icon

Tradičná verzus netradičná rodina

warholette
27. jún 2013

V inej teme sa mierne rozbehla diskusia o tom, aka je tradicna rodina dolezita a ako ju treba udrzat. Mna by vsak zaujimalo, co je podla VAS tradicna a co netradicna rodina? Myslim, ze spolocnost sa uz davno pohla dopredu a scenka zo slabikara, kde mama vari a umyva riad a otec si na gauci spokojne cita noviny, je nepotrebna.
Rodina moze mat mnoho podob. Moze to byt mama, otec a dieta ci deti, mama a deti, otec a deti. Moze to byt mama, otec, biologicke a adoptovane dieta. Mozu to byt dve mamy alebo dvaja otcovia. Moze to byt mama so svojimi detmi, otec so svojimi detmi, ci kazdy so svojimi detmi vychovavajuci deti svojho partnera a aj tie spolocne.
Beriete vsetky formy rodiny za rovnake a rovnocenne?
Existuje podla vas este "tradicna" rodina (mama, otec, deti) a ma nejake vyhody/nevyhody oproti tej netradicnej?
Skutocne treba za tu tradicnu rodinu bojovat? Nestaci rodina, ktora poskytuje ochranu, zazemie a lasku?

bastika
29. jún 2013

@maminuska ja som tiež vydatá, už 4 roky, a dieťa sa nám narodilo v manželstve, aj keď na svadbe som už mala bruško, ale tak sme to plánovali. Ja tvrdím, že dobre robíš, lebo v dnešných časoch je aj tá istota vo financiách veľmi dôležitá. A myslím, že väčšinou ten krok nechce urobiť muž, mám v okolí taký prípad a je ich kopec. Ano, žena sa manželstvom akýmsi spôsobom chráni, stále však bohužiaľ to manželstvo môže veľmi ľahko skončiť, robím veľa rozvodov a vidím aké je to ľahké, a potom aj tak zostane už len to výživné na deti. Veľmi veľa žien práve kvôli tejto manželskej istote ako píšeš zostáva aj v nefunkčných vzťahoch, kvôli peniazom.

mima4
29. jún 2013

@sibare
áno, máš pravdu, že je tam variabilita. Ja napr. neznášam kvety, pestovanie kvietkov a také blbosti, ale realita je taká že 90 % žien sú unesené, ked im kvitne neviem čo, alebo keď presádzajú fialky, alebo ked sa realizuju v tejto oblasti. Kým muži si na toto nepotrpia a reálne možno 10 % z nich si pestuje tie fialky... Taktiež to majstrovanie v dielni, netvrdim, ze zena nemoze majstrovat alebo by bolo na tom nieco zle, zahanbujuce, to nie, ale ak zo sto zien bude 5 z nich nadsenych, tak už je to uspech, kym u muzoch to cislo je podstatne vyssie. Zeny maju vlohy skor na ine veci ako muzi, a ked ma zena vlohy ako muz, je to ovela ojedinelejsie, ale netvrdim ze zle alebo chore... Ja som z typickej rodiny, kde boli silne zauzivane rodove stereotypy, ale proste som ina, mnohym typickymi vlastnotami "zeny" neovplyvam, ale vidim, ze my zeny sme ine ako muzi.

felixa
29. jún 2013

@sharmana
Poukazujem na to, ze nieco ako "tradicna" rodina v chapani otec, matka deti ako idealne miesto na vychovu deti neexistuje, a ukazovalo sa to celym vyvojom ludstva az doteraz a to suvisi aj s postavenim zeny, lebo z neho vyplyvala vychova deti. A o tej sa tu predsa hovori.

Je to idealny stav: milujuci otec, matka, dieta, ale z tohto pohladu ho nevidim ako "tradicny", ale skor ako mensinovy, aj ked pre to dieta je asi najlepsi. Lenze ako sama hovoris, aj rodina prechadza evoluciou, a deti z 50% rozvedenych rodin treba vychovavat prave teraz, s takym rodinnym potencialom aky je k dispozicii.

sharmana
29. jún 2013

@felixa rodina otec, matka a dieťa ako ideálne existuje... nevšimla som si, že by sme boli väčšina rozvedení.... tých rozvedených je chvalabohu stále menej.... okrem toho, že sa dvaja rozvedú je skôr vecou, že sa dali dokopy nesprávni ludia, alebo si po čase prestali rozumieť.. a to sa môže stať rovnako aj u homosexuálnych párov a kedže tí u nás nemajú schválený štatút manželstva, tak môžeme len hypoteticky vymýšlať, či by náhodou nebolo rozvedených párov viac tam... kto to tu už len môže štatisticky spočítať, ked sa to nedá?

moja sestra má kamaráta homosexuála a ten sám povedal, že "oni" sú strašne promiskuitní, takže práve ako výhodu to do založenia rodiny velmi nevidím...

že volakedy musela mladá do manželstva s vdovcom neznamená, že rodina v tvare otec, matka dieťa, nie je ideálne.. zas to boli len individuáln prípady, kde boli dané manželstvá dokopy pre peniaze....
myslíš si, že manžel Eltona Johna, ktorý bol pred 15 timi rokmi super mladý fagan, sa mohol v skutočnosti zalúbiť do starého capa? nie, tam išlo tiež len o prachy.... a teraz vychovávajú dieťa(možno aj viac, už nemám prehlad)... pritom už dávno mali problémy, pretože ten "mladý" mal milencov....

Ideálna sa berie rodina otec a matka z pohladu normálnej prirodzenej reprodukcie, ako vzor, ktorý sa formoval z praveku... áno, z praveku, pretože už vtedy existovali prvé partnerstvá a výber partnera, už aj v stredoveku existovala dnešná forma rodiny, čo by nie, bola matka a otec a brali sa v kostole, to že dnes žena pracuje a má volebné právo, je rovina iná, občianskoprávna... všetko síce so všetkým súvisí, ale model rodiny ako otca a matky sa formoval určite ovela dlhšie, než len v 20. storočí 🙂

felixa
29. jún 2013

@sharmana Vyse 50 % rozvedenych rodin je viac - ako nerozvedenych. A v tych nerozvedenych treba pocitat s dalsimi manzelmi, ktori udrzuju len formalne manzelstvo, kde sa manzelka nerozviedla z existencnych dovodov, potom s manzelstvami, kde nie su deti vychovavane ok z akychkolvek dovodov. Z tohto zostava na tzv. idealnu milujucu rodinu - biologicky otec, matka a deti - mensina.

Percentualne asi promiskuita u homosexualov bude k ich celkovemu poctu asi taka ista ako u hetero.
Monogamnost homosexualov zrejme suvisi s ich anonymitou. Aj skandalizovani promiskuitni hetero su znamejsi ako pary, ktore su si verne. Preto by som neprikladala doraz na homosexualov, ktori hladaju len volne zvazky. Taki by si realne ani nechceli adoptovat nejake deti, nechceli by mat zbytocne zavazky.
Pri adopcii je doraz na preverovani adopcnej rodiny.

Tam, kde je "macocha", tam to uz idealne nie je.

Najprv si pisala, ze nech sa tu nepise o stredoveku, praveku a teraz sama pravek spominas. Ake ok, myslim, ze sme si vsetko napisali, nema zmysel sa opakovat. Good luck. 🙂

barcelona94901
29. jún 2013

@sharmana
píšeš,že "rozvedených je chvalabohu stále menej. "

z tých čo sa zoberu,stroskotá tuším každé tretie manželstvo?aj na to su štatistiky ,takže vačšina aj je rozvedených a možno žiješ v inej krajine 😀
dalšia vec,je veľa vzťahov,partnerov,kde nepotrebuju manželský zvazok 😉

toľko homosexuálov čo tu každá poznáte ,že sme tuším v menšine 😀 moja sestra má kamaráta a ten povedal ,to ako keby poviem,že každý feťoš si chodí za 10 eur zašpásovať s knazom ,lebo to videla moja kamarátka a jej to jeden feťoš povedal ..je to také pritiahnuté za vlasy niečo ,čo tu píšete
pravek,stredovek ..rodina..uhm si troška zalistujte dievčence čo všetko sa dialo 😝 a ešte aj deje

sharmana
29. jún 2013

@felixa ok, nemá zmysel niekoho presviedčať.... iba na okraj, ideálna rodina v tvare otec, matka a dieťa neznamená vždy manželstvo.... takže sú rodiny, ktoré štatistika nemá šancu nejako zrátať, lebo nie sú evidované...

nie v každom manželstve sú totiž deti, respektíve sú deti už dospelé.... a celkovo neviem, kde si vzala údaj o tom, že je 50 percent rozvedených rodín, ja som takú štatistiku nikde nevidela... môžu byť rozvedené jedine manželstvá... tých 50 % to je akože aktuálne číslo z roku 2012? že z počtu dajme tomu 100000 manželstviev sa 50% v roku 2012 rozviedlo? a medzitým čo boli svadby to ako dali dokopy tie čísla?

keby sa mohli brať a rozvádzať homo páry, myslíš, že by tam boli iné čísla?

promiskuita je u homosexuálov vyššia, nemajú totiž do budúcnosti predstavy o zakladaní rodiny, manželstve (ide skôr o mužov, ženy majú totiž materinské pudy) ako heterosexuáli, preto nie sú ani tak viazaní na tieto hodnoty... tým nechcem povedať, že nie sú medzi nimi verní ludia a že nie sú partnerstvá na celý život... keďže sa k tomuto vyjadril chalan, ktorý je homosexuál a žije v tej komunite, nemám dôvod o tomto pochybovať...

štatistika a realita, diametrálne odlišné veci.... aj tebe veľa šťastia 😉

margarita
29. jún 2013

@prasiatko30
obavam sa, ze Ty si to nepochopila prva, lebo v tej teorii - ktoru si, mimochodom necitala 😉 - sa nic o skole, prostredi a pod. nepisalo, a ten vzor tam nebol rozhodujuci, ale prave ta pozitivna sex. skusenost v kriticky citlivom obdobi...
a tiez ma pobavilo, ze "mozem tvrdit ze poznam omnoho viac religiosos ako ty..." 😉
To mas odkial? Ty ma poznas? lebo ja veriaca som, aktivne, tak mam dojem, ze snad poznam dost inych veriacich, a to nielen v Ba, ale po celom Slovensku.
nemam potrebu sa hadat ani Ta, nikoho, o nicom presviedcat. Iba ma mrzi, ze si poriadne neprecitas, co som napisala, a potom reagujes na to, co som nikdy netvrdila - vyvadzas zavery medzi riadkami, skus si tie riadky precitat este raz a nevkladaj do nich, prosim, vlastne interpretacie.

sharmana
29. jún 2013

@barcelona94901 🙂 poopravím.... je menej rodín, kde sú rodičia rozvedení .... teda aspon pokial ja viem, tak okolo mna sú rodiny, kde sú rodičia "nerozvedení" a len menšina sú rodiny, kde sa rodičia rozviedli.... potom sú rodiny, kde rodičia neboli nikdy ofiiálne zobratí atd., atd.....

tu ide skôr o rodinu ako spojenie muž a žena... nejde tu o papiere a podobne... vzťahy môžu stroskotať v hetero aj homo dvojici.... takže toto nie sú argumenty na to, že muž a žena a deti nie sú ideálnou rodinou... ideálnou sú, sú normálnym vzorom, neznamená to však, že to musí fungovať vždy takto, sú rodiny bez jedného rodiča, ktoré síce nie sú ideálne, ale môžu zabezpečiť deťom šťastné detstvo....

vzorom však navždy zostane otec, matka a deti.... 🙂

zuzana76
29. jún 2013

@sibare moji chlapci sa hraju aj s babikami a mojim starym 30-rocnym kocikom a neter zase s ich autickami a nikto ich nijako neobmedzuje, ja ako dievca som robila v zahrade a majstrovala s kladivom , ale samozrejme aj sila babikam saty a hackovala, vobec nemam pocit , ze by deti boli nejako obmedzovane a to rozdelenie hraciek v draciku mi vobec nevadi

barcelona94901
29. jún 2013

@sharmana ja si nemyslím,že navždy,navždy je prisilné slovko možno aj pre Boha 😉

zuzana76
29. jún 2013

@sibare a aj napriek tomu, ze svoje deti neobmedzujem v hre aj s hrackami opacneho pohlavia, aj napriek tomu rodina pre mna znamena hlavne mamu, otca a deti, nie 2 mamy alebo 2 otcov a deti

sharmana
29. jún 2013

@barcelona94901 od Boha pochádza muž a žena, ktorých stvoril, aby mali deti... takže čo sa týka Boha a viery, tam bude muž a žena a deti navždy vzorom 😉

prasiatko30
29. jún 2013

@margarita vsak prave preto viem ake su nazory ateorie na homosexualitu v cirkvi ale to som uz povedala na zaciatku fakt sa z tvojich predstav nedostanes a dufam ze ani nebudes musiet

sibare
29. jún 2013

@vejula Mam taku potrebu ta uistit, ze rozumiem tomu, co pises-myslis. Bola by som asi z marsu, keby som nevidela, ze muzske a zenske telo sa odlisuje. Aky zmysel by malo popierat, ze zeny maju ine zlozenie hormonov, ci tuku v tele. Rozdiel je v tom, ze ty zdoraznujes rozdiely medzi muzom a zenou. Rozdelujes ludi podla pohlavia, na dve skupiny, kazdej pripisujes odlisne vlastnosti a odlisnu rolu v spolocnosti a to na zaklade ich fyziognomie a fungovania organizmu. Kazdu odchylku vnimas ako ojedinelu "chybu v programe", nieco co sa proste z nejakeho cudneho dovodu vyskytlo.
Ja kladiem doraz na podobnosti. Iste muz nikdy nebude rodit- to je fakt. Ale som hlboko presvedcena, ze podonosti medzi muzom a zenou je viac ako rozdielov. Ja hladam, co maju spolocne a ty hladas, co maju rozdielne. Ty delis, ja spajam.
To, ze ty nepoznas ziadnu kamaratku, zenu, ktora by stavala dom, kym sa muz staral o deti, moze mat viac pricin. Nie len jedinu, ze zeny a muzi to proste nerobia, lebo preto nie su stvoreni.
Moze to byt tym, ze si jednoducho nevsimnes, ked zena, ci muz robia veci, ktore su predpisane pre opacne pohlavie. Prehliadnes to. Ja sa tejto teme venujem uz dlhsie a som na take prejavy citliva.
Minule sme isli autom cez jednu dedinu a starsia pani v plavkovej podprsenke, sediac na samerliku, tam lepila tehly do murika. Asi to bude garaz. Este sme sa s muzom cudovali, ze sme dlho nevideli stavat z klasikych tehal.
Dalsou velmi pravdepodobnou pricinou je to, ze sa zeny a muzi v tvojom okoli skutocne spravaju "typicky zensky" a "typicky muzsky". Ale nie preto, ze je to pre nich prirodzene, ale preto, ze nikdy nemali moznost spravat sa inak, alebo im to nikdy ani nenapadlo.
Predminulu zimu, ked sa dcera stala zdatnou korculiarkou, jej muz kupil hokejku a isli na lad hrat hokej. Velmi sa im pacilo, tak mi muz navrhol, ze nech si idem zahrat s nimi. Prvy krat vo svojom zivote som hrala hokej. A bolo to carovne. Korculujem od detstva a pomerne dobre. Ale toto bol uplne iny rozmer. Ako som tam stala, zrazu som nechapala, Akoto, ze som to v zivote nikdy nerobila. Prislo mi to cudne, lebo na lade som dospievala. Nikdy, nikto v mojom zivote mi to neponukol. Az teraz moj muz. Nechapala som, preco som si nikdy tu hokejku sama nevypytala, aj ked som mala kopec moznosti. Proste len tak, na skusku. Vybavila sa mi scena z puberty. U nas na ulici boli dve dievcata, ktore hrali zensky hokej. Boli mohutnejsej postavy, pohybvali sa tak menej elegantne- tak viac muzsky. Pamatam si presne ako moj otec pohrdlivo povedal: necudo, ze hraju hokej, su to take muzatky. A bolo vymalovane. Toto bol pre mna ako dieta jasny signal. Podvedome som hokejku vylucila z veci, o ktorych vobec mozem uvazovat. Jednu z tych zien stretavam dodnes. Ma manzela, dve deti, nosi sukne a make-up. Stale je mohutnejsia a stale sa pohybuje tak "chlapsky". Nikdy by nedosiahla vykonnost statneho trenovaneho hokejistu. To je myslim kazdemu jasne. Ale v technike a korculovani da dole hociktoreho netrenovaneho chlapa z ulice.

margarita
29. jún 2013

@prasiatko30
tak este raz a naposledy, lebo uz si zacinam pripadat ako mimozemstan 😀
1. ja som citovala studiu, co som citala pred rokmi
2. to, ze tato studia bola financovana udajne Cirkvou, si sem napisala Ty, ja som to nikde netvrdila 😉
3. ja sa nepotrebujem dostavat z nijakych svojich predstav, lebo - pre mna je diskusia obohacovanim vlastneho nazoru....som pristupna argumentom a rada sa necham aj poucit.

sibare
29. jún 2013

@zuzana76 To je fajn. Tvoji chlapci zazivaju oba svety. Muzsky aj zensky. Nebude teda problem, ak by nahodou sami vychovavali dievcatko- dceru, sprostredkovat mu i zensky vzor.
Ja rodinu tiez chapem v prvom rade a v najefektivnejsom prevedeni ako mama otec a deti.

sibare
29. jún 2013

@mima4 Ak sa na vlastnosti ludi, ich cinnosti zaluby, povinnosti, preferencie pozeras cez pohlavie, urcujes im "UDEL".
Zeny su preddisponovane na to, aby rodili deti- to je fakt, ide im to s detmi lepsie, su citlivejsie, empatickejsie, vedia vyrobit rodinnu pohodu, su starostlivejsie, poriadkumilovnejsie, obetavejsie toto vsetko stelesnuju...............to su ony. to je ich udel. Muzi su fyzicky silnejsi, bojovnejsi, vedia ochranovat, zdatnejsi, maju rodinu financne zabezpecit, su aktivnejsi, viac sa presadzuju.........to je ich udel.
Nediv sa, ze zeny potom prijmu svoj udel a nosia muzikovi pivo, lebo sa namakal.

vejula
29. jún 2013

@sibare mam 3 bratov, takže hokej a futbal som s nimi hravala od malička. V tom problem nevidim. 😀
Ja nerozdelujem. Samozrejme, že mame viac spoločného ako rozdielneho, sme ludia. Takže mame ruky nohy fungujuci mozog. Ako ludia mame podobné požiadaky na život - jesť piť, bývať, milovať, byť milovaný, tužbu zanechať tu po sebe niečo. To nepopieram.
Ale v mnohych veciach nam proste priroda (boh) dala jedinečnu funkciu a prispôsobila tomu naše telo, naš mozog, chemické procesy dejuce sa v našich telach. A to je podla mna užasné. A nechapem, prečo by to malo byť zlé. Možno pišeme o tom istom, len ja sa snažim vysvetliť to čo je pre väčšinu normalne a ty sa snažiš vysvetliť, že je tu aj ta menšina, ktorá to ma proste inak. A ja to beriem, ked je chlap, ktorý chce vyšivať, nech vyšiva, ale je predsa samozrejme, že sa obchod a reklamy nebudu zameriavať na to percento ktoré je skôr vynimočné. Samozrejme, že produkty určene pre ženy budu propagovať štýlom ženam blízkym, a nie štylom blizkym pre mužov kvôli tomu minimalnemu percentu zaujemcov.

sibare
29. jún 2013

@vejula He he tak to mas pravdu. Bolo by skutocne od vyrobcov hlupe, aby pracie prasky a cistiace prostriedky do zachoda propagovali stylom blizkym pre muzov. To su produkty urcene pre zeny. Pre to minimalne percento muzov- zaujemcov, ktori riesia kvalitu prania a cistotu zachoda, sa im skutocne neoplati natocit spot, kde muz stoji so zachodovou kefou a leje do misy vonavy sajrajt. To je predsa vecou zien cistit Wc-ko.

vejula
29. jún 2013

@sibare nejde o to, že muži nečistia zachod alebo neperu pradlo, ide skôr o to, že muži ked operu, tak operu tym čo je po ruke. Žena ma prirodzene väčší sklon všímať si kvalitu opratia, vônu, zachovanie farieb na oblečení a tak podobne. Preto su reklamy v tejto oblasti zamerané skôr na ženy, nie na mužov, lebo nemaju taky sklon podrobne skumať kvalitu prašku či čistiaceho prostriedku ako žena. Vieš čo je to psychologia reklamy? Neboj oni maju naše mozgy a zmyšlanie natolko preštudované, pre presne vedia na aku celovu skupinu a akym spôsobom zautočiť aby boli zisky čo najvyššie

sibare
29. jún 2013

@vejula Joj vsak dobre. Ale vsak ja ako zena s lepsie vyvinutym zmyslom pre vonu a tendenciou skumat zlozenie prasku by som nebola predsa proti, keby som videla statneho, urasteneho muzika pouzivat v reklame najnovsi cif. Ako tebe sa lepsie pozera na zensku? Ci to ma mna navnadit na kupu pani s drdolom, v konzervativnom odeve pripominajucom modu 80. Rokov, co budi dojem, ze c:ely svoj zivot travi starostlivostou o cistotu kupelne a bojom s bakteriami?

sibare
29. jún 2013

@vejula A uz ked tu tak haluzim 😀 Predstav si spot, kde sa plnoprsa 20-tka v plavockach vlni nad wc misou. V jednej ruke kefa v druhej ten sajrajt. Slastne vzdycha, jemne otvara usta, raz vypuli cici a raz rici. A vravi aka je nova vona vzrusujuca. Ej to by bola reklama 😉
Na vs som robila rocnikovku rodove stereotypy v reklame. O marketingu areklame, co to viem 😉

mima4
30. jún 2013

@sibare
pozor!! Ja nehovorim o udele!! chapem na co narazas, ale ja pisem o vlastnom rozhodovani sa, vlastnej volbe preferencii. A ano, ludia sa delia na muzov a zeny, maju rozlisne mozgy, to je aj vedecky potvrdene a ja na tom nevidim nieco zle, prave naopak, takto sa mozeme vzajomne doplnat. Opakujem, to nie je o tom, ze chlap neupratuje v domacnosti, lebo "nema na to mozog", to je jeho lenivost, darebackost,.. vsak aj ja robim veci, na ktore nemam zavity 😉 Realne vsak zeny preferuju skor ine cinnosti ako muzi, aby si pochopila co myslim tym "skor", tak napr. ak nejaku cinnost X preferuje 5 % zien, tak u muzov je to 80 %, ale pravdaze tych zvysnych 20 % muzov nie je chybnych, len muzi maju k danej cinnosti blizsie. Udel by to bolo vtedy, kebyze znevazujes tych 20 % muozv, ze su divni a ze by ich mala bavit ta cinnost X lebo su muzi, to by bol udel, pridelovanie nutnosti mat vlastnost X na zaklade pohlavia. Muzi proste maju inak stavany mozog a ja nevidm v tom negativum. Ty si spominala hokej, vacsina chlapov ho zerie (moj nie), bezi to v mnohych rodinach v telke, alebo sa chodi aj na zapasy... ale velmi malo zien to pozera, chodi na zapasy... oproti muzom velmi malo... preco by to malo byt nieco zle? preco by malo byt zle, ked idu aj zeny na zapas?
To nosenie piva, to bolo smerovane k tomu, ze jeden taha ako vôl na zaklade "vraj pohlavia" a druhy ma zabezpeceny full servis.

To "muzatko", ktore vyssie spominas. Realne vacsina muzov chce mat pri sebe zenu zensku, jemnu, citlivu, neznu, chcu mat ponuknute nieco ine ako od kamaratov...
Mne napr. tiez nesedia tie metrosexualne typy muzov, tym nechcem povedat, ze muz by nemal byt citlivy, vnimavy, chapajuci... ale ja osobne potrebujem citit, ze je to muz, ze mozem v nom nachadzat ochranu, lasku, doveru...

barcelona94901
30. jún 2013

@sharmana hm tak potom Boh stvoril aj homosexuála 😉

zuzana76
30. jún 2013

@sibare ja sa v zasade neriadim reklamami a ziadny statny vygelovany a neviem co este chlap by ma nenavnadil kupit nejaky cistic do zachoda 😀 a v reklamach nevidim ani zeny z 80-tych rokov

maminuska
30. jún 2013

@mima4 suhlasím s tebou do bodky.
Čo sa týka metroseuálov, necítim sa v ich spoločnosti dobre. Nereže mi takýto typ muža a samozrejme že ma sexuálne nepriťahuje. Podľa mňa toto je druhá časť extrému na jednej strane je humusák a na druhej strane človek čo 80 % svojho času podriadi pestovaniu svojho zovňajšku.
Z praktického hľadiska pri bežnom chode rodiny s dvoma , troma detmi je pre mňa skôr príťažou ako pomocou.

zuzana76
30. jún 2013

ked uz ide o to, mne sa tiez tak ako metrosexualni muzi, ani zeny nepacia umele, teda vysolariovane, vyumelkovane , pacia sa mi prirodzení ludia, tym nevravim taki, co sa o seba nestaraju, staraju, ale prirodzene

sharmana
30. jún 2013

@barcelona94901 nedávno som čítala Nový Zákon, už si nepamätám kde to bolo napísané, ale spomínajú sa tam "nemravnosti" niekde v oblasti dnešného Grécka, boli to metaforicky myslené homosexuálne vzťahy a vyslovene sa tam píše, že sa majú zdržať týchto nemravností a ostať vo viere v Boha, po lopate napísané nemajú sexuálne žiť s partnermi rovnakého pohlavia.... rodina je tam určená výhradne mužovi a žene.....
Boh stvoril človeka a ludia sa dalej množili... či sa to dá nazvať chybou Boha alebo evolučnou chybou, genetickou odchýlkou.. nech si každý vyberie... toto určite nemám právo hodnotiť...

nie každý je veriaci... avšak zbytočne si budeme klamať, že rodina dvoch homosexuálov a detí je ideálnejšia než rodina muža, ženy a detí... jej existenciu nevylučujem, avšak ani zdaleka to nepokladám za ideálne....

tradičnou rodinou je otec, matka a deti..... je aj ideálnou, avšak nemusí to v každej rodine ideálne dopadnúť... a to bez ohladu na to, či ide o rodinu tradičnú alebo inú....

carodejnica
30. jún 2013

Nejdem čítať celú diskusiu, možno sa to tu už povedalo, ale ja si kladiem stále tieto otázky.

Je lepšie dieťaťu v tradičnej (rozumej muž a žena) rodine, len preto že je tradičná, v ktorej muž mláti ženu a žena pije? Nebolo by mu lepšie v milujúcej rodine rodičov rovnakého pohlavia? Druhá vec je tá, že prirodzeným párom za účelom predania genetického kódu sú osoby opačného pohlavia, v prírode sa občas vyskytne homosexualita, ale veľmi vzácne.

No a na záver, neviem či ste to vedeli, ale naozaj je možné osvojiť si dieťa z domova, ak je človek single, len musí mať zabezpečený vzor opačného pohlavia, napríklad kamoška (nemá partnera) si ide sama osvojiť dieťa, a mužský vzor bude reprezentovať dedko. 😵 Takže aj to bude netradičná rodina, ale rozhodne lepšie ako v DD.