icon

Opakujú deti všetko, čo po nich chcete?

veraaq
Dnes o 16:33

Mamičky čo máte 17,16m deti opakujú po vás? Napr moja vie povedať mama,tata,dede,baba ale keď jej poviem že zopakuj tak to nespravi,len sem tam,že neopakuje po mne vždy,ani zvieratá neopakuje a pri tom vie ako robí havo,krava,auto,mačka..ale zas zo 100x čo poviem zopakuj zopakuje raz🤣ako celkom ma to trápi že nechce po mne opakovať,aj keď viem že to vie,stretli str sa s tým?

anonym_6465cd
Dnes o 16:34

@veraaq asi ju to s tebou nebaví 🤷🏼‍♀️

veraaq
autor
Dnes o 16:35
@anonym_6465cd

@veraaq asi ju to s tebou nebaví 🤷🏼‍♀️

@anonym_6465cd ďakujem za radu😀

anonym_6465cd
Dnes o 16:35
@veraaq

@anonym_6465cd ďakujem za radu😀

@veraaq ber to s humorom

andulka220989
Dnes o 16:36

To sa nerobí tak, že opakuj po mne. Dieťa nie je cvicená opica. Vezmi knihu, hracky, zvieratká a ideš. Aha tu je mačka. Ako robí mačka? Mňau, mňau. A takto. A áno sú rôzne deti, sama ich mám doma. Jeden začal rozprávať až v 3,5 roku a mladšia kecá skoro od roka. Teraz skoro ako 2 ročná vie už spievať pesničky. Ale ja ozaj dennodenne vyberám zvieratká. A aj dcérka vezme knihu a pýta sa : Čo je to?

anonym_5852fb
Dnes o 16:37

Nehovor hlavne-opakuj🙂
Keď dieťa chce ,tak povie
Lepšie je hrou ako tlakom očakávaním
Aj ked povie niečo iné,tak treba sa tešiť

andulka220989
Dnes o 16:37

A áno. Opakuje. Ale v štýle, že ma vidí piť kávu, tak si aj ona varí kávu. Vidí ma tancovať: Keď si šťastný tlieskaj rukami. Tak tlieska rukami. Ale nikdy som na deti nešla s tým, že opakuj to po mne.

veraaq
autor
Dnes o 16:44
@andulka220989

To sa nerobí tak, že opakuj po mne. Dieťa nie je cvicená opica. Vezmi knihu, hracky, zvieratká a ideš. Aha tu je mačka. Ako robí mačka? Mňau, mňau. A takto. A áno sú rôzne deti, sama ich mám doma. Jeden začal rozprávať až v 3,5 roku a mladšia kecá skoro od roka. Teraz skoro ako 2 ročná vie už spievať pesničky. Ale ja ozaj dennodenne vyberám zvieratká. A aj dcérka vezme knihu a pýta sa : Čo je to?

@andulka220989 tak nehovorím jej že opakuj po mne a musíš😀ale tak ako ty hovoríš,kde je havo? Keď neukáže tak ja jej ukážem a sleduje,ako robí havo ha ha sem tak poviem,vonku jej všetko popisujem auto brm,mačka mnau,knizky čítame že stále aj si sama donesie nech jej čítam..ale keď sa jej opýtam ako robí havo tak nepovie

andulka220989
Dnes o 16:53
@veraaq

@andulka220989 tak nehovorím jej že opakuj po mne a musíš😀ale tak ako ty hovoríš,kde je havo? Keď neukáže tak ja jej ukážem a sleduje,ako robí havo ha ha sem tak poviem,vonku jej všetko popisujem auto brm,mačka mnau,knizky čítame že stále aj si sama donesie nech jej čítam..ale keď sa jej opýtam ako robí havo tak nepovie

@veraaq Tak vyznelo to tak. Prepáč 😂 Ja mám deti dve. Prvý knihy neznášal. Druhá denne x krát a pekne si hovoríme čo tam je. Čiže ono to môže byť aj povaha proste. Dôležité je, že rozumie a občas niečo povie.

anonym_d753c7
Dnes o 16:57

Skus pred nou raz tak poriadne zahresit. Bude to opakovat este 3 dni, pred lekarkou, v kostole, v skolke…odskusane, overene

minesasubu

Nikdy som synovi nechcela aby opakoval alebo povedal …..
dieťa nieje papagáj
rozpravala som sa s nim , ukazovala , hravali sme sa aktivity primerané jeho veku a výskedok sa dostavil ked bol čas
odporúčam ti neriešiť
deti sú ako špongia nasávajú informácie a ukladajú si v hlave

januska12323

Dôležitejšie je či to vie, nie či to robí kedy práve ty chceš.

anonym_ceabe0
Dnes o 17:14

Moj konecne ako zacal chodit do skolky zacal pekne opakovat slovicka,co poviem.Ale on si to sam povie,nie ze opakuj po mne to ani za svet.

anonym_ec4921
Dnes o 17:16

Vnučka má 17 mesiacov, a ona je ten typ "papagáj". Opakuje sama od seba čo počuje, všetko komentuje, "číta" knižky. No jej sa tá malá puska nezavrie. Všetko to závisí od povahy dieťaťa, ako sa jej vyvíja a dozrieva nervový systém a rôzne centrá v mozgu.

popcorn2myska
Dnes o 17:51

@veraaq treba si dávať na to pozor,lebo keď zle reaguje na TVOJE vyzvanie,môže časom natruc zle rozprávať. My sme to zažili u tety,jedna jej dcéra chodila do 12 rokov k logopédovi pre tento dôvod.Nie preto,že nevedela rozprávať (prehĺtala písmenko v niektorých slovíčkach)ale preto,lebo ju bavilo oponovať mame takýmto spôsobom Nechodila na špeciálnu školu,dnes má Mgr.titul a rozpráva krásne .

michaela329
Dnes o 18:23

Opakuje, snaží sa napodobniť zvuk - ale spontánne, nie tak, že ho nútim. Jednoducho komentujem všetko, čo robíme, čítame si a on sa zapaja.