icon

Toxický manžel

lylkatomaskova
7. feb 2023

Ahojte ľudkovia. Neviem ako začať , ale že vôbec a toľko toho chcem napísať … Rada by som chcela vedieť odpoveď, či moj manžel je toxický človek ( manipulátor ) alebo nie . A či to je v miere tolerancie ( každý človek ma chyby nikto nie je dokonalý ) alebo nie . Vôbec neviem a po 11rokoch mi začínajú vadiť veci ktoré som predtým tolerovala alebo sa s nimi stotožnila lebo že údajne tak ,ako to ma byť. Je tu niekto kto by vedel poradiť psychológ alebo neviem , kto sa v takýchto veciach vyzná . Ďakujem

lylkatomaskova
autor
7. feb 2023

@lucylaw Nemôžem ho opustiť máme dcéru príkladne sa o ňu stará je vynikajúci otec . Toto jej nemôžem urobiť

niki_j
7. feb 2023

@lylkatomaskova a on by nebol ochotny ist niekam k psychologovi? Ak mate inak vztah fajn, len je prilis ziarlivy, zrejme ma dost problem so sebadoverou a potrebuje popracovat na svojej osobnosti…
Ja som napr nebola nikdy nejak extra ziarliva, ale potom co som zistila ze mi muzi viac krat klamali , stratila som doveru v muzoch a aj v sebe a mala som potom casto nutkanie kontrolovat prave manzelov telefon “ len pre istotu” … casom to ale preslo 🙂 Mozno naozaj potrebuje len zapracovat na sebe a zmeni sa to …

lylkatomaskova
autor
7. feb 2023

@crazy_cat_lady skúsim to aj som to naznačovala veľa krat , ale jeho odpoved je že viem aky je , tak nech mu nerobim zle

viestta
7. feb 2023

@lylkatomaskova ty mu nemas robit zle, ale on teba moze deptat a ponizovat? Ked nechce ist k psychologovi on, chod ty. Pomoze ti najst cestu ako sa s tymto vysporiadat

monuska112
7. feb 2023

akus si pozriet toto. a schvalne jak si uz daleko a s jakou intenzitou sa to stupnuje skus zhodnotit. potom kludne napis. https://diva.aktuality.sk/clanok/hBizcjv/nenapa...

crazy_cat_lady
7. feb 2023

@lylkatomaskova prepac, ale toto nie je dovod... zotrvavat v manzelstve/s partnerom len preto, ze mas dieta nie je spravne...toto byva vacsinou argument - ale ved je dobry otec.. to je sice pekne, ale v manzelstve/partnerstve je dolezite, aby si aj ty bola spokojna, citila sa milovana atd.. toto nerobi dobre tvojej psychike a ver tomu, ze to dieta to vidi/citi..treba sa s nim porozpravat a nech zacne so sebou nieco riesit.. ocividne to ma z minulosti/predchadzajucich vztahov a stale sa nejak cez to nedostal a ma v hlave, ze co ked ho podvedies/opustis atd.. ale ublizuje tym len sebe a najma tebe. toto trpiet 11 rokov - a to si napisala asi iba zlomok z toho, co robi.. utekaju ti najlepsie roky zivota, tak v ramci zachovania svojho psychickeho zdravia/sebavedomia to prosim ries, kym nebude uplne neskoro.

lylkatomaskova
autor
7. feb 2023

@niki_j v to aj dúfam lebo sa už dusím doslova , rada by som šla s kamoškami na kávu alebo sa zabaviť no musím byt presne doma ak aj idem niekde potom mi vola píše pritom som doma s kamoskou , už je to lepšie snaží sa toľko nevyvolávať aby som mala kľud kus lebo aj on sa snaží

lylkatomaskova
autor
7. feb 2023

@monuska112 idem pozrieť

lylkatomaskova
autor
7. feb 2023

@monuska112 toto som presne včera čítala na základe toho som tu napisala 🙈zhoduje sa to na 60/70%

monuska112
7. feb 2023

@lylkatomaskova a ako sa to zhorsuje od zaciatku tam bolo toho kolko? za aku dobu to o kolko percent stuplo?

lylkatomaskova
autor
7. feb 2023

@crazy_cat_lady Viem že sa kvôli dieťaťu neudržiavajú vzťahy ale viem aj to , že by veľmi trpela viac ako keby sme neboli spolu . Neurobím jej to respektive počkám pár rokov kým bude väčšia . Nevravim o finančnej stránke to ani nespomínam

niki_j
7. feb 2023

@lylkatomaskova Tak toto co opisujes je uz prehnane, teda ja som taku ziarlivost zazila pri byvalom a to sme len chodili spolu, ale tiez este aj v praci ked som bola a neodpisovala som mu 5 minut tak hned pisal ze urcite sa vykecavam so zakaznikmi a ci ma balia atd :/ bolo to na nevydrzanie a nakoniec som zistila ze teda on ma asi dva krat podviedol … ale castokrat je to problem v hlave a taki ludia maju zrejme nutkanie mat vsetko pod kontrolou… to je uz ale na psychologa ci sa da nieco take liecit… zase ziarlivost ok, pokial si ochotna tolerovat, ale zas az v takej miere ze nemozes zit normalny bezny zivot ? Musi napzaj on riesit svoju psychiku inak budes ty vzdy pod kontrolou :(

lylkatomaskova
autor
7. feb 2023

@monuska112 Praveze to je opačne na začiatku to bolo oveľa horšie keď sme spolu začínali , postupne som mu vysvetľovala že to a to nie je fajn keď robí maximálne sa snažil aspoň z časti . Čiže teraz sme na takých 60% z toho článku

lesana25
7. feb 2023

Odporúčam ti stiahnuť tie fotky z profilu, niekto toho tvojho magora spozná a rad ho poinformuje, vtedy budeš mať ešte len peklo na zemi.

lylkatomaskova
autor
7. feb 2023

@niki_j áno tak sa cítim pod kontrolou ale nevypisuje mi už vkuse ani jed som v praci nemá vôbec s tým problém také choré to až nie je . Prvé dve otázky keď mi vola kde si a čo robíš .

lylkatomaskova
autor
7. feb 2023

@lesana25 áno máš pravdu len neviem ako

monuska112
7. feb 2023

tak ak na sebe chce pracovat je to super. potom to je len nejaky ziarlivy nedostatok, mozno by to dorovnal psychoterapeut. mozno ak by pochopil ze musi s tym nieco robit ak to ma fungovat medzi vami, tak by sa hecol. ale musi chciet. musi chapat co tym sposobuje tebe. toxicke to urcite je.

lylkatomaskova
autor
7. feb 2023

@monuska112 to je na ňom to pozitívne , že naozaj chce veci meniť je ochotný keď to chápe a dajako to snaží v sebe prekonať a pracovať na sebe a naozaj spravil pokroky , len neviem mu niektoré ceci vysvetlit asi zle vysvetľujem tak aby chápal že nie je to správne ako sa správa

liljana
7. feb 2023

Si prilis submisivna a musis vo vztahu vyznacit hranice. Ked ich prekroci, tak jasne a bez hnevu povedat, ze kontrola komunikacie s kamoskami nepatri do kompetencie ziadneho cloveka a ani manzela. Ani len rodica, ked si mala 12 rokov.
Vo vztahu, ak je niekto dominantny, tak casto bojuje o nadvladu drobnymi krokmi (kontrola, napominanie, kritizovanie, otcovske moralizovanie,...). Ak si druhy vyslovene neuziva takuto podradenu poziciu, tak to nedopadne dobre.

leskovael
7. feb 2023

Zásah do súkromia by som netolerovala... To že ste manželia neznamená že môže kontrolovať mobil a čítať čo si píšeš s kamarátkami, kolegynami... Raz by mi toto urobil, tak by som si všetko zaheslovala a keby mal problém, tak nech si ho vyrieši sám v sebe.. Je to choré! On je chorý! A na tvojom mieste by som mu dala prečítať čo si o takom psychopatovi myslia iné ženy!

lylkatomaskova
autor
7. feb 2023

@liljana presne to ja mám kontrola , napomínania , kritizovanie , otcovské moralizovanie . Presne toto mám každý deň

pipistrel13
7. feb 2023

@lylkatomaskova nie je to v ramci humoru,tvoj manzel je chory clovek a ty si to stale neuvedomujes
akonahle zacnes trocha tlacit,ze ti to uz prekaza a nebudes mu absolutne podriadena ako teraz si,uvidis jeho skutocnu choru tvar
ma ta presne kde chce,kazdy tvoj komentar je pretoceny vzdy na to,ze je to vlastne tvoja vina,zle vysvetlujes,on sa meni ak pochopi o co ide a pod.
nie je to pravda,je to uplny tyran a za 11rokov si ta vycvicil,lenze tebe uz tvoje pidvedomie nedovoli to dalej znasat a pre to zacinaju pochybnosti...
drz sa a davaj si pozor na nho,ak budes chciet veci menit,kiez by som sa mylila..

lylkatomaskova
autor
7. feb 2023

@leskovael toto keby vedel že píšem tu alebo niekde inde to by bola katastrofa

lylkatomaskova
autor
7. feb 2023

@leskovael a povedal by mi že názor iných žien na internete je skreslený nevedia všetky okolnosti , nikto ešte nikdy na internete nič dobre neporadil atd

liljana
7. feb 2023

@lylkatomaskova Na to existuje zazracna formulka. Neprajem si, aby si to robil. Nie som male dieta a necitim sa komfortne, ked sa hras na mojho otca. Chcem partnera, otca uz mam.

lylkatomaskova
autor
7. feb 2023

@pipistrel13 nie nemyslím si že je to také zle vidím v ňom snahu a že sa pomaličky mení a snaží zlepšovať sa a pracovať na sebe

lylkatomaskova
autor
7. feb 2023

@liljana vravím mu niečo podobne , povie že ja sa ako dospela nespravam uvedie príklady ( kedy som spravila chyby v živote ) a je vybavené

ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
mk22
7. feb 2023

Ty sa ho bojíš, máš strach.. Skus oponovať, zakročiť.. Rázne sa vyjadriť nech ti nevolá, nekontroluje.. Ze si to neželás a vadi ti to.
A uvidíš tu zmenu.. Doteraz je ôk lebo spolupracuje s.
Mne by raz vzal telefón.. Jediný raz..

lylkatomaskova
autor
7. feb 2023

@pipistrel13 áno máš pravdu ale snažím sa vidieť chyby aj v sebe a nie že iba druha strana robí všetko zle