icon

Tradičné Vianoce verzus návšteva rodiny v Rakúsku

kajetana500
10. nov 2025

Ahoj ja som rodinne zalozena mamzel z rozvedenej rodiny sme manzelia 10 rokov mame deti dve 6 a 2 rocne no nastal problem ze jeho sestra zije s nerozvedenym co ma dve deti a vraj nema s kym byt na Vianoce ci nedojdeme za nou do Rakuska lebo jasne jej partner bude travit cas so svojou rodinou na Vianoce no ja mam rada klasicke Vianoce sadnut spolu z stedrovecerny stol pozriet darceky posediet ist do kostola . Jeho sestra je neveriaca Vianoce moc neuznava a ja by som zas chcela detom vštepovat aj tradicie aj nech vidia ze ako funguje rodina spolu. Mamzel vyrastal v rozvedenej rodine kde si kazdy robil co chcel ja v kompletnej a teraz viac a viac sa ukazuje aky vplyv malo to ze si robil co chcel . Ma problem fungovat v rodine vela prednost mava praca a kavicky s kamaratmi. Hneva sa ze nechcem ist tam za jeho sestrou s detmi a co ja za to mozem ze ma nerozvedeneho co ju nechava vzdy na Vianoce samu. Poradte ako z tej situacie nechcem sa preto s nim hadat. No nepocuva iba ze moje nazori zastarale opakuje dokola. Ja som viac rodinne zalozena

Strana
z2
simca06022011
12. nov 2025
@kajetana500

@0silvia0 nechce ist k nam

@kajetana500 tak ked nechce ist k vam, nech je sama. Nie nesla by som. Este ktomu je to to taha so zenatym muzom, absolutne by ma jej rozpolozenie na vianoce nezaujimalo, po tom co ona ocakava ze kompletna rodina bude za nou sa presuvat, ale ona nemoze prist, tak by som nemala ani sekundu vycitky. Pekne by som ju pozvala, ze nachystam vsetko atd, zabezpecime prespatie aj na 2-3noci a moze prist.
Ja mam rada vianoce s rodinou, aj vacsou je mi to jedno, ale nemam rada presuvanie domacnosti a riesenie vecere atd inde, najma ak ju aj tak budem riesit ja, lebo tam kam ideme, sa nic take nerobi :D Mam to proste rada tradicke, tradicne ako kazdy rok urobim dcere fotku pred stromom doma a td.. napr posledne roky chodime na striedacku k svokre, alebo pride naje sa a odvazame ju domov a to mi tiez prekaza, ze sa proste musi cestovat hore dole, lebo nemoze tu prespat, to by asi svet sa zrutil. A dalsi den sa zase leti na obed hore dole...

barborab1411
12. nov 2025

Ja len ze som neveriaca....a rozvedená 😉a na štedrý večer mám s partnerom nejaké tradície.(Sa mi zdalo že sa príliš veľký dôraz u autorky kladie na rodinný stav a náboženstvo)to len tak na okraj....keď nechce byť sama sestra, tak nech príde ale prosím, nestavajte to na Tom kto je vydaty zenaty a tak ďalej ...

Strana
z2