Toxická rodina môjho partnera

19. júl 2022

Ahojte. Prejdem rovno k veci. Moj partner ma toxicku rodinu. Kazdy kazdeho ohovara, pred nami o nich, pri nich urcite o nas..... jednoducho aj ked sa casto nestretavame, zle to prezivam. Ked mame mat rodinnu udalost, tyzden vopred ma boli brucho a najradsej by som nikam nesla. Urcite sa tam nezvladnem pretvarovat alebo byt OK, som stale v strese, ze ani nedokazem normalne rozpravat. Velmi sa snazim, ale ked clovek citi, ze sa navzajom nemame radi (pritom na to nie je konkretny dovod, ale ti ludia su falosni, zgrlosi, klamari .....),ide to len velmi tazko. Najblizsie ma caka udalost, kde si vyprosuju, aby sme prisli na cas, dobre ze nie den vopred aj s detmi, ale oni pri rovnakej prilezistosti k nam ani neprisli 😃 chapete to? Aka drzost.... Takze opat zhanam bud super vyhovorku alebo jednoducho motivaciu, ako to prezit v pohode, i ked som sa dozvedela veci, ktore by som im najradsej vyvrieskala do oci, buchla po stole a odisla.... falosnici falosni. Kazdy o kazdom rozprava poza chrbat a keby som to zacala vytahovat, asi vsetkych rozhadam 🤢

kate211
19. júl 2022

Preboha a co ti spravili? Ja si na rodinnych oslavach, ktore nemusim robim zo vsetkych srandu. Vies jak ma neznasaju?

kkovacovak
19. júl 2022

Mám to podobne len som asi iná povaha. Beriem to tak že sú to ľudia s ktorými sa patrí občas vidieť na určitých udalostiach ale mimo toho sa im vyhýbam. Konverzácie som zúžila na deti, počasie a nič čoho by sa kto vedel chytiť. Skôr len také zdvorilostné reči. Manžel sa už tiež poučil a snaží sa nerozprávať o našom súkromí. Jeho to mrzí že sú takí a mali sme kvôli tomu aj dosť konfliktov. Dlho si nechcel priznať že sú takí a skôr sám seba presviedčal že to tak nie je a bol z toho smutný. Teraz to už vidí a nejako trpí so mnou. Ja som ostrejšia a keď je náhodou niekto hnusný alrbo hodí nejakú uštipačnú poznámku tak vraciam úder a už je mi to jedno. Tvoj muž čo na to hovorí?

autor
19. júl 2022

@kate211 😄😄😄 viem si predstavit. Ja taka nie som, ale chcela by som byt! Skoda, ze tu udalost organizuju prave ti najnechutnejsi.
A co mi urobili.....hm....nie je len jedna vec, ale suvislost niekolkych rokov. Neustale pridem a pocuvam na kazdeho, surodenci si vzajomne robia zle a skodia si poza chrbat, sestra by sestru nechala na ulici keby mohla a ta druha je blba dobracka a doplaca na to....ja to nemozem pocuvat, prezivat, z takych veci mi je zle. Naposledy som vybuchla, roztriasla som sa a strasne som kricala vsetko, co som mala na srdci. Potom ma to velmi mrzelo, ze naco sa rozculujem nad niekym, kto mi moze byt ukradnuty.

kate211
19. júl 2022

A tyka sa to teba s mazelom? Nejake dve sestry ak sa hadaju, tebe to moze byt srdecne jedno. Usmej sa, daj si vinko, vyloz nozicky, papkaj chlebicky a maj ich v riti. Ked sa dohadaju spytaj sa, date si chlebicek, vinko? Ja by som si to tak uzila, ze az 🙂

autor
19. júl 2022

@kkovacovak
Naposledy som uz kvoli tomu aj plakala, ako mozu byt taki zakerni a povedal mi k tomu len tolko, ze vsetci vieme, kto je aky a ze nema cenu sa s nimi hadat. Vzdy sa razne vyjadri len k tej velkej najvacsej krivde a tym to padne. Ked sa s nimi stretneme, snazi sa otocit to na vtipnu notu a byt za srandistu, ale ja tam sedim, trpim a mam zovrety zaludok. Povedal, ze ma nebude nutit niekam ist, ze pojde sam, ak sa na to necitim. Kazdopadne by som nerada robila zlu naladu, aby musel pocuvat nejake zle reci o tom, ze mna niet.

kate211
19. júl 2022

A aka najvacsia krivda? Niekto niekoho zabil?

kkovacovak
19. júl 2022

Nerieš to. Oni iní nebudú a len budú mať radosť z toho že ťa to takto deptá. Muž ťa chápe, podporuje a vie ako sú na tom ale vrámci zachovania vzťahov sa snaží tváriť diplomaticky. Ono sa asi veľa ani robiť nedá. Je to ich problém že sú takí a nie tvoj. Ty si ži svoj život a kašli na to čo si myslia. Nenechaj sa deptať blbcami. Oni sú zlí a ty si to odnášaš. To si uvedom a prestaň sa stresovať z niečoho čo nemôžeš ovplyvniť aj keby si sa na hlavu postavila.

autor
19. júl 2022

@kkovacovak
Aktualne sa situacia uz vyhrotila tym, ze sme do toho boli zatiahnuti aj my. To ma zamrzelo, lebo tato udalost je dana schvalne v den, ktory jeden rodine nevyhovuje a par sa musi rozdelit. Preto nemaju zabezpecenu dopravu. Chceli zneuzit nas (ti, kt.to organizuju a ktori zariadili, ze ostatni pojdu vlakom/autobusom!).
Ked nieco organizujeme my, nepridu...ani najvacsie oslavy. A ked nieco organizuju oni, mam sa s 2 malymi detmi prisposobovat a byt tam v predstihu (cize priniest saty, topanky, nezbalene dary). Mne nedavno skoncilo sestonedelie, mame fakt male babatko a neviem preco by ma mali zaujimat ine rodiny, nech si to zariadia, ako chcu. Samozrejme, ze sme skoncili my ako ti najhorsi lebo som povedala, ze mozu byt radi, ze vobec prideme. Chceli sme vzdy kazdemu pomoct, ale toto je uz vela.

kkovacovak
19. júl 2022

Tak sa voči tomu z úsmevom postavte. Skrátka že nemôžete pomôcť ale prídete. Aj tak si už o vás myslia len zlé takže to že urobíte toto alebo prídete o niečo neskôr to nezmení.

miadi
20. júl 2022

Prepac neda sa to čitat co pises. Mozno je to tym ze si nedavno rodila. Nema to hlavu ani patu stale Neviem co ti urobili. Ale z toho opisu ani ty sa tam nechovas ok. Si kopka nervou kricis explpdujes. Ved tam nechod .. aj muz povedal ze tam pojde sam. Nemusis hladat vyhovorku. Mas male babo chces byt doma hotovo.

ummimaryam
20. júl 2022

Povedz že si po pôrode a necítiš sa dobre, tak nejdes. A tým to hasne, viac to nepitvaj.

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maciatkolulu
20. júl 2022

Mne to príde ako kata, Zuza, mäta z 4.B však nechoď a hotovo a keď robíte oslavy, načo ich teda pozývas? Ako úplne smiešne je to co píšeš a navyše to nie je rodina, máš priateľa....

ropucha6
20. júl 2022

Vsak si kratko po porode, ked mas z toho take stresy, proste tam nechod. Jednoduche.

ludka1402
20. júl 2022

Ak tam nechces ist a je jedno ci si kratko po porode, alebo mas z tych ludi husiu kozu alebo cokolvek ine , tak tam nechod. Vazne, normalne nechod. Nevysvetluj, neargumentuj. NEmusis, ani nikam chodit, kam nechces a nemusis to ani zdovodnovat.
Po prve, nie su ti rodina. Mala som ujka, bol to muz sestry mojho otca a cela nasa rodina ho neznasala. On to mal uplne na salame a zriedka sa s nasou, teda svojej zeny rodinou kontaktoval ale tie kontakty stali za to. Bol prehnane mily (zrejme to hral) vsetkym nalieval, pytal sa ako maju, na ich zdravie, pripadne pokupil darceky, mal take tahy, ze napr. skor kupil vence na dusicky ako priama rodina a pod. Ale vo svojej podstate ich mal hlboko kdesi...neskor mi povedal ze oni mu nie su rodina a bol len "standardne" mily ako ku kazdemu inemu a ci ho ohovarali alebo cokolvek ine mu bolo uplne jedno. Nech, no a co, aj tak ich nezmeni a menit ani neplanoval.
Po druhe, necitis sa tam dobre, vies to uz dopredu, tak tam nechod. Ak tvoj priatel chce ist, nech ide, v pohode. Kludne by som dala aj starsie a sama s babatkom by som si urobila pekny den a viac by ma to netankovalo. Popripade, ked sa vrati priatel, nech ti porozprava pikosky na pobavenie sa kto sa s kym pochytil, inac nic.
Po tretie, isla by som, ak by sa mi napr. nechcelo varit, ze sa bez roboty napapam, alebo ak by som bola vysoko nad vecou (ako ten ujko) ze sa napapam a este aj pobavim, ako sa ti ludia medzi sebou zeru. Uplne odosobnena. Keby niekto zacal do mna zabrdat, tak mu nalejem a spytam sa ako mu sluzi zdravie a ci bude zajtra prsat, koniec viac nic.

januska12323
20. júl 2022

Netuším čo také ti vykonali ale píšeš že si v šestonedelí tak máš ten najlepší dôvod ostať doma. A to aj keby boli dobré vzťahy, s takým malým bábätkom sa chodí akurát tak na prechádzku a nie na oslavy. Žiadne ďalšie výhovorky netreba.

zuzulka558
20. júl 2022

Ja už napriklad z manželovej strany vôbec nechodím na oslavy ani návštevy,, začalo to minulý rok keď pokazili malej meniny začali strkať nos do mňa a manžela a bola hádka, tento rok bola malá sama z mužom na grilovacke a to isté ožratý začali do mňa rýpať cez telefonáty a vymýšľať si o manželovi co robí, nechceli ho pustiť domov ale to je nadlho odtiaľ prisla zas mala s plačom,,, takže odvtedy tam chodiť nechce a spať ma zakázané ci sa hnevá alebo nie, nevieš čo čakať keď si jebnu u mňa to manžel rešpektuje ani sa o tom nebavíme, už nechodí ani on moc iba teraz bol ale svojim krsniatkam

syslik81
20. júl 2022

ved pises ze oni neprili? fdali vam neako vediet ze nepridu? pouzi rovnaku vyhovorku alebo rovno neprid.. ak ti je blbe povedat pravdu tak napis ze dieta je chore ..

brrrrrciatko
20. júl 2022

Vyhovorka.. Zhorsujuca covid situacia a nechcete ohrozit noborodeniatko.. A nemozu ani ceknut

mandzula
20. júl 2022

Mysli v prvom rade na seba a svoje zdravie, nestretavaj sa s ludmi, ktorych spravanie ti robi zle, a to ani zo slusnosti. Nezasluzia si, aby si im obetovala svoje zdravie.

charlottha
20. júl 2022

asi to nejak zvlast netreba riesit, ako spomenuli aj ostatni, jednoducho to ich nelogicke spravanie ignoruj. bud sa umudria alebo si budu robit aj tak svoje a zrejme aj tak nic nevyriesis. partner ta podporuje, je na tvojej strane, a to je predsa najdolezitejsie. cize ja osobne nevidim dovod na znepokojovanie. 🙂

zorkahorka
20. júl 2022

Viem si predstavit, ako to vyzera. Poznam ludi,ktori radi ohovaraju a ziju tym. Vies,kolko sa o kazdom dozvies? 😆 ale nie, srandujem. podla mna mas prehnane reakcie. Nevsimaj si ich, vytrat sa vzdy od nich pre.ved nemusíš to vzdy pocuvat

oliva276
20. júl 2022

Veď nechoď - možno aj partner sa tam bez teba bude cítiť uvoľnenejšie.

jaass
20. júl 2022

Taká otazka a prečo jednoducho nepovieš, že na danú udalosť nepridete? Že máš malé babatko. Tebe sa nepáči, že oni ohovárajú v rodine, medzi sebou a ty to robíš tu 🤷‍♀️ Tak buď sa nauč byť priama a rieš veci s kľudom alebo treba byť ticho….

luccija
20. júl 2022

Nesla by som....

maminecka266
20. júl 2022

no ja by som tiez nesla a hotovo a nech si kydaju kolko chchu, ako nemala by som na nich asi zaludok a tak by som teda nesla

katarinka89
20. júl 2022

Akoby som čítala o sebe ...chápem ta a rada: redukovať návštevy a nauč sa pousmial v duchu nad ich slovami .....nerozhadz sa zbytočne vo vnútri. Užívaj si pekný vzťah s mužom a bud vďačná že taký nieje

7lenka11
20. júl 2022

poznám to, aj my máme v rodine niektorých členov takých, že doma poohovárajú snáď každého, navyše na všetkom vidia nejakú chybu alebo sú schopní si podomýšľať veci... a potom, keď sa stretnú na rodinnej oslave, zrazu bozkávačky, srdečné zvítania, úsmevy... mne sa to hnusí a mám s tým veľký problém

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janisa31
20. júl 2022

je to len oslava, neriešila by som, išla by som, jedným uchom dnu, druhým von, prípadne by som niečo rypla, ale nerobila by som si z toho ťažkú hlavu, jednu oslavu prežiješ a proste nemusíš ich inak vyhľadávať