Trápi ma čo by bolo ak by som sa nerozviedla.Čo robiť?
Si mnohé z vás pomyslia keď s prečítajú to čo teraz napíšem.
Bola som vydatá 10 rokov a mám s prvým manželom dve deti. Manžel bol totálne pasívny typ človeka, žiadne plány do budúcnosti,jednoducho sadnúť si k telke , sem tam mi niečo pomôcť a život gombička. Ja som človek aktívny, chcela som aby sme postavili dom , podnikali jednoducho sa hýbali vpred. Život aký som viedla ma neuspokojoval a vela sme sa s mužom kvôli tomu hádali. Inak som ho mala rada, nebol zlým otcom .
Raz mi však praskli nervy a povedala som že sa chcem rozviesť, načo mi povedal že len na to čaká .Tak som z trucu podala žiadosť o rozvod, on súhalsil a rozviedli nás do 20 minút. Po dvoch rokoch od rozvodu som sa vydala a zobrala som si muža aktívneho, podnikajúceho s ktorým si hodne rozumiem,máme spolu dcéru a má rád aj moje dve deti z prvého manželstva.
Lenže je to ale - prvý manžel začal študovať právo , má priateľku , stavia dom a je z neho uplne iný človek. Prestal sa však zaujímat o svoje deti. Keď ho vidím občas, stisne mi srdce a pýtam sa bolo to naozaj nutné ten rozvod?Kde som robila chybu že so mnou ani krok vpred, len leháro doma na gauči. Často si keď ma manžel nevidí aj poplačem , nemám túto kapitolu akosi uzavretú a motám sa v jednom kruhu čo by bolo keby bolo. Čo by bolo keby sme spolu ostali ? Chcelo to len čas ktorý som mu ja už nebola ochotná dať, alebo sa nás fakt potreboval zbaviť, boli sme mu na prítaž ?
Môj terajší manžel nechápe čo sa so mnou deje, rapídne som schudla . Viem že čokolvek by som povedala ublížila by som mu.
Preto sa v tom bahne čvachtám sama . Čo robiť ?
@zmenka to ze sa trapis pre minulost, je podla mna normalne. vsetko chce cas a ty si zacala novy vztah po relativne kratkom case...
myslim si, ze este nemas vysporiadane city k byvalemu manzelovi. mas ho stale rada, ale keby si s nim zostala, tiez by si nebola spokojna...
tvoj novy vztah vyzera byt fajn, to ze v nom chybaju tie "zimovriavky" je mozno pre stabilitu vztahu aj lepsie. skor hodnoty ako istota, opora, spolocne zaujmy a pod. su pre vztah dolezite.
skus vyhladat pomoc psychologa, lebo sama sa nevies z toho bludneho kruhu vymotat.
zmenka...nemyslím si v žuadnom príopade, že si prípad pre psychiatra a ani to, že potrebuješ ovládať ľudí...Len skrátka tak ako si napísala , neuzavrela si jednu kapitolu svojho života tak ako by bolo treba....Tiež si nemyslím, že je v tebe chyba, pre ktorú sa manžel nevedel rozhýbať...ale čo si myslím, je to, že ste asi naozaj spolu nemali byť...bolo vám to tak súdené...teraz máš muža takého, akého si chcela mať tak sa pretaň donekonečna vrtať v minulosti, lebo ak nie je blbec, čo evidentne nie je, zapáli mu v hlave a máš po ďaľšom manželstve...milá moja, prítomnosť je to, prečo ži..máš 3 detičky, skvelého muža , tak šľap do predu a nie dozadu... 😉 držím paste...

mne sa zdá, že medzi tebou a prvým manželom to viacej iskrilo, viac ta ako muž priťahoval ako terajší manžel. A možno ti je ľúto, že keby sa prvý manžel skor prebudil tak si mohla mať s ním to čo máš s terajším manželom plus to iskrenie a vášeň navyše. Mne to príde, že ešte stále ho máš niekde v hlbke duše rada a preto ťa to tak trápi.