Toxický manžel
Ahojte ľudkovia. Neviem ako začať , ale že vôbec a toľko toho chcem napísať … Rada by som chcela vedieť odpoveď, či moj manžel je toxický človek ( manipulátor ) alebo nie . A či to je v miere tolerancie ( každý človek ma chyby nikto nie je dokonalý ) alebo nie . Vôbec neviem a po 11rokoch mi začínajú vadiť veci ktoré som predtým tolerovala alebo sa s nimi stotožnila lebo že údajne tak ,ako to ma byť. Je tu niekto kto by vedel poradiť psychológ alebo neviem , kto sa v takýchto veciach vyzná . Ďakujem
@ayanamirei budu sa spolu smiat do popuku...mile....🙄
Bagatelizujes spravanie psychopata. On sa zmiernovat nebude. Len bude agresivnejsi voci nej. Najprv akoze sranda. Potom uz menej sranda.
@lylkatomaskova Jednorazovo mu uved aj ty tie jeho chyby na oplatku. Chybami sa ucime, hlavne ze ich neopakujeme. Ked si ale budete vykrikovat vsetky zivotne chyby, tak s tym stravite cas do dochodku. Ale mas doma ukazoveho manipulatora, ked ta vie dat dole tym, ze ti pekne uvedie priklady tvojich minulych chyb a tvari sa spokojne, ako opat "vyhral" boj o nadradenost.
Tito ludia su maju dva druhy. 1. Nikdy s tym neprestane 2. Pohrozit odchodom a trosku sa stiahne.
@ayanamirei dúfam že je to ten prípad čo vravíš , len neviem či už mám dosť psychických sil , musím s ním začať pracovať intenzívnejšie verím že to dokáže . Vraví , že je to preňho nesmierne ťažké to zvládať ale Robí maximum snaží sa ako najviac vie
@pipistrel13 pýtam sa tu preto lebo mám pocit že sa mením na človeka ktorý straca schopnosť mať svoj názor . Je to cudný pocit . A aj preto sa tu pýtam , či si nahodou len nenamyślám , že to nie je v poriadku . Povedala som to aj jemu jeho odpoved je nech sa pozriem ako ľudia žijú ako muži podvádzajú svoje ženy chodia do krčiem , žijú z výplaty do výplaty ja nič také nezazivam všetko máme a nič také on nerobí
akože toto nie je normálne ani len náhodou, toto keby mi chlap robil, tak by som sa zbláznila, nonstop byť pod nejakou kontrolou a to aby som sa bála si s niekým zavolať alebo čosi, veď ty nie si jeho majetok 🙂
@lylkatomaskova neviem ci si kladies realisticke ciele. ty niesi psychoterapeut. ty nevies s nim pracovat tak aby on prekonal svoje vnutorne hlboko zaryte problemy. ty si jeho manzelka. on ma problem a mal by ho riesit najodbornejsie ako vie. ucinne s odbornikom. nemozes do toho vrazat este viacej usilia ked uz teraz si vycerpana navyse ked ani nevies ktorym smerom. ty ho mozes podporit v zmysle aby na terapiu siel a ze mu vytvoris podmienky a budes pri nom stat. mozes ho uistit ze je to spravne a neznamena to ze je magor ak takeho odbornika navstevuje ale nemozes na seba zobrat psychoterapeuticku ulohu.
a tvoj posledny prispevok je z jeho strany velmi manipulativny. ano na svete su vzdy ludia co maju vacsie problemy, to neznamena ze my s tymi nasimi sme povinny zit a ze nemame pravo sa vdaka nim citit zle. okrem toho je na zvazenie ci je lepsie byt nonstop pod kontrolou, alebo to ze je tvoj manzel 4 krat do tyzdna v krcme a mas pokoj.
@monuska112 myslela som že to zvládnem , neviem či uverí že on ma problém . Ale to budem musieť mu uz ja vysvetlit
Nemáš toxického manžela,narcistu....možno žiarlivca áno, pravdepodobne má aj pocit nadradenosti, ale tým že píšeš,že sa snaží obmedzovať napr.tie kontroly mobilu....tak to narcista neni.....Narcista by sa nikdy nekontroloval,nikdy nič neobmedzuje....on ide ako ,,píla" poučovanie, ponižovanie, výsmechy, pretvárky to by si videla ako sa mení keď ste v spoločnosti a doma, Tam je ten rozdiel obrovský.Cítila by si ako všetci jeho blízky tebou opovrhujú, pretože on by sa o to postaral.Stávali by sa ti veľmi zvláštne veci,aké sa v bežných vzťahoch nestávajú...a ver tomu,ak by si žila s narcistom,nikdy by si nepochybovala o tom,že je to narcista.Tam je to 100% jasné,tam nie sú potrebné žiadne potvrdzujúce otázky na fórach.....Ak chceš vedieť ako funguje narcista kľudne sa má pýtaj ja som mala tú česť s agresívnym,psychopatom narcistom alkoholikom....a bolo to peklo na zemi....😔
@lylkatomaskova my ťa tu nestrašíme, teda ja určite nie, pozerám sa na to z pohľadu praxe a skúseností. Všetky ženy, ktoré som stretla sa vydávali z lásky. Lásky až po hrob... tvoj manžel si ťa "krásne vychoval" na obraz svoj. Presvedčil ťa o tom, ako ťa všetko naučil, kde by si ty bez neho bola... Nie nemusí byť vulgárny a krstiť ťa za P a K, vie to robiť distingvovane, podprahovo masíruje tvoju podhodnotu, znižuje tvoju dôstojnosť, schopnosti do života. Ty to nevedomky prijímaš za svoje= v tebe je chyba, snažíš sa nerobiť "chyby", ustupuješ, podvoľuješ sa, prispôsobila si sa JEHO PRAVIDLÁM. Vieš, tyrania nemusí byť len viditeľná modrinami a monoklami, existuje psychické týranie, ekonomické, sociálne, sexuálne, v rôznych podobách a scénaroch života. Skús si predstaviť, že ideš na nákup pred vianocami. Kolega ti napíše Šťastné a veselé... Prídeš domov, kontrola mobilu. Ako zareaguje manžel? Vieš ty, čo mu vzbĺkne skratovo v hlave? Nebudeš moja, nebudeš nikoho!!! Aj také sa stáva však? Aj s deťmi, že? Tak si tu napísala. A o pár rokov to bude ľahšie keď budeš chcieť odísť? Tak to sotva! Bude sa vyhrážať, vyjednávať, ver mi. Napr. ak sa ti bude vyhrážať, že ťa tak miluje, že skočí z mosta, nedokáže bez teba žiť, čo urobíš? Ty ako rukojemníčka jeho psychopatických výlevov? Stiahneš sa a žijeme ďalej? S týmito témami sa stretáva spoločnosť čím ďalej, tým viac, sme toho svedkami v TV, novinách. Každý si doma poklepká na čelo a povie, psychopat. Život ide ďalej, zajtra iná kauza. To je taký rýchly pohľad verejnosti zvonka. Čo však tomu predchádzalo (roky, spolunažívanie, možnosť odbornej pomoci) a ako k tomu nemuselo dôjsť sú už myšlienky po dátume spotreby. Roky 😒
Je len na tebe, pre aký život sa rozhodneš. Prikladám link na celkom výživnú diskusiu (odporúčam prečítať si ju celú!) , nájdeš tam aj moje príspevky. Tak potom sa zamysli a odpovedz si v hĺbke a tichosti svojho srdca či takto chceš žiť ďalej. Držím ti silno päste, buď silná a statočná. Ako sa hovorí, Niekedy sa vyberieme do cieľa nesprávnym smerom. Ty si počas 10 rokov odbočila. Teraz si však na rázcestí, je len na tebe ktorým smerom vykročíš.
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/lubim-muza-ktory-mi-casto-ublizuje-2/
@mamamoni Bože to ma mrzí , si silná žena , zvládla si to . Pozri ja sa sťažujem iba na ziarlivca a Ty si si čo musela prežiť
@jamimo Ďakujem za Tvoju odpoved
@lylkatomaskova niesom .....😔 ....som len hlupaňa čo sa nechala nachytať....
@mamamoni určite nie hlupaňa , chcela si byt milovaná
@lylkatomaskova "Povedala som to aj jemu jeho odpoved je nech sa pozriem ako ľudia žijú ako muži podvádzajú svoje ženy chodia do krčiem , žijú z výplaty do výplaty ja nič také nezazivam všetko máme a nič také on nerobí"
Povedz mu, ze toto je normalne spravanie a preco sa pysi tym, ze sa vo vztahu sprava normalne tak, ako sa v nim spravat ma. Ti, co toto vo vztahu porusuju(nevera, krcma,...), sa skor ci neskor rozidu.
@lylkatomaskova môj manžel by ti na toto odpovedal: mobil je jedna z najosobnejsich veci ktorú v dnešnej dobe vlastnis. Takto sa k tomu obaja staviame.ak niečo potrebujem VZDY sa opýtam či môžem(fotka,IB,súbor)nikdy mu nejdem do osobných konverzácii ...to čo robí tvoj muž je choré....
@lylkatomaskova ank vsetko mate,len ty uz nemas ziadmu osobnost ani nazor a vo vsetko sa musis podriadovat,byt kontrolovana,upozornovana a jemu vdacna ako ta to pekne naucil a urobil z teba cloveka
ty v poriadku podla popisu si,on nie
@pipistrel13 presne ja sa cítim tak momentálne ako keby som stratila zmysel mať svoj vlastný názor je to cudný pocit. Veľmi cudný
Volala som mu pred chvíľočku že keď príde z prace , že sa musíme porozprávať o jeho správaní , že bolo by fajn vyhľadať odbornú pomoc ze spolu to zvládneme mu vravím .Manžel že osobne by bolo najrozumnejšie . A že čo som ja sudca , že si mám najprv vyriešiť svoju dcéru jej správanie ktoré jemu vadi
@lylkatomaskova Ach zena, keby si vedela, ako velmi (opakujem velmi) ublizujes svojej dcere zotrvavanim v takomto vztahu... A ano, tvoj muz je toxicky (a jej jedno ci je manipulator, ziarlivec, narcista taky a makovy).
@lylkatomaskova krásny príklad ako to už len v telefóne obrátil proti tebe prostredníctvom kladenia ultimát cez dcéru..
@lylkatomaskova to je tvoja dcéra, nie spoločná? Aby nevydeptal aj ju, tak ako teba... V rodine bol taky Otec roka, našťastie chodil na služobnky do 89.,to vždy baby puberty s mamkou ožili a ako "buchol výťah" zasa neurotik doma v byte a nemohol ani špendlík padnúť na zem💦
@ahhola no je to podobne
všetko bolo povedané a stojím za každym slovom čo bolo povedané, žila som s takymto chorym clovekom, skoro ma to zničilo. naozaj ti baby dobre hovoria
. hlavne pozor na tvoj nick. ak to je meno a priezvisko, tak si radšej založ novy nick, neviem či je možné ho zmenit... aby tuto diskusiu nenašiel a nemala si problém.
@banderaska29 nie nenájde taký až nie je nemyslím si
@lylkatomaskova vymaž si aj históriu v telefóne alebo počítači. Ženy, ktoré hľadajú pomoc musia byť veľmi opatrné...
@lylkatomaskova dcéra je tvoja?
@mk22 áno moja a druhu máme spoločnú
@banderaska29 To také nie je až nemám ten pocit
On je chorý a ty tiež nie si v poriadku keď si mu toto 11 rokov tolerovala .Zapamátaj si ,nikdy neskáč ,tak ako žiarlivec píska lebo ťa zničí .Treba si určiť hranice za ktoré ho nepustíš aj keď sa na hlavu postaví .A čerešnička na torte je kontrola mobilu .Toto by si jedna sebavedomá žena nikdy nenechala.Zrejme si submisivna a oni presne také typy hľadajú .Lebo u sebavedomej ženy by to len raz skúsil …a pamätaj si ,najväčší nevernici sú takýto žiarlivci lebo si myslia,že žena robi to isté,,podľa seba ,súdim Teba,,.Nech ide psychologovi lebo urobí z Teba onedlho trosku .

@lylkatomaskova no ked myslis...to co opisujes je chory vztah,nie laska,takto nevyzera rovnocenny partnersky vztah
a tvoja odpoved ma len utvrdila v tom,ako stale veris,ze je vlastne super a za vasetko mozes ty
len mi nejde do hlavy preco sa po tom na fore pytas?...
lebo citis,ze to je zle,nema to tak byt
a z mojej strany to nie je kritika,si obetou cloveka,ktory ta uplne ovlada-tyranie