovorim.
@elizabet173 nie nemožné, no náročné... keď žiakov drzia v triedach a nepustia ani na chodbu, aby sa deti nemiešali... a potom je x tried na kope v sk jedálni a to ešte čakajú lebo fakt sa tam nenahrnie cely druhý stupen... tak to už je fakt o ničom.. a veru varím tak, že sa deti s chuťou v klude najedia. V sk jedálni zjedli zlomok.. Takze áno, je to náročnejšie no viem čo jeme a záleží mi na tom. Lebo zdravie je kľúčové. Zajtra mam HO, tak to zladim jednoduchšie. Autorka ma deti väčšie... aj 15r chalana a tiež ho nechce vychovať na rozkoch..a pizzi.. manžel sa jej pýtal či ide varit... teanegeri jedia veľa-mam kolegyňu so synom v tom veku a tam na večeru šaláty či natierky to nehrozí- je veľa. Ok ak jej manžel nevari, mohol jej pomôcť v inom.. všetko sa počíta a o tom to bolo. Pekny vecer
@magnetko Pekne si to napísala. Podľa mňa, ty si v tvojom pisomnom prejave viac direktivna ako miadi. Dokonca som u nej nepostrehla ani aroganciu, len to celé vidí ináč. Bodka. Myslím si, že veľa psychicky a fyzicky vyčerpaných žien nakuklo do tejto témy a podľa vlastnej situácie a skúseností posudzuje celú problematiku. Všeobecne sa na MK ľahko odsudzujú za veškeré problémy muži, pričom nemáme možnosť prečítať si ich názor. Mali by byť povinné manželské poradne ako sú pravidelné preventívne prehliadky.
Ahoj autorka, velmi pozorne som sledovala tvoju temu. Ak mas chut, napis, ako sa vyvija situacia u vas doma.
@romanovic no vyvíja sa vcelku zle. Manžel sa odsťahoval k svojej mame , zobral si svoje veci a žije si ďalej svoj život. Na deti neprispieva vôbec , záujem minimálny. Popravde sa mi aj uľavilo , pretože všetky starosti spojené s jeho osobou odpadli, riešim seba, deti a prácu .
No a na dovolenke som nebola , lebo som nemala kde nechať deti . Ale teraz v sobotu odlietame všetci 4 si oddýchnuť.
Autorka. Som rada. Nech sa ti darí aj naďalej. Či už v osobnom alebo súkromnom živote.
Fuha, nabralo to rychly spad. Zda sa mi, ze je urazeny ako dieta, ktoremu vzali hracku a mysli si, ze nezaujmom a obmedzenim svojho kontaktu s detmi ta vytresta. Utiahne zo svojho platu svoj bezstarostny zivot plny bicyklov a dresov? Nebodaj este vyzivne?
Wow... ale asi sa to dalo cakat. Ty si prestala robit pre neho mamu a tak sa musel vratit k tej povodnej. Ved kto by mu objednaval pizzu?
Vela stastia.
Držím palce. Vyfarbil sa naplno = len JA.
Som rada, že je preč. Užite si dovolenku 🙂
To ako sa zachoval ma absolútne neprekvapuje, aspoň budete mat o jednu starosť menej a viac miesta v garáži po bicykloch😂
Toto som čakala, mala som podobného doma. Aj keď je mi ľúto, že sa rodina rozpadla, bude sa Ti ľahšie dýchať. Prajem peknú dovolenku.
Som prekvapená, to som nečakala že odíde..čo tým sleduje, či trucuje, alebo ti ukazuje aký život by ste mali bez neho...myslím že tento príbeh ešte bude mať pokračovanie. Ako vnímaš jeho odchod?

@miadi Ty si populárnejšia, než autorka sama. 🙂 Ľudia sú strašne ovplyvniteľní, stačí im názor jednej osoby a všetko je jasné. Ja som veľmi rada, že chlapi nemajú podobnú stránku, kde si píšu o svojich manželkách a lenivých deťoch. Mať iný názor, dovoliť si s niekym nesúhlasiť, vidieť veci ináč než ostatní je v podstate odvážne nielen na MK . Tu krásne vidieť ne/schopnosť tolerovať názory iných.